Skip to main content

ΑΓΕΡΩΧΗ ΜΑΝΗ Θεοφάνεια 2023! από 219€

Αναχωρήση 06 - 8 Ιανουαρίου 2023...3 μέρες

Κότρωνας - Λάγια - Βάθεια - Ταίναρο - Κυπάρισσος - Άλικα - Γερολιμένας - Κοίτα - Αρεόπολη - Γύθειο

Ολόγυρα παραμένει σαν άθικτη η Ιστορία της υπερήφανης και ανυπότακτης Μάνης. Οχυρωμένοι οικισμοί με καστρόσπιτα και πύργους να υψώνονται λιτά και απέριττα με φόντο τον μυθικό Ταΰγετο, μεγαλοπρεπείς κατακόρυφους βράχους και το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου.

1η μέρα: Αθήνα - Γύθειο - Κότρωνας - Λάγια - Porto Mani

Αναχώρηση 08.00 από Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ προς τη Λακωνική Μάνη. Πρώτο μας υποδέχεται το πανέμορφο Γύθειο, αρχαίο και σημερινό επίνειο της Σπάρτης στο μυχό του Λακωνικού κόλπου με νεοκλασικά σπίτια που σκαρφαλώνουν αμφιθεατρικά στην πλαγιά του λόφου “Ακούμαρο”. Επίσκεψη στο κατάφυτο νησάκι Κρανάη, εδώ όπου πέρασαν τη νύχτα τους ο Πάρης και η Ωραία Ελένη πριν φύγουν για την Τροία και φωτογραφίες μπροστά στον Πύργο Τζανετάκη. Μπαίνοντας στην προσηλιακή Μάνη, μας υποδέχεται ο Κότρωνας, ο μεγαλύτερος παραθαλάσσιος οικισμός σε μαγευτικό όρμο, στη θέση της αρχαίας Τευθρώνης, που σήμερα βρίσκεται κάτω από τα νερά. Μέσω διαδρομής που αποπνέει μία απόκοσμη γοητεία, γεμάτη καστρόσπιτα και χωριά “κρεμασμένα” στις πλαγιές, συνεχίζουμε για τη Λάγια, έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της Μάνης. Προσκύνημα στην ιδιαίτερη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και νωρίς το απόγευμα, άφιξη και εγκατάσταση στο PORTO MANI SUITES 4* στην Κυπάρισσο της περιοχής Αλίκων. Δείπνο με τοπικά εδέσματα.

2η μέρα: Κυπάρισσος - Ταίναρο - Βάθεια - Γερολιμένας - Κοίτα

Πρόγευμα μπουφέ με αγνά τοπικά προϊόντα και αρχίζουμε τις επισκέψεις μας από την Παναγίτσα στον οικισμό της Κυπάρισσου, εδώ που ήταν το λιμάνι της αρχαίας Καινήπολης. Κατευθυνόμενοι για το ακρωτήριο Ταίναρο θα διακρίνουμε τα αρχαία λατομεία μαρμάρων. Είναι ο τόπος των μύθων της αρχαίας Λακωνίας, με το ιερό του νεκρομαντείου του Ποσειδώνα και του ψυχοπομπείου - καθόδου στον Άδη. Εδώ θα δούμε και το περίφημο ψηφιδωτό “Άστρο της Αριάς” στα ερείπια αρχαίας έπαυλης. Συνεχίζουμε για την πυργούπολη της Βάθειας, το κατ’ εξοχήν σύμβολο και πιο διάσημο οχυρωμένο οικισμό της Μάνης. Αργότερα θα έχουμε χρόνο για γεύμα στον ειδυλλιακό Γερολιμένα με το μαγευτικό παραθαλάσσιο σκηνικό και μετά θα περπατήσουμε στον οικισμό της Κοίτας της “Πολυπυργούς”, ανάμεσα στα πάμπολλα πυργόσπιτα για να πάρουμε την αίσθηση της νοοτροπίας και της ιστορίας του τόπου. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Άλικα - Δυρός - Λιμένι - Αρεόπολη - Σπάρτη - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ με αγνά τοπικά προϊόντα. Προορισμός μας τα σπήλαια του Δυρού ή “Βλυχάδας” (έξοδα ατομικά) όπου η βαρκάδα ανάμεσα σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες είναι μια εμπειρία αξέχαστη. Μετά, το γραφικό Λιμένι όπου χρόνος για καφέ και η Αρεόπολη, η αετοφωλιά των Μαυρομιχαλέων, όπου θα περιηγηθούμε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο, στο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, την πλατεία 17ης Μαρτίου αλλά και τον ξυλόφουρνο της Μηλιάς, τον παλαιότερο της Πελοποννήσου! Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και μέσω Σπάρτης, επιστρέφουμε στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο πολυτελές PORTO MANI SUITES 4* στην Κυπάρισσο σε δωμάτια με θέα θάλασσα.
  • • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Αρχηγός/Συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε: Τα τοπικά λαλάγγια, σύγκλινο με πορτοκάλι, τις κουταλίδες της κυρίας Βούλας στο ξενοδοχείο και το ψωμί από τον ξυλόφουρνο της Μηλιάς στην Αρεόπολη.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

PORTO MANI SUITES 4*

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

3 μέρες
6 - 8 Ιανουαρίου

Δίκλινο θέα θάλασσα

219

3ο άτομο

198

3ο άτομο ως 6 ετών 

140

4ο άτομο

140

Μονόκλινο θέα θάλασσα

299

Δεν περιλαμβάνονται: • O φόρος διαμονής € 3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.

Porto Mani Suites 4*

 

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Στην ιστορική Καινήπολη, στο σημερινό οικισμό Κυπάρισσος του δήμου Ανατολικής Μάνης, υψώνεται στην παράκτια ζώνη το Porto Mani Suites. Αποτελείται από τέσσερα παραδοσιακά πέτρινα κτίρια που αγναντεύουν το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου.

 

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ: Διαθέτει 15 δωμάτια, Junior Suites και Suites, όλα με αυτόνομο κλιματισμό, τηλεόραση, mini ψυγείο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα δωματίου (safe), Wi-Fi, μπαλκόνι ή βεράντα με θέα στη θάλασσα. Άπλετο φως, το αντίκρισμα του μπλε της θάλασσας αλλά και ο ήχος του φυσικού περιβάλλοντος, χαρακτηρίζουν όλους τους τύπους δωματίων.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει εστιατόριο με πιάτα της Ελληνικής και της τοπικής κουζίνας που ετοιμάζονται με μεράκι και αγνά τοπικά προϊόντα. Σαλόνι με μπαρ και βεράντα για ρέμβη και χαλάρωση, Wi-Fi, παρεκκλήσι, υπαίθριο χώρο πάρκινγκ, μονοπάτι που οδηγεί στη θάλασσα (με μεγάλα βότσαλα).