Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2022 ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΠΟΤΣΝΤΑΜ 6μέρες! από 635€

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22/04/2022

 ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΠΡΩΣΙΑ-ΣΑΞΟΝΙΑ

ΠΟΤΣΝΤΑΜ-ΒΙΤΕΜΒΕΡΓΗ-ΒΕΡΝΤΕΡ

6 ΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ  

Πρωινή πτήση για την πρωτεύουσα της Γερμανίας. Άφιξη  και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με την περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου (Μπραντεμπούργκερ), μια πανώρια αψίδα – απομίμηση των μαρμάρων του Παρθενώνα.  Μπροστά μας ξανοίγεται πελώρια η λεωφόρος Ούντερ ντελ Λίντεν και η κεντρική πλατεία Μαρξ Ένγκελς. Θα συνεχίσουμε με το Πανεπιστήμιο, την Όπερα, το Κεντρικό Πάρκο στην 17η λεωφόρο, την Αλεξάντερπλάτζ και τα απομεινάρια του Τείχους που χώριζε την πόλη στα δύο πριν την ένωσή της και φυσικά το ιστορικό Carly’s checkpoint. Ακολουθεί προαιρετική επίσκεψη στο περίφημο μουσείο της Περγάμου, χτισμένο μεταξύ του 1912 και του 1930 για να στεγάσει υπερμεγέθη εκθέματα και ειδικότερα τον ανακατασκευασμένο βωμό του 2ου αιώνα π.X., που είχε μεταφερθεί από την ελληνική πόλη της Περγάμου. H ζωοφόρος του, μήκους 120 μέτρων, με τις περισσότερο από εκατό φυσικού μεγέθους μορφές της Γιγαντομαχίας, θεωρείται από τα σημαντικότερα γλυπτά μετά από αυτά του Παρθενώνα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση στα στέκια του πρώην ανατολικού τομέα.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΣΑΝ ΣΟΥΣΙ & ΠΟΤΣΝΤΑΜ  

Πρωινό και  εκδρομή στο γοητευτικό Πότσδαμ πρωτεύουσα του Βρανδεμβούργου και τα παλάτια του. Το Δημαρχείο (Pατχάους) του 18ου αιώνα και η Nικολάικιρχε που δεσπόζει στην αγορά της πόλης, θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον μας πριν καταλήξουμε στο Bασιλικό Παλάτι Σαν Σουσί, της υπέρτατης έκφρασης του ροκοκό. Το παλάτι το οποίο το 1990 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλάτωμα που κατασκευάστηκε για το Φρειδερίκο το Mεγάλο και προοριζόταν για καταφύγιο «ξεγνοιασιάς» (Sans Souci), όπου ο μονάρχης θα μπορούσε να αφοσιωθεί στη μουσική και στη φιλοσοφία. Το μεσημέρι επιστροφή στην πόλη και χρόνος ελεύθερος για μία επίσκεψη στην αγορά και το θρυλικό πολυκατάστημα KA-DE-WE. Για το βράδυ προτείνουμε μία μπύρα στη Savigny Platz ή το υπερθέαμα Βαριετέ στο διάσημο Friedrichstadtpalact.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ  - WERDER - WITTENBERG

