Skip to main content

Πανόραμα Γερμανίας με σπάνια διανυκτέρευση στην Κολμάρ | Πάσχα 2023 απο 859

14/4   Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Απευθείας πτήσεις με Lufthansa. Με πρωινή άφιξη στη Φρανκφούρτη και βραδινή επιστροφή από Μόναχο.
    • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μόναχο, στο Courtyard Marriott 4*.
    • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην πανέμορφη Κολμάρ, στο Mercure Colmar Centre Unterlinden 4*.
    • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Μάνχαϊμ, στο ξενοδοχείο Holiday Inn Mannheim 4*.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Σπάνια διανυκτέρευση στην κουκλίστικη Κολμάρ, από τα ωραιότερα χωριά της Αλσατίας!
  • Επίσκεψη στα μοναδικά χαρακτηριστικά χωριά της Αλσατίας Έγκισχαϊμ, Ρικβίρ.
  • Επίσκεψη και περιήγηση στην κουκλίστικη Χαϊδελβέργη.
  • Επίσκεψη σε χωριά του Ρομαντικού Δρόμου και στο μοναδικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ.
  • Επίσκεψη στο Φράιμπουργκ.
  • Εκδρομή στον Μέλανα Δρυμό και τη Λίμνη Τίτι.
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – ΜΟΝΑΧΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, πτήση για το Μόναχο και άμεση αναχώρηση για τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, είναι χτισμένο στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου του Δούναβη. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο, το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Αποτελεί σημαντικό οικονομικό, βιομηχανικό, αλλά και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Μια πόλη ανάμεσα σε μεγάλες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και σε υπαίθριες μπυραρίες, ανάμεσα στην τέχνη, τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα και τις ήσυχες γωνιές, ανάμεσα στο μπαρόκ και το μοντέρνο. Δεν πρόκειται για αντιφάσεις, αλλά για τυπικά χαρακτηριστικά του Μονάχου.

Θα ξεκινήσουμε την πανοραμική μας περιήγηση στα σημαντικότερα σημεία της και στη συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό της κέντρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων, το εμπορικό κέντρο γύρω από τον κόμβο Στάχους, την Όπερα, τον ποταμό Ίζαρ με τις νησίδες, τις πύλες και τους μεσαιωνικούς προμαχώνες του, το επιβλητικό Δημαρχείο με το ρολόι και τις φιγούρες από τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου να μπαινοβγαίνουν, τον Καθεδρικό Ναό κ.ά. Περίπατος σε πεζόδρομους της παλιάς πόλης για φωτογραφίες, αγορές κλπ. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ: Ολοήμερη εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, Κάστρο Νοϊσβανστάιν, Ομπεραμεργκάου, Γκάρμις Παρτενκίρχεν

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τον επονομαζόμενο «Ρομαντικό Δρόμο» (Romantischen Strasse), μέσα από ονειρεμένους δρυμούς, στεφανωμένους από ένδοξα φρούρια και διακοπτόμενους από κελαριστά ρυάκια, με άφθονους κυνηγότοπους, μυστικά ξέφωτα κι απότομα φαράγγια. Θα φθάσουμε στο Φύσσεν, τέως φέουδο του βασιλιά Λουδοβίκου Β’, στον παραμυθένιο Πύργο του οποίου, το Νοϊσβανστάιν ("Νέος Λίθος του Κύκνου"), ανεβαίνουμε για ωριαία περιήγηση(εξωτερικά). Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο δίδυμο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν για να πάρουμε μια γεύση από έναν απαστράπτοντα συνδυασμό γαλήνης και ευδαιμονίας, ενώ κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από το Ομπεραμεργκάου (Oberammergau), ένα χωριό όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά παγκοσμίως ξακουστό για τις θεατρικές αναπαραστάσεις με τα Πάθη του Χριστού. Επιστροφή στο Μόναχο και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ – ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ – ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΑΝΧΑΪΜ

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα ακολουθήσουμε τον «Ρομαντικό Δρόμο» για το μεσαιωνικό Ρότενμπουρκ του κρατιδίου της Βαυαρίας, στην περιοχή της Φραγκονίας. Είναι μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Γερμανίας με χαρακτηριστικές μεσαιωνικές πύλες. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα τείχη, την εκκλησία του Νοσοκομείου, το Δημαρχείο, την αίθουσα που στέγαζε το Δημοτικό συμβούλιο και τον Καθεδρικό ναό. Παραμονή και χρόνος ελεύθερος στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Συνεχίζουμε για το Μανχάιμ .Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΑΝΧΑΪΜ (περιήγηση): εκδρομή στη ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ

Πόλη μοντέρνα αλλά και μπαρόκ, ανέλπιστα πράσινη και σημείο συνάντησης του Ρήνου με τον ποταμό Νέκαρ, το Μάνχαϊμ είναι ένα πολύ ελκυστικό «μείγμα» πολιτισμού και φύσης. Σημειώστε μάλιστα πως θεωρείται από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη για το 2023! Θα κάνουμε λοιπόν τη βόλτα μας στο Μάνχαϊμ και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στη Χαϊδελβέργη, μία από τις πιο αυθεντικά γραφικές πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης.

Με το επιβλητικό της κάστρο, την έδρα των Παλατινών, χτισμένο πάνω από την παλιά πόλη με τα καλντερίμια, τα παλιά σπίτια, τις εκκλησίες, η Χαϊδελβέργη μας γοητεύει και μας συγκινεί. Στην επίσκεψή μας στο ιστορικό κέντρο θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό ναό του Άγιου Πνεύματος, το ομορφότερο κτίσμα της πόλης, τον εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσσε, το Πανεπιστήμιο που χρονολογείται από το 1386 και είναι το αρχαιότερο της Γερμανίας, την Όπερα, κ.ά. Επιστροφή στο Μανχάιμ και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΑΝΧΑΪΜ: εκδρομή στο ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ

Πρωινό και αναχώρηση στη συνέχεια για το Μπάντεν Μπάντεν, τον φημισμένο προορισμό ιαματικών λουτρών, καταφύγιο ευπόρων, στολισμένο με κρήνες, πινακοθήκες, θέατρα και καζίνο κλπ. Βόλτα στην πόλη και επιστροφή στο Μανχάιμ για διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΑΝΧΑΪΜ – λίμνη ΤΙΤΙ – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ – ΚΟΛΜΑΡ

Αφήνουμε πίσω μας σήμερα το Μανχάιμ και οδηγούμαστε στις περιοχές του Μέλανα Δρυμού (Schwarzwald). Θα γνωρίσουμε πόλεις και περιοχές του Μέλανος Δρυμού, το δάσος που καλύπτει τεράστιες εκτάσεις της Βυρτεμβέργης έως τα σύνορα Γερμανίας - Ελβετίας και Γαλλίας. Αναχώρηση λοιπόν για το Τίτιζεε με τη λίμνη, τα σαλέ και τις καταπράσινες βουνοκορφές με τα ερυθροέλατα. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα τη λίμνη ή για μια προαιρετική πλεύση με πλοιάριο. Κατόπιν συνεχίζουμε για την αγαπημένη πόλη του Νίκου Καζαντζάκη, το Φράιμπουργκ, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ντραϊζαμ, στην οποία θα δούμε μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο, το Θέατρο, το Δημαρχείο, καθώς και το επιβλητικό Μίνστερ στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου. Προορισμός της σημερινής μας ημέρας είναι η Κολμάρ, το «στολίδι της Αλσατίας», και αδιαμφισβήτητη κορωνίδα των Δρόμων του Κρασιού. Άφιξη,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΚΟΛΜΑΡ – ΕΓΚΙΣΧΑΪΜ – ΡΙΚΒΙΡ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΚΟΛΜΑΡ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ολοήμερης διαδρομής θα γνωρίσουμε τα εκπληκτικά χωριά της Αλσατίας. Ξεκινάμε με μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο της Κολμάρ που μας φιλοξενεί αυτές τις μέρες, όπου θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, τη συνοικία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λαχ, παραπόταμος του Ιλλ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί (FrédéricBartholdi)· αν το όνομά του δεν σας λέει πολλά, είναι εκείνος που φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ελευθερίας που το γαλλικό κράτος δώρισε στις Ηνωμένες Πολιτείες! Επισκεπτόμαστε επίσης το γραφικό Έγκισχαϊμ και το Ρικβίρ, με τα παραδοσιακά του σπίτια και συνεχίζουμε για το Στρασβούργο, στις όχθες του ποταμού Ίλ, παραπόταμου του Ρήνου.

