Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 Ο Ρομαντικός Δρόμος...Μόναχο - Νυρεμβέργη! από 895€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 3, 17, 31 Ιουλίου & 7, 21 Αυγούστου 2022

Κάστρο Νοϊσβανστάιν, Γκάρμις-Πάρτενκιρχερν, Αββαείο Εττάλ, Ρέγκενσμπουργκ, Βαλχάλα, Ρόττενμπουργκ, Βίρτσμπουργκ, Μπάμπεργκ

  • Εξαιρετικές απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN - πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και απογευματινή από Μόναχο - ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας
  • Περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το κοσμοπολίτικο Μόναχο
  • Επίσκεψη στο Αββαείο του Εττάλ με τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο
  • Επίσκεψη στην πανέμορφη κωμόπολη Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν
  • Επίσκεψη στο επιβλητικό και μεγαλειώδες κάστρο Νοϊσβανστάιν
  • Επίσκεψη στο γραφικό χωριό Μπερχτεσγκάντεν της νότιας Βαυαρίας
  • Επίσκεψη στην "Αετοφωλιά" του Χίτλερ με την συναρπαστική πανοραμική θέα στις Άλπεις
  • Επίσκεψη στην πανέμορφη Αλπική Λίμνη Κένιγκζε, την πιο καθαρή της Γερμανίας
  • Επίσκεψη στην ιστορική πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το εντυπωσιακό Ρέγκενσμπουργκ
  • Επίσκεψη στο επιβλητικό αντίγραφο του Παρθενώνα, τη Βαλχάλα
  • Επισκέψεις σε τρεις από τους σημαντικότερους σταθμούς του περίφημου "Δρόμου των Κάστρων" (Burgenstrasse) της Γερμανίας:
  • Στην αυτοκρατορική Νυρεμβέργη
  • Στην παραμυθένια πόλη του Ρόττενμπουργκ
  • Στο μαγευτικό Μπάμπεργκ, τη "Ρώμη της Φρανκονίας"
  • Επίσκεψη στο μοναδικής ομορφιάς Βίρτσμπουργκ, που αποτελεί την αφετηρία (ή το τέλος)

   του περίφημου Ρομαντικού Δρόμου της Γερμανίας

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MERCURE CITY CENTER 4* στο Μόναχο
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NH NURNBERG 4* στη Νυρεμβέργη
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

1η μέρα: Αθήνα - Μόναχο, Περιήγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Μόναχο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την εντυπωσιακή  Marienplatz για να απολαύσουμε, το μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής παλιό Δημαρχείο και να αφεθούμε για ορισμένα λεπτά στο επιβλητικό νέο Δημαρχείο, με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες που κινούνται υπό τους ήχους 43 καμπανών. Αργότερα θα επισκεφθούμε την υπαίθρια αγορά τροφίμων Viktualienmarkt, τον Καθεδρικό Ναό, Frauenkirche, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και θα θαυμάσουμε εξωτερικά το παλάτι του Residenz. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο MERCURE CITY CENTER 4* (www.accorhotels.com). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μόναχο - Αββαείο του Εττάλ - Γκάρμις-Πάρτενκιρχερν - Κάστρο Νοϊσβανστάιν - Μόναχο

Πρωινή αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις με αρχικό προορισμό το πανέμορφο Αββαείο του Εττάλ (Ettal), για να επισκεφθούμε το ομώνυμο μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών με τον πλούσιο Baroque διάκοσμο. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη κωμόπολη Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν (Garmisch-Partenkirchen), ένα από το δημοφιλέστερα θέρετρα της Γερμανίας και ένα από τα γνωστότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης. Εδώ φιλοξενήθηκαν το 1936 οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που αποτέλεσαν και το λόγο για τον οποίο ενώθηκαν τα μέχρι τότε ξεχωριστά χωριά του Γκάρμις και του Παρτενκίρχεν που απείχαν μεταξύ τους μόλις ένα χιλιόμετρο. Το Garmisch (στα δυτικά) είναι μοντέρνο και αστικό, ενώ το Partenkirchen (στα ανατολικά) διατηρεί την παραδοσιακή βαυαρική γοητεία. Εκτός των σύγχρονων υποδομών για χειμερινά σπορ, η πόλη προσφέρει άπειρες δυνατότητες για πεζοπορία, ποδηλασία και φυσιολατρικό τουρισμό ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως το καλύτερο σας το κρατάμε για το τέλος: Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, φθάνουμε στο επιβλητικό και μεγαλειώδες κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein), που δεσπόζει στον λόφο, περιτριγυρισμένο από βουνά με πυκνό δάσος και δύο μεγάλες λίμνες. Είναι το πρώτο και το πιο διάσημο από τα τρία κάστρα του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Β΄, που χρησιμοποιήθηκε και ως πρότυπο για το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης - σήμα κατατεθέν της Disneyland. Αφού ξεναγηθούμε στο εκπληκτικό αυτό παλάτι θα επιστρέψουμε στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.   

