Skip to main content

Μόναχο - Νυρεμβέργη ΠΑΣΧΑ 2022! από 695€

Αναχώρηση: 23 Απριλίου  2022

~  6 μέρες  

Σάλτσμπουργκ, Ίννσμπρουκ, Βάτενς / Μουσείο Σβαρόφσκι, Ρόττενμπουργκ, Μπάμπεργκ 

…ένα παραμύθι στο Αυστριακό Τιρόλο και στις ομορφότερες πόλεις της Βαυαρίας και της Φρανκονίας

Από την κοσμοπολίτικη Μητρόπολη της Βαυαρίας, το Μόναχο, στο μεσαιωνικό της κόσμημα, τη Νυρεμβέργη, μέσα από ιστορικές πόλεις, ονειρεμένα κάστρα, γραφικά χωριά και μαγευτικές διαδρομές!!!  

  • Εξαιρετικές απ΄ ευθείας πτήσεις με LUFTHANSA - πρωινή αναχώρηση από Αθήνα

  και απογευματινή από Μόναχο - ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας

  • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το κοσμοπολίτικο Μόναχο
  • Ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη του Σάλτσμπουργκ
  • Επίσκεψη στο εκπληκτικό στο είδος του μουσείο Σβαρόφσκι στο Βάτενς
  • Περιήγηση στο γραφικότατο Ίννσμπρουκ
  • Επισκέψεις σε τρεις από τους σημαντικότερους σταθμούς του περίφημου

 "Δρόμου των Κάστρων" (Burgenstrasse) της Γερμανίας

  • Στην αυτοκρατορική Νυρεμβέργη
  • Στην παραμυθένια πόλη του Ρόττενμπουργκ
  • Στο μαγευτικό Μπάμπεργκ, τη "Ρώμη της Φρανκονίας"
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MERCURE CITY CENTER 4* στο Μόναχο
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NH NURNBERG 4* ή παρόμοιο στη Νυρεμβέργη
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 

1η μέρα: Αθήνα - Μόναχο, Ξενάγηση 

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με LUFTHANSA για Μόναχο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την εντυπωσιακή  Μαρίενπλατς (Marienplatz) για να δούμε το μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής παλιό Δημαρχείο, καθώς και το επιβλητικό νέο Δημαρχείο με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες που κινούνται υπό τους ήχους 43 καμπανών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την υπαίθρια αγορά τροφίμων Viktualienmarkt, τον καθεδρικό ναό Frauenkirche, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και θα θαυμάσουμε εξωτερικά το παλάτι του Residenz. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο MERCURE CITY CENTER 4* (www.accorhotels.com). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μόναχο - Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι - Ίννσμπρουκ - Μόναχο

Πρωινή αναχώρηση για το Βάτενς, όπου θα επισκεφθούμε το μοναδικό στο είδος του μουσείο Σβαρόφσκι - ένα ταξίδι στον μαγικό, θαυμαστό, παραμυθένιο κόσμο των κρυστάλλων Swarovski (έξοδα ατομικά). Θα περιηγηθούμε στους λαμπερούς Διαδρόμους, στις "Αίθουσες των Θαυμάτων", σε έναν χώρο που συνδυάζει δημιουργικότητα, καινοτομία, τέχνη και διασκέδαση! Και φυσικά, ο Κρυστάλλινος Κόσμος διαθέτει κατάστημα, όπου μπορείτε να αγοράσει κάποιες από τις μοναδικές δημιουργίες του οίκου. Συνεχίζουμε για το κουκλίστικο Ίννσμπρουκ, τη "γέφυρα του ποταμού Ινν" (brücke: γέφυρα), πρωτεύουσα του Αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Τιρόλο, με τις όμορφες πλατείες, τα δρομάκια, τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια, τον Καθεδρικό ναό και το παλάτι. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μόναχο - Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ - Μόναχο

Η σημερινή διαδρομή μέσα από το εντυπωσιακό τοπίο της Βαυαρίας και λίγο αργότερα της Αυστρίας θα μας οδηγήσει στο πανέμορφο Σάλτσμπουργκ, το "Κάστρο του Αλατιού" όπως μεταφράζεται το όνομά του, καθώς κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η οικονομική του δύναμη στηρίχθηκε στον "λευκό χρυσό", δηλαδή το ορυκτό αλάτι. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην παραμυθένια αυτή πόλη θα δούμε το παλάτι Μίραμπελ (εξωτερικά), ενώ, αφού διασχίσουμε το ποτάμι Σάλτσαχ, θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης παλιάς πόλης με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσμπουργκ στην κορυφή του λόφου (μπορείτε να το επισκεφθείτε κατά τον ελεύθερό σας χρόνο αν είναι ανοικτό, έξοδα ατομικά). Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), το οποίο σήμερα αποτελεί το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για τα βόλτες, ψώνια και καφέ. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μόναχο - Νυρεμβέργη, Ξενάγηση 

