Skip to main content

 ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 12 ΗΜΕΡΕΣ Φθινοπωρο 2021 απο 1390,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  14/9 | 20/10 | 15/11  με Lufthansa!

Καστρα, Κρουαζιερα στον Ρηνο, Μελας Δρυμος, τα καλυτερα Μουσεια και τα πιο ομορφα μερη !

Πλούσια ιστορία, μεγάλη παράδοση, πόλεις μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους είναι μόνο λίγοι από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να γνωρίσουμε από κοντά την Γερμανία. Μέσα από ένα μοναδικό οδοιπορικό σε μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης θα δούμε παλάτια, μεσαιωνικά κάστρα, πόλεις ναούς αρχιτεκτονικής και στυλ, εικόνες που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθια και θα γνωρίσουμε το άλλο πρόσωπο της Γερμανίας που ξέρουμε.

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Απευθείας πτήσεις Αθήνα - Μόναχο - Αθήνα
  • Ξενοδοχεία 4* με πρωινό καθημερινά
  • Μεστή ξενάγηση στο Μόναχο & στο Βερολίνο
  • Επίσκεψη στο παραμυθένιο κάστρο Νόισβανστάιν
  • Εκδρομή στη περιοχή του Μέλανα Δρυμού και στη φημισμένη λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν
  • Θα πραγματοποιήσουμε μια θαυμάσια κρουαζιέρα στον Ρήνο
  • Πλούσιες ξεναγήσεις στη Κολωνία, στο Αμβούργο και στο γραφικό Πότσνταμ
  • Επίσκεψη στο μουσείο της Περγάμου και στο Εθνικό Μουσείο του Βερολίνου
  • Περιήγηση στη Βαϊμάρη, Ερφούρτη και στη πανέμορφη Νυρεμβέργη

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα - Μόναχο

Πρωινή πτήση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Άφιξη και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Μονάχου. Η καρδιά της πόλης είναι η Μάριενπλατς που στολίζεται με το νέο και το ιστορικό δημαρχείο, όπως και με την εκκλησία Peterskirche, την πιο παλιά εκκλησία του ιστορικού κέντρου, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται φυσικά η εκκλησία Frauenkirche με τους πράσινους κρανοφόρους πύργους της. Αποτελεί το έμβλημα της πόλης, όχι μόνο οπτικά αλλά και ακουστικά: Η κωδωνοκρουσία της είναι ένας μοναδικός, ενθουσιώδης, διάχυτος ήχος. Θα δούμε ακόμη τις κεντρικές πλατείες Καρόλου και Μαξ Γιόζεφ, πολλά ιστορικά μπαρόκ κτίρια, όπως το δικαστικό μέγαρο, τα κυβερνεία, το ανάκτορο Ρέζιντεντς, τα νεοκλασικά κτίρια από την εποχή του Λουδοβίκου, όπως η Γλυπτοθήκη, το Μουσείο της Τροίας και οι Πινακοθήκες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο.

 

Ημέρα 2η: Μόναχο - Νόισβασντάιν (119 χλμ.) - Φράιμπουργκ (423 χλμ.)

Αναχώρηση με προορισμό το Φράιμπουργκ. Πρώτος σταθμός το παραμυθένιο κάστρο Νόισβανστάιν, το πιο φημισμένο επίτευγμα του Βαυαρού βασιλιά Λουδοβίκου Β’. Το κάστρο δεσπόζει στο μέσο ενός επιβλητικού τοπίου σε υψόμετρο 965 μ. και καθηλώνει με την πολυτέλεια και τη μεγαλοπρέπεια των εσωτερικών του χώρων. Συνεχίζουμε για την νοτιότερη μεγαλούπολη της Γερμανίας, το Φράιμπουργκ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 3η: Φράιμπουργκ - Μέλανας Δρυμός - Μπάντεν Μπάντεν (175 χλμ.) - Χαϊδελβέργη (95 χλμ.)

Πρωινή περιήγηση στο ιστορικό κέντρο του Φράιμπουργκ και αναχώρηση για την Λίμνη Τιτιζέε και τον Μέλανα Δρυμό, ένα μοναδικό φυσικό τοπίο που παρά το όνομά του δεν είναι καθόλου «σκοτεινό». Γραφικά χωριά με κουκλίστικα σπίτια, λίμνες, καταρράκτες, πεύκα και έλατα μας συνοδεύουν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής μας. Η περιοχή του Μέλανα Δρυμού φημίζεται και για τα παραδοσιακά ξυλόγλυπτα ρολόγια – κούκους. Συνεχίζουμε για το εκπληκτικό Μπάντεν Μπάντεν, φημισμένη λουτρόπολη με φινέτσα και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και καταλήγουμε στην ιστορική Χαϊδελβέργη με το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας.

 

Ημέρα 4η: Χαϊδελβέργη - Ρουντεσχάιμ (110 χλμ.) Κρουαζιέρα Ρήνου - Φρανκφούρτη

Σήμερα θα γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο της Χαϊδελβέργης με το επιβλητικό κάστρο και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ρουντεσχάιμ για να επιβιβαστούμε στο ποταμόπλοιο και να απολαύσουμε μια θαυμάσια κρουαζιέρα στον Ρήνο. Διασχίζοντας ένα από τα πιο ωραία κομμάτια του ποταμού θα αντικρύσουμε εικόνες που αποτελούν σύμβολα ενός θρυλικού και πολυτάραχου παρελθόντος. Τελειώνοντας την κρουαζιέρα θα συνεχίσουμε για την Φρανκφούρτη, την πόλη του Γκαίτε. Κραταιό οικονομικό κέντρο όχι μόνο της Γερμανίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης με σήμα κατατεθέν τούς high-tech ουρανοξύστες της, που καθρεφτίζονται στα ήρεμα νερά του ποταμού Μάιν.

 

Ημέρα 5η: Φρανκφούρτη - Κολωνία (190 χλμ.)

Αφήνοντας την σύγχρονη Φρανκφούρτη αναχωρούμε για μια από τις παλαιότερες πόλεις της Γερμανίας, την Κολωνία. Σύμβολο της πόλης ο Καθεδρικός Ναός της, ορατός από πολλά σημεία της λόγω του μεγέθους του (έχει ύψος 157 μέτρα), που επιβίωσε από δεκάδες βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ιδιαίτερα γραφική και ζωντανή, είναι η παλιά πόλη της Κολωνίας, στα δυτικά του Ρήνου, με τις πλατείες, τους πεζόδρομους, τα παραδοσιακά χρωματιστά σπίτια, τα δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια και τις 12 ρωμαϊκές καθολικές εκκλησίες.

Ημέρα 6η: Κολωνία - Αμβούργο (422 χλμ.)

Η σημερινή μας διαδρομή θα μας φέρει σε ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά λιμάνια της Ευρώπης, το Αμβούργο. Ιδιαίτερη πόλη, με μια τεράστια λίμνη στο κέντρο της, 2.300 γέφυρες πάνω από τα κανάλια, τεράστια πράσινα πάρκα (το 2011 το Αμβούργο ψηφίστηκε «Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης») και μια μεγάλη ποικιλία αρχιτεκτονικών ρευμάτων. Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο, το περίφημο Rathaus, που στεγάζεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο που έχει γίνει και το σύμβολο της πόλης. Περνώντας από την υπαίθρια αγορά και τις κομψές στοές γύρω από το δημαρχείο, θα βρεθούμε μπροστά στην Bienalster, την μεγάλη λίμνη του κέντρου και θα συνεχίσουμε βλέποντας τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση.

 

Ημέρα 7η: Αμβούργο - Λούμπεκ (66 χλμ.) - Βερολίνο (312 χλμ.)

Αναχώρηση από το Αμβούργο με προορισμό το Βερολίνο. Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να παραλείψουμε από το πρόγραμμά μας την πόλη που μοιάζει με εικονογραφημένο παραμύθι, το πολύχρωμο Λούμπεκ. Μια πανάρχαια Χανσεατική πόλη χτισμένη πάνω στον ποταμό Τράβε, ασύλληπτης αρχιτεκτονικής ομορφιάς που έχει ανακηρυχτεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας φθάνουμε αργά το απόγευμα στο αριστοκρατικό Βερολίνο.

 

Ημέρα 8η: Βερολίνο (Πότσνταμ)

Το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού πολέμου, το Βερολίνο, είναι σήμερα η πρωτεύουσα της Γερμανίας αλλά και των νέων Ευρωπαϊκών τάσεων. Στην σημερινή μας πρωινή ξενάγηση θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης όπως την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο, το Check point Charlie και ό,τι έχει απομείνει από το γκρεμισμένο Τείχος, την μοντέρνα πλατεία Ποτσντάμερ, την μισογκρεμισμένη εκκλησία στην γνωστή λεωφόρο Κούνταμ και τον πύργο της τηλεόρασης στην πλατεία Αλεξάντερ. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πότσνταμ, 30 χιλιόμετρα νότια του Βερολίνου την επίσημη πρωτεύουσα των Αυτοκρατόρων της Γερμανίας. Το Πότσνταμ είναι μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Γερμανίας, ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα θρυλικά ανάκτορα Σανσουσί του Κάιζερ Γουλιέλμου, που χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Επιστρέφοντας στο Βερολίνο θα δούμε το ιστορικό Σεσίλιενχοφ, όπου το 1945 υπογράφτηκε η συνθήκη του Πότσνταμ χωρίζοντας το Βερολίνο σε 5 τομείς.

