Skip to main content

Μεσσηνιακή  Ραψωδία Γιορτές 2022-23! από 293€

Αναχωρήσεις  24-26/12/2022,  31/12-2/1/2023,   6-8/1/2023  3μέρες  &  23-26/122022,   30/12-2/1/2023,   5-8/1/2023  4μέρες

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ – ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ- ΛΙΜΕΝΙ  - ΔYΡΟΣ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ

1η μέρα: Αθήνα - Αρχαία Μεσσήνη - Καλαμάτα

Αναχώρηση στις 08:30 από την Αθήνα μέσω σήραγγας Αρτεμισίου, Μεγαλόπολης για την όμορφη Μεσσηνία και το ιδιαίτερα εντυπωσιακό αρχαιολογικό πάρκο της αρχαίας Μεσσήνης (έξοδα ατομικά). Καθώς θα το περπατάμε, θα νιώσουμε τη λάμψη της πολιτείας που είχε μια όψη μυθική, στολισμένη όπως ήταν με τα αριστουργηματικά γλυπτά του Δαμοφώντα. Αργότερα στην πόλη της Καλαμάτας επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας (έξοδα ατομικά) στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου, εκεί όπου παλιά βρισκόταν η Δημοτική Αγορά της πόλης. Στη συνέχεια προσκύνημα στη Μητρόπολη της Υπαπαντής και στο ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, όπου νοιώθει κανείς την παρουσία των Κολοκοτρώνη, Νικηταρά και άλλων οπλαρχηγών να γονατίζουν μπροστά από την ωραία πύλη, ξεκινώντας την Επανάσταση. Συνεχίζουμε την περιήγηση στην παλιά πόλη γύρω από το κάστρο. Εγκατάσταση στο Elite City Resort 4*, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Μουσείο Καρέλια – Πεταλίδι - Μεθώνη - Πύλος

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και αρχικά, θα επισκεφτούμε το κόσμημα της πόλης, το μουσείο που τελεί υπό την αιγίδα της οικογένειας Καρέλια και είναι ιδιωτική συλλογή παραδοσιακών στολών του Λυκείου Ελληνίδων (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για εικόνες μοναδικές που μας συντροφεύουν στον γύρο μας, που αρχίζει με στάση για καφεδάκι στο παραθαλάσσιο Πεταλίδι. Από απόσταση βλέπουμε την καστρόπολη της Κορώνης, χτισμένη στη ρίζα του βράχου, σχεδόν απροσπέλαστη. Στη συνέχεια βλέπουμε την καταπληκτική θάλασσα της Φοινικούντας, το Ενετικό παραθαλάσσιο κάστρο της Μεθώνης και την ιστορική Πύλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν.

3η μέρα: Καρδαμύλη - Λιμένι - Δυρός - Αρεόπολη

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για μια πανοραμική διαδρομή γεμάτη μνήμες και μεσαιωνικούς πύργους στη Μεσσηνιακή Μάνη. Περνώντας την Στούπα και την γραφική Καρδαμύλη, το Λιμένι (γενέτειρα και Πύργος των Μαυρομιχαλέων) και επίσκεψη στα Σπήλαια Δυρού - Βλυχάδας (εφόσον βρίσκεται σε λειτουργία - έξοδα ατομικά), για συναρπαστική βαρκάδα! Επιστρέφοντας, χρόνος στην ιστορική Αρεόπολη για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Πάρκο Σιδηροδρόμων - Αγία Θεοδώρα Βάστας - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και πρώτη μας επίσκεψη το Πάρκο των Σιδηροδρόμων με τα τραίνα αντίκες, και στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε για το “θαύμα” της φύσης της Αγίας Θεοδώρας, στη Βάστα. Τα λόγια της προσευχής της, μπροστά στα μάτια μας! Δεκαεπτά πελώρια δέντρα ξεπηδούν από τη στέγη της ενώ από τα θεμέλια αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις από τον αυτοκινητόδρομο Αρτεμισίου.

Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί τίποτα από τα αναγραφόμενα.

Σημείωση: Στο πρόγραμμα της 3ήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα.

Τιµή κατ’άτοµο, µε πούλµαν

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

 

3 ΜΕΡΕΣ

24-26/12   31/12-2/1   6-8/1 

 4 ΜΕΡΕΣ

 23-26/12    30/12-2/1   5-8/1

Δίκλινο θέα κήπος

293

399

Bungalow

293

399

Δίκλινο θέα θάλασσα

314

432

3ο άτομο

233

311

3ο άτομο έως 12 ετών

145

180

Μονόκλινο

365

509

 

Περιλαμβάνονται: •  Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ELITE CITY RESORT 4* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή), συμπεριλαμβανομένου του Ρεβεγιόν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς • Αρχηγός/Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 3 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων