Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 ΑΜΒΟΥΡΓΟ Χανσεατικές πόλεις Κάστρο Σβέριν! από 695€

Λούμπεκ, Βρέμη, Κίελο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΒΟΡΡΑ

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

15, 22/7 | 5, 12, 26/8 | 9, 23/9/2022

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 1η : Αθήνα ή Θεσσαλονίκη – Αμβούργο

Γνωριμία με την πόλη: Τα highlights της βαριάς αστικής πρωτοπορίας

 

Και μόνο η ιδέα της άφιξης στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης ανεβάζει ψηλά τον πήχη με τις προσδοκίες μας. Κι όχι άδικα. Ο φωτεινός σηματωρός της Χανσεατικής Συμμαχίας των εύρωστων εμπορικών χωρών από τα χρόνια του μεσαίωνα, παραμένει όχι μόνο ναυαρχίδα της ναυτιλίας, αλλά και μία από τις σπουδαιότερες πόλεις της χώρας με πλούσια εμπορική όσο και πολιτιστική ζωή. Με μια αρχιτεκτονική πολυγλωσσία, κοσμοπολίτικη παρακαταθήκη του εμπορικού χαρακτήρα της πόλης, αλλά και δυναμικές γειτονιές με υπέροχα καταστήματα, μοδάτα καφέ, πολυσυζητημένα εστιατόρια και έντονη νυχτερινή ζωή, το Αμβούργο κερδίζει αβίαστα τις εντυπώσεις από την πρώτη ματιά.

Το Rathaus είναι ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο συνδεδεμένο με το στάτους της πόλης. Εκεί στεγάζεται το Δημαρχείο, άρα αποτελεί αυταπόδεικτα μια ιδανική αφετηρία για την ξενάγησή μας σ’ αυτή. Γύρω του, η υπαίθρια αγορά και οι κομψές στοές δίνουν ένα πρώτο αρχιτεκτονικό δείγμα γραφής, λίγο πριν βρεθούμε στη λίμνη Bienalster. Όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον μας κερδίζουν οι πλήρως αναπλασμένες περιοχές του κέντρου. Στην Speicherstadt  με τον βαρύ industrial χαρακτήρα είναι μαζεμένες οι αποθήκες του λιμανιού, ενώ στην Kontorhausviertel θα αντικρίσουμε όλον τον αρχιτεκτονικό εξπρεσιονισμό, όπως αυτός αποτυπώθηκε στα πρωτοποριακά κτίρια της δεκαετίας του 20’ και του 30’. Καταλήγουμε στο εμβληματικό νέο κτίριο της Φιλαρμονικής το οποίο δεσπόζει επί του Έλβα (Elbphilarmonie) ποταμού και μαγνητίζει το βλέμμα μας με την αρχιτεκτονική υπεροχή του.

Ωστόσο, το Αμβούργο δεν είναι μόνο κομψά κτίρια και αρχιτεκτονική πολιτική ορθότητα. Η αληθινή γνωριμία με την πόλη, λίγο πριν καταλήξουμε στις διάσημες προβλήτες της περιοχής, προϋποθέτει μια επίσκεψη σε μια πρώην «αμαρτωλή» περιοχή. Γεμάτο με μπαρ, χιπ μπουτίκ, τρέντι καφέ και θέατρα, το St. Pauli απενοχοποιημένο από τον περιθωριακό του παρελθόν, δίνει τον παλμό στη διασκέδαση αποτελώντας σημείο αναφοράς του Αμβούργου.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτια.

Ημέρα 2η : Αμβούργο ( Λούμπεκ – Σβερίν )

Η «Φλωρεντία του Βορρά» (και άλλοι κρυφοί άσσοι μέσα στο μανίκι της Γηραιάς Ηπείρου)

 

Η σημερινή μας επίσκεψη σε μια από τις πιο άγνωστες για το ευρύ κοινό πόλεις του Βορρά, αναδεικνύει έναν κορυφαίο προορισμό, δείχνοντας πως η Γηραιά Ήπειρος έχει πολλούς ακόμα κρυφούς άσσους μέσα στο μανίκι της. Το Λούμπεκ μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες ενός πολύχρωμου εικονογραφημένου παραμυθιού. Χτισμένη πάνω στον ποταμό Τράβε, η αρχαία χανσεατική πόλη επιδεικνύει στοιχεία κορυφαίας αρχιτεκτονικής αρμονίας που δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή της Ουνέσκο να την συμπεριλάβει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο επόμενος σταθμός μας είναι στις όχθες της λίμνης Σβερίν. Εκεί άλλωστε στέκει αριστοτεχνικά χτισμένη η μικρή αναγεννησιακή πόλη που είναι πλαισιωμένη με ένα σωρό ιστορικά κτίρια και εντυπωσιακά μνημεία. Κι αν η πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Μακλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας δικαιώνει το όνομά της, ως «Φλωρεντία του Βορρά», δύσκολα το βλέμμα μπορεί να χωρέσει μονομιάς το αρχιτεκτονικό μεγαλούργημα που μοιάζει λες και αναδύεται από τα νερά της λίμνης. Το περίφημο Παλάτι του Σβερίν συμπυκνώνει το απόσταγμα της ρομαντικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και μαγεύει τους επισκέπτες του με την εξωπραγματική υπεροχή και την παραμυθένια γοητεία του.

Επιστροφή στο Αμβούργο το απόγευμα.   

 

Ημέρα 3η : Αμβούργο (Bρέμη)

Κάτι ψήνεται: Πυρότουβλα, μεσαιωνικές συντεχνίες, γοτθικοί ναοί και…καπνιστό σκουμπρί!

 

Πανύψηλα κτίρια από χαρακτηριστικά πυρότουβλα, γοτθικοί καθεδρικοί ναοί, ξυλόγλυπτα σπίτια, υπέροχες ευρωπαϊκές αγορές. Τα Χριστούγεννα η αγορά Schlachte-Zauber αναπαριστά την ατμόσφαιρα της μεσαιωνικής Βρέμης με το άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού να γεμίζει μεθυστικά τον αέρα ταξιδεύοντας ως τις κόγχες της μύτης μας. Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την ιστορική πόλη της Βρέμης. Κτισμένη στις όχθες του Βέζερ ποταμού, 60χλμ πριν αυτός εκβάλλει στη Βόρεια Θάλασσα, η πόλη που αποτέλεσε ένα εξίσου δυνατό μέλος της περίφημης Χανσεατικής Ένωσης και σημαντικότατο λιμάνι της Βόρειας Γερμανίας εκπλήσσει τον ταξιδιώτη με τον αρχιτεκτονικό της πλούτο. Πλήρως αποκαταστημένη από τις καταστροφές των βομβαρδισμών του 2ου  Παγκοσμίου Πολέμου, το ιστορικό της κέντρο μπορεί να μονοπωλήσει πολλές ώρες της μέρας μας και δικαίως. Το διάσημο Δημαρχείο της Βρέμης είναι ένα από τα ωραιότερα κτίρια σε όλη τη Γερμανία, πράγμα που το έκανε να κερδίζει επάξια μια θέση το 2005 στη λίστα με την Παγκόσμια Κληρονομιά της Ουνέσκο. Ακόμα, το άγαλμα του Ρολάνδου, η Πλατεία της Αγοράς και φυσικά, ο «βαρύς» Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου δικαιώνουν όσα έχουμε ακούσει ή διαβάσει για την αδιαπραγμάτευτη αίγλη αυτής της ιστορικής πόλης. Φυσικά, το δυνατό χαρτί της ημέρας δεν είναι άλλο από τη γραφική γειτονιά του μεσαιωνικού λιμανιού, το πασίγνωστο Shlachte.  Εκεί θα περιηγηθούμε στους δρόμους με τα δεκάδες μπαράκια, τα παραδοσιακά καφέ και τα εστιατόρια που διακρίνονται για το καπνιστό σκουμπρί και τις μεσαιωνικές γεύσεις που φτάνουν στο πιάτο μας με σύγχρονες γαστρονομικές πινελιές.

Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο Αμβούργο και ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας. Εκτός από την πλούσια αγορά της πόλης μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο από τα σημαντικά μουσεία, όπως το πρωτοποριακό Μουσείο Καλών Τεχνών.

Ημέρα 4η : Αμβούργο ( Κίελο )

Λίγος θαλασσινός αέρας ακόμα

 

Παρά τη μακρά παράδοση που έχει στη ναυτιλία, το Κίελο αποπνέει μια όμορφη αστική αίσθηση, αντηχώντας τη χαρούμενη βαβούρα του φοιτητόκοσμου που την κατοικεί. Το πρωινό μας λοιπόν είναι αφιερωμένο στην αρχοντική πόλη, σημαντικό λιμάνι επί της Βαλτικής και πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Σλέσβιγκ-Χολστάιν. Τα ιστορικά της κτίρια που είχαν υποστεί σοβαρές καταστροφές κατά τη διάρκεια του πολέμου, αποκαταστάθηκαν υποδειγματικά. Η εκκλησία του θαλασσινού Αγίου Νικολάου, το επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου, καθώς και η Όπερα (δεν είναι τυχαίο πως στο Κίελο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κλασικής μουσικής στον κόσμο) ανήκουν στους βασικούς σταθμούς της ξενάγησής μας. Για το τέλος αφήνουμε το καλύτερο: ο στολισμένος εμπορικός πεζόδρομος της πόλης, Χολστενστάσε με τα εξαιρετικά καταστήματα γεμίζει ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε τη Βόρεια Γερμανία. Επιστροφή στο Αμβούργο και απόγευμα ελεύθερο.

 

Ημέρα 5η : Αμβούργο – Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

Ημέρα επιστροφής η σημερινή και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Αμβούργου για τον γυρισμό μας στην Ελλάδα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Αμβούργο

08.00

10.20

5η μέρα

Αμβούργο – Αθήνα

11.10

15.10

 

Θεσσαλονίκη - Αθήνα

06.20

07.15

Αθήνα – Θεσσαλονίκη

16.25

17.20

 

Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη

 

Με επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων +85€

 

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

 

Ταξίδι

Αναχώρηση

Διατροφή

Ξενοδοχεία

   Διατροφή

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΑΜΒΟΥΡΓΟ & Χανσεατικές πόλεις  & Κάστρο Σβέριν 

 

5 μέρες

15/7

5, 12/8

4*s

πρωινό

695

+240

250

Περιλαμβάνονται δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

 

22/7

26/8

9, 23/9

 4*s

πρωινό

745

+240

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -60€

 

σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines Αθήνα Αμβούργο Αθήνα
  • Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*s ως ακολούθως ή παρόμοια

Hotel 4*sup             Mercure / Courtyard by Marriott

  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Φιλοδωρήματα / δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

 

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση.