Skip to main content

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Πάσχα 2023! από 355€

Αναχώρηση 13/04 & 14/04/2023...4,5 μέρες

.. ΜΕ ΤΙΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ & κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος

1η ημέρα - Μ. Πέμπτη: Αθήνα - Χαλκιδική

Αναχώρηση (07:00) από Σύνταγμα για Τέμπη, περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και από εκεί για τη μαγευτική Χαλκιδική. Άφιξη και τακτοποίηση αργά το απόγευμα στο Porto Carras Meliton 5* και το βράδυ δείπνο.

2η ημέρα – M. Παρασκευή: Κασσάνδρα - Σιθωνία

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ. Εκδρομή στην πανέμορφη χερσόνησο της Κασσάνδρας (Καλλιθέα, Κασσάνδρεια, Ν. Σκιώνη, Χανιώτη κ.α.). Περίπατος στην Άφυτο με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την εκπληκτική θέα. Μέσω της διώρυγας της Ποτίδαιας θα συνεχίσουμε για μία πανοραμική διαδρομή στην καταπράσινη Σιθωνία. Πέρασμα στις ανατολικές ακτές με τον Αρμενιστή που θα δούμε από ψηλά και τη Σάρτη να ξεχωρίζουν για τη γαλήνια ομορφιά τους. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για Νηστίσιμο δείπνο και αργότερα παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου στο γραφικό χωριό του Νέου Μαρμαρά.

3η ημέρα - Μ. Σάββατο: Πολύγυρος - Αρναία - Άλσος Αριστοτέλους Άθως - Ουρανούπολη

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ. Ξεκινάμε για μία υπέροχη ορεινή διαδρομή στην καταπράσινη φύση του Χολομώντα μέσω Πολυγύρου. Στάση στην Αρναία που θεωρείται ένας από τους πιο αξιόλογους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας χαρακτηρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού ως “Ιστορικός Τόπος”. Ο οικισμός είναι παλαιός, με νοσταλγικά καλντερίμια και πλακόστρωτα. Συνεχίζουμε για τη γενέτειρα του Αριστοτέλη, τα Στάγειρα όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτούμε το Άλσος Αριστοτέλους. Πρόκειται για έναν χώρο εξοπλισμένο με διαδραστικά όργανα (ηλιακό ρολόι, πυξίδα, φακός, εκκρεμές, υδροστρόβιλος κ.ά.) που αναφέρονται στο σύγγραμμα του μεγάλου Δασκάλου “Τα Φυσικά” και στα οποία βρίσκουν εφαρμογή αρκετά φυσικά φαινόμενα και νόμοι. Καταλήγουμε στην Ουρανούπολη, πανέμορφο ψαροχώρι στο κατώφλι του Άθω. Περιήγηση και για όσους επιθυμούν (καιρού επιτρέποντος) mini κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά) στην Αθωνική Πολιτεία, με τα φημισμένα Μοναστήρια (Βατοπεδίου, Εσφιγμένου, Ρωσσικού κ.α.) Επιστροφή το απόγευμα μέσω της θαυμάσιας παραλιακής διαδρομής. Το βράδυ θα σας προσφέρουμε την λαμπάδα σας και ένα cocktail πριν παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία. Ακολουθεί πλούσιο Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα.

4η ημέρα - Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιάτικο γλέντι – Νέος Μαρμαράς

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Μπουφέ πρόγευμα και εορταστική ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο μας. Χαλαρώστε στις πολυτελείς ανέσεις που μας προσφέρει, γευτείτε τους προμεσημβρινούς μπουφέδες με ουζάκι και μεζεδάκια καθώς θα ψήνεται ο παραδοσιακός οβελίας. Το Πασχαλινό γεύμα θα είναι στρωμένο με πλούσια παραδοσιακά εδέσματα και θα συνοδεύεται από μουσική, χορό, τραγούδι και γλέντι ως αργά! To απόγευμα για όσους το επιθυμούν, θα κάνουμε τη βόλτα μας στο θέρετρο Νέος Μαρμαράς, με τη βυζαντινή ιστορία (χωριό Παρθενώνας) με το ωραίο του πευκόδασος για καφεδάκι και γλυκό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο μπουφέ και αργότερα μπορείτε να απολαύστε το ποτό σας στο μπαρ ή στις βεράντες του ξενοδοχείου.

5η ημέρα – Δευτέρα του Πάσχα: Σουρωτή (Γέρων Παΐσιος) - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Αφήνοντας πίσω μας τη μαγευτική Χαλκιδική, οδεύουμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, για προσκύνημα στον τάφο του Γέροντα Παϊσίου (Αγίου πλέον) που βρίσκεται εντός της Μονής, δίπλα στο ναό του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ (έξοδα ατομικά). Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Σημείωση: Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται το πρόγραμμα της 2ης μέρας.

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

4 ΜΕΡΕΣ

14-17/4

5 ΜΕΡΕΣ

13-17/4

Double Golf View

355

442

Double Sea/Marina View

383

480

Family Golf

392

494

Family Sea View

428

542

3ο άτομο (σε δίκλινο)

271

330

3ο άτομο (σε Family)

295

362

3ο άτομο έως 12 ετών

150

175

4ο άτομο έως 12 ετών *

150

163

Μονόκλινο Golf View

474

599

Μονόκλινο Sea/Marina View

519

659

 

* Μόνο σε Family

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές - εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο PORTO CARRAS MELITON 5* • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων