Skip to main content

Εµπόριο Εορδαίας & Βάλια Κάλντα 28η Οκτωβρίου 2019 από 195.00

Αναχ.: 25 Οκτ.
4 µέρες

με διαμονή APSIS HOTEL 3* sup

APSIS HOTEL 3* sup, ένα κουκλίστικο ξενοδοχείο παραδοσιακής µακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Tα deluxe δωµάτια (40µ2) και οι σουίτες (70µ2) είναι εντυπωσιακά ανακαινισµένα το 2018. Απέχει 450 µ. από την κεντρική πλατεία και άλλο τόσο από την βασιλική του Αγίου Μηνά του 1815, το νέο πιστό αντίγραφο σε κλίµακα 1/15 της Αγίας Σοφίας, το επίσης πιστό αντίγραφο του Πύργου του Γαλατά της Κων/πολης κ.α.

1η μέρα: Αθήνα - Νεράϊδα Κοζάνης - Εμπόριο Εορδαίας
Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 με ενδιάμεσες στάσεις, για την γέφυρα των Σερβίων και εξοχική ανάπαυλα στο ονειρικό χωριό Νεράϊδα, “πάνω” στο μοναδικό σκηνικό της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου (Αλιάκμονα). Συνεχίζουμε για το APSIS HOTEL 3* sup στο Εμπόριο Κοζάνης (Εορδαίας). Απογευματινή ξενάγηση στο εντυπωσιακό συγκρότημα του Αγίου Μηνά από τον φιλόξενο Σύλλογο Γυναικών του Εμπορίου. Δείπνο.

2η μέρα: Ι.Μ.Παναγίας Κλεισούρας - Νυμφαίο - Αρκτούρος
Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για την ιστορική Ι.Μονή Γενέσιον της Θεοτόκου στην Κλεισούρα (1314 μΧ) γνωστή και λόγω της Οσίας Σοφίας της Νέας. Θα συνεχίσουμε για τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό και ιστορικό τόπο του Νυμφαίου (καιρού επιτρέποντος), για τον οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας και σύμφωνα με την UNESCO ένα από τα 10 ωραιότερα της Ευρώπης! Φωτογραφηθείτε μπροστά στη Νίκειο Σχολή, δοκιμάστε τα περίφημα τοπικά κρασιά, αλλά και τους εκλεκτούς μεζέδες. Ακόμα θα επισκεφθούμε (έξοδα ατομικά) το παρατηρητήριο της Καφέ Αρκούδας ή το καταφύγιο του λύκου και κέντρο αναπαραγωγής του ελληνικού ποιμενικού. Επιστρέφουμε στο Εμπόριο. Το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Βάλια Κάλντα - Πορτίτσα - Σπήλαιο - Παναγία Σπηλιώτισσα
Μπουφέ πρόγευμα. Στην ανατολική Βάλια Κάλντα, σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα δασικά οικοσυστήματα, πραγματικό μουσείο της φύσης, εξελίσσεται η εκδρομή - εμπειρία μας ανάμεσα σε μαυρόπευκα, έλατα, δρυς και αγριολούλουδα. Είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές ερμηνείας της φύσης στο όρος του Όρλιακα, το βουνό των χρωμάτων και των αετών. Με τζιπ 4Χ4 (έξοδα ατομικά) θα προσεγγίσουμε το επιβλητικό φαράγγι της Πορτίτσας με το ομώνυμο πέτρινο γεφύρι, το ιστορικό χωριό Σπήλαιο για ξενάγηση στα παλιά του σπίτια και μετά την θαυματουργή εκκλησία της Παναγίας της Σπηλιώτισσας (1633μΧ). Επιστροφή το απόγευμα. Δείπνο.

4η μέρα: Παλαιοντολογικό Πτολεμαΐδας - Γεωπάρκο Μικρόβαλτου - Λάρισα - Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο Παλαιοντολογικό Μουσείο της Πτολεμαΐδας (έξοδα ατομικά) όπου εκτός άλλων φιλοξενεί υπολείμματα και χαυλιόδοντες από ρινόκερους και μαμούθ, τα οποία βρέθηκαν κατά την εξόρυξη λιγνίτη στα ορυχεία της ΔΕΗ. Συνεχίζουμε για το Γεωπάρκο στο Μικρόβαλτο, όπου θα θαυμάσουμε το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο γεωλογικό φαινόμενο των Μπουχαριών και των Νοχταριών που θυμίζουν έντονα Καππαδοκία. Αργότερα θα βρεθούμε στην Λάρισα, όπου χρόνος για φαγητό στα εκλεκτά τσιπουράδικα στον λόφο του Αγίου Αχιλλείου, στο φρούριο. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Αναχ.: 25 Οκτ., 4 µέρες

Τιµή κατ’άτοµο µε πούλµαν µε ηµιδιατροφή

Δίκλινο Standard

195

Δίκλινο Deluxe

210

Δίκλινο Suite 70µ2

225

3ο άτοµο

175

Μονόκλινο Standard

275

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο APSIS HOTEL 3* sup στο Εμπόριο Εορδαίας
  • Μπουφέ πρωινό και δείπνο μενού καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Φ.Π.Α.