Skip to main content

Αγ. Πνεύματος 2022 ΙΚΑΡΙΑ! από 392€

Στο νησί της ευζωίας..

Εκεί που ο χρόνος έχει άλλους ρυθμούς! στο CAVOS BAY HOTEL 3* ή στο EROFILI HOTEL 3* στον Αρμενιστή

4 ΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 10/06/2022

Παρασκευή: Αθήνα (πτήση) - Ικαρία - Αρμενιστής – Νας

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ικαρία. Κατευθυνόμαστε προς τον γραφικό Αρμενιστή και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία μας CAVOS BAY και EROFILI HOTEL. Ολιγόωρη ξεκούραση και αργότερα, μετάβαση στο διπλανό παραθαλάσσιο χωριό Νας, σε ειδυλλιακή τοποθεσία με μαγευτική του θέα προς το φαράγγι της Χάλαρης και το γραφικό ορμίσκο, όπου διακρίνονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος και η προκυμαία όπου βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι. Θα έχουμε το δείπνο μας, απολαμβάνοντας το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού και θα επιστρέψουμε στον Αρμενιστή για διανυκτέρευση.

Σάββατο: Εύδηλος - Κάμπος - Ι.Μ. Οσίας Θεοκτίστης - Χριστός Ραχών - Οινοποιείο Αφιανέ

Πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε για τον Εύδηλο το δεύτερο λιμάνι της Ικαρίας που διατηρεί την παραδοσιακή του φυσιογνωμία με πολλά καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο του Κάμπου (έξοδα ατομικά). Αργότερα θα επισκεφτούμε το παμπάλαιο Μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης από τη Λέσβο. Στο εσωτερικό του ναού, θα δούμε αξιόλογες τοιχογραφίες με απεικονίσεις της Αγίας Γραφής και δίπλα από το ναό τη μικρή σπηλιά μέσα στην οποία είναι χτισμένο το βυζαντινό παρεκκλήσι της μονής, η περίφημη “Θεοσκέπαστη”. Πρόκειται για μια πολύ εντυπωσιακή μικρή εκκλησία η οποία βρίσκεται κάτω από έναν πελώριο βράχο που μοιάζει με μανιτάρι. Επιστροφή για ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα θα μεταβούμε στο κοντινό φημισμένο κεφαλοχώρι Χριστός Ραχών, γνωστό για τα χαλαρά του ωράρια. Επίσκεψη στο παραδοσιακό οινοποιείο του Αφιανέ για γευστική δοκιμή των περίφημων κρασιών του και αργότερα δείπνο σε τοπική ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Κυριακή: Κρουαζιέρα (προαιρετικά) στους Φούρνους

Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε προς τον Άγιο Κύρηκο, από όπου θα πάρουμε το καραβάκι για τους θρυλικούς Φούρνους της Ικαρίας ή αλλιώς «το νησί των κουρσάρων», έναν από τους τελευταίους ανέγγιχτους παραδείσους του Αιγαίου με τη μοναδική άγρια ομορφιά. Η μέρα μας θα κυλήσει με μπάνιο στα κρυστάλλινα απίθανου χρώματος νερά στην παραλία και φαγητό. Επιστροφή στον Άγιο Κύρηκο και αργότερα δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Δευτέρα: Θέρμα - Αγ.Κήρυκος – Φάρος - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για τα Θέρμα, τη βασική λουτρόπολη της Ικαρίας με τις κυριότερες ιαματικές πηγές του νησιού. Θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο που βρίσκεται πάνω στην παραλία του οικισμού. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε τον Άγιο Κήρυκο, την πρωτεύουσα του νησιού. Χρόνος για καφέ και περίπατος στα λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε και θα θαυμάσουμε την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεία με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1820/30 που την έκτισαν ναυτικοί του νησιού, το γυμνάσιο στο νεοκλασικό κτίριο σε σχέδια του Βέλγου αρχιτέκτονα Ντυμπρέ, την Μητρόπολη του Αγίου Κηρύκου. Στον μώλο του λιμανιού δεσπόζει η Ικαριάδα, το επιβλητικό γλυπτό από μέταλλο που υπενθυμίζει τη σχέση του νησιού με το μύθο του Ίκαρου. Επόμενη στάση μας ο Φάρος, ένα ψαροχώρι με εκπληκτικές παραλίες. Συνεχίζουμε προς το αεροδρόμιο από όπου πτήση επιστροφής στην Αθήνα. Είναι σίγουρο ότι μας εντυπωσίασαν οι ομορφιές αυτού του νησιού και διαπιστώσαμε τα όσα ακούγονται γι΄ αυτό με αποτέλεσμα να δώσουμε την υπόσχεση ότι θα ξανάρθουμε

Τιµή κατ’άτοµο αεροπορικώς με ημιδιατροφή καθημερινά

Cavos Bay 3*

4 ΜΕΡΕΣ

10-13/6

Δίκλινο με θέα κήπο

392

Δίκλινο με θέα θάλασσα

407

3ο άτομο

355

Μονόκλινο με θέα κήπο

447

Μονόκλινο με θέα θάλασσα

478

Τιµή κατ’άτοµο αεροπορικώς με ημιδιατροφή καθημερινά

Erofili 3*

4 ΜΕΡΕΣ

10-13/6

Δίκλινο

422

3ο άτομο

314

Μονόκλινο

541

Πτήσεις µε Sky Express (10-13/6):

Αθήνα – Ικαρία: 15:40 - 16:35     GQ450    

Ικαρία – Αθήνα: 16:55 - 17:50     GQ451

* Όλοι οι επιβάτες μας για Ικαρία με Sky Express, δικαιούνται δωρεάν είσοδο στο Business lounge “Μελίνα Μερκούρη” του Αεροδρομίου Αθηνών!!!

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ικαρία-Αθήνα οικονομικής θέσης με την SKY EXPRESS με δικαίωμα ανά επιβάτη μίας χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά και μίας αποσκευής μέχρι 20 κιλά • Διαμονή στο ξενοδοχείο CAVOS BAY HOTEL 3* ή στο EROFILI HOTEL 3* στον Αρμενιστή • Mπουφέ πρόγευμα στο ξενοδοχείο και δείπνο σε εστιατόρια καθημερινά (ημιδιατροφή) • Εκδρομές, μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα • Γευστική εμπειρία κρασιών στο οινοποιείο Αφιανέ • Αρχηγός - Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου € 21 κατ' άτοµο  •  O φόρος διανυκτέρευσης € 1,5 / δωμάτιο / διανυκτέρευση.