Skip to main content

Άρτα - Πρέβεζα Αχέροντας – Ναύπακτος 3 ημέρες Πρωτομαγιά 2023 από 220

Αναχώρηση 29/4 - Ώρα αναχώρησης 07:15 3 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η μέρα: Αθήνα - Λίμνη Πουρναρίου - Κάτω Αθαμάνιο - Βουργαρέλι - Άρτα

Πρωινή αναχώρηση για τα Αθαμάνια Όρη. Μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και

περνώντας από το χωριό Πέτα, όπου έγινε η ιστορική μάχη με τους Τούρκους, φτάνουμε στις Μελάτες, για να θαυμάσουμε το μοναδικό θέαμα της τεχνητής Λίμνης  Πουρναρίου. Συνεχίζουμε με το Κάτω Αθαμάνιο και το Παλαιοκάτουνο, όπου θα επισκεφθούμε την Κόκκινη Εκκλησία του 13ου αιώνα, η οποία οφείλει το όνομά  της στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των πλίνθων της τοιχοποιίας της. Επόμενος  σταθμός μας το Βουργαρέλι, όπου θα θαυμάσουμε τη Μονή του Αγίου Γεωργίου, προεπαναστατικό καταφύγιο κλεφτών και αρματολών και τόπος κήρυξης της επανάστασης την άνοιξη του 1821. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο BYZANTINO HOTEL 4* στην Άρτα. Δείπνο.

 

2η μέρα: Πηγές Αχέροντα - Νεκρομαντείο - Αμμουδιά - Αχέροντας (προαιρετική  κρουαζιέρα) - Πρέβεζα

Πρωινό και αναχώρηση για τις Πηγές του ποταμού Αχέροντα, στο χωριό Γλυκή. Περίπατος μέχρι τις πρώτες πηγές και στη συνέχεια Θα επισκεφθούμε το πιο φημισμένο νεκρομαντείο του αρχαίου Ελληνικού κόσμου, χτισμένο πάνω σε ένα  ομαλό λόφο στο χωριό Μεσοπόταμος και πολύ κοντά στις όχθες της Αχερουσίας Λίμνης. Επόμενος σταθμός μας η Αμμουδιά, όπου θα πραγματοποιηθεί κρουαζιέρα στις εκβολές του Αχέροντα (προαιρετικά). Συνεχίζουμε για την Πρέβεζα, με το  ιδιαίτερο χρώμα, τα στενά σοκάκια, την παλιά πόλη και τα νεοκλασικά κτίρια. Θα περπατήσουμε στην προκυμαία, στον πεζόδρομο Σεϊτάν Παζάρ και θα θαυμάσουμε το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους του18ου αιώνα, με τον επιβλητικό  πύργο του ρολογιού και τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο. Ελεύθερος χρόνος  για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

3η μέρα: Γεφύρι Άρτας - Ναύπακτος - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το θρυλικό γεφύρι της Άρτας, ορόσημο της πόλης που απέκτησε τη σημερινή του μορφή τα έτη 1602-1606 μ.Χ. Χρόνος για να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε το πέτρινο στολίδι της Ηπείρου με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για τη Ναύπακτο, μια από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά  γεγονότα. Αυτό μαρτυρά η άρτια οχύρωσή της, η οποία ξεκινάει από το λιμάνι, συνεχίζεται με τρία αλλεπάλληλα τείχη και καταλήγει στο κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και πορεία επιστροφής στην Αθήνα.

 

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ- BYZANTINO

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ ΄ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο Std

3ο άτομο Std

1κλινο Std

2κλινο Dlx

29/4 Smile Price

3

220 €

168 €

275 €

235 €

29/4

3

240 €

185 €

299 €

255 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ: ✓ Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της Panolympia ✓ Διαμονή στο Byzantino Hotel 4*, στην Άρτα ✓ Ημιδιατροφή καθημερινά  ✓ Αρχηγός/συνοδός ✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ: Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Η κρουαζιέρα στις εκβολές του

Αχέροντα. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Ο ειδικός φόρος διαμονής.