Skip to main content

Τζουμέρκα Απόκριες & 25η Μαρτίου 2023! από 195€

Απόκριες: 25 - 27 Φεβ    &    25η Μαρτίου: 24 - 26 Μαρτίου 2023... 3 μέρες

Λίμνη Πουρναρίου - Κάτω Αθαμάνιο - Βουργαρέλι - Άγναντα - Σπήλαιο Ανεμότρυπας - Πράμαντα - Μελισσουργοί - Πρέβεζα

Early booking! Για κρατήσεις μέχρι 4/2 ή 3/3/2023 για περιορισμένο αριθμό θέσεων!

1η μέρα: Αθήνα - Λίμνη Πουρναρίου - Κάτω Αθαμάνιο - Βουργαρέλι - Άρτα

Αναχώρηση 07.05 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Περνώντας από το χωριό Πέτα, όπου έγινε η ιστορική μάχη με τους Τούρκους τον Ιούλιο του 1822, φτάνουμε στις Μελάτες, για να θαυμάσουμε το υπέροχο θέαμα της τεχνητής Λίμνης Πουρναρίου. Συνεχίζουμε με διαδρομή στο κάτω Αθαμάνιο. Στο Παλαιοκάτουνο θα επισκεφθούμε την Κόκκινη εκκλησία (13ου αι) που έχει πάρει το όνομα της από το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των πλίνθων της τειχοποιίας του Ναού. Επόμενος σταθμός μας το Βουργαρέλι, όπου θα θαυμάσουμε τη Μονή του Αγίου Γιώργη, εκκλησιαστικό μνημείο της προεπαναστατικής περιόδου, αφού εδώ κηρύχθηκε η επανάσταση των Τζουμέρκων τον Μάϊο του 1821. Χρόνος για γεύμα και το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο BYZANTINO 4* στην Άρτα. Το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Γεφύρι Πλάκας - Άγναντα - Σπήλαιο Ανεμότρυπας - Πράμαντα - Μελισσουργοί

Μπουφέ πρόγευμα και ημέρα αφιερωμένη στα στολίδια των Τζουμέρκων! Μετά από σύντομη διαδρομή στην Εγνατία Οδό, ανάβαση για να φωτογραφίσουμε το πέτρινο μονότοξο γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό του είδους του στα Βαλκάνια και 3ο μεγαλύτερο στην Ευρώπη! Σύμφωνα με τον θρύλο, για το χτίσιμο του χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες αυγά από την περιοχή και μαζί με ασβέστη “έγινε πορσελάνη, η συνδετική ουσία της πέτρας”. Μετά την κατάρρευση του 2015 και την αποκατάσταση του υπό την επίβλεψη του ΕΜΠ το 2019, σήμερα στέκει πάλι όρθιο και περήφανο! Μετά χρόνος για καφεδάκι στο κεφαλοχώρι των Αγνάντων και στη συνέχεια επίσκεψη στο ονειρικό σπήλαιο της Ανεμότρυπας (έξοδα ατομικά), το μοναδικό που το διαπερνά ποταμός σε ολόκληρο το μήκος του και πετρώματα που χρονολογούνται μεταξύ 12 και 15 εκατομμυρίων ετών. Ανάπαυλα για γεύμα στα γειτονικά Πράμαντα και αργότερα επίσκεψη στην αετοφωλιά των Τζουμέρκων, τους γραφικούς Μελισσουργούς για καφεδάκι, περίπατο, τοπικό τσίπουρο. Επιστρέφοντας, προσκύνημα στο θρυλικό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, τον χώρο προετοιμασίας για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Γεφύρι Άρτας - Αρχαιολογικός Χώρος Νικόπολης - Πρέβεζα - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το θρυλικό γεφύρι της Άρτας, ορόσημο της πόλης που πήρε την τελική του μορφή το 1612. Χρόνος για να το θαυμάσουμε και να το φωτογραφίσουμε και συνεχίζουμε για επίσκεψη στην Νικόπολη (έξοδα ατομικά) με την μακραίωνη ιστορία, η οποία ιδρύθηκε από τον Οκταβιανό, και μετέπειτα Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο, ως σύμβολο της μεγάλης νίκης του ενάντια στον Μάρκο Αντώνιο και την Κλεοπάτρα στο Άκτιο το 31 π.Χ. και άκμασε κατά τη ρωμαϊκή περίοδο. Επόμενος σταθμός μας η Πρέβεζα. Γραφική, χαρούμενη, με ιδιαίτερα όμορφα αξιοθέατα, αναπαλαιωμένα κτήρια, εκλεπτυσμένα καταστήματα. Θα περπατήσουμε στην προκυμαία με τη γεμάτη ιστιοπλοϊκά μαρίνα, το πεζοδρομημένο κέντρο (Σεϊτάν Παζάρ), θα δούμε τον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους (18ου αι.) με τον επιβλητικό πύργο του ρολογιού και τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο, την κάβα του διάσημου τοπικού ούζου Ρούμπου που θεωρείται το καλύτερο στην ηπειρωτική Ελλάδα κ.α. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε στα δεκάδες ατμοσφαιρικά εστιατόρια και μεζεδοπωλεία με τις εξαιρετικές σπεσιαλιτέ. Επιστρέφουμε στην Αθήνα μέσω της γέφυρας Αντιρρίου - Ρίου και ενδιάμεσες στάσεις

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο BYZANTINO ΗΟΤΕL 4* στην Άρτα
  • • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

BYZANTINO HOTEL 4*

3 μέρες

Απόκριες: 25 - 27 Φεβ    &    25η Μαρτίου: 24 - 26 Μαρ

Για κρατήσεις

μέχρι 4/2 ή 3/3

Για κρατήσεις

από 6/2 ή 4/3

Δίκλινο Standard

195

215

Δίκλινο Deluxe

210

230

3ο άτομο Standard

155

175

Μονόκλινο Standard

245

265

Μονόκλινο Deluxe

270

295

 

Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.