Skip to main content

Αχαια Καλαβρυτα 28η Οκτωβριου 2022 απο 241

Στη Γη των Αχαιών..  με φθινοπωρινά χρώματα

3 Και 4 μερες 28/10 και 27/10

 

1η μέρα: Αθήνα - Λίμνη Τσιβλού - Ζαχλωρού - Ελαιώνας

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 8:00, για μια καταπληκτική διαδρομή προς την ονειρική λίμνη Τσιβλού. Ένα θαυμάσιο οικοσύστημα που εκτός από το υγρό στοιχείο, αισθητή παρουσία κάνουν τα έλατα, τα πεύκα και οι καστανιές. Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Χελμού, ειδυλλιακά απλώνεται η λίμνη, δημιούργημα βίαιων γεωλογικών φαινομένων, χαρίζοντάς μας ένα σπουδαίο περιβάλλον. Περνώντας από μικρούς καταρράκτες (αναλόγως εποχής), κατευθυνόμαστε για την γραφική Ζαρούχλα, χτισμένη στους πρόποδες του Χελμού. Μας υποδέχεται ο κεντρικός πλακόστρωτος δρόμος με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα πάμπολλα βρυσάκια, τα ταβερνάκια με τα παραδοσιακά εδέσματα και τις μυρωδιές από το φρεσκοψημένο ντόπιο άρτο. Οι δύο διατηρητέοι πύργοι του Φωτήλα και του Χαραλάμπη, θυμίζουν μια άλλη εποχή. Βλέπουμε τον Άη Γιώργη, χτισμένο από το 1806, από τον οπλαρχηγό και τεχνίτη της πέτρας Ν. Σολιώτη. Μας ξαφνιάζουν οι πολεμίστρες, οι πλάκες χαραγμένες με αρχαίες ονομασίες ανέμων και ζωδίων, καθώς και τα στέφανα του οπλαρχηγού που τα άφησε εκεί για όσους θέλουν να παντρευτούν και δεν έχουν χρήματα. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και κατόπιν μετάβαση στο ξενοδοχείο Semantron Traditional Village 4*. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Οδοντωτός - Αγία Λαύρα - Σπήλαιο λιμνών - Κλειτορία - Πλανητέρο

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για μια μοναδική εμπειρία, να διασχίσουμε με το τρενάκι του Οδοντωτού (έξοδα ατομικά), το περίφημο φαράγγι του Βουραϊκού. Μια διαδρομή από τις  ωραιότερες της Ευρώπης! Συνεχίζουμε για το επιβλητικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, της οποίας η θέα, το βαρύ όνομα και η ιστορία που τα συντροφεύει προκαλούν δέος και συγκίνηση. Κατόπιν θα πάμε στο σπήλαιο λιμνών, το διαμάντι του γεωπάρκου Χελμού – Βουραϊκού μέσα από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες, ξεναγούμαστε στις 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες με τους πανέμορφους σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Το μεσημέρι θα μας βρει στην γραφική Κλειτορία όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό (έξοδα ατομικά) και η πορεία μας συνεχίζεται προς τον μικρό παράδεισο, το χωριό Πλανητέρο όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Μέγα Σπήλαιο - Καλάβρυτα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε προς το Μέγα Σπήλαιο. Θεωρείται η αρχαιότερη μονή στην Ελλάδα (362 μ.Χ.). Το μοναστήρι είναι χτισμένο στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου, σε υψόμετρο 890 μέτρων. Απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο τοπίο, στο πολυώροφο κτίσμα με την καθηλωτική θέα, συναντούμε τοιχογραφίες του 1653 και άλλες έως και τις αρχές του 19ου αιώνα. Εδώ, θα δούμε και την εικόνα της Παναγίας, φτιαγμένη από μαστίχα και κερί από τα χέρια του Ευαγγελιστή Λουκά. Μαγεμένοι από τις «εικόνες» του μοναστηριού, συνεχίζουμε για τα ηρωικά Καλάβρυτα. Εκεί, θα επισκεφτούμε τον τόπο του μαρτυρίου, θα περιπλανηθούμε στον πεζόδρομο και στα δρομάκια του χωριού, θαυμάζοντας και δοκιμάζοντας τα ντόπια προϊόντα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα, στον μεγάλο πεζόδρομο των Καλαβρύτων (έξοδα ατομικά). Στο δρόμο της επιστροφής θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα τοπικό οινοποιείο και να δοκιμάσουμε ντόπια κρασιά (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Λίμνη Δόξα - Φενεός - Τρίκαλα - Λουτράκι - Αθήνα

Πλούσιο πρωινό μπουφέ και το ταξίδι της επιστροφής, αρχίζει με τη θέα του Κορινθιακού κόλπου και τις παραλιακές, κοσμοπολίτικες πόλεις – ορόσημά του, όπως το Δερβένι, το Ξυλόκαστρο και το Κιάτο. Από το Κιάτο παίρνουμε τον δρόμο για την ορεινή Κορινθία, για να επισκεφθούμε τη Λίμνη Δόξα. Εκεί θα θαυμάσουμε το εξαιρετικής ομορφιάς τοπίο και το μοναστήρι – κρυφό σχολειό, του Αγίου Γεωργίου. Αγναντεύοντάς τον κάμπο του Φενεού, η θέα είναι μοναδική. Ο κάμπος υπήρξε λίμνη, την οποία αποξήραναν μετά από επανειλημμένες καταστροφικές πλημμύρες και έτσι σήμερα καλλιεργούνται κυρίως όσπρια. Επόμενη μας στάση τα Τρίκαλα, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα και αργότερα το απόγευμα πίνουμε το καφεδάκι μας στο Λουτράκι. Πορεία επιστροφής για την Αθήνα, γεμάτοι με θαυμάσιες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

Στην 3ήμερη εκδρομή παραλείπεται η 4η μέρα και μετά τα Καλάβρυτα την 3η ημέρα ακολουθεί επιστροφή στην Αθήνα.

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

3 ΜΕΡΕΣ

28-30/10

4 ΜΕΡΕΣ

27-30/10

Δίκλινο

241

323

3ο άτομο

175

225

3ο άτομο έως 12 ετών

120

145

Μονόκλινο

308

424

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Semantron Traditional Village 4* • Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός/Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 3 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων