Skip to main content

Πράγα Κάρλοβυ Βάρυ Χριστουγεννα 2022 απο 495

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 23, 26 Δεκεμβρίου       ~        4 μέρες

Επιλογη Marriott Prague! ή το Botanique!

 

1η μέρα: Αθήνα - Πράγα, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ναυλωμένη πτήση της SKY EXPRESS για την "Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων", την Πράγα. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το "Μικρό Μέρος" (Μάλα Στράνα), μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες της πόλης. Στη συνέχεια θα δούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγίου Νικολάου, θα περπατήσουμε στην μήκους 620 μέτρων πέτρινη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα πάνω από τον ποταμό Μολδάβα (Βλτάβα) και στα μεσαιωνικά δρομάκια της "Βασιλικής οδού", φθάνοντας μέχρι την πλατεία της παλιάς πόλης, όπου θα θαυμάσουμε το παλιό Δημαρχείο με το περίφημο Αστρονομικό Ρολόι του 15ου αιώνα και τους Δώδεκα Αποστόλους να "παρελαύνουν" ανά μία ώρα από τα δύο μικρά μπλε παράθυρα κάτω από τη στέγη του ρολογιού, τον ύψους 65 μέτρων Πύργο της Πυρίτιδας. Η Παλιά Πόλη (Stare Mesto) της Πράγας θα σας μαγέψει με την ομορφιά της, την ατμόσφαιρα που αποπνέει και την απαράμιλλη αρχιτεκτονική της. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τις Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή τα φημισμένα τζαζ μπαρ της πόλης!!.

Μην παραλείψετε βεβαίως να επισκεφθείτε και την περίφημη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, να αγοράσετε καλόγουστα αναμνηστικά και στολίδια, να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές και να απολαύσετε την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών.

 

2η μέρα: Πράγα, Ξενάγηση Καστρούπολης

Η σημερινή μας ξενάγηση θα ξεκινήσει από το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο, δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στην μαγευτική Καστρούπολη, η οποία απλώνεται πάνω στον λόφο της Μάλα Στράνα και θα δούμε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας. Συνεχίζουμε με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τα παλάτια που διέμεναν οι δούκες και οι βασιλιάδες της Βοημίας, τον πύργο του Ντάλιμπορ και το "Χρυσό Σοκάκι", το οποίο κατά τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών. Στο δρομάκι αυτό βρίσκονται μικρά πολύχρωμα σπιτάκια, τα οποία ζωγραφίστηκαν εκ νέου με φωτεινά χρώματα τη δεκαετία του ’50. Πολλά από τα σπίτια αυτά είναι σήμερα καταστήματα με σουβενίρ και υπάρχει ένα μουσείο μεσαιωνικού οπλοστασίου μέσα στην πρώην οχύρωση του 14ου αιώνα. Το σπίτι με αριθμό 22 ανήκε κάποτε στην αδερφή του συγγραφέα Φραντς Κάφκα, ο οποίος το χρησιμοποίησε για να γράψει τα κείμενά του για περίπου δύο χρόνια.

Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της πόλης και να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποιο από τα πανέμορφα στέκια της. Αξίζει να επισκεφθείτε το Ομπέτσνι Ντουμ (Obecní dům) με την χαρακτηριστική πρόσοψη και τον τεράστιο τρούλο, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, όπου βρίσκεται η σημαντικότερη και μεγαλύτερη αίθουσα συναυλιών της πόλης, η Σμέτανα Χολ (Smetana Hall).

Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου, που στηρίζεται στην παντομίμα και τον εκπληκτικό συντονισμό των ηθοποιών - ένα θέαμα που θα δείτε μόνο στην Πράγα - ή να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα πολλά τζαζ κλαμπ ή μπιραρίες της πόλης.

 

3η μέρα: Πράγα, εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ

Σήμερα θα απολαύσουμε μια εκδρομή στην πανέμορφη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ (Karlovy Vary/Karlsbad, 110 χιλιόμετρα), με τις φημισμένες ιαματικές της πηγές. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε "Βασιλική Πόλη" από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ΄ και έκτοτε καθιερώθηκε ως τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής - διάσημοι επισκέπτες του υπήρξαν ο τσάρος Πέτρος ο Μέγας, ο Γκαίτε, ο Πούσκιν, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Βάγκνερ, ο Μαρξ κ.ά. Στη διάρκεια της ξενάγησής μας θα εντυπωσιαστούμε από το πράσινο της κοιλάδας, τα γάργαρα νερά του ποταμού Τέπλα και τα υπέροχα αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια της μεγαλόπρεπης αυτής πόλης. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη ρώσικη εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους και να απολαύσετε τον καφέ σας στο υπέροχο ξενοδοχείο Πουπ του 18ου αιώνα. Επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.    

 

4η μέρα: Πράγα - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος αναλόγως με την πτήση της επιστροφής και μετάβαση στο αεροδρόμιο και την επιβίβασή μας στην πτήση για την Αθήνα.

 

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 23, 26 Δεκεμβρίου       ~        4 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο

BOTANIQUE 4*

23-26/12

26-29/12

Δίκλινο

595

495

3ο άτομο έως 12 ετών

445

375

Μονόκλινο

745

625

                                                                                                 

Τιμή κατ΄ άτομο

MARRIOTT 5*

23-26/12

26-29/12

Δίκλινο

625

525

3ο άτομο έως 10 ετών

475

425

3ο - 4ο άτομο έως 10 ετών

σε family room

475

425

Μονόκλινο

825

725

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΠΡΑΓΑ-ΑΘΗΝΑ με απ΄ ευθείας πτήσεις Charter της SKY EXPRESS
  • Μια αποσκευή έως 20 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό
  • Μεταφορές από το αεροδρόμιο της Πράγας στο ξενοδοχείο και αντίστροφα
  • Ξενάγηση της Παλιάς Πόλης της Πράγας και της Καστρούπολης
  • Εκδρομή στη Λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ
  • Ελληνόφωνος συνοδός-ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 250
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

Πτήσεις Προγράμματο

23-26/12

ΑΘΗΝΑ 05:00 - 06:40  ΠΡΑΓΑ

ΠΡΑΓΑ   17:30 - 21:00   ΑΘΗΝΑ

26-29/12

ΑΘΗΝΑ  14:30 - 16:00  ΠΡΑΓΑ

ΠΡΑΓΑ   21:45 - 01:15*   ΑΘΗΝΑ