Skip to main content

Αλσατία με διαμονή και στη Χαϊδελβέργη – Ρομαντικός δρόμος, διαμονή στο κεντρικό και πολυτελές Voco Strasbourg Centre Intercontinental | 31.05.2023 Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ από 759

Αναχώρηση: 31/5

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Φρανκφούρτη (πανοραμική ξενάγηση) – Χαϊδελβέργη (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη στην «οικονομική πρωτεύου-σα» της Ευρώπης. Αν και σήμερα είναι ευρέως γνωστή ως η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Φρανκφούρτη είναι συνδεδεμένη στην καρδιά των Γερμανών με τον Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε (1749-1832), τον συγγραφέα του θρυλικού Φάουστ και κορυφαία ίσως φυσιογνωμία των γερμανικών γραμμάτων.

Σημείο αναφοράς της πόλης, πέρα από τον Γκαίτε, είναι ο Καθεδρικός ναός όπου στέφονταν οι αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης τον ναό του Αγίου Παύλου που θεωρείται κοιτίδα της γερμανικής δημοκρατίας, την κεντρική πλατεία Ρέμερ και τη Σιδηρά Γέφυρα με την αρχαιοελληνική επιγραφή και τα χιλιάδες… λουκέτα των ερωτευμένων.

Στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για την πανέμορφη Χαϊδελβέργη, μία από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας, αγαπημένη καλλιτεχνών και διανοουμένων και με τεράστια πανεπιστημιακή παράδοση. Το Πανεπιστήμιο της πόλης είναι άλλωστε το παλαιότερο της Γερμανίας, καθώς πρωτολειτούργησε το 1382 χωρίς να σταματήσει έκτοτε να πρωταγωνιστεί στα γερμανικά γράμματα.

Ξεκινάμε λοιπόν τη γνωριμία μας με την ιστορική πόλη της Χαϊδελβέργης: θα περπατήσουμε στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Χάουπτ Στράσσε (Hauptstrasse) που διασχίζει την Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης, θα δούμε την πλατεία της Αγοράς με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Πνεύματος.

Στον λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη δεσπόζει το Κάστρο (προαιρετική ανάβαση) από όπου απολαμβάνει κανείς την καλύτερη θέα στην πόλη, με τα κωδωνοστάσια και τις στέγες των σπιτιών, και στον ποταμό Νέκαρ (Neckar), τον παραπόταμο του Ρήνου που διασχίζει τη Χαϊδελβέργη.

Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ, με την Παλιά Γέφυρα (Altebrücke) να είναι μακράν η ωραιότερη. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τον αρχηγό μας και να περάσουν στην απέναντι πλευρά της πόλης και να περπατήσουν στο περίφημο Μονοπάτι των Φιλοσόφων (Philosophenweg), ένα γραφικό και καταπράσινο καλντερίμι όπου συνήθιζαν στα χρόνια της Ρομαντικής περιόδου να περιδιαβαίνουν καθηγητές και φιλόσοφοι του πανεπιστημίου, αναζητώντας την απαραίτητη ησυχία που απαιτούσαν οι συλλογισμοί τους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Χαϊδελβέργη – Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ – Χαϊδελβέργη

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας μάς κατευθύνει προς την ενδοχώρα της Γερμανίας και τον πολυθρύλητο Ρομαντικό Δρόμο, μια διαδρομή 365 χλμ. απίστευτης γραφικότητας που θεωρείται ως μία από τις 2-3 ωραιότερες διαδρομές στην Ευρώπη. Προορισμός μας είναι η μεσαιωνική πόλη του Ρότενμπουργκ (Rothenburg ob der Tauber), στην περιοχή της Φρανκονίας, αναπόσπαστο κομμάτι του Ρομαντικού Δρόμου, χάρη στην παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, με τις χαρακτηριστικές ξυλοδεσιές και τα έντονα χρώματα.

Στο Ρότενμπουργκ θα δούμε λοιπόν την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, τον λουθηρανικό ναό του Αγίου Ιακώβου, την πλατεία Κόρνμαρκτ (Kornmarkt) ενώ θα υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξένοιαστο σεργιάνι στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Επιστροφή στη Χαϊδελβέργη και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Χαϊδελβέργη – Μπάντεν Μπάντεν – Τρίμπεργκ – Μέλανας Δρυμός – Στρασβούργο

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για το κοσμοπολίτικο Μπάντεν Μπάντεν (Baden Baden), φημισμένο για τα ιαματικά λουτρά του και το καζίνο του. Εδώ θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για έναν περίπατο, προκειμένου να πάρουμε μια γεύση από την αρχοντική αυτή πολιτεία που σαγήνευσε τσάρους, αυτοκράτορες και κάθε λογής γαλαζοαίματους της Γηραιάς Ηπείρου.

