Skip to main content

Σπήλαιο Κάψια - Καστάνιτσα (Γιορτή κάστανου) 28 Οκτωβριου 2022 απο 135

Αγ. Θεοδώρα Βάστας - Μονή Μαλεβής  

Αναχώρηση: 28/10 3 ΗΜΕΡΕΣ    Ώρα αναχώρησης: 08:15

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Αγία Θεοδώρα Βάστας - Σπήλαιο Κάψια – Τρίπολη

Αναχώρηση από Αθήνα και μέσω Μεγαλόπολης φτάνουμε σε μια πανέμορφη τοποθεσία κοντά στο χωριό Βάστα, στο μοναδικό βυζαντινό εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας, το θαύμα της φύσης με τα 17 δέντρα που βρίσκονται στη σκεπή της! Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Σπήλαιο Κάψια, από τα 10 πιο αξιόλογα της Ελλάδας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ARCADIA HOTEL 3*, στην Τρίπολη.

 

2η μέρα: Μονή Μαλεβής - Καστάνιτσα (Γιορτή κάστανου) 

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής, όπου θα προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα και θα θαυμάσουμε τις αξιόλογες αγιογραφίες. Συνεχίζουμε για την Καστάνιτσα όπου θα δούμε το Βυζαντινό Πύργο του Καψάμπελη και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα. Στην πλατεία του χωριού σήμερα αναβιώνει ένα από τα παλαιότερα έθιμα, η γιορτή του κάστανου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε γλυκά και φαγητά με κάστανο και να παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς χορούς από τοπικά συγκροτήματα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

3η μέρα: Οινοποιείο Καλόγρη - Δημητσάνα - Στεμνίτσα - Ψάρι («Αρκαδιανή») - Καρύταινα – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για την Κάψια. Θα επισκεφθούμε το οινοποιείο Καλόγρη όπου θα ξεναγηθούμε στο αναπαλαιωμένο κτίριο του 1870, θα δοκιμάσουμε τα κρασιά συνοδευόμενα από τοπικά εδέσματα και θα γνωρίσουμε τις βιολογικές μεθόδους παραγωγής. Συνεχίζουμε για τη γραφική Δημητσάνα και το υπαίθριο Μουσείο Νερού (εφόσον είναι ανοιχτό). Ελεύθερος χρόνος και μετάβαση στη Στεμνίτσα, παλιό κέντρο αργυροχρυσοχοΐας. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού και θα δούμε το ηρώο των αγωνιστών του ’21. Συνεχίζουμε για το πρότυπο κέντρο γεύσεων και σπιτικής μαγειρικής «Αρκαδιανή», στο χωριό Ψάρι (γεύμα προαιρετικά). Τέλος, θα επισκεφθούμε την ιστορική Καρύταινα με το Φράγκικο  κάστρο του 13ου αιώνα. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα.

 

ΤΡΙΠΟΛΗ ARCADIA

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ, ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

28-30/10

3

135 €

105 €

185 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ: ✓ Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν ✓ Διαμονή στο Arcadia Hotel 3*, στην Τρίπολη ✓ Πρωινό καθημερινά ✓ Αρχηγός/συνοδός ✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ: Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Ο ειδικός φόρος διαμονής.