Πρωινή αναχώρηση για το μεσαιωνικό κόσμημα της Βαυαρίας, τη Νυρεμβέργη, την πόλη που συνέδεσε το όνομά της με την αναγέννηση, την θρησκευτική μεταρρύθμιση, τις επιστήμες και τον ουμανισμό κατά τον 15ο και 16ο μ.Χ. αιώνα. Κυριότερος εκπρόσωπος της εποχής αυτής, ήταν ο Άλμπρεχτ Ντύρερ, ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους, χαράκτες και θεωρητικούς της Αναγέννησης. Η πόλη έχει επίσης συνδέσει το όνομά της με την "Δίκη της Νυρεμβέργης", που σηματοδότησε το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου, με την καταδίκη κορυφαίων Γερμανών αξιωματούχων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πολέμου και διήρκησε από τις 20 Νοεμβρίου του 1945 μέχρι την 1η Οκτωβρίου 1946. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε την εντυπωσιακή της οχύρωση, θα δούμε το επιβλητικό Δημαρχείο και την ιστορική Marktplatz, τους εντυπωσιακούς ναούς του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Σεβάλδου, το ιστορικό Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτζ και το επιβλητικό κάστρο Kaiserburg. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH NURNBERG 4* (www.nh-hotels.com). Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Νυρεμβέργη - Ρόττενμπουργκ - Μπάμπεργκ - Νυρεμβέργη 

Πρωινή αναχώρηση για την παραμυθένια πόλη του Ρόττενμπουργκ που δεσπόζει πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Τάουμπερ. Το Ρόττενμπουργκ είναι ίσως η καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Φθάνοντας θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα σταθούμε μπροστά στα παραμυθένια, χαρακτηριστικά σπιτάκια με τις ξυλοδεσιές, θα θαυμάσουμε το αναγεννησιακό Δημαρχείο και θα απολαύσουμε την επιβλητική θέα από τον μεσαιωνικό Πύργο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα, καφέ ή για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Αξίζει να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου με το εκπληκτικό ξυλόγλυπτο του Ιερού του Αγίου Αίματος, καθώς και να κάνετε μια σύντομη βόλτα πάνω στα τείχη για να θαυμάσετε την μοναδική οχύρωση της πόλης. Συνεχίζουμε για τη "Ρώμη της Φρανκονίας", το μαγευτικό Μπάμπεργκ, που είναι κτισμένο σε μια μοναδική τοποθεσία, περιτριγυρισμένο από επτά λόφους. Αποτέλεσε θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο για περισσότερους από 5 αιώνες, ενώ τα 1.300 και πλέον ιστορικά κτίρια της πόλης και τα υπέροχα κανάλια της γειτονιάς της "Μικρής Βενετίας" συνέβαλαν στην ένταξή της πόλης στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (1993). Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε την μοναδική γέφυρα του ποταμού Πέγκνιτζ, όπου δεσπόζει το εντυπωσιακό κτίσμα του παλαιού Δημαρχείου, τον Καθεδρικό ναό (10ου-13ου αιώνα) - έναν από τους μεγαλύτερους ρομανικού ρυθμού στη Γερμανία, καθώς και το παλαιό και νέο Ανάκτορο (Alte και Neue Residenz). Στο Μπάμπεργκ θα βρείτε πολλά καταστήματα με αντίκες και πολυάριθμες ζυθοποιίες, που ειδικεύονται στην παρασκευή της διάσημης καπνιστής μπύρας (Rauchbier). Επιστροφή το απόγευμα στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Νυρεμβέργη - Μόναχο - Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο το απόγευμα και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

 

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Αναχώρηση: 23 Απριλίου  2022 ~  6 μέρες  

Τιμή κατ΄ άτομο

 

 

23/04

 

6 μέρες

 

Δίκλινο

695

3ο άτομο έως 12 ετών

495

Μονόκλινο

945

                                                              

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ-ΑΘΗΝΑ με LUFTHANSA

 

 

Οι πτήσεις μας

 

 

1η μέρα

LH 1757   

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ  

06:00 - 07:35

 

6η μέρα

LH 1756   

ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

19:20 - 22:45

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MERCURE CITY CENTER 4* στο Μόναχο
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NH NURNBERG 4* ή παρόμοιο στη Νυρεμβέργη
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 250
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία και λοιπά αξιοθέατα, πέραν εκείνων που αναγράφονται στα περιλαμβανόμενα 
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.