Skip to main content

Διαμάντια της Μεσσηνίας Γιορτές 2022-23! από 285€

Αναχωρήσεις 23 - 26 Δεκ. 2022  & 30 Δεκ.-2 Ιαν 2023...4μέρες  &  06 - 8 Ιαν2023...3μέρες

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΛΙΜΕΝΙ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ

1η μέρα: Αθήνα - Αρχαία Μεσσήνη - Καλαμάτα

Αναχώρηση 08:00 από Αθήνα μέσω του αυτοκινητοδρόμου της κεντρικής Πελοποννήσου, με προορισμό την Αρχαία Μεσσήνη για ξενάγηση από επίσημο ξεναγό σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς και εξαιρετικά διατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους (έξοδα ατομικά), που συνδυάζει άψογα τη μεγαλοπρέπεια με την ομορφιά του φυσικού τοπίου. Ακολουθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και συνεχίζουμε για την πόλη της Καλαμάτας όπου χρόνος για γεύμα και μετά περιήγηση στην πόλη. Εκτός των άλλων θα θαυμάσουμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και το Πάρκο Σιδηροδρόμων. Αργότερα εγκατάσταση στο ELYSIAN LUXURY HOTEL & SPA 5* ή στο ELITE CITY RESORT 4*. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Χώρα (Ανάκτορο Νέστωρος) Πύλος - Μεθώνη

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Χώρα, όπου βρίσκεται το Ανάκτορο του Νέστωρος του σοφού βασιλιά. Είναι το καλύτερα διατηρημένο της Μυκηναϊκής περιόδου και έκρυβε στις αίθουσες του ανεκτίμητο αρχαιολογικό θησαυρό. Επίσκεψη (έξοδα ατομικά) και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο κάστρο της Μεθώνης (έξοδα ατομικά)., από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα καστροπολιτείας, διαθέτει φυσικό λιμάνι, το οποίο κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους αποτελούσε σταθμό των εμπορικών πλοίων. Συνεχίζουμε για την Πύλο αμφιθεατρικά χτισμένη στο νότιο άνοιγμα του όρμου του Ναβαρίνου, όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία. Περιήγηση στο καλοδιατηρημένο κάστρο (έξοδα ατομικά) με την πανοραμική θέα προς το νησάκι Σφακτηρία και στο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων. Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο - ρεβεγιόν με μουσική - γλέντι ως αργά!

3η μέρα: Σπήλαια Δυρού - Αρεόπολη - Λιμένι

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και υπέροχη διαδρομή στην “Έξω Μάνη”, διασχίζοντας τοπία ειδυλλιακά, με πλήθος εναλλαγών και αρκετά πυργόσπιτα που όσο πλησιάζουμε τα όρια της Λακωνίας πληθαίνουν. Διερχόμαστε την Καρδαμύλη, το Οίτυλο  και το Λιμένι και φθάνουμε στα σπήλαια του Δυρού ή “Βλυχάδας” (έξοδα ατομικά) όπου η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία. Κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, εντυπωσιακές κουρτίνες και αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα που κόβει την ανάσα! Συνεχίζουμε για την Αρεόπολη, την αετοφωλιά των Μαυρομιχαλέων, όπου θα περπατήσουμε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο μέχρι τον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πλατεία 17ης Μαρτίου. Από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση του 1821! Εδώ κοντά είναι και ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος “της Μηλιάς” που λέγεται ότι είναι ο παλαιότερος της Πελοποννήσου (περίπου 200 ετών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Καρύταινα - Στεμνίτσα - Ψάρι “Αρκαδιανή” - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Καρύταινα, τον ιστορικό οικισμό με τα  εντυπωσιακά πέτρινα διώροφα κτήρια του 19ου αιώνα, το Κάστρο και πολλές βυζαντινές εκκλησίες. Χρόνος για καφέ και συνεχίζουμε για τη Στεμνίτσα, παλιό κέντρο αργυροχρυσοχοΐας, όπου θα περπατήσουμε στα πέτρινα γραφικά σοκάκια του χωριού και θα δούμε το ηρώο των αγωνιστών του ’21. Έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό Ψάρι Γορτυνίας, με θέα στον κάμπο της Μεγαλόπολης και το κέντρο γεύσεων σπιτικής μαγειρικής “Αρκαδιανή” όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και θα θαυμάσουμε το μουσείο μαγειρικής με συλλογές παλιών βιβλίων - συνταγών και εργαλείων κουζίνας. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Συνοπτικό 3ήμερης εκδρομής Θεοφανείων

  1. Αθήνα - Αρχαία Μεσσήνη - Καλαμάτα
  2. Σπήλαια Δυρού - Αρεόπολη - Λιμένι
  3. Χώρα (Ανάκτορο Νέστωρος) Πύλος - Μεθώνη - Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο ELYSIAN LUXURY HOTEL & SPA 5* ή στο ELITE CITY RESORT 4* στην Καλαμάτα
  • • Μπουφέ πρωϊνό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Δείπνο ρεβεγιόν 24 & 31/12 με μουσική στη θέση του δείπνου της ημέρας.
  • • Αρχηγός/Συνοδός.
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

Ρεβεγιόν στις 24 & 31/12 με μουσική

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΝΕΟ ΕΤΟΣ

4 μέρες

23 - 26 Δεκ.& 30 Δεκ.-2 Ιαν

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

3 μέρες

6 - 8 Ιαν

ELITE 4*

ELYSIAN 5*

ELITE 4*

ELYSIAN 5*

Δίκλινο θέα κήπο

389

Χριστ. Ν.Έτος

429 / 439

285

295

Δίκλινο Deluxe θέα κήπο

--

452 / 465

--

315

3ο άτομο *

310

320 / 330

230

220

Μονόκλινο θέα κήπο

495

605 / 615

355

415

* 3ο άτομο: Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο 

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής το δωμάτιο / διανυκτέρευση Elite € 3,  Elysian: € 4.