Skip to main content

Γενίτσαροι και Μπούλες στη Νάουσα Καθαρά Δευτέρα 2023! από 312€

Αναχωρηση 24-27/02/2023...4μέρες

Νάουσα - Λουτρά Πόζαρ - Βέροια...ΔΙΟΝ – ΒΕΡΓΙΝΑ - ΕΔΕΣΣΑ - ΒΗΜΑ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ

1η μέρα: Αθήνα - Δίον - Βέροια

Αναχώρηση από την Αθήνα ώρα 06:30 για το Δίον, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας. Επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο ανακαινισμένο του Μουσείο. Άφιξη στο αγαπημένο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον 4* στην είσοδο της πόλης της Βέροιας, που μας υποδέχεται με ζεστασιά. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Έδεσσα - Λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ)

Πλούσιο πρόγευμα και επίσκεψη στην πόλη της Έδεσσας, όπου θα αντικρύσουμε εικόνες ασύγκριτης ομορφιάς και θα θαυμάσουμε τον μεγάλο Καταρράκτη “Κάρανο” με το νερό του να πέφτει από ύψος 70 μ. Θα επισκεφθούμε το υπαίθριο μουσείο νερού (έξοδα ατομικά), το κανναβουργείο (υδροκίνητο εργοστάσιο) και θα συνεχίσουμε για τα Λουτρά Πόζαρ (Αριδαίας), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε (για όσους επιθυμούν), τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην εξωτερική πισίνα, καθώς και να απολαύσουμε τον καφέ μας σε μία υπέροχη τοποθεσία. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) στα ταβερνάκια δίπλα στις πηγές και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ

3η μέρα: Βεργίνα – Νάουσα: Γενίτσαροι και Μπούλες

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και  αναχώρηση για το Μουσείο της Βεργίνας, χτισμένο εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι, δηλαδή κάτω από τον μεγάλο τύμβο. Έτσι, ο επισκέπτης έχει τη μοναδική ευκαιρία να μπει μέσα στον τύμβο και να δει όχι μόνο τους βασιλικούς τάφους, αλλά και πολλά ευρήματα ανεκτίμητης αξίας και μοναδικής τέχνης. Εντυπωσιάζουν η διάσημη χρυσή λάρνακα του Φιλίππου με το άστρο της Βεργίνας και το στεφάνι μυρτιάς της Μήδας! Στη συνέχεια μας υποδέχεται η γιορτινή, αποκριάτικη και γεμάτη κόσμο Νάουσα, που γιορτάζει σε μια μοναδική ατμόσφαιρα με κέφι και μουσικές να ακούγονται από παντού. Από το βάθος του δρόμου ξεπροβάλλει η παρέλαση των Καρναβαλιστών. Μπούλες και Γενίτσαροι με τις παραδοσιακές φορεσιές και τις τεράστιες κουδούνες πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης. Ατμόσφαιρα κεφιού και ξεγνοιασιάς διάχυτη σε όλη την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Βέροια (Νέο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών, Παλιές Συνοικίες, Χριστιανικά και Οθωμανικά μνημεία) - Βήμα Απ. Παύλου - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο εκπληκτικής σημασίας και ομορφιάς, νέο μουσείο, με ευρήματα της ευρύτερης περιοχής των Αιγών (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια πεζή ξενάγηση της “άγνωστης” Βέροιας. Θα ξεκινήσουμε την πεζή περιπλάνησή μας από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το σημείο στο οποίο δύο φορές κήρυξε το 54 μ.Χ., τη νέα χριστιανική πίστη o Απόστολος των Εθνών. Θα προχωρήσουμε προς τα Δίδυμα Λουτρά (Χαμάμ) και την Εβραϊκή συνοικία Μπαρμπούτα με τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα επιβλητικά αρχοντικά και θα περάσουμε από την Παλιά Μητρόπολη (11ος αι.). Βλέποντας την ελληνιστική συνοικία “Κυριώτισσα” με τις παλιές πέτρινες κατοικίες, κτισμένες η μια πλάι στην άλλη, που μαρτυρούν μια σπάνια αρχιτεκτονική ομορφιά, θα βρεθούμε στην Εκκλησία του Χριστού (14 αι.) το γνωστότερο βυζαντινό μνημείο της πόλης. Χρόνος για περίπατο, σουβενίρ (μην παραλείψετε το περίφημο ρεβανί) και το σαρακοστιανό μας γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή κατ’ άτομο, 24-27/2, με πούλμαν, 4 μέρες

Δίκλινο

312

3ο άτομο

252

3ο άτομο έως 10 ετών

160

4ο άτομο έως 10 ετών

215

Μονόκλινο

389

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ 4* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός - Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης € 3 / δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.