Κατόπιν συνεχίζουμε για το Τρίμπεργκ (Triberg), πόλη που αποτελεί από τα σημαντικότερα κέντρα του λεγόμενου Uhrenstrasse (Clock Road) της Γερμανίας, ο «Δρόμος του Ρολογιού» δηλαδή. Πρόκειται για μια τουριστική διαδρομή στην περιφέρεια του Μέλανα Δρυμού (Schwarwald) που συνδέει τα (πάμπολλα) κέντρα παραγωγής ρολογιών της ευρύτερης περιοχής.

Βρισκόμαστε λοιπόν στην περιοχή του διάσημου Μέλανα Δρυμού και συνεχίζουμε για τη Γαλλία και το Στρασβούργο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Στρασβούργο

Το Στρασβούργο είναι η πόλη που αποτυπώνει όσο λίγες την έννοια «ευρωπαϊκή ταυτότητα». Ο λόγος φυσικά είναι προφανής, καθώς στο Στρασβούργο εδράζονται τα σημαντικότερα όργανα της ΕΕ: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μαζί θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τα κανάλια του ποταμού Ιλ που τη διατρέχει. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Στρασβούργου (η 6η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο), την πλατεία του Γουτεμβέργιου και την παραμυθένια συνοικία με την ονομασία Μικρή Γαλλία.

Στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το Στρασβούργο διαμορφώνοντας το δικό σας πρόγραμμα. Σας προτείνουμε έναν περίπατο στον αρχαιότερο κήπο της πόλης, την Ορανζερί (Orangerie) ή μια κρουαζιέρα στον Ιλ με bateaux mouche (σκάφος γυάλινου περιβλήματος) για να δείτε και το περίφημο φράγμα Βομπάν του 17ου αιώνα που πλέον αποτελεί μνημείο της UNESCO και λειτουργεί σαν γλυπτοθήκη. Αλλά οπωσδήποτε μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την περίφημη αλσατική κουζίνα του Στρασβούργου – ένα από τα διασημότερα πιάτα είναι η τάρτα φλαμπέ, η λεγόμενη και αλσατική πίτσα. Διανυκτέρευση στο Στρασβούργο.

 

5η ημέρα: Στρασβούργο – Ριμπωβιλέ – Έγκισχαϊμ – Κολμάρ – Στρασβούργο

Σήμερα η μέρα μάς επιφυλάσσει μια ολοήμερη εκδρομή στους «Δρόμους του Κρασιού» της Αλσατίας. Μετά το πρωινό μας λοιπόν αναχωρούμε για τα μικρά χωριά γύρω από το Στρασβούργο με πρώτη στάση μας το κουκλίστικο Ριμπωβιλέ (Ribeauville), στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων. Ολόκληρη η περιοχή όπου βρισκόμαστε ζει και αναπνέει για την οινοκαλλιέργεια, όπως μαρτυρούν και οι απέραντοι αμπελώνες που αντικρίζουμε, όπως και οι άφθονοι συνεταιρισμοί που φέρνουν κοντά τους παραγωγούς της περιοχής. Το κλίμα άλλωστε της περιοχής, με τους Βοσγίους λόφους από τη μια μεριά και τον Μέλανα Δρυμό από την άλλη, είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για τις καλλιέργειες και η Αλσατία το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ένα από τα πιο φημισμένα αλσατικά κρασιά είναι το λεγόμενο «ρίσλινγκ» (Riesling), ένα ξηρό κρασί που αξίζει να δοκιμάσετε.

Θα κάνουμε επίσης μια στάση στο γραφικό χωριό του Έγκισχαϊμ (Eguisheim) πριν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι την Κολμάρ (Kolmar), το «στολίδι της Αλσατίας» και αδιαμφισβήτητη κορωνίδα των Δρόμων του Κρασιού. Με μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, τη συνοικία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λαχ, παραπόταμος του Ιλλ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί (Frédéric Bartholdi)· αν το όνομά του δεν σας λέει πολλά, είναι εκείνος που φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ελευθερίας που το γαλλικό κράτος δώρισε στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Στον ελεύθερο χρόνο σας στην Κολμάρ μπορείτε να τιμήσετε τα εστιατόρια της Σκεπαστής Αγοράς, πριν επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την επιστροφή μας στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Στρασβούργο – Φρανκφούρτη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Αναχωρούμε για τη Γερμανία και το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  31/5/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 785€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 785 € 285 €
  Twin Room 785 € 285 €
  Triple Room 785 € 285 €
  Single Room 1275 € 285 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήσεις της Lufthansa.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:   

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €285
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

Πτήσεις με LUFTHANSA

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

31/05/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:05

LH 1284

05/06/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

17:20

21:05