Skip to main content

Απόκριες 2023 στη Βασιλίτσα! από 225€

Αναχώρηση 24/02-27/02/2023...4μέρες

Χιονοδρομικό - Σαμαρίνα - Καστοριά , Μουσείο Μανιταριών - Δισπηλιό - Ενυδρείο - Μαυριώτισσα - Ντολτσό - Πέτρινα γεφύρια Γρεβενών - Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας - Νεράιδα - Λίμνη Πολυφύτου

 Early booking! Για κρατήσεις μέχρι 4/2 για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

1η μέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα - Μουσείο Μανιταριών - Γρεβενά

Αναχώρηση 07.05 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για Καλαμπάκα. Ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών (έξοδα ατομικά). Χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε προς το Ελευθεροχώρι, τη γέφυρα του Βενέτικου με προορισμό τα Γρεβενά που πολλοί τη χαρακτηρίζουν και ως “χώρα των μανιταριών”. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο ACHILLION HOTEL 3*. Το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Καστοριά - Δισπηλιό - Ενυδρείο - Μαυριώτισσα - Ντολτσό

Μπουφέ πρόγευμα και ημέρα αφιερωμένη στην πόλη της Καστοριάς. Αρχίζουμε τις επισκέψεις από τον αρχαιολογικό χώρο Δισπηλιού και Οικομουσείο (έξοδα ατομικά), όπου θα θαυμάσουμε και θα ξεναγηθούμε στον 7.000 ετών λιμναίο οικισμό. Συνεχίζουμε με το ενυδρείο (έξοδα ατομικά), το μεγαλύτερο γλυκού νερού των Βαλκανίων πραγματικό στολίδι της πόλης. Δίπλα μας η Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας, μοναδικό μνημείο πολιτιστικής και βυζαντινής κληρονομιάς χτισμένη στις όχθες της λίμνης, σε σημείο μοναδικής ομορφιάς, με αιωνόβια πλατάνια. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη Ντολτσό με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Καστοριάς για γεύμα και περίπατο. Επιστροφή το απόγευμα στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Πέτρινα γεφύρια Γρεβενών - Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας - Σαμαρίνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το εντυπωσιακό και μεγαλόπρεπο πέτρινο γεφύρι του Αζίζ Αγά, το οποίο διαθέτει το μεγαλύτερο σε άνοιγμα τόξο, από τα σωζόμενα γεφύρια της Μακεδονίας, φτάνει τα 15μ. και έχει συνολικό μήκος 70μ. Στάση για φωτογραφίες και αναχώρηση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας (καιρού επιτρέποντος) στην καρδιά της Πίνδου, σε ένα μαγευτικό περιβάλλον και θεωρείται από τα καλύτερα στην Ελλάδα, με δεκαέξι πίστες συνολικού μήκους 16χλμ. Χρόνος για παιχνίδι με το χιόνι και αργότερα θα βρεθούμε στο χιλιοτραγουδισμένο χωριό της Σαμαρίνας, σε εντυπωσιακό τοπίο στα 1.550 μ., με παραδοσιακές ταβέρνες και όμορφα  καφέ. Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Γρεβενά - Νεράιδα - Λίμνη Πολυφύτου - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και χρόνος στην πόλη των Γρεβενών όπου μπορείτε να προμηθευθείτε ιδιαίτερα προϊόντα από τα τοπικά καταστήματα με βάση το μανιτάρι. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο παραλίμνιο χωριό της Κοζάνης τη Νεράιδα, έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμός χάρη στο εκπληκτικό  φυσικό τοπίο,  με υπέροχη θέα στη λίμνη Πολυφύτου. Χρόνος για να θαυμάσετε τη θέα και να δοκιμάσετε τοπικό τσίπουρο συνοδευόμενο με εκλεκτούς μεζέδες. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο ACHILLION HOTEL 3* στα Γρεβενά
  • • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

ACHILLION HOTEL 3*

4 μέρες

24 - 27 Φεβ

Για κρατήσεις μέχρι 4/2

Για κρατήσεις από 6/2

Δίκλινο

225

245

3ο άτομο

195

215

Μονόκλινο

275

295

 

Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 1,5 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.