Skip to main content

Ρομαντική Γερμανία και Άλπεις | 04.08.2022 απο 799

4/8    Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Απευθείας πτήσεις με την εξαιρετική Lufthansa με πρωινή άφιξη και βραδινή επιστροφή
  • Μοναδική τιμή που κόβει την ανάσα με αντίστοιχες ποιοτικές παροχές
  • Επίσκεψη σε παραμυθένια χωριά, στο μοναδικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, το Ντίνκελσμπιλ και το ?ουγκσμπουργκ
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Νυρεμβέργη, μια ιστορική πόλη βγαλμένη από παραμύθι
  • Μία (1) διανυκτέρευση στην Ουλμ, γενέτειρα του ?ινσταϊν
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο πανέμορφο Μόναχο
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Με επίσκεψη στο Βύρτζμπουργκ, την πρωτεύουσα της Κάτω Φραγκονίας, και στο Ρέγκενσμπουργκ στο βορειότερο τμήμα του ποταμού Δούναβη στο γεωλογικό σταυροδρόμι τεσσάρων διαφορετικών περιοχών
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • ροσφέρει διπλανή θέση κενή στο πούλμαν (εκτός αν είστε οικογένεια)

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μόναχο – Νυρεμβέργη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μόναχο. Με την άφιξή μας αναχωρούμε οδικώς για τη Νυρεμβέργη (Nürnberg), την ιστορική αυτή, σπουδαία πόλη της Γερμανίας, γενέτειρα του ζωγράφου και χαράκτη Άλμπρεχτ Ντύρερ (15ος-16ος αι.).

Η Νυρεμβέργη υπήρξε λίκνο και έδρα του ναζισμού κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πόλη αυτή ήταν το επίσημο κέντρο των ναζί, οι οποίοι οργάνωναν εκεί τα ετήσια συνέδρια του Κόμματος από το 1933 μέχρι το 1938 και επιλέχτηκε συμβολικά για τη διεξαγωγή της Δίκης της Νυρεμβέργης (1945-1949), κατά την οποία οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των ναζί ως εγκληματίες πολέμου. Θεωρείται πατρίδα των παιχνιδιών, καθώς εδώ λειτουργούν πολλά εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών (κυρίως κούκλες), που εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, η οποία περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη μήκους 5 χιλιομέτρων και οχυρωματικούς πύργους (σήμερα σώζονται 71 από τους 130). Ο ποταμός Πέγκνιτς (Pegnitz), που τέμνει την παλιά πόλη στα δύο, τα γραφικά γεφυράκια και οι λιθόστρωτοι δρόμοι συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα. Θα δούμε την Κεντρική Πλατεία, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και γύρω τους η μεγάλη αγορά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Νυρεμβέργη – Βύρτζμπουργκ & Ρέγκενσμπουργκ (εκδρομές & ξεναγήσεις)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο Βύρτζμπουργκ (Würzburg) την πρωτεύουσα της Κάτω Φραγκονίας, στο βόρειο άκρο της Βαυαρίας, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Μάιν.

Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες πόλεις στο κρατίδιο η οποία πραγματικά αποπνέει ρομαντισμό. Δίπλα στην πόλη, στον λόφο Μαρίενμπουργκ, δεσπόζει το ομώνυμο οχυρό και στις πλαγιές του λόφου απλώνονται πανέμορφοι αμπελώνες. Για περισσότερα από 500 χρόνια το Βίρτσμπουργκ υπήρξε επισκοπική έδρα. Επίσης διαθέτει ένα από τα αρχαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, το οποίο ιδρύθηκε το 1402. Άλλο χαρακτηριστικό της πόλης είναι η εντυπωσιακή μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Στην ξενάγησή μας εκεί θα δούμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Κιλιανού, τη γραφική εκκλησία Καπέλε Βίρτσμπουργκ, το ροκοκό Μέγαρο Συνεδριάσεων των Σωματείων αλλά θα περπατήσουμε και στην παλιά γέφυρα που είναι στολισμένη με αγάλματα αγίων. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή μια χαλαρή βόλτα στην πόλη.

Επόμενος σταθμός μας σήμερα είναι το Ρέγκενσμπουργκ (Regensburg), μια πόλη 145.000 κατοίκων στην καρδιά της Βαυαρίας, στο βορειότερο σημείο του Δούναβη και στην άκρη του Βαυαρικού δάσους. Είναι πρωτεύουσα της διοικητικής περιφέρειας του Άνω Παλατινάτου (Oberpfalz). Η πόλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και αποτελούσε από το μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανία. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους. Το πανεπιστήμιο είναι από τα δημοφιλή στη Γερμανία με 20.000 φοιτητές.

Στην ξενάγηση μας θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό της Πόλης το “DOM” Το ιστορικό της κέντρο, την Πέτρινη Γέφυρα, χτισμένη από το 1135 μέχρι και το 1146, ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής μεσαιωνικής γέφυρας. Οι ιππότες της 2ης και της 3ης Σταυροφορίας χρησιμοποίησαν για να διασχίσουν τον Δούναβη στο δρόμο τους για τους Αγίους Τόπους, Το Δημαρχείο, χρονολογούμενο κατά ένα μέρος από τον 14ο αιώνα, περιλαμβάνει τα δωμάτια που χρησιμοποιούνταν από την Αυτοκρατορική Δίαιτα από το 1663 μέχρι και το 1806 και διάφορα άλλα. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο μας στην Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Νυρεμβέργη – Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ – Ντίκενσμπυλ – Ουλμ (οδική διαδρομή, επισκέψεις, ξεναγήσεις)

Αναχώρηση με σκοπό να γνωρίσουμε ένα τμήμα της Ρομαντικής Οδού, με κορωνίδες τις πόλεις Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ και Ντίνκελσμπυλ.

Η Ρομαντική οδός, ή Ρομαντικός Δρόμος, εκτείνεται σε μια διαδρομή 350 χλμ. περίπου που ξεκινά από το Βύρτσμπουργκ και κατεβαίνει μέχρι τις Άλπεις στην πόλη Φύσσεν. Πήρε αυτή την ονομασία μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, από τους συμμάχους, για τα παραμυθένια τοπία, χαρακτηριστικά χωριά την αρχιτεκτονική, τις οχυρωμένες πόλεις και τα κάστρα.

Φτάνουμε στο μοναδικό Ρότενμπουρκ, με τις χαρακτηριστικές μεσαιωνικές πύλες, μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Γερμανίας. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα τείχη, την εκκλησία του Νοσοκομείου, το Δημαρχείο, την αίθουσα που στέγαζε το Δημοτικό συμβούλιο και τον καθεδρικό ναό. Χρόνος ελεύθερος στα γραφικά δρομάκια της πόλης.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή προς το Ντίνκελσμπυλ (Dinkelsbühl), μια ακόμη μεσαιωνική, οχυρωμένη πόλη με τάφρους και μεσαιωνικές πύλες. Ο Ναός του Αγ. Γεωργίου από τον 15 αιώνα είναι από τους παλαιότερους καλύτερα διατηρημένους στην Γερμανία. Μπροστά από την εκκλησία απλώνεται η Βάινμάρκετ, η κεντρική πλατεία με τα εντυπωσιακά σπίτια των εμπόρων κ.α. Ευτυχώς γλύτωσε κατά τον τριακονταετή πόλεμο και έκτοτε το γεγονός εορτάζεται τον Ιούλιο με μια μεγαλοπρεπή παρέλαση την «Κίντερτσεχε».

Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα είναι η Ουλμ, η γενέτειρα του Αλβέρτου Αϊστάιν. Εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο: η πόλη χωρίζεται στα δύο, στην παλιά και στην καινούργια. Η παλιά ανήκει στο κρατίδιο της Βυρτεμβέργης και η καινούργια ανήκει στη Βαυαρία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

4η ημέρα: Ουλμ – Άουγκσμπουργκ – Μόναχο (οδική διαδρομή, ξεναγήσεις)

Πρωινή ξενάγηση στην όμορφη Ουλμ (Ulm) την πόλη που διασχίζει ο Δούναβης. Η Ουλμ είναι γνωστή για τον υψηλότερο καθεδρικό ναό της Γερμανίας, ύψους 162 μέτρων! Πολλά κτήρια σχεδιάστηκαν από τον διάσημο αρχιτέκτονα Max Bill και είναι σήμερα προστατευόμενα μνημεία.

Στην ξενάγησή μας βλέπουμε φυσικά την παλιά πόλη και το ιστορικό της κέντρο, με το Δημαρχείο, τα Τείχη και τον πύργο Μετσγκεατουρμ με θέα στον Δούναβη ποταμό.

Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το Άουγκσμπουργκ (Augsburg), παλαιά αρχαία Ρωμαϊκή πόλη και πρωτεύουσα της Σουηβίας στην συμβολή των ποταμών, Βέρταχ & Λαχ. Η Πόλη ιδρύθηκε το 15 Π.Χ. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο. Λόγω της στρατηγικής της Θέσης στους τότε εμπορικούς δρόμους της Ιταλίας ήταν ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο. Με την διάλυση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το Άουγκσμπουργκ έγινε μέρος του Βασιλείου της Βαυαρίας. Στην πόλη βλέπει κανείς κτήρια μεγάλου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, όπως το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της Παρθένου Μαρίας κοντά στον ποταμό Λεχ.

Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας το Μόναχο. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Μόναχο: ολοήμερη εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, Κάστρο Νοϊσβανστάιν, Ομπεραμεργκάου, Γκάρμις Παρτενκίρχεν

Σήμερα από το πρωί θα συνεχίσουμε την πορεία μας στη Ρομαντική Οδό και θα περάσουμε μέσα από τις εντυπωσιακές Βαυαρικές Άλπεις για να φτάσουμε στο νοτιότερο άκρο της. Καθ’ οδόν θα δούμε ονειρεμένους δρυμούς, ένδοξα φρούρια, κελαριστά ρυάκια, άφθονους κυνηγότοπους, μυστικά ξέφωτα και απότομα φαράγγια. Η βαυαρική φύση σε όλο της το μεγαλείο! Και μέσα σε αυτό το καταπράσινο περιβάλλον επισκεφτούμε υπέροχα χωριά, πόλεις και κάστρα.

Πρώτος σταθμός μας θα είναι το παγκοσμίως διάσημο Κάστρο Νόισβανσταϊν στο Φίσεν, φέουδο του βαυαρού βασιλιά Λουδοβίκου Β΄, αγαπημένου ξαδέρφου της Σίσυς της Αυστρίας. Νόισβανσταϊν σημαίνει Νέος Λίθος του Κύκνου. Ο Λουδοβίκος Β’ ήταν ένας ιδιαίτερα όμορφος βασιλιάς, τον οποίο ενδιέφεραν κυρίως οι τέχνες και ο ρομαντισμός. Αυτό προκάλεσε προστριβές στο περιβάλλον του και τελικά τον απομακρύνε από τον θρόνο. Μετά την απομάκρυνση κύκλοι του παλατιού διέδωσαν ότι έπασχε από παράνοια. Γενικώς του άρεσε να χτίζει παραμυθένια κάστρα και να πληρώνει για την κατασκευή τους ο ίδιος προσωπικά δίχως να χρεώνει τα δημόσια κεφάλαια της Βαυαρίας.

Ένα τέτοιο κάστρο είναι το Νόισβανσταϊν στην κορυφή του λόφου πάνω από το χωριό Σβάνγκαου. Η κατασκευή του διατάχθηκε από τον Λουδοβίκο Β΄ ως χώρος ανάπαυσης και φόρος τιμής στον Ρίχαρντ Βάγκνερ. Το παλάτι σχεδιαζόταν να γίνει προσωπικό καταφύγιο του βασιλιά, αλλά άνοιξε στο κοινό επί πληρωμή αμέσως μετά τον πρόωρο και αιφνίδιο θάνατό του το 1886, ενώ δεν είχε ακόμα αποπερατωθεί. Ο Λουδοβίκος πνίγηκε μυστηριωδώς σε μία βαυαρική λίμνη μαζί με τον ψυχίατρό του που βρέθηκε στραγγαλισμένος. Από τότε έχουν επισκεφθεί το Νόισβανσταϊν περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι. Το κάστρο θεωρείται παγκόσμιο σύμβολο της εποχής του Ρομαντισμού. Έχει εμφανιστεί σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες και έχει απεικονιστεί ως το παλάτι της Ωραίας Κοιμωμένης στην Ντίσνεϊλαντ.

Επόμενος σταθμός μας για σήμερα είναι η βαυαρική πόλη κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, με τη διπλή ονομασία Γκάρμις-Παρτενκίρχεν. Μέχρι και το 1935 το Γκάρμις και το Παρτενκίρχεν ήταν δύο ξεχωριστά χωριά τα οποία όμως ενώθηκαν και έγιναν μία πόλη για να υποδεχτούν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936. Αυτοί οι αγώνες, που διοργάνωσε το ναζιστικό καθεστώς κινηματογραφήθηκαν από τη Λένι Ρίφενσταλ και ήταν οι πρώτοι που περιλάμβαναν αλπικό σκι. Σε κοντινή απόσταση από Γκάρμις-Παρτενκίρχεν βρίσκεται το ψηλότερο βουνό της Γερμανίας, το Τσούγκσπιτσε με υψόμετρο 2.962 μέτρα.

Στη βόλτα στην πόλη εκεί θα δούμε ότι το Γκάρμις έχει έναν πιο μοντέρνο αέρα ενώ το Παρτενκίρχεν είναι σαφώς πιο παραδοσιακό. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όλη η πόλη λειτουργούσε σαν ένα βασικό νοσοκομείο για τους τραυματίες πολέμου. Σε αυτό το νσοκομείο πέθανε το 1949 ο γερμανός συνθέτης Ρίχαρντ Στράους.

Τελευταίος σταθμός μας στον Ρομαντικό Δρόμο είναι το επίσης αλπικό Όμπεραμεργκαου. Πρόκειται για ένα πανέμορφο γραφικό μικρό χωριό το οποίο είναι διάσημο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι οι τοιχογραφίες στους εξωτερικούς τοίχους των σπιτιών. Γενικώς τοιχογραφίες θα δούμε σε πολλά βαυαρικά χωριά στον Ρομαντικό Δρόμο όμως εδώ βρίσκονται οι περισσότερες και οι πιο εντυπωσιακές. Αναπαριστούν χριστιανικές σκηνές αλλά και σκηνές από διάσημα παραμύθια. Ο άλλος λόγος διασημότητας του χωριού είναι η εντυπωσιακή αναπαράσταση των Παθών του Χριστού που διοργανώνεται κάθε 10 χρόνια. Το έθιμο καθιερώθηκε το 1633, όταν οι κάτοικοι του χωριού έκαναν τάμα για να γλιτώσουν από την απειλή της πανούκλας…

Διανυκτέρευση στο Μόναχο.

 

6η ημέρα: Μόναχο (ξενάγηση)

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στο Μόναχο, την ιδιαίτερα σημαντική και πανέμορφη πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Το Μόναχο είναι χτισμένο στις όχθες του Ίζαρ, του μεγαλύτερου παραπόταμου του Δούναβη. Η ονομασία του προέρχεται από τη λέξη μοναχός, διότι στο σημείο όπου βρίσκεται η πόλη αρχικά είχε χτιστεί ένα μεσαιωνικό μοναστήρι. Εξ ου και το οικόσημο που εικονίζει έναν μοναχό. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο, το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Επίσης αποτελεί σημαντικό οικονομικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας.Εμείς σήμερα στην πανοραμική ξενάγησή μας, θα δούμε τα ορόσημα της πόλης, μεταξύ άλλων το παλάτι Νίμφενμπουργκ, το μουσείο BMW και το Ολυμπιακό Χωριό. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το εμπορικό κέντρο γύρω από τον κόμβο Στάχους, την Όπερα, τον ποταμό Ίζαρ με τις νησίδες, τις πύλες και τους μεσαιωνικούς προμαχώνες του, το επιβλητικό Δημαρχείο με το ρολόι και τις φιγούρες από τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου να μπαινοβγαίνουν, τον καθεδρικό ναό κ.ά.

Αργά το μεσημέρι θα κάνουμε μία περιπατητική ξενάγηση και θα καταλήξουμε στην υπαίθρια γκουρμέ αγορά Βίκτουαλιενμαρκτ, στο κέντρο της πόλης. Η αγορά αυτή αρχικά ήταν κάτι σαν τις ελληνικές λαϊκές με τοπικούς παραγωγούς, ωστόσο εξελίχθηκε σε ένα γκουρμέ υπαίθριο παζάρι με πολλά καταστήματα, ανθοπωλεία, φούρνους και εστιατόρια. Εκεί μπορούμε να απολαύσουμε το γεύμα μας,

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Μόναχο – Πτήση επιστροφής

Πρωινή βόλτα (check-out στις 11:00) στη βαυαρική πρωτεύουσα με τον αρχηγό μας για τα τελευταία μας ψώνια στο Μόναχο. Μετά το μεσημέρι θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, για την απευθείας πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/8/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 799 € 290 €
  Twin Room 799 € 290 €
  Triple Room 799 € 290 €
  Single Room 1179 € 290 €

 

 

7 ημέρες
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

LH 1757

04/08/2022

ΑΘΗΝΑ – MONAXO

06:00

07:35

LH 1756

10/08/2022

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

19:20

22:45

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 4*
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός-συνοδός
  • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.
  • Ταξιδιωτικό οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται    
Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 290

Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται ως περιλαμβανόμενα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.