Skip to main content

Ορεινή Κορινθία Γιορτές 2022-23! από 325€

Αναχωρήσεις 23-26/12/2022 & 30/12- 02/01/2023 4μέρες  &  24-26/12/2022 & 31/12 - 02/01/2023 3μέρες

Στα βήματα των ηρώων της και του φτερωτού Πήγασου...Στις άγνωστες ομορφιές που ξαφνιάζουν

 

1η μέρα: Αθήνα - Φενεός – Λίμνη Δόξα – Καστανιά – Λίμνη Στυμφαλία

Αναχώρηση 08:15 από Αθήνα για μία υπέροχη διαδρομή μέσω της αρχαίας Φενεού που δικαίως έχει χαρακτηριστεί “Κορινθιακή Ελβετία”. Αγναντεύοντάς τον κάμπο του Φενεού, η θέα είναι μοναδική. Ο κάμπος υπήρξε λίμνη, την οποία αποξήραναν μετά από επανειλημμένες καταστροφικές πλημμύρες και έτσι σήμερα καλλιεργούνται κυρίως όσπρια, με μεγάλη επιτυχία. Επόμενή μας στάση, η μαγευτική τεχνητή λίμνη “Δόξα”. Εκεί θα φωτογραφίσουμε το εκπληκτικής ομορφιάς εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που καθρεπτίζεται στα γαλήνια νερά της και θα επισκεφθούμε το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου με το κρυφό σχολειό, το οποίο δεσπόζει στο διπλανό λόφο. Αργότερα, διασχίζοντας το Μεσινό, φθάνουμε στον παραδοσιακό οικισμό Καστανιά μέσα στα έλατα σε υψόμετρο 920 μέτρα και θα προχωρήσουμε για τη λίμνη Στυμφαλία, έναν από τους σπάνιους υδροβιότοπους της Πελοποννήσου και των Βαλκανίων, που προστατεύεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000. Επίσκεψη στο Μουσείο Περιβάλλοντος (έξοδα ατομικά) και χρόνος για γεύμα στις γραφικές ταβέρνες. Αργότερα εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας Isla Brown Corinthia Resort & Spa 5* στους Αγίους Θεοδώρους και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Οδοντωτός – Καλάβρυτα – Μέγα Σπήλαιο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για μια μοναδική εμπειρία, να διασχίσουμε με το τρενάκι του Οδοντωτού (έξοδα ατομικά), το περίφημο φαράγγι του Βουραϊκού. Μια διαδρομή από τις  ωραιότερες της Ευρώπης! Συνεχίζουμε για τα ηρωικά Καλάβρυτα. Εκεί, θα επισκεφτούμε τον τόπο του μαρτυρίου, θα περιπλανηθούμε στον πεζόδρομο και στα δρομάκια του χωριού, θαυμάζοντας και δοκιμάζοντας τα ντόπια προϊόντα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα, στον μεγάλο πεζόδρομο των Καλαβρύτων (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Μέγα Σπήλαιο, το οποίο θεωρείται η αρχαιότερη μονή στην Ελλάδα (362 μ.Χ.). Το μοναστήρι είναι χτισμένο στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου, σε υψόμετρο 890 μέτρων. Απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο τοπίο, στο πολυώροφο κτίσμα με την καθηλωτική θέα, συναντούμε τοιχογραφίες του 1653 και άλλες έως και τις αρχές του 19ου αιώνα. Εδώ, θα δούμε και την εικόνα της Παναγίας, φτιαγμένη από μαστίχα και κερί από τα χέρια του Ευαγγελιστή Λουκά. Μαγεμένοι από τις «εικόνες» του μοναστηριού, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική, γλέντι και χορό!

3η μέρα: Ναύπλιο

Χρόνια Πολλά! Μπουφέ πρόγευμα και η σημερινή μας μέρα αφιερώνεται στο πανέμορφα στολισμένο και γιορτινό Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Εκεί Θα θαυμάσουμε το αναστηλωμένο κτίριο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό), το Αρχαιολογικό Μουσείο, απέναντι το Θέατρο Τριανόν, τις εκκλησίες του Αγ. Σπυρίδωνα και του Αγ. Γεωργίου, το Δημαρχείο και άλλες ομορφιές της πόλης. Χρόνος να περιπλανηθείτε στα γραφικά του σοκάκια, για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Τρίκαλα Κορινθίας – Λουτράκι - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τα μαγευτικά Τρίκαλα Κορινθίας. Ανεβαίνοντας τις πλαγιές της Ζήρειας, στη διαδρομή μας θα δούμε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος χρονολογείται από το 1697 και έχει τοιχογραφίες του 18ου αιώνα. Στα Άνω Τρίκαλα, θα αντικρύσουμε το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Βλασίου, τον οίκο γέννησης του Αγ. Γερασίμου και το εγκαταλελειμμένο σπίτι των Νοταραίων. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) στην εξαιρετική περιοχή των Τρικάλων και συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο Λουτράκι, όπου χρόνος για βόλτα και καφέ. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα, γεμάτοι με θαυμάσιες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί τίποτα από τα αναγραφόμενα.

 

Σημείωση: Στο πρόγραμμα της 3ήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 3η μέρα.

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

3 ΜΕΡΕΣ

24-26/12

4 ΜΕΡΕΣ

23-26/12

3 ΜΕΡΕΣ

31/12-2/1

4 ΜΕΡΕΣ

30/12-2/1

Δίκλινο Classic θέα χώρα

325

442

370

487

Δίκλινο Deluxe θέα θάλασσα

335

457

380

502

3o άτομο έως 11,99 ετών

165

215

220

270

3ο άτομο

265

360

310

405

Μονόκλινο

458

632

502

678

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ISLA BROWN CORINTHIA RESORT & SPA 5* • Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή), συμπεριλαμβανομένου του Ρεβεγιόν την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων