Skip to main content

Θεσσαλονίκη | Οχυρό Ρούπελ | Λίμνη Κερκίνη 25η Μαρτιου 2023 απο 145

 24/3  3 μερες

 

 

1η ημέρα: 24/03, Αθήνα | Αμπελάκια | Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση από Αθήνα με προορισμό έναν παραδοσιακό οικισμό του νομού Λάρισας τα Αμπελάκια. Είναι χτισμένα στις βορειοδυτικές πλαγιές του όρους Όσσα, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών και φημίζονται για την επεξεργασία και την βαφή νημάτων με κόκκινο χρώμα που παρήγαγαν από την επεξεργασία του φυτού ριζάρι. Πρόκειται για παραδοσιακό οικισμό και κατά την περιήγησή μας θα θαυμάσουμε καλοδιατηρημένα πετρόκτιστα αρχοντικά και παραδοσιακές πέτρινες βρύσες που φανερώνουν παλαιότερες εποχές δόξας, πλούτου και ακμής. Στο κέντρο του χωριού, στο αναστηλωμένο αρχοντικό του «Μολά» θα επισκεφτούμε το λαογραφικό και ιστορικό μουσείο με εκθέματα που αναπαριστούν την καθημερινότητα των Αμπελακιωτών. Επίσης θα επισκεφτούμε το αρχοντικό Σβάρτς το οποίο είναι ένα από τα σπουδαιότερα κοσμικά κτίρια του Ελλαδικού χώρου. Άρχισε να κτίζεται το 1778 ως κατοικία του προέδρου του Συνεταιρισμού των Αμπελακίων Γεωργίου Μαύρου Σβαρτς, ενώ υπήρξε και η έδρα του Συνεταιρισμού. Το αρχοντικό παραμένει ακόμη και σήμερα δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής υψηλής αισθητικής του 18ου αιώνα, με ξεχωριστές και εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Χρόνος για φαγητό, περίπατο και καφέ  και στην συνέχεια αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο & διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: 25/03, Οχυρό Ρούπελ | Λίμνη Κερκίνη

Μετά το πρόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το οχυρό Ρούπελ, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο από τα 21 συγκροτήματα οχυρών που κατασκευάστηκαν σε όλη τη γραμμή Μεταξά και που στις μέρες μας λειτουργεί ως ιστορικό μνημείο. Μέσω οπτικοακουστικού συστήματος διάρκειας είκοσι λεπτών, θα μας γίνει παρουσίαση της μάχης των οχυρών. Επίσης θα πάμε στο μουσείο και τέλος στο περίπτερο των επισκεπτών όπου μπορούμε να αγοράσουμε αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, τη λίμνη Κερκίνη με τον μοναδικό υγροβιότοπο, που έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο και σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar, ένας από τους 10 υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας. Η παρόχθια βλάστηση με παραποτάμια δάση από άγριες ιτιές, τα νούφαρα που επιπλέουν σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, η μεγάλη ποικιλία ψαριών, τα βουβάλια που κολυμπούν στα ήσυχα νερά της λίμνης, αλλά και ο υπέροχος ορίζοντας από τα ορεινά συγκροτήματα του όρους Μπέλλες και των Κρουσίων, χαρίζουν στον τόπο μια γοητεία μοναδική. Επίσης η λίμνη είναι ένα από τα καλυτέρα μέρη της Ευρώπης για φυσική παρατήρηση 300 περίπου είδη, σπάνιων και προστατευμένων πουλιών που ζουν και αναπαράγονται σ’ αυτήν. Δεν είναι τυχαίο που επιστήμονες και ερασιτέχνες από όλο τον κόσμο την επισκέπτονται κάθε χρόνο για τις μελέτες τους. Χρόνος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: 26/03, Θεσσαλονίκη (περιήγηση πόλης) | Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας | Αθήνα

Πρόγευμα και επιβίβαση στο πούλμαν για να πραγματοποιήσουμε περιήγηση της πόλης θαυμάζοντας τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον παλαιό Άγιο Παντελεήμονα. Ο αναπαλαιωμένος και διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., με εξαιρετική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Χρόνος για καφεδάκι και έπειτα αναχώρηση για την Αθήνα όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ έχοντας σύντομες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας (El Greco 3* ή Holiday Inn 5*) με πρωινό σε μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α. 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Φαγητά & ποτά εκτός των ρεβεγιόν
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5€ για το El Greco & 4€ για το Holiday Inn το δωμάτιο ημερησίως

 

Σημαντικό:

  • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο
  • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας 

 

Early Booking:

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 03/03 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%

 

Τιμές κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου

El Greco 3*

Holiday Inn 5*

3 ημέρες

Δίκλινο

145 €

155 €

3ο άτομο ενήλικας

99 €

109 €

3ο άτομο παιδί έως 6

75 €

75 €

3ο άτομο παιδί 7 - 12

95 €

109 €

Μονόκλινο

195 €

229 €