Skip to main content

Γιορτή Κάστανου & Βάλια Κάλντα - Εµπόριο Εορδαίας Οκτώβριος 2019 από 189.00

Αναχ.: 11 Οκτ.
4 µέρες

 

APSIS HOTEL 3* sup, ένα κουκλίστικο ξενοδοχείο παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Tα deluxe δωμάτια (40μ2) και οι σουίτες (70μ2) είναι εντυπωσιακά ανακαινισμένα το 2018. Απέχει 450 μ. από την κεντρική πλατεία και άλλο τόσο από την βασιλική του Αγίου Μηνά του 1815, το νέο πιστό αντίγραφο σε κλίμακα 1/15 της Αγίας Σοφίας, το επίσης πιστό αντίγραφο του Πύργου του Γαλατά της Κων/πολης κ.α.

Μοναδική αναχώρηση, συνδυασμένη με τη γιορτή του κάστανου και την Βάλια Κάλντα στα απίστευτα χρώματα του Φθινοπώρου! Μην τη χάσετε!

1η μέρα: Αθήνα - Νεράϊδα Κοζάνης - Εμπόριο Εορδαίας
Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 με ενδιάμεσες στάσεις, για την γέφυρα των Σερβίων και εξοχική ανάπαυλα στο ονειρικό χωριό Νεράϊδα, “πάνω” στο μοναδικό σκηνικό της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου (Αλιάκμονα). Συνεχίζουμε για το APSIS HOTEL 3* sup στο Εμπόριο Κοζάνης (Εορδαίας). Απογευματινή ξενάγηση στο εντυπωσιακό συγκρότημα του Αγίου Μηνά από τον φιλόξενο Σύλλογο Γυναικών του Εμπορίου. Δείπνο.

2η μέρα: Περιβόλι - Βάλια Κάλντα (Πυρήνας) - Σπήλαιο - Τρίκωμο (Γεφύρι Αζίζ Αγά)
Μπουφέ πρόγευμα και ημέρα αφιερωμένη στα ανεπανάληπτης ομορφιάς τοπία του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα. Για τους “τολμηρούς”, προτείνουμε εκδρομή στον πυρήνα με τζηπ 4Χ4 (έξοδα ατομικά). Ακόμα θα γνωρίσουμε το Περιβόλι, το Σπήλαιο, την Ι.Μ Κοιμήσεως της Θεοτόκου (16ου αι). Η υπέροχη διαδρομή μας φτάνει μέχρι το Τρίκωμο με την διάσημη γέφυρα του Αζίζ Αγά. Επιστροφή και δείπνο.

3η μέρα: Εμπόριο - καταρράκτης - Ι.Μ.Παναγίας Κλεισούρας - Γιορτή κάστανου
Μπουφέ πρόγευμα και εκκλησιασμός στον Άγιο Μηνά. Φωτογραφίες στον κοντινό καταρράκτη του χωριού και αναχωρούμε για την ιστορική Ι.Μ. Γενέσιον της Θεοτόκου στην Κλεισούρα (1314 μΧ) γνωστή και λόγω της Οσίας Σοφίας της Νέας. Επιστρέφουμε στο Εμπόριο στην κεντρική πλατεία για το μεγάλο πανηγύρι με χορό και τραγούδια της τοπικής παράδοσης. Άφθονα κάστανα, κρασί, γλυκά του κουταλιού, χορός και διασκέδαση μας περιμένουν! Το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Παλαιοντολογικό Πτολεμαΐδας - Γεωπάρκο Μικρόβαλτου - Λάρισα - Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο Παλαιοντολογικό Μουσείο της Πτολεμαΐδας (έξοδα ατομικά) όπου εκτός άλλων φιλοξενεί υπολείμματα και χαυλιόδοντες από ρινόκερους και μαμούθ, τα οποία βρέθηκαν κατά την εξόρυξη λιγνίτη στα ορυχεία της ΔΕΗ. Συνεχίζουμε για το Γεωπάρκο στο Μικρόβαλτο, όπου θα θαυμάσουμε το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο γεωλογικό φαινόμενο των Μπουχαριών και των Νοχταριών που θυμίζουν έντονα Καππαδοκία. Αργότερα θα βρεθούμε στην Λάρισα, όπου χρόνος για φαγητό στα εκλεκτά τσιπουράδικα στον λόφο του Αγίου Αχιλλείου, στο φρούριο. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Αναχ.: 11 Οκτ., 4 µέρες

Τιµή κατ’άτοµο µε πούλµαν µε ηµιδιατροφή

Δίκλινο Standard

189

Δίκλινο Deluxe

205

Δίκλινο Suite 70µ2

215

3ο άτοµο

165

Μονόκλινο Standard

245

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο APSIS HOTEL 3* sup στο Εμπόριο Εορδαίας
  • Μπουφέ πρωινό και δείπνο μενού καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Φ.Π.Α.