Skip to main content

Ρόδος | Καστελόριζο 28η Οκτωβριου 2022 με 490 με φορους

28η Στα Περήφανα Σύνορα

 

1η ημέρα: 27/10, Aθήνα |Ρόδος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και απογευματινή πτήση για Ρόδο. Άφιξη στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, επιβίβαση στο πούλμαν, μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και βραδινή βόλτα στα λιθόστρωτα σοκάκια της εντός των τειχών μεσαιωνικής Παλιάς Πόλης της Ρόδου, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η ιπποτική της ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με τα βυζαντινά, οθωμανικά και εβραϊκά στοιχεία, χαρίζουν σε αυτή την ολοζώντανη πόλη μια ιδιαίτερη γοητεία. Δείπνο εξ ιδίων, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: 28/10, Ρόδος | Καστελόριζο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι της Ρόδου, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της Blue Star 10:00-13:40, που θα μας ταξιδέψει στο Καστελόριζο, «το μαργαριτάρι του Αιγαίου», η επίσημη ονομασία του οποίου είναι Μεγίστη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με τον μοναδικό οικισμό του ακριτικού μας πανέμορφου νησιού, που αναπτύσσεται περιμετρικά γύρω από το φυσικό λιμάνι, με τα παραδοσιακά λευκά και χρωματιστά νεοκλασικά αρχοντόσπιτα, που απέχουν μερικά μόνο μέτρα από το νερό και όλα είναι στραμμένα προς τη θάλασσα. Δείπνο εξ ιδίων σε κάποιο από τα εξαιρετικά εστιατόρια που παρατάσσονται στην προκυμαία, το λεγόμενο «Κορδόνι». Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. 

 

3η ημέρα: 29/10, Καστελόριζο |Προαιρετική Κρουαζιέρα στη Γαλάζια Σπηλιά και στη Ρω

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η ημέρα είναι ελεύθερη, για να απολαύσετε την ομορφιά του νησιού και να χαλαρώσετε. Εμείς σας προτείνουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα  στη Γαλάζια Σπηλιά, ή Σπηλιά του Παραστά, ή Φώκιαλη (γιατί εκεί βρίσκουν καταφύγιο οι φώκιες monahus-monahus), η οποία θεωρείται ένα από τα ωραιότερα σπήλαια της Μεσογείου, καθώς το φως του ήλιου διαθλάται μέσα από τη θάλασσα και αντανακλάται και στο εσωτερικό της σπηλιάς, παράγοντας έτσι ένα υπέροχο γαλάζιο χρώμα. Η κρουαζιέρα μας θα συνεχιστεί για τη βραχονησίδα Ρω απέναντι από τα τουρκικά παράλια, όπου έζησε επί σαράντα χρόνια ολομόναχη η Δέσποινα Αχλαδιώτη (1890-1982), η «Κυρά της Ρω» ή «Κυρά της Ρωμιοσύνης». Προσκύνημα στον τάφο της, που βρίσκεται –σύμφωνα με την επιθυμία της– δίπλα στον ιστό της ελληνικής σημαίας, που ύψωνε κάθε μέρα διατρανώνοντας την ελληνικότητα των νησιών στην ανατολική εσχατιά του Αιγαίου. Επιστροφή στο Καστελόριζο. Το απόγευμα βόλτα στο Μοναστήρι του Αϊ-Γιώργη του Βουνού, που χτίστηκε το 1759 από τον Όσιο Άνθιμο Κουρούκλη τον Αόμματο. Η θέα θα σας αποζημιώσει. Επιστροφή στην πόλη, δείπνο εξ ιδίων, διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: 30/10, Προαιρετική Εκδρομή στην Κας

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η ημέρα είναι ελεύθερη για να περπατήσετε μέχρι το Μανδράκι, τη δεύτερη γειτονιά του νησιού, χτισμένη γύρω από τον ομώνυμο όρμο, όπου ναυπηγήθηκε ο ξακουστός εμπορικός στόλο του Καστελόριζου, να ανέβετε ως το Κάστρο των Ιπποτών (Castello Rosso) και να επισκεφθείτε τον Λυκιακό Τάφο, το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο. Εμείς σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην αρχαία Αντίφελλο ή Αντίφιλο, όπως ονομάζεται σήμερα η πόλη Κας στην Τουρκία (δεν χρειάζεται διαβατήριο, αλλά μόνο αστυνομική ταυτότητα), η οποία απέχει ελάχιστα από το Καστελόριζο. Η Κας είναι μια όμορφη, τουριστική πόλη, γεμάτη από ελληνιστικά μνημεία, όπως το αρχαίο θέατρο, την εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας (σήμερα τζαμί), με τιρκουάζ θάλασσα και στενά δρομάκια με άρωμα γιασεμί, που έχει μετατραπεί σε ένα από τα κορυφαία σημεία για καταδύσεις στην Τουρκία (υπάρχουν περισσότερα από 15 καταδυτικά κέντρα για αρχάριους και έμπειρους δύτες). Επιστροφή στο Καστελόριζο πόλη, δείπνο εξ ιδίων, διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: 31/10, Καστελόριζο | Ρόδος | Πτήση επιστροφής στην Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος μέχρι την αναχώρησή μας με το πλοίο της Blue Star 11:00-14:40 για να επιστρέψουμε στην πόλη της Ρόδου. Ελεύθερος χρόνος στο Μανδράκι, με τα επιβλητικά διοικητικά κτήρια των Ιταλών, τη Μητρόπολη της Ρόδου, αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, με αγιογραφίες του Φώτη Κόντογλου, το Δημαρχείο, το Εθνικό Θέατρο, το μικρό φρούριο του Αγίου Νικολάου (15ος αι.) και τα σύμβολα του νησιού πάνω σε δύο ψηλές κολόνες: ένα χάλκινο ελάφι και μια χάλκινη ελαφίνα, όπου σύμφωνα με μια παράδοση, μάλλον ανακριβή, κάποτε στη θέση των ελαφιών στεκόταν ο Κολοσσός.  Επιβίβαση στο πούλμαν, μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Αθήνα - Ρόδος- Αθήνα με Sky Express με μία αποσκευή 20 κιλά και μία χειραποσκευή 8 κιλά
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Μία (01) διανυκτέρευση στη Ρόδο στο ξενοδοχείο Mediterranean Hotel 4* στη Ρόδο με πρωινό
  • Τρείς (03) διανυκτερεύσεις στο Καστελόριζο στο ξενοδοχείο Megisti 4* στο Καστελόριζο με πρωινό
  • Τα εισιτήρια του πλοίου Ρόδος-Καστελόριζο Ρόδος
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Εισιτήρια κρουαζιέρας στη Γαλάζια Σπηλιά, τη Ρω (περίπου 40€ αναλόγως συμμετοχών)
  • Εισιτήρια για την μονοήμερη κρουαζιέρα στο Κας (περίπου 40€ αναλόγως συμμετοχών)
  • Γεύματα και δείπνα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία την βραδιά, πληρωτέος απευθείας στα ξενοδοχεία.
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο
  • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας 

 

Πτήσεις με Sky Express

27/10     Αθήνα – Ρόδος            18:50-19:50
31/10     Ρόδος – Αθήνα            22:10-23:10
Δυνατότητα για πρωινή πτήση αναχώρησης 27/10 κατόπιν συνεννόησης

 

Τιμές κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου

5 ημέρες

Δίκλινο

 490 €

Μονόκλινο

590 €