Skip to main content

Πανόραμα Δυτικής Γερμανίας Χαϊδελβέργη-Κολωνία  Χριστουγεννα 2021 απο 515,00

6ημέρες   23-28/12

Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία - Παλατινάτο - Χαλδελβέργη  

 

1η Ημέρα: Πτήση για Ντίσελντορφ καλώς ήρθατε ! – Κολωνία .

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντίσελντορφ. Αμέσως μετά την άφιξή μας θα γνωρίσουμε τη θαυμάσια αυτή πόλη αρχίζοντας από την μεγάλη γέφυρα επί του Ρήνου ποταμού, την περιοχή του λιμανιού εδώ που δεσπόζει ο Πύργος των Τηλεπικοινωνιών στα 240,5 μέτρα ύψος καθώς και τα περίφημα επικλινή κτίρια που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Frank Gehry. Ακολουθεί η παλιά πόλη (Altstadt) με τα σπουδαία ιστορικά της κτίρια και τα δεκάδες εστιατόρια και καφέ. Τέλος η διάσημη οδός Koningshalle ή σκέτα Κο, όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι της πόλης, που εκτείνεται κατά μήκος του παραπόταμου του Ρήνου, Ντίσελ ο οποίος έδωσε και το όνομα στην πόλη, γεμάτη με τις σικ μπουτίκ των σχεδιαστών της γερμανικής Μέκκας της μόδας και φυσικά τα σικ καφέ και μπαρ, θα κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο την γνωριμία μας με την υπέροχη αυτή πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για Κολωνία και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα μπορείτε να επισκεφτείτε με τη συνοδεία του αρχηγού μας τη παλιά πόλη με τα δεκάδες εστιατόρια και καφέ για να δειπνήσετε και να ζήσετε το ατμοσφαιρικό ιστορικό κέντρο.

 

2η Ημέρα: Κολωνία - Άαχεν - Κολωνία.

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή στην Κολωνία. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας με ιδιαίτερα γραφική & ζωντανή παλιά πόλη, με τις πλατείες, τους πεζόδρομους & τα παραδοσιακά χρωματιστά σπίτια. Θα δούμε το Σύμβολο & ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης τον  Καθεδρικό ναό, το μουσείο σοκολάτας με όψη καραβιού και ιστορία για τη παρασκευή της λαχταριστής αυτής λιχουδιάς. Ολοκληρώνουμε τη περιήγηση μας με τη σιδηροδρομική γέφυρα της πόλης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Άαχεν. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Άαχεν, το δημαρχείο που χτίστηκε τον 14ου αιώνα, την Μητρόπολη, τα  Ιαματικά Λουτρά «Καρόλους Τέρμεν». Στο τέλος ελεύθερη ώρα στο ιστορικό κέντρο του Άαχεν για καφέ. Επιστρέφοντας στην Κολωνία θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τις έξι συνολικά υπαίθριες αγορές που απλώνονται σε όλη τη πόλη. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα πρίν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετικό Χριστουγεννιάτικο Δείπνο.

 

3η Ημέρα: Βόννη - Κόπλενζ - Χαϊδελβέργη. Ζήστε το παραμύθι !!!

Πρωινό και μεταφορά στη Βόννη. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με τα ιστορικά μνημεία, έργα τέχνης που μπορεί να θαυμάσει κανείς σε διάφορα σημεία του Μουσειακού Μιλίου της Βόννης, θα δούμε τα κυβερνητικά κτίρια, την όπερα και το σπίτι του μεγάλου μουσουργού Μπετόβεν. Χρόνος ελεύθερος και για όσους επιθυμούν (προαιρετικά)  αναχώρηση για το Κόπλενζ, μία από τις πιο όμορφες και παλιές πόλεις της Γερμανίας. Τρανές αποδείξεις για την ιστορία της πόλης που μετρά πάνω από 2.000 χρόνια ζωής, είναι οι εκκλησίες, τα ανάκτορα, οι αλλοτινές αυλές των ευγενών και οι υπέροχες αστικές κατοικίες. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το μνημείο-σύμβολο της Γερμανικής ενότητας του Βίλχελμ Κάιζερ, τον καθεδρικό ναό του Άγιου Κάστορα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα μαγαζάκια με τα σουβενίρ και τα εστιατόρια. Τέλος θα πάρουμε το τελεφερίκ πάνω από τον ποταμό Koblenz και θα ανέβουμε στο οχυρό Ehrenbreitstein. Χτίστηκε από δυνάμεις της Πρωσίας στις αρχές του 19ου αιώνα για να αποφευχθούν οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις των Γάλλων. Είναι ένα υπέροχο μέρος από το οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει την κοιλάδα και το άγαλμα του αυτοκράτορα Wilhelm I. Χρόνος ελεύθερoς για γεύμα και στη συνέχεια μετάβαση στην εκπληκτική Χαϊδελβέργη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης συνοδεία του αρχηγού μας.

 

4η Ημέρα: Χαϊλδεβέργη. Πότε δεν φτάνει μια μέρα για να ζήσεις το παραμύθι ….  

Πρωινό και ξενάγηση στη γραφική Χαϊδελβέργη, την πόλη που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ. Θα επισκεφθούμε το κάστρο Schloss, στην πλαγιά του λόφου Koenigsstuhl, για να δούμε τον Πύργο των Μαγισσών, τις «φυλακές των φοιτητών» και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο! Η βόλτα μας συνεχίζεται στην Παλιά Πόλη με τα καφέ, τα μπαρόκ κτήρια και τα δαιδαλώδη καλντερίμια, τα γεμάτα από τους φοιτητές που δίνουν ζωή σ' αυτή την πόλη. Ακολουθεί ο «δρόμος των φιλοσόφων» (Philosophenweg), ένα υπέροχο μονοπάτι που ξεκινά από την πόλη και διασχίζοντας τη γέφυρα Karl-Theodor καταλήγει στην απέναντι όχθη του ποταμού, απ' όπου η θέα στην πόλη, τον ποταμό και το Κάστρο κόβει την ανάσα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και καφέ στον πεζόδρομο της πόλης. Στη συνέχεια όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν δίωρη κρουαζιέρα για να απολαύσουν την εκπληκτική θέα στο κάστρο και στα γραφικά και συνάμα πανέμορφα κτίρια και στις δύο όχθες του ποταμιού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

5η Ημέρα: Χαϊλδεβέργη - Τριέρ - Μάνχαιμ. Πολύχρωμη πλευρά της Γερμανίας 

Πρωινό. Στην σημερινή μας ημέρα θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του κρασιού της Ρηνανίας. Πρώτη μας στάση η πόλη Trier που απλώνεται στις όχθες του ποταμού Μοζέλλα, σε μια κοιλάδα ανάμεσα σε χαμηλούς, σκεπασμένους με αμπέλια λόφους. Είναι γνωστή για τα καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά και μεσαιωνικά κτίρια . Θα δούμε τα οικοδομήματα που κατασκεύασε ο Μέγας Κωνσταντίνος, (πόρτα Νίγκρα, Βασιλική, αρχαιολογικό μουσείο, κ.α.). Επίσης θα επισκεφθούμε το σπίτι του Καρλ Μαρξ. Χρόνος για γεύμα και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μανχαιμ. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου μετά τη Στουτγάρδη και αναφέρεται για πρώτη φορά σε μια νομική πράξη του 766. Το 1607 απέκτησε προνόμια πόλης, ενώ στις αρχές του 18ου αιώνα ανακατασκευάστηκε αποκτώντας ένα ξεχωριστό πολεοδομικό σχεδιασμό. Θα δούμε την Όπερα, το δημοτικό πάρκο και τον Πύργο του Νερού, σύμβολο της πόλης από το 19ο αιώνα. Θα μας εντυπωσιάσουν και τα μπαρόκ ανάκτορα που στεγάζουν πανεπιστημιακές σχολές. Χρόνος για καφέ και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

6η Ημέρα: Χαϊδελβέργη – Αθήνα .

Με τη μνήμη γεμάτη υπέροχες εικόνες αποχαιρετούμε την Γερμανία     Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης .Επιβίβαση στο αεροσκάφος και πτήση επιστροφής.

 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ / Χαϊδελβέργη-Κολωνία 

Εκδρομικό πακέτο

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Διατροφή

Early Booking

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Πτήσεις - Αερ. Εταιρία

 

23-28/12

 

Novotel Köln City 4* Κολωνία

 

Leonardo Heidelberg-Kirchheim 4*

πρωινό

515€

545€

300€

150€

  Aegean Airlines
Εγγυημένες θέσεις

Αθήνα– Ντίσελντορφ

09.15-11.35

Φρανκφούρτη -  Αθήνα

18.15-22.05

Χρεώσεις αεροδρομίων & λοιποί φόροι  185 €. Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ντίσελντορφ – Φρανκφούρτης -  Αθήνα με καταπληκτικές προγραμματισμένες πτήσεις της  Aegean
  • Δυο διαν/σεις στη Κολωνία και Τρείς διαν/σεις  στη Χαϊλδεβέργη με   μπουφέ πρωινό
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης / Ειδικά ασφαλιστήρια που σας «εξασφαλίζουν» στην υγειονομική περίοδο που διανύουμε .ΑΡ. Ασφαλιστηρίου  2073308233. ΔΩΡΟ ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID 19 ΑΞΙΑΣ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ.

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Χρεώσεις αεροδρομίων & φόροι εισόδων πόλεων 185  € το άτομο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.