Skip to main content

Απόκριες 2023 στη Θεσσαλονίκη! από 199€

 Αναχώρησεις 24 - 27/02/23 & 25-27/02/2023... 3 - 4 μέρες

ΒΕΡΓΙΝΑ (Βασιλικοί Τάφοι & Νέο Μουσείο) - ΣΟΥΡΩΤΗ (Τάφος Αγίου Παϊσίου) - ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΕΔΕΣΣΑ - ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Early booking Για κρατήσεις μέχρι 4/2

Η Θεσσαλονίκη είναι συναρπαστική και ζωντανή, όπως καμία άλλη πόλη στη Μεσόγειο, ένα χωνευτήρι πολιτισμών που αναμειγνύονται και δημιουργούν μια αυθεντική κοσμοπολίτικη μητρόπολη.

Porto Palace Hotel 5* Lux

Θεσσαλονίκη

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Στεγασμένο στο ιστορικό κτίριο του 1913 και διατηρώντας τη βιομηχανική του αρχιτεκτονική, το ξενοδοχείο ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο στη Θεσσαλονίκη.

ΔΩΜΑΤΙΑ: Διαθέτει 175 πολυτελή δωμάτια (19-24 τ.μ.) και σουίτες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις για μία υπέροχη διαμονή όπως: αυτοελεγχόμενο κλιματισμό ή θέρμανση, Mini Bar, ανατομικά στρώματα, δυνατότητα επιλογής μαξιλαριού (Down pillows, feather pillows), τηλεόραση με δορυφορικά προγράμματα, χρηματοκιβώτιο ασφαλείας σε διαστάσεις notebook, τηλέφωνο, ασύρματη πρόσβαση στο internet (Wi-Fi), παντοφλάκια δωματίου κ.α.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει εστιατόριο με εξαιρετικές γεύσεις και πλούσια μπουφέ, κεντρικό bar με εξαιρετικό καφέ, γλυκίσματα και snacks από τις 8.00 ενώ το βράδυ προσφέρει ποτά, cocktails και μία λίστα εκλεκτών κρασιών έως τη 1πμ. Κέντρο Spa με ολοκληρωμένο menu θεραπειών, που εκτελούνται από πιστοποιημένους θεραπευτές. Gym & Fitness Station με τις υψηλότερες τεχνολογικές προδιαγραφές. Πανέμορφους χώρους και αίθουσες εκδηλώσεων, υπαίθριο χώρο πάρκινγκ κ.α.

 

Porto Palace Specials για την περίοδο των Εορτών:

  • Δωρεάν μεταφορά με το shuttle bus (7 θέσεων) του ξενοδοχείου, καθημερινά, από / προς το κέντρο της πόλης σε προκαθορισμένα δρομολόγια κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας
  • Υπαίθριο Parking 300 θέσεων
  • Wi-Fi internet σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου και τα υπνοδωμάτια
  • Δωρεάν Γυμναστήριο, Σάουνα, Τζακούζι στους πελάτες του ξενοδοχείου κατόπιν ραντεβού
  • Δωρεάν όλα τα αθλητικά κανάλια της Nova Sport & Cosmote Sport
  • Δωρεάν στο mini bar (2 αναψυκτικά & 2 μπουκάλια νερό 0,5lt) κατά την άφιξη χωρίς ανανέωση

 