Το Στρασβούργο είναι η πόλη που αποτυπώνει όσο λίγες την έννοια «ευρωπαϊκή ταυτότητα». Ο λόγος φυσικά είναι προφανής, καθώς στο Στρασβούργο εδράζονται τα σημαντικότερα όργανα της ΕΕ: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μαζί θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τα κανάλια του ποταμού Ιλ που τη διατρέχει.

Θα δούμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Στρασβούργου (η 6η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο), την πλατεία του Γουτεμβέργιου και την παραμυθένια συνοικία με την ονομασία Μικρή Γαλλία. Στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το Στρασβούργο διαμορφώνοντας το δικό σας πρόγραμμα. Σας προτείνουμε έναν περίπατο στον αρχαιότερο κήπο της πόλης, την Ορανζερί (Orangerie) ή μια κρουαζιέρα στον Ιλ με bateaux mouche (σκάφος γυάλινου περιβλήματος) για να δείτε και το περίφημο φράγμα Βομπάν του 17ου αιώνα που πλέον αποτελεί μνημείο της UNESCO και λειτουργεί σαν γλυπτοθήκη.

Επιστροφή στην Κολμάρ και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΚΟΛΜΑΡ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (πανοραμική ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

Σήμερα αναχωρούμε για τη Φρανκφούρτη, την οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Αν και σήμερα είναι ευρέως γνωστή ως η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Φρανκφούρτη είναι συνδεδεμένη στην καρδιά των Γερμανών με τον Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε (1749-1832), τον συγγραφέα του θρυλικού Φάουστ και κορυφαία ίσως φυσιογνωμία των γερμανικών γραμμάτων. Σημείο αναφοράς της πόλης, πέρα από τον Γκαίτε, είναι ο Καθεδρικός ναός όπου στέφονταν οι αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στην πανοραμική μας ξενάγηση θα δούμε επίσης τον ναό του Αγίου Παύλου που θεωρείται κοιτίδα της γερμανικής δημοκρατίας, την κεντρική πλατεία Ρέμερ και τη Σιδηρά Γέφυρα με την αρχαιοελληνική επιγραφή και τα χιλιάδες… λουκέτα των ερωτευμένων. Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/4/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 859€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 859 € 325 €
  Twin Room 859 € 325 €
  Triple Room 859 € 325 €
  Single Room 1259 € 325 €

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LH 1757

14/04/2023

ΑΘΗΝΑ – MONAXO

06:00

07:35

LH 1284

21/04/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

17:20

21:05

Περιλαμβάνονται

  • 2 απευθείας διεθνείς πτήσεις (Αθήνα - Μόναχο & Φρανκφούρτη -Αθήνα).
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Μόναχο, στο Courtyard Marriott 4*.
  • 3  διανυκτερεύσεις στο Μάνχαϊμ, στο Holiday Inn Manheim 4*,
  • 2 διανυκτερεύσεις στην Κολμάρ, στο Mercure Colmar Centre Unterlinden 4*. 
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός-συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φιλοδωρήματα, ασφάλεια.
  • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία Μονάχου και Στρασβούργου.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 325 €

  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως