Skip to main content

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2023 ΣΤΗ ΜΑΝΗ! από 317€

Αναχώρηση 24-27/2, με πούλμαν, 4 μέρες

Κότρωνας - Λάγια - Βάθεια - Πόρτο Κάγιο - Ταίναρο –  Κοίτα, Αρεόπολη – Γύθειο - Διρός – Λιμένι – Οίτυλο - Καρδαμύλη

1η μέρα: Αθήνα - Γύθειο - Κότρωνας - Λάγια - Αρεόπολη

Αναχώρηση 08.00 από Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ προς τη Λακωνική Μάνη. Πρώτο μας υποδέχεται το πανέμορφο Γύθειο, αρχαίο και σημερινό επίνειο της Σπάρτης. Μπαίνοντας στην προσηλιακή Μάνη, επισκεπτόμαστε τον Κότρωνα, τον μεγαλύτερο παραθαλάσσιο οικισμό σε μαγευτικό όρμο, στη θέση της αρχαίας Τευθρώνης, που σήμερα βρίσκεται κάτω από τα νερά. Μέσω διαδρομής που αποπνέει μία απόκοσμη γοητεία, γεμάτη καστρόσπιτα και χωριά “κρεμασμένα” στις πλαγιές, συνεχίζουμε για τη Λάγια, έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της Μάνης. Νωρίς το απόγευμα, άφιξη και εγκατάσταση στο Kastro Maini 3* στην Αρεόπολη και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Πόρτο Κάγιο – Ταίναρο – Βάθεια

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα με αγνά τοπικά προϊόντα και αρχίζουμε τις επισκέψεις μας με το Πόρτο Κάγιο, με το γαλήνιο φυσικό λιμάνι, κάτω από το κάστρο του 1565. Συνεχίζουμε για το ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Βαλκανικής χερσονήσου, όπου χρόνος να το φωτογραφήσουμε και να φωτογραφηθούμε. Κατευθυνόμαστε προς τη Βάθεια, όπου στη διαδρομή θα διακρίνουμε πολλά πυργόσπιτα, αλλά και τα αρχαία λατομεία μαρμάρων. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) σε κάποιο από τα γραφικά χωριουδάκια της Μάνης, αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Κοίτα – Διρός – Λιμένι

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στον οικισμό Κοίτα. Εκεί, θα περπατήσουμε ανάμεσα στα πάμπολλα πυργόσπιτα, για να πάρουμε μια αίσθηση της νοοτροπίας και της ιστορίας αυτού του τόπου. Επόμενος προορισμός μας, τα σπήλαια του Διρού ή «Βλυχάδας» (έξοδα ατομικά), όπου η βαρκάδα ανάμεσα σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία. Συνεχίζουμε για το γραφικό Λιμένι, όπου χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Αρεόπολη – Οίτυλο – Καρδαμύλη - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την επιβλητική Αρεόπολη, την αετοφωλιά των Μαυρομιχαλέων. Εκεί χρόνος για περιήγηση στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο, στο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και την πλατεία 17ης Μαρτίου. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο και γραφικό Οίτυλο, μια από τις παλαιότερες πόλεις της Μάνης. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν 67 παραδοσιακοί πέτρινοι οικισμοί, που μαγεύουν τους επισκέπτες. Εκεί δεσπόζουν παράλληλα, πύργοι και Βυζαντινές εκκλησίες που στέκονται αγέρωχα στο πέρασμα των χρόνων, ενώ οι μυρωδιές του φασκόμηλου και του θυμαριού, εξιτάρουν τις αισθήσεις. Χρόνος για καφέ και συνεχίζουμε για τη γραφική Καρδαμύλη, ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Δυτικής Μάνης, στις παρυφές του Ταΰγετου. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και για τα τελευταία ψώνια και σουβενίρ και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί τίποτα από τα αναγραφόμενα.

Τιμή κατ’ άτομο, 24-27/2, με πούλμαν, 4 μέρες

Δίκλινο

317

3ο άτομο

230

Μονόκλινο

424

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Kastro Maini 3* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός/Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης € 1,5 / δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων