Skip to main content

ΑΡΚΑΔΙΑ 28η Οκτωβριου 2022 απο 248

Καρύταινα – Ψάρι – Στεμνίτσα – Δημητσάνα – Ελάτη – Βυτίνα – Αρκουδόρεμα – Λιμποβίσι – Μαντίνεια – Λεβίδι –  Κάψια

3 και 4 μερες  28/10 και 27/10

 

Εκεί όπου οι μύθοι και οι θρύλοι υφαίνουν την ιστορία και αποτυπώνονται στην ομορφιά των τοπίων.

1η μέρα: Αθήνα - Καρύταινα - Ψάρι - Στεμνίτσα

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 για την πετρόχτιστη, ιστορική Καρύταινα με το θρυλικό πεντάτοξο γεφύρι και το Φράγκικο κάστρο του 13ου αιώνα. Θα συνεχίσουμε για το πρότυπο κέντρο γεύσεων “Αρκαδιανή” στο χωριό Ψάρι και μετά στη Στεμνίτσα, θα δούμε το Ηρώο των Αγωνιστών του ’21 και εξωτερικά το λαογραφικό μουσείο. Χρόνος ελεύθερος στη Στεμνίτσα για καφέ, ρακόμελα και βόλτα για να θαυμάσουμε το πολύ ωραίο Αρκαδικό χωριό. Κατευθυνόμαστε για το υπέροχο και πολυτελέστατο “ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ” 4*. Ξεκούραση στο ατμοσφαιρικό bar με το πιάνο και τα πολυτελή του σαλόνια και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Μονή Φιλοσόφου - Δημητσάνα 

Μετά το μπουφέ πρωινό μας, θα επισκεφθούμε την ξακουστή Μονή Φιλοσόφου, που βρίσκεται στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού. Η παλαιά Μονή Φιλοσόφου, είναι η πιο παλιά και ιστορική μονή της Αρκαδίας. Ιδρύθηκε το 963 από το Ιωάννη Λαμπαρδόπουλο από τη Δημητσάνα, τον επονομαζόμενο  «φιλόσοφο», ο οποίος ήταν Aρχιγραμματέας και Πρωτοκρίτης του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά. Υπήρξε δε και Κρυφό Σχολειό και αργότερα εξελίχθηκε σε σπουδαία ιερατική σχολή, αφού σε αυτήν φοίτησαν πλήθος δασκάλων, ιερέων καθώς και ηγετικές μορφές τη Εκκλησίας, όπως τέσσερις πατριάρχες Ιεροσολύμων, δύο Οικουμενικοί Πατριάρχες, ανώτατοι εκκλησιαστικοί άνδρες ο Γρηγόριος ο Ε΄ και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Επόμενος σταθμός μας η Δημητσάνα και το “ζωντανό” Μουσείο Υδροκίνησης (έξοδα ατομικά), να δούμε τους περίφημους μπαρουτόμυλους και σε μικρογραφία τις διάφορες δραστηριότητες της Δημητσάνας της επανάστασης. Εδώ βρίσκεται και το σπίτι του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄ και πολλά κειμήλια στη Βιβλιοθήκη της, όπως η ορειχάλκινη λάρνακα με τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, η σέλα του αλόγου του Παπαφλέσσα κ.α. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Χρυσοβίτσι - Αρκουδόρεμα - Λιμποβίσι - Ελάτη - Βυτίνα

Πρόγευμα μπουφέ και ημέρα φυσιολατρίας στην καρδιά του Μαινάλου. Πρώτος μας σταθμός το Χρυσοβίτσι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Παναγιά του Αρκουδορέματος, ένα εκκλησάκι που έχτισε ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης και στο Λιμποβίσι το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Αργότερα περνώντας από την  Ελάτη θα θαυμάσουμε το μοναδικό φυσικό σκηνικό της Αρκαδικής και χρόνος για γεύμα στην κοσμοπολίτικη Βυτίνα. Επιστρέφουμε στο πολυτελές “Αρχοντικό” μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Μαντινεία - Λεβίδι - Κάψια (οινοποιείο & σπήλαιο) - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και κατευθυνόμαστε προς το “Μαντινειακό Πεδίο”, για να δούμε τον αρχιτεκτονικά παράδοξο ναό της Αγίας Φωτεινής. Συνεχίζουμε για το γραφικό Λεβίδι μέσα στα έλατα στις παρυφές του δάσους και μετά για το οινοποιείο “Καλόγρη” με τις υπέροχες τοπικές αρωματικές ποικιλίες. Χρόνος για γεύμα και ξενάγηση στα ζωντανά γλυπτά της φύσης στο κοντινό σπήλαιο Κάψια (έξοδα ατομικά). Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής:

1η μέρα: Αθήνα - Καρύταινα – Χωριό Ψάρι - Στεμνίτσα - Δημητσάνα

2η μέρα: Χρυσοβίτσι - Αρκουδόρεμα - Λιμποβίσι - Ελάτη - Βυτίνα

3η μέρα: Τρίπολη - Μαντινεία - Λεβίδι - Κάψια (οινοποιείο & σπήλαιο) - Αθήνα

Σημείωση: Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

 

 

Τιμές κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

3 MEΡΕΣ

28-30/10

4 ΜΕΡΕΣ

27-30/10

Δίκλινο

248

318

3ο άτομο

228

288

3ο άτομο έως 6 ετών

120

145

3ο άτομο 6 έως 12 ετών

150

190

4o άτομο έως 12 ετών

160

205

Μονόκλινο

299

395

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Luxury Boutique Hotel “ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ” 4* • Μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 3 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων