Skip to main content

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΜΑNΙΑΣ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ! από 745€

Δώρο η κρουαζιέρα στο Ρήνο

Φρανκφούρτη, Βύρτσμπουργκ, Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, Νυρεμβέργη,

 Χαιδελβέργη, Κολμάρ Στρασβούργο, Xωριά  Αλσατίας, Μπάτεν Μπατεν.

Αναχωρήσεις  :                   25    Ιουλίου         ‘22

                                   02  &  09    Αυγούστου   ‘22   

7ημ.                            

1η μέρα:  ΑΘΗΝΑ   – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΗΝΟΥ 

Συγκέντρωση  στο  αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος  και  πτήση για τη  Φρανκφούρτη. Αφιξη και αναχώρηση  για  να πραγματοποιήσουμε μίνι κρουαζιέρα κατά μήκος του Ρήνου ποταμού. Θα επιβιβαστούμε σε ποταμόπλοιο και θα θαυμάσουμε μια περιοχή-Μνημείο της UNESCO, χάρη στα πολλά κάστρα που οι τοπικοί ηγεμόνες έχτιζαν κάποτε στις πλαγιές των καταπράσινων λόφων , που κατεβαίνουν προς τις όχθες, και που σήμερα αποτελούν εξαιρετικά δείγματα μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Κατά τη διάρκεια του πλου θα δούμε τον πολυθρύλητο βράχο της Λορελάι (Lorelei) . Μετά  το τέλος της  κρουαζιέρας μεταφορά  στο ξενοδοχείο μας  στην Φρανκφούρτη . Διανυκτέρευση.

2η μέρα:  ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  - ΒΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ  - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Πρωινό  και αναχώρηση για  το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φρανκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. Συνέχεια της  διαδρομής μας η πόλη της   Νυρεμβέργης η  πόλη που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας, αφού σε αυτήν γίνονταν τα συνέδρια του Ναζιστικού Κόμματος, και  θεσπίστηκαν οι περίφημοι ρατσιστικοί «Νόμοι της Νυρεμβέργης» καθώς επίσης  πραγματοποιήθηκε η δίκη για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. Μεταφορά και τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ    (περιήγηση   πόλης)

Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Στην περιήγηση της παλιάς πόλης της Νυρεμβέργης θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κτήρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και θα επισκεφθούμε το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο να  περπατήσετε  στο μεσαιωνικό κάστρο Κάιζερμπουργκ του 12ου αιώνα χτισμένο στο υψηλότερο σημείο της  πόλης, κατηφορίστε προς  το κέντρο της  παλιάς πόλης, που αποτελεί που αποτελεί  από τα πιο όμορφα σκηνικά της  πόλης .  Μην ξεχάσετε  να  επισκεφτείτε μια  από τις  αμέτρητες  μπυραρίες με τα ΄λουκάνικα  Νυρεμβέργης’ τα καλλίτερα  σε  όλη τη  Γερμανία.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ        

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για  τη Χαϊδελβέργη, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες των Ιησουϊτών και του Αγίου Πνεύματος. Η Χάουπστράσε, η ραχοκοκαλιά της Χαϊδελβέργης, είναι ο μεγαλύτερος πεζόδρομος στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο, με μήκος 1,6 χιλιόμετρα. Περνάει από την κεντρική πλατεία (με το υπέροχο κτίριο του Δημαρχείου και την περίφημη, γοτθικού ρυθμού εκκλησία του Αγίου Πνεύματος), το Ξενοδοχείο  Ritter του 1592 (ένα από τα καλύτερα δείγματα της αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής) και δεκάδες υπέροχα μαγαζάκια, από μπιραρίες και καφέ μέχρι ζαχαροπλαστεία, παλαιοπωλεία και καταστήματα με πρωτότυπα σουβενίρ. Χρόνος  ελεύθερος και στη συνέχεια μεταφορά   και τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο μας  στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.  

5η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου που είναι  κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλ. Θα μεταφερθούμε στο ιστορικό  κέντρο  της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους  6 υψηλότερους   στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε  στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι  γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ  - ΚΟΛΜΑΡ & ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ 

Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στα πανέμορφα χωριά της Αλσατίας  όπως το  Ribeauville, Riquewihr και  Eguisheim και φυσικά το Κολμάρ το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά του. Θα περιηγηθούμε  στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε  το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος  στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο  Στρασβούργο.  Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΜΠΑΤΕΝ ΜΠΑΤΕΝ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ    

Πρωινό  στο  ξενοδοχείο. Αναχώρηση για  το Μπάντεν – Μπάντεν, που βρίσκεται στον Μέλανα Δρυμό και είναι ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας της Ευρώπης. Χρόνος  ελεύθερος  ως την ώρα  που θα  μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο Της Φρανκφούρτης   για τη πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Τιμή   σε  δίκλινο δωμάτιο       :                         745 €                         795€

Τιμή  σε  μονόκλινο                   :                          945 €            995€

Παιδικό σε δωμάτιο με τους γονείς :             695 €            745€

                       

Φόροι  αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων &  δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων                        205 €

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα -Φρανκφούρτη – Αθήνα  με  την Lufthansa 
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*(Park inn by Radisson Nυρεμβέργη – Hotel Hilton Στρασβούργο και Hotel Novotel  Frankfurt ). 
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εισιτήριο κρουαζιέρας στον Ρήνο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά.
  • Ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο  & ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Εισόδους  μουσείων  & αρχαιολογικών χώρων (μόνο όσοι δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα)

 

Πτήσεις

 

Αναχώρηση :  Αθήνα – Φρανκφούρτη   06.55  - 09.00 


Επιστροφή  :  Φρανκφούρτη – Αθήνα   20.20 –  00.10

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  1. Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.

Μικρές χρήσιμες συμβουλές:

 

  • Οι περισσότερες πόλεις που θα επισκεφτούμε είναι γεμάτες πλακόστρωτους δρόμους γι’ αυτό

               να φοράτε άνετα παπούτσια για περπάτημα.

  • Ο καιρός έχεις συχνά διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας γι’ αυτό να έχετε μαζί σας μια ομπρέλα και

               μια ζακέτα.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ 20€)

…Απόλαυσε κάθε σου ταξίδι χωρίς άγχος. 

Ήρθε ώρα να ταξιδέψουμε ξανά! 

Το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που ακολουθεί, διασφαλίζει εσάς & την οικογένεια σας, έναντι δύσκολων καταστάσεων που μπορεί να παρουσιαστούν τόσο κατά την διάρκεια της εκδρομής όσο και πριν την αναχώρηση.

ü  Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση ακύρωσης για λόγους υγείας . 

ü  Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση  νόσησης COVID - 19 πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 100% του προκαταβληθέντος ποσού.)

ü  Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID - 19). 

ü  Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών . 

ü  Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών  . 

ü  Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου . 

ü  Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.

ü  Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .

ü  Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.

ü  Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α). 

ü  Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.

ü  Έξοδα για νομική υποστήριξη.

ü  Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.

ü  Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.

ü  Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.

ü  Ιατρικές συμβουλές και πληροφορίες Συντονιστικού Κέντρου (Χωρίς περιορισμό χρήσης).

ü  Υγειονομική μεταφορά του Ασφαλισμένου (Χωρίς όριο κόστους).

ü  Προσωπική Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων.

    Τώρα μπορείς να ταξιδέψεις ξανά !

    Νιώσε την ασφάλεια σε κάθε σου ταξίδι ... 

     Δεν ξεχνάω πριν από κάθε μου αναχώρηση , την ασφάλεια μου !