Skip to main content

Μοναδικό Κερκυραϊκό Πάσχα | 21.04.2022 με 399€

21/4  Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ  Sentido Apollo Palace 5*.

 

  • Διαμονή στο εξαιρετικό Sentido Apollo Palace 5*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Αναστάσιμο δείπνο και πασχαλινό γεύμα εντός της τιμής.
  • Τοπικός ξεναγός στα αξιοθέατα και στους αρχαιολογικούς χώρους για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις.

 

1η ημέρα: Άφιξη στην Κέρκυρα

Αναχώρηση από την Αθήνα οδικώς για την Ηγουμενίτσα και από εκεί με πλοίο στην Κέρκυρα. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ημέρα: Αχίλλειον – Κανόνι – Μουσείο Casa Pαrlante – Επιτάφιος

Πρόγευμα και επίσκεψη στο ανάκτορο Αχίλλειο, που είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά αξιοθέατα στην Κέρκυρα. Χτίστηκε το 19o αιώνα κατά παραγγελία της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, πιο γνωστής ως Σίσσυ. Ολάνθιστοι κήποι γύρω από το παλάτι μαγεύουν τον επισκέπτη. Θα θαυμάσουμε τους εξαιρετικούς πίνακες και τα υπόλοιπα εκθέματα και θα απολαύσουμε μια ολοκληρωμένη ξενάγηση από τοπικό ξεναγό. Θα συνεχίσουμε για το Κανόνι, με την πανοραμική θέα στη Μονή Βλαχέρνας, και το Ποντικονήσι. Επίσκεψη και ξενάγηση στο Casa Parlante, το πιο… ζωντανό μουσείο της Κέρκυρας. Με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες ρομποτικής τεχνολογίας, αλλά και με την πιστή διακόσμηση και επίπλωση, το Casa Parlante υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα δείπνο στο ξενοδοχείο και αναχώρηση και πάλι για την πόλη της Κέρκυρας, που κατακλύζεται από πιστούς. Στολισμένη πένθιμα με μωβ φλάμπουρα και μπάντες σε κάθε γειτονιά αποπνέει ατμόσφαιρα κατάνυξης, ενώ οι επιτάφιοι θα συναντηθούν στην κεντρική πλατεία της Σπιανάδας. Μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, η μεγάλη χορωδία της Μητρόπολης ψάλλει το «Αι γενεαί πάσαι», ενώ παράλληλα ο ιερός κλήρος, αλλά και πλήθος πολιτών, ακολουθούν τον Επιτάφιο με αργά κατανυκτικά βήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Πόλη – Κανάτια (Μπότηδες) – Μπενίτσες

Πλούσιο πρόγευμα και αναχωρούμε για την πόλη της Κέρκυρας, όπου θα παρακολουθήσουμε τη λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα. Με συνοδεία φιλαρμονικών οι πιστοί ακολουθούν τον Άγιο μέχρι το φρούριο. Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης στις 11 π.μ., οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό – τους Μπότηδες – από τα μπαλκόνια τους. Οι μπάντες παιανίζουν χαρμόσυνα, η πόλη γιορτάζει την «Πρώτη Ανάσταση». Ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τις Μπενίτσες, που είναι ίσως ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια χωριά της Ελλάδας. Είναι ένα παλιό παραδοσιακό χωριό, που εξακολουθεί να ασκεί μια περίεργη έλξη στους επισκέπτες. Θα απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ βλέποντας το ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ αναχωρούμε για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Ανάστασης και μετά θα δειπνήσουμε με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλες πασχαλινές λιχουδιές. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Πασχαλινό γεύμα – Σπιανάδα

Πλούσιο πρόγευμα και η λαμπριάτικη σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε σας, να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου και να γευτείτε εκλεκτούς ουζομεζέδες, καθώς ψήνεται το πατροπαράδοτο αρνάκι. Το μεσημέρι θα έχουμε το πασχαλινό μας εορταστικό γεύμα, με πολλές πασχαλιάτικες λιχουδιές, κόκκινα αυγά και τσουρέκια, μουσική και παραδοσιακούς χορούς. Το απόγευμα τι θα λέγατε για μια ωραία βόλτα στη Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων; Θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας στο Λιστόν, θαυμάζοντας το ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου και το επιβλητικό παλαιό φρούριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Παλαιοκαστρίτσα – Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε την ημέρα μας για να εξερευνήσουμε το Βόρειο κομμάτι του νησιού. Περνώντας από το εργαστήρι του κουμ-κουάτ, παραδοσιακό γλυκό του νησιού, κάνοντας μικρή στάση, θα κατευθυνθούμε για την πανέμορφη Παλαιοκαστρίτσα, ένας πραγματικά επίγειος παράδεισος. Ψηλά στο βράχο προβάλλει η Ιερά Μονή Παναγίας Παλαιοκαστρίτσας, ιστορική μονή του 12ου αιώνα. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αθήνα με τις καλύτερες αναμνήσεις από ένα μαγικό ταξίδι.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/4/2022- Τιμή από 399€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 399 € 0 €
  Twin Room 399 € 0 €
  Triple Room 399 € 0 €
  Single Room 609 € 0 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές/μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα
  • Διαμονή στο SENTIDO APOLLO PALACE 5* ΜΕΣΟΓΓΗ
  • Πρωινό και βραδινό (ημιδιατροφή) συμπεριλαμβανομένου του αναστάσιμου δείπνου και του πασχαλινού γεύματος
  • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
  • ΦΠA

Δεν περιλαμβάνονται

  • Η είσοδος σε μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους & σημεία ενδιαφέροντος.
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
  • Φόρος διαμονής.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.