1η μέρα: Αθήνα - Βεργίνα (Τάφοι & Νέο Μουσείο) - Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση στις 06:35 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις με κατεύθυνση την Βεργίνα, κοιτίδα των Μακεδόνων και λίκνο της δυναστείας των Τημενιδών, για να ξεναγηθούμε από διπλωματούχο ξεναγό και να θαυμάσουμε το μουσείο και το μεγαλείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών (έξοδα ατομικά) το οποίο προστατεύει τα ανεκτίμητα ευρήματα - αρχαιολογικούς θησαυρούς που ολόφωτα, κυριαρχούν από το 1997 μέσα στον υποβλητικό χώρο της τούμπας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Νέο Μουσείο, που ενσωματώνει και ενώνει το σύνολο του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών με το Ανάκτορο του Φιλίππου και νέα ευρήματα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη και τακτοποίηση στο πολυτελές PORTO PALACE HOTEL 5* Lux. To βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Σουρωτή (Τάφος Αγίου Παϊσίου) - Θεσσαλονίκη  - Βυζαντινό Μουσείο - Αγορά Μοδιάνο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε για τη Σουρωτή, όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου. Εδώ εντός της Μονής βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου αλλά και τα λείψανα του Αγ. Αρσενίου του Καππαδόκη. Επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη για ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της: Παλιός Σταθμός, Λευκός Πύργος, περιοχή των Εποχών, Κάστρα, Άγιος Δημήτριος, Ρωμαϊκή Αγορά, Γαλεριανό συγκρότημα και Ροτόντα και στο Βυζαντινό Μουσείο (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σημαντικό μνημείο και πρόσφατα ανακαινισμένο αξιοθέατο της πόλης, τη διαχρονική αγορά Μοδιάνο. Η “Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης” αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη σκεπαστή αγορά. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γεύμα. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα τις τοπικές σπεσιαλιτέ στα Λαδάδικα. Επιστροφή στις ανέσεις του ξενοδοχείου. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Λουτρά Πόζαρ - Έδεσσα - Παλαιός Άγιος Αθανάσιος (Καϊμακτσαλάν)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τα ξακουστά Λουτρά Πόζαρ (Αριδαίας). Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία, να δοκιμάσουμε (για όσους επιθυμούν) τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην εξωτερική πισίνα, καθώς και να απολαύσουμε τον καφέ μας σε μία υπέροχη τοποθεσία, δίπλα στις πηγές. Συνεχίζουμε για την καταπράσινη Έδεσσα όπου στο θα θαυμάσουμε τον περίφημο Καταρράκτη “Κάρανο” το Υπαίθριο Μουσείο Νερού, όπου στον Παλιό Αλευρόμυλο στεγάζεται το Ενυδρείο - Ερπετάριο με πολλά είδη ψαριών γλυκού νερού και ερπετά. Θα περπατήσουμε μέχρι την παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι. Αργότερα κατευθυνόμαστε προς τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, ο οποίος χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα, αναπαλαιώθηκε τη δεκαετία του 1990 και έχει μετατραπεί σ΄ ένα από τα πιο κοσμικά ορεινά χωριά με υπέροχο παραδοσιακό χρώμα. Χρόνος για να τον απολαύσουμε και για γεύμα στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Θεσσαλονίκη - Λιτόχωρο - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αποχαιρετάμε τη “Νύμφη του Βορρά”. Αναχώρηση για υπέροχη φυσιολατρική διαδρομή στους πρόποδες του Ολύμπου, μέχρι το Λιτόχωρο. Χρόνος για κούλουμα και περίπατο στο όμορφο Μακεδονίτικο χωριό και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Σημείωση: Στην 3ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνονται οι επισκέψεις στη Σουρωτή (Τάφος Αγίου Παϊσίου) - Αγορά Μοδιάνο - Βυζαντινό Μουσείο & Λιτόχωρο. Την τελευταία ημέρα γίνεται η ξενάγηση πόλεως και μετά η επιστροφή στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές πούλμαν.
  • • Διαμονή στο πολυτελές PORTO PALACE HOTEL 5* Lux στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
  • • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).
  • • Αρχηγός/Συνοδός.
  • • Επίσημος διπλωματούχος ξεναγός για τις ξεναγήσεις στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας και την πόλη της Θεσσαλονίκης.
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών.
  • • Φ.Π.Α.

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

PORTO PALACE HOTEL 5*

Για κρατήσεις μέχρι 4/2

Για κρατήσεις από 6/2

3 μέρες

25 - 27 Φεβ

4 μέρες

24 - 27 Φεβ

3 μέρες

25 - 27 Φεβ

4 μέρες

24 - 27 Φεβ

Δίκλινο

199

268

219

288

3ο άτομο *

165

215

185

225

Μονόκλινο

289

399

305

420

 

Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Το ξενοδοχείο Porto Palace, ως ιστορικό κτήριο, απαλλάσσεται από τον φόρο διαμονής