Πρωινό και επίσκεψη στο χωριό Werder,ένα φανταστικό ψαροχώρι.Θα δούμε το σπίτι που μεγάλωσε ο Αινστάιν,θα πιούμε καφέ στο στο σπίτι του αυτοκρατορικού ιππικού της Πρωσίας και θα αναχωρήσουμε για την ιστορική πόλη Βιτεμβέργη (Wittenberg ) γνωστή από τον Μαρτίνο Λούθηρο παγκόσμια κληρονομιά από την Ουνέσκο. Ιδρύθηκε το 1180 από Φλαμανδούς αποίκους και πήρε δικαιώματα πόλης το 1293. Λόγω της θέσης της στον ποταμό Έλβα έγινε εμπορικό κέντρο. Στα τέλη του 15ου αιώνα ο εκλέκτορας της Σαξονίας Φρειδερίκος ο Γ΄ την έκανε έδρα του. Το 1502 ιδρύθηκε πανεπιστήμιο στην πόλη, καθηγητές του οποίου υπήρξαν ο Φίλιππος Μελάγχθων και ο Μαρτίνος Λούθηρος. Στην εκκλησία του Ανακτόρου (Schlosskirche) ο Λούθηρος θυροκόλλησε τις 95 θέσεις του στις 31 Οκτωβρίου του 1517, ξεκινώντας έτσι τη Μεταρρύθμιση. Η θύρα όπου καρφώθηκαν οι θέσεις, καταστράφηκε σε βομβαρδισμό της πόλης από τους Αυστριακούς το 1760. Στην πόλη δωρίστηκε αργότερα νέα χάλκινη θύρα, στην οποία είναι σκαλισμένο το κείμενο των 95 θέσεων. Αντίθετα με άλλες ιστορικές γερμανικές πόλεις, η Βιτεμβέργη δεν καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με αποτέλεσμα να  διατηρεί και σήμερα μια πολύ όμορφη εικόνα. Σημαντικότερα αξιοθέατα είναι η εκκλησία του Ανακτόρου (Σλοσκίρχε, γερμ. Schlosskirche) και η εκκλησία της πόλης (Μάριενκιρχε, γερμ. Marienkirche), όπου έγινε για πρώτη φορά προτεσταντική λειτουργία. Στη Μάριενκιρχε μπορεί κανείς να δει αριστουργήματα του Λούκας Κράναχ του Πρεσβύτερου, ενώ στη Σλοσκίρχε υπάρχουν έργα του Λούκας Κράναχ του Νεότερου. Στην πλατεία του Δημαρχείου υπάρχουν αγάλματα του Μελάγχθονα και του Λούθηρου. Τέλος μπορεί κανείς να δει τα σπίτια των Κράναχ και του Μελάγχθονα, καθώς επίσης και τα κτίσματα του Πανεπιστημίου. Επιστροφή στο Βερολίνο.Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Αμβούργο, την πύλη προς τον κόσμο, την ωραία του βορά. Η πράσινη πόλη στο νερό ,στους ποταμούς Alster και Εlbe, δεν είναι τυχαίο πως θεωρείται μία από τις πλέον όμορφες πόλεις της Γερμανίας. Άφιξη και ξεκινάμε πεζή να γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο με τον Σιδ. Σταθμό, το θέατρο και τον κεντρικό πεζόδρομο, έναν από τους μεγαλύτερους της χώρας.Περνάμε μέσα από το πράσινο στους εκθεσιακούς χώρους, από τη συνοικία του λιμανιού St. Pauli με την ψαραγορά, τους ταρσανάδες και τις αποβάθρες. Στην «καρδιά» της παλιάς πόλης θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ, το Χρηματιστήριο, καθώς και το παλιό Δημαρχείο στις όχθες της λίμνης Άλστερ.Στον ελεύθερο χρόνο σας θα έχετε ευκαιρία   να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο ή να κάνετε τα ψώνια σας. Επιστροφή στο Βερολίνο.Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ:ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για τις τελευταίες βόλτες και αγορές. Σας προτείνουμε επίσκεψη στον Ζωολογικό κήπο που είναι ο καλύτερος της Ευρώπης με πάνω από 36.000 ζώα ακόμα και νυκτόβια ζώα που ζούνε και κάτω από τη γη. Μια υπέροχη βόλτα για τα παιδιά και τους μεγάλους όπου μπορείτε να περάσετε και όλη την ημέρα να φάτε να πιείτε τον καφέ σας μέσα στο υπέροχο πάρκο. Μπορείτε να περάσετε την υπόλοιπη μέρα σας στην Potsdamer Platz το μοντέρνο κέντρο του Βερολίνου

6Η ΗΜΕΡΑ: BEΡΟΛΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα

 

Κόστος κατ’ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο:635€

  Επιβάρυνση μονοκλίνου:150€

Επιβάρυνση +50€ για κρατήσεις μετά τις 05/04

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

-Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις Αθήνα – Βερολίνο – Αθήνα με την SCOOΤ με βαλίτσα 20 κιλά &   χειραποσκευή 10 κιλά

-Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα

-Διαμονή σε  4* ξενοδοχείο με πρωινό καθημερινά

-Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου

-Ασφάλιση αστικής και επαγγελματικής ευθύνης βάσει των διατάξεων της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

-Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους και τα μουσεία

-Φόροι αεροδρομίων 150€

 

ΠΤΗΣΕΙΣ:

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ   TR 722    08.20 – 10.20

ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ      TR 723   11.50  - 15.50

ENΔΕΙΚΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ :

MERCURE HOTEL BERLIN CITY 4 * ή παρόμοια