Skip to main content

Ρομαντικός δρόμος και τα διαμάντια της Γερμανίας | 26.10.2022 από 849€

26/10  Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ  πρωι με βραδυ Lufthansa

 

  • Απευθείας πτήσεις με την εξαιρετική Lufthansa με πρωινή άφιξη και βραδινή επιστροφή
  • Μοναδική τιμή που κόβει την ανάσα με αντίστοιχες ποιοτικές παροχές
  • Επίσκεψη σε παραμυθένια χωριά, στο μοναδικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, το Ντίνκελσμπιλ και το Άουγκσμπουργκ
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Νυρεμβέργη, μια ιστορική πόλη βγαλμένη από παραμύθι, στο ξενοδοχείο NH Collection, Nuremberg city.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην πανέμορφη Χαϊδελβέργη, μία από τις ωραιότερες πόλεις της Γερμανίας και ολόκληρης της Ευρώπης.
  • Μία (1) διανυκτέρευση στην Ουλμ, γενέτειρα του Άινσταϊν, στο ξενοδοχείο LEONARDO ROYAL.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Με επίσκεψη στο Βύρτζμπουργκ, την πρωτεύουσα της Κάτω Φραγκονίας, και στο Ρέγκενσμπουργκ στο βορειότερο τμήμα του ποταμού Δούναβη στο γεωλογικό σταυροδρόμι τεσσάρων διαφορετικών περιοχών
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΟΝΑΧΟ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μόναχο. Αναχώρηση με προορισμό μας την Νυρεμβέργη. Άφιξη και ξενάγηση στην ιστορική αυτή σπουδαία πόλη της Γερμανίας. Νυρεμβέργη (Nürnberg), γενέτειρα του ζωγράφου και χαράκτη Άλμπρεχτ Ντίρερ (15ος-16ος αι.). Η Νυρεμβέργη υπήρξε λίκνο και έδρα του ναζισμού κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πόλη αυτή ήταν το επίσημο κέντρο των ναζί, οι οποίοι οργάνωναν εκεί τα ετήσια συνέδρια του Κόμματος από το 1933 μέχρι το 1938 και επιλέχτηκε συμβολικά για τη διεξαγωγή της Δίκης της Νυρεμβέργης (1945-1949), κατά την οποία οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των ναζί ως εγκληματίες πολέμου. Θεωρείται πατρίδα των παιχνιδιών, καθώς εδώ λειτουργούν πολλά εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών (κυρίως κούκλες), που εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, η οποία περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη μήκους 5 χιλιομέτρων και οχυρωματικούς πύργους (σήμερα σώζονται 71 από τους 130). Ο ποταμός Πέγκνιτς (Pegnitz), που τέμνει την παλιά πόλη στα δύο, τα γραφικά γεφυράκια και οι λιθόστρωτοι δρόμοι συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα. Θα δούμε την Κεντρική Πλατεία, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και γύρω τους η μεγάλη αγορά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο Βύρτζμπουργκ (Würzburg) την πρωτεύουσα της Κάτω Φραγκονίας, στο βόρειο άκρο της Βαυαρίας, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Μάιν μια από τις ωραιότερες πόλεις στο κρατίδιο. Δίπλα στην πόλη στον λόφο του Μαρίενμπεργκ βλέπουμε το οχυρό που δεσπόζει και τις πλαγιές με τους αμπελώνες. Για πάνω από 500 χρόνια το Βούρτζμπουργκ ήταν και έδρα των επισκόπων. Με διάσημο πανεπιστήμιο από το 1402, και χαρακτηριστική αρχιτεκτονική Μπαρόκ. Βλέπουμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, το Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κιλιανού, την γραφική εκκλησία Kapelle Wurzburg, το Ροκοκό κτήριο που συνεδριάζουν τα σωματεία της πόλης και θα περπατήσουμε στην παλιά γέφυρα που είναι στολισμένη με αγάλματα αγίων.

Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια κατευθυνόμαστε νότια στο Ρέγκενσμπουργκ ή και Ρατισβόνη (Regensburg) με 145.000 κατοίκους βρίσκεται στην καρδιά της Βαυαρίας, στο βορειότερο σημείο του Δούναβη και στην άκρη του Βαυαρικού δάσους. Είναι πρωτεύουσα της διοικητικής περιφέρειας του Άνω Παλατινάτου (Oberpfalz). Η πόλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και αποτελούσε από το μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανία. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους. Το πανεπιστήμιο είναι από τα δημοφιλή στη Γερμανία με 20.000 φοιτητές. Στην ξενάγηση μας θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό της Πόλης το “DOM” Το ιστορικό της κέντρο, την Πέτρινη Γέφυρα, χτισμένη από το 1135 μέχρι και το 1146, ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής μεσαιωνικής γέφυρας. Οι ιππότες της 2ης και της 3ης Σταυροφορίας χρησιμοποίησαν για να διασχίσουν τον Δούναβη στο δρόμο τους για τους Αγίους Τόπους, Το Δημαρχείο, χρονολογούμενο κατά ένα μέρος από τον 14ο αιώνα, περιλαμβάνει τα δωμάτια που χρησιμοποιούνταν από την Αυτοκρατορική Δίαιτα από το 1663 μέχρι και το 1806 και διάφορα άλλα. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο μας στην Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ

Αναχώρηση με σκοπό να γνωρίσουμε ένα τμήμα της Ρομαντικής Οδού, με κορωνίδες τις πόλεις Ρότενμπουργκ ομπ-ντερ-Τάουμπερ και Ντίκενσμπιλ. Η Ρομαντική οδός εκτείνεται σε μια διαδρομή 350 χλμ. περίπου που ξεκινά από το Βύρτσμπουργκ και κατεβαίνει μέχρι τις Άλπεις στην πόλη Φύσσεν. Πήρε αυτή την ονομασία μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, από τους συμμάχους, για τα παραμυθένια τοπία, χαρακτηριστικά χωριά την αρχιτεκτονική, τις οχυρωμένες πόλεις και τα κάστρα. Άφιξη στο μοναδικό Ρότενμπουρκ και ξενάγηση στο ιστορικό της κέντρο. Το μεσαιωνικό Ρότενμπουρκ του κρατιδίου της Βαυαρίας, βρίσκεται στην περιοχή της Φραγκονίας που είναι μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Γερμανίας με χαρακτηριστικές μεσαιωνικές πύλες. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα τείχη, την εκκλησία του Νοσοκομείου, το Δημαρχείο, την αίθουσα που στέγαζε το Δημοτικό συμβούλιο και τον καθεδρικό ναό. Χρόνος ελεύθερος στα γραφικά δρομάκια της πόλης.

Στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για την πανέμορφη Χαϊδελβέργη, μία από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας, αγαπημένη καλλιτεχνών και διανοουμένων και με τεράστια πανεπιστημιακή παράδοση. Το Πανεπιστήμιο της πόλης είναι άλλωστε το παλαιότερο της Γερμανίας, καθώς πρωτολειτούργησε το 1382 χωρίς να σταματήσει έκτοτε να πρωταγωνιστεί στα γερμανικά γράμματα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ: περιήγηση

Ξεκινάμε λοιπόν τη γνωριμία μας με την ιστορική πόλη της Χαϊδελβέργης: θα περπατήσουμε στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Χάουπτ Στράσσε (Hauptstrasse) που διασχίζει την Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης, θα δούμε την πλατεία της Αγοράς με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Πνεύματος.

Στον λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη δεσπόζει το Κάστρο (προαιρετική ανάβαση) από όπου απολαμβάνει κανείς την καλύτερη θέα στην πόλη, με τα κωδωνοστάσια και τις στέγες των σπιτιών, και στον ποταμό Νέκαρ (Neckar), τον παραπόταμο του Ρήνου που διασχίζει τη Χαϊδελβέργη.

Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ, με την Παλιά Γέφυρα (Altebrücke) να είναι μακράν η ωραιότερη. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τον αρχηγό μας και να περάσουν στην απέναντι πλευρά της πόλης και να περπατήσουν στο περίφημο Μονοπάτι των Φιλοσόφων (Philosophenweg), ένα γραφικό και καταπράσινο καλντερίμι όπου συνήθιζαν στα χρόνια της Ρομαντικής περιόδου να περιδιαβαίνουν καθηγητές και φιλόσοφοι του πανεπιστημίου, αναζητώντας την απαραίτητη ησυχία που απαιτούσαν οι συλλογισμοί τους. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΝΤΙΝΚΕΛΣΜΠΥΛ – ΟΥΛΜ

Αφήνουμε σήμερα πίσω μας τη Χαϊδελβέργη και ερχόμαστε στο Ντίκελσμπυλ (Dinkelsbühl), μια ακόμη μεσαιωνική, οχυρωμένη πόλη με τάφρους και μεσαιωνικές πύλες. Ο Ναός του Αγ. Γεωργίου από τον 15 αιώνα είναι από τους παλαιότερους καλύτερα διατηρημένους στην Γερμανία. Μπροστά από την εκκλησία απλώνεται η Βάινμάρκετ, η κεντρική πλατεία με τα εντυπωσιακά σπίτια των εμπόρων κ.α. Ευτυχώς γλύτωσα κατά τον τριακονταετή πόλεμο και έκτοτε το γεγονός εορτάζεται τον Ιούλιο με μια μεγαλοπρεπή παρέλαση την «Κιντερτσεχε». Συνεχίζουμε για την πόλη Ουλμ που χωρίζεται στην παλιά πόλη που ανήκει στο κρατίδιο της Βυρτεμβέργης και στην Νέα Ουλμ που ανήκει στην Βαυαρία.

Την πόλη διασχίζει ο Δούναβης, ενώ η Ουλμ είναι και η γενέτειρα του πιο διάσημου φυσικού της Ιστορίας, του Αλμπερτ Αϊνστάιν. Είναι επίσης γνωστή για τον υψηλότερο καθεδρικό ναό της Γερμανίας ύψους 162 μέτρων. Πολλά κτήρια σχεδιάστηκαν από τον διάσημο αρχιτέκτονα Max Bill και είναι σήμερα προστατευόμενα μνημεία. Στην ξενάγησή μας βλέπουμε φυσικά την παλιά πόλη και το ιστορικό της κέντρο, με το Δημαρχείο, τα Τείχη και τον πύργο Μετσγκεατουρμ με θέα στον Δούναβη ποταμό.

Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΟΥΛΜ – ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΟΝΑΧΟ – Πτήση Επιστροφής
Αναχώρηση για το Άουγκσμπουργκ (Augsburg), παλαιά αρχαία Ρωμαϊκή πόλη και πρωτεύουσα της Σουηβίας στην συμβολή των ποταμών, Βέρταχ & Λαχ. Η Πόλη ιδρύθηκε το 15 Π.Χ. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο. Λόγω της στρατηγικής της Θέσης στους τότε εμπορικούς δρόμους της Ιταλίας ήταν ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο. Με την διάλυση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το Άουγκσμπουργκ έγινε μέρος του Βασιλείου της Βαυαρίας. Στην πόλη βλέπει κανείς κτήρια μεγάλου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, όπως το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της Παρθένου Μαρίας κοντά στον ποταμό Λεχ. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας το Μόναχο και το αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση επιστροφής μας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/10/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 849€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 849 € 250 €
  Twin Room 849 € 250 €
  Triple Room 849 € 250 €
  Single Room 1169 € 250 €

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1757

26/10/2022

ΑΘΗΝΑ – MONAXO

06:00

07:35

LH 1756

31/10/2022

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

21:25

00:50 +1

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 4*
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός-συνοδός
  • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια, προσφορά .
  • Ταξιδιωτικό οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 250 €
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και άλλα αξιοθέατα.