3η μέρα: Μόναχο - Μπερχτεσγκάντεν/Αετοφωλιά του Χίτλερ - Λίμνη Κένιγκζε - Μόναχο

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Μπερχτεσγκάντεν (Berchtesgaden) της νότιας Βαυαρίας, χωριό παγκοσμίου φήμης λόγω της μοναδικής του τοποθεσίας και του ομώνυμου Εθνικού Πάρκου που απλώνεται σε 3 γειτονικές κοιλάδες. Μετά από μια σύντομη βόλτα θα ακολουθήσουμε στη συνέχεια μια μαγευτική διαδρομή με ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο, καθώς ο δρόμος στενεύει αρκετά για να μεταφερθούμε στο όρος Κελστάιν (Kehlstein), όπου χρησιμοποιώντας το ειδικό ασανσέρ εντός του βράχου θα ανεβούμε στην κορυφή του όρους σε υψόμετρο 1.835 μέτρων για να επισκεφθούμε την  "Αετοφωλιά” (Kehlsteinhaus), ένα κτίριο της εποχής του 3ου Ράιχ που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά από τα μέλη του Ναζιστικού Κόμματος για κυβερνητικές και κοινωνικές συναντήσεις. Σήμερα, ο χώρος υποδέχεται τους επισκέπτες ως αξιοθέατο, ενώ ένα τμήμα του λειτουργεί εποχιακά ως μπυραρία με συναρπαστική πανοραμική θέα στις Άλπεις. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Κένιγκζε (Königssee), που θεωρείται η πιο καθαρή λίμνη της Γερμανίας. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, βόλτες ή και για μία κρουαζιέρα στη λίμνη (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μόναχο - Ρέγκενσμπουργκ, Βαλχάλα - Μόναχο

Πρωινή αναχώρηση για το Ρέγκενσμπουργκ, το "Κάστρο της Βασίλισσας", που ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και αποτελούσε από τον μεσαίωνα έως τις αρχές του 19ου αιώνα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Κτισμένο στις όχθες των ποταμών Δούναβη και Ρέγκεν, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα περπατήσουμε πάνω στην ιστορική Πέτρινη Γέφυρα, ένα εξαιρετικό δείγμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, το παλιό Δημαρχείο, καθώς και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, το κορυφαίο έργο γοτθικής αρχιτεκτονικής στη Βαυαρία (εάν είναι ανοικτός). Στη συνέχεια ακολουθώντας τη διαδρομή του Δούναβη θα επισκεφθούμε το επιβλητικό κατάλευκο αντίγραφο του Παρθενώνα της Βαλχάλα, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα με εντολή του φιλέλληνα βασιλιά της Βαυαρίας και πατέρα του Όθωνα, Λουδοβίκου Α΄, με σκοπό τη συγκέντρωση σε ένα κτίριο, των προτομών των επιφανέστερων γερμανόφωνων της ιστορίας. Βαλχάλα στη βορειοευρωπαϊκή μυθολογία, ήταν το βασίλειο του θεού του πολέμου Όντιν, όπου οι νεκροί πολεμιστές μεταφέρονταν από τις Βαλκυρίες, - το τάγμα των θηλυκών πολεμικών ακολούθων του Όντιν. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Μόναχο - Νυρεμβέργη, Περιήγηση 

Πρωινή αναχώρηση για το μεσαιωνικό κόσμημα της Φρανκονίας, τη Νυρεμβέργη, την πόλη που συνέδεσε το όνομά της με την αναγέννηση, την θρησκευτική μεταρρύθμιση, τις επιστήμες και τον ουμανισμό κατά τον 15ο και 16ο μ.Χ. αιώνα. Κυριότερος εκπρόσωπος της εποχής αυτής, ήταν ο Άλμπρεχτ Ντύρερ, ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους, χαράκτες και θεωρητικούς της Αναγέννησης. Η πόλη έχει επίσης συνδέσει το όνομά της με την περίφημη "Δίκη της Νυρεμβέργης", που σηματοδότησε το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου με την καταδίκη κορυφαίων Γερμανών αξιωματούχων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε την εντυπωσιακή της οχύρωση, θα δούμε το επιβλητικό σύμπλεγμα κτιρίων του Δημαρχείου στην ιστορική  πλατεία Marktplatz, καθώς επίσης και τους εντυπωσιακούς ναούς του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Σεβάλδου, το ιστορικό Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτζ και το επιβλητικό κάστρο Kaiserburg. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH NURNBERG 4* (www.nh-hotels.com). Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Νυρεμβέργη - Ρόττενμπουργκ - Βίρτσμπουργκ - Νυρεμβέργη 

Πρωινή αναχώρηση για την παραμυθένια πόλη του Ρόττενμπουργκ που δεσπόζει πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Τάουμπερ και αποτελεί ίσως την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Φθάνοντας θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα σταθούμε μπροστά στα παραμυθένια, χαρακτηριστικά σπιτάκια με τις ξυλοδεσιές, θα θαυμάσουμε το αναγεννησιακό Δημαρχείο και θα απολαύσουμε την επιβλητική θέα από τον μεσαιωνικό Πύργο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα, καφέ ή για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Αξίζει να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου με το εκπληκτικό ξυλόγλυπτο του Ιερού του Αγίου Αίματος, καθώς και να κάνετε μια σύντομη βόλτα πάνω στα τείχη για να θαυμάσετε την μοναδική οχύρωση της πόλης. Συνεχίζουμε για το μοναδικής ομορφιάς Βίρτσμπουργκ (Würzburg), που είναι κτισμένο στις όχθες του ποταμού Μάιν. Ευρισκόμενο στο βορειοδυτικό άκρο της Βαυαρίας, αποτελεί ουσιαστικά την αφετηρία (ή το τέλος), καθώς και την μεγαλύτερη πόλη του περίφημου Ρομαντικού Δρόμου της Γερμανίας. Από το ορόσημο της πόλης, το κάστρο του Marienberg, που αποτέλεσε την κατοικία των Πριγκίπων-Επισκόπων για περισσότερα από 500 χρόνια, μέχρι και το Πανεπιστήμιο, η πόλη περιβάλλεται από εντυπωσιακούς αμπελώνες, οι οποίοι την καθιέρωσαν ως μια από τις σημαντικότερες στάσεις για τους λάτρεις του κρασιού. Στο κέντρο της πόλης δεσπόζει το παλάτι του Residenz, ένα υπέροχο μπαρόκ αριστούργημα του αρχιτέκτονα Μπάλθασαρ Νόιμαν (Balthasar Neumann), μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα σημαντικότερα παλάτια ολόκληρης της Γερμανίας. Το εντυπωσιακό σκηνικό συμπληρώνεται από τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Κίλιαν, το παλιό Δημαρχείο, την Κεντρική Αγορά, και τα πολλά ιστορικά κτίρια και μουσεία. Στον ελεύθερο χρόνο σας μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις περίφημες ποικιλίες κρασιών της περιοχής και να κάνετε μια βόλτα στην παλιά πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μάιν, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Επιστροφή το απόγευμα στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Νυρεμβέργη - Μπάμπεργκ - Νυρεμβέργη 

Πρωινή αναχώρηση για τη "Ρώμη της Φρανκονίας", το μαγευτικό Μπάμπεργκ, που είναι κτισμένο σε μια μοναδική τοποθεσία, περιτριγυρισμένο από επτά λόφους. Αποτέλεσε θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο για περισσότερους από 5 αιώνες, ενώ τα 1.300 και πλέον ιστορικά κτίρια της πόλης και τα υπέροχα κανάλια της γειτονιάς της "Μικρής Βενετίας" συνέβαλαν στην ένταξή της πόλης στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (1993). Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα δούμε την μοναδική γέφυρα του ποταμού Πέγκνιτζ, όπου δεσπόζει το εντυπωσιακό κτίσμα του παλαιού Δημαρχείου, τον Καθεδρικό ναό (10ου-13ου αιώνα) - έναν από τους μεγαλύτερους ρομανικού ρυθμού στη Γερμανία, καθώς και το παλαιό και νέο Ανάκτορο (Alte και Neue Residenz). Στο Μπάμπεργκ θα βρείτε πολλά καταστήματα με αντίκες και πολυάριθμες ζυθοποιίες, που ειδικεύονται στην παρασκευή της διάσημης καπνιστής μπύρας (Rauchbier). Επιστροφή το απόγευμα στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Νυρεμβέργη - Μόναχο - Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο το απόγευμα και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχωρήσεις

 

3, 17, 31 Ιουλίου

7, 21 Αυγούστου

 

  8 μέρες

 

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

895

3ο άτομο έως 12 ετών     

595

Μονόκλινο

1195

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN

Οι πτήσεις μας

 

1η μέρα

Α3 802

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ

08:35 - 10:15

8η μέρα

Α3 807

ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

18:25 - 21:55

 

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MERCURE CITY CENTER 4* στο Μόναχο
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NH NURNBERG 4* ή παρόμοιο στη Νυρεμβέργη
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εισιτήριο εισόδου στο Κάστρο Νοϊσβανστάιν
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 300
  • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία και λοιπά αξιοθέατα, πέραν εκείνων που αναγράφονται στα περιλαμβανόμενα 
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.