 

Ημέρα 9η: Βερολίνο

Σήμερα θα επισκεφθούμε το Νησί των Μουσείων, στο βόρειο τμήμα του ποταμού Σπρέε που διασχίζει το Βερολίνο και είναι γνωστό για τα πέντε σημαντικά μουσεία που φιλοξενεί. Από το 1999, το πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα του Νησιού των Μουσείων έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα επισκεφθούμε εσωτερικά το διάσημο μουσείο της Περγάμου. Μπορεί βέβαια ο Βωμός του Διός της Περγάμου να είναι από τον περασμένο Σεπτέμβριο κλειστός για το κοινό λόγω ανακαίνισης του χώρου και συντήρησης του εκθέματος αλλά εμείς θα απολαύσουμε την Πύλη της Αγοράς της Μιλήτου, ένα κτίσμα ύψους 17 μέτρων και πλάτους 29μ. και την Πύλη της Ιστάρ, που προέρχεται από την πόλη της αρχαίας Βαβυλώνας. Τέλος, θα επισκεφθούμε το γειτονικό Εθνικό Μουσείο για να δούμε την παγκοσμίως διάσημη προτομή της Νεφερτίτης, κορυφαίο μνημείο του Αιγυπτιακού πολιτισμού. Απόγευμα ελεύθερο για να απολαύσουμε την ζωντανή πόλη του Βερολίνου που πραγματικά ποτέ δεν κοιμάται!

 

Ημέρα 10η: Βερολίνο - Λειψία (189 χλμ.) - Δρέσδη (114 χλμ.)

Αναχώρηση για την γενέτειρα του Βάγκνερ, την όμορφη Λειψία. Πόλη με μακραίωνη ιστορία αποτέλεσε την καλλιτεχνική πρωτεύουσα της Ανατολικής Γερμανίας και διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό ιστορικών μνημείων μιας και κατά τον βομβαρδισμό των συμμάχων στον Β’ Παγκόσμιο ήταν η πόλη της Γερμανίας που υπέστη τις λιγότερες καταστροφές. Διάσημοι καλλιτέχνες και διανοούμενοι, όπως ο Μπαχ, ο Γκαίτε, ο Μέντελσον και ο Σούμαν, έζησαν εδώ τα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής τους, σφραγίζοντας έτσι την πολιτιστική φήμη της Λειψίας. Θα γνωρίσουμε περπατώντας το ιστορικό κέντρο της πόλης για να θαυμάσουμε από κοντά τα κτίρια εποχής που το κοσμούν. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Δρέσδη που στέκει πανέμορφη πάνω στον ποταμό Έλβα. Πρωτεύουσα του κρατιδίου της Σαξονίας μαγεύει τον επισκέπτη με τον ξεχωριστό της χαρακτήρα και τον συνδυασμό παράδοσης και μοντέρνου στυλ. Παρά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη η πόλη από τους βομβαρδισμούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο το ιστορικό κέντρο έχει διατηρήσει ή αναστηλώσει τα πανέμορφα κτίρια του.

 

Ημέρα 11η: Δρέσδη - Βαϊμάρη (199 χλμ.) - Ερφούρτη (28 χλμ.) - Νυρεμβέργη (271 χλμ.)

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας, αναχωρούμε για την Βαϊμάρη, πόλη στολίδι ολόκληρης της Ευρώπης και ενταγμένη στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Στην Βαϊμάρη έζησε τα τελευταία 50 χρόνια της ζωής του ο Γκαίτε, σε ένα σπίτι μπαρόκ στυλ που σήμερα είναι μουσείο. Συνεχίζουμε για την Ερφούρτη, πρωτεύουσα του κρατιδίου της Θουριγγίας, η πόλη με τις Εκκλησίες και τις πολλές γέφυρες! Στο ιστορικό κέντρο υπάρχουν 142 γέφυρες που του χάρισαν το όνομα «Μικρή Βενετία». Ολοκληρώνοντας την περιήγησή μας στην γοητευτική αυτή πόλη αναχωρούμε για την ιστορική πόλη της Νυρεμβέργης. Δύσκολα θα πιστέψει κανείς ότι η όμορφη μεσαιωνική αυτή πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Συμμάχους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ξαναχτίστηκε από την αρχή. Η αναστήλωση του ιστορικού της κέντρου έγινε με απόλυτο σεβασμό στο μεσαιωνικό και αναγεννησιακό παρελθόν της χαρίζοντας στην πόλη την παλιά αίγλη της. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο που αρχιτεκτονικά θυμίζει παλάτι της Ιταλικής Αναγέννησης, το Συμμαχικό Δικαστήριο του 2ου παγκοσμίου πολέμου και θα θαυμάσουμε τις γοτθικές και μπαρόκ Εκκλησίες.

 

Ημέρα 12η: Νυρεμβέργη - Μόναχο - Αθήνα

Πλήρεις εικόνων και εντυπώσεων αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Μονάχου και την πτήση της επιστροφής μας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Μόναχο

06.05

07.35

Μόναχο - Αθήνα

15.15

18.40

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

12 ημέρες

BB

14/9, 20/10, 15/11

4*

1.390

+550

+295

 

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Απευθείας πτήσεις με Lufthansa
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ποτά/γεύματα/αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Ταυτότητα νέου τύπου ή Διαβατήριο σε ισχύ.