Skip to main content

ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2023! από 255€

Αναχώρηση 23/03 & 24/03/2023...3, 4 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Καρύταινα - Ψάρι - Στεμνίτσα

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 για την πετρόχτιστη, ιστορική Καρύταινα με το θρυλικό πεντάτοξο γεφύρι και το Φράγκικο κάστρο του 13ου αιώνα. Θα συνεχίσουμε για το πρότυπο κέντρο γεύσεων “Αρκαδιανή” στο χωριό Ψάρι και μετά στη Στεμνίτσα. Θα δούμε το Ηρώο των Αγωνιστών του ’21 και εξωτερικά το λαογραφικό μουσείο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στη Στεμνίτσα και να θαυμάσουμε το πολύ ωραίο Αρκαδικό χωριό. Αφού απολαύσουμε τον καφέ, τα ρακόμελα και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά), κατευθυνόμαστε για το υπέροχο και πολυτελέστατο “ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ” 4*, όπου χρόνος για ξεκούραση στο ατμοσφαιρικό bar με το πιάνο και τα πολυτελή του σαλόνια και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Δημητσάνα – Μονή Φιλοσόφου

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στη Δημητσάνα, όπου θα επισκεφθούμε το «ζωντανό» Μουσείο Υδροκίνησης (έξοδα ατομικά) για να δούμε τους περίφημους μπαρουτόμυλους και σε μικρογραφία τις διάφορες δραστηριότητες της Δημητσάνας της επανάστασης. Εδώ βρίσκεται και το σπίτι του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄ και πολλά κειμήλια στη Βιβλιοθήκη της, όπως η ορειχάλκινη λάρνακα με τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, η σέλα του αλόγου του Παπαφλέσσα κ.α. Θα έχουμε χρόνο για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά) και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ξακουστή Μονή Φιλοσόφου, που βρίσκεται στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού. Η παλαιά Μονή Φιλοσόφου, είναι η πιο παλιά και ιστορική μονή της Αρκαδίας. Ιδρύθηκε το 963 από το Ιωάννη Λαμπαρδόπουλο από τη Δημητσάνα, τον επονομαζόμενο  «φιλόσοφο», ο οποίος ήταν Aρχιγραμματέας και Πρωτοκρίτης του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά. Υπήρξε δε και Κρυφό Σχολειό και αργότερα εξελίχθηκε σε σπουδαία ιερατική σχολή, αφού σε αυτήν φοίτησαν πλήθος δασκάλων, ιερέων καθώς και ηγετικές μορφές τη Εκκλησίας, όπως τέσσερις πατριάρχες Ιεροσολύμων, δύο Οικουμενικοί Πατριάρχες, ανώτατοι εκκλησιαστικοί άνδρες ο Γρηγόριος ο Ε΄ και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Χρυσοβίτσι - Αρκουδόρεμα - Λιμποβίσι - Ελάτη - Βυτίνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα φυσιολατρίας στην καρδιά του Μαινάλου. Πρώτος μας σταθμός το Χρυσοβίτσι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Παναγιά του Αρκουδορέματος, ένα εκκλησάκι που έχτισε ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης και μετά την οικία του, στο Λιμποβίσι. Αργότερα περνώντας από την  Ελάτη θα θαυμάσουμε το μοναδικό φυσικό σκηνικό της Αρκαδικής γης και χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) στην κοσμοπολίτικη Βυτίνα. Επιστρέφουμε στο πολυτελές “Αρχοντικό” μας και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Μαντινεία - Λεβίδι - Κάψια (σπήλαιο) - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και κατευθυνόμαστε προς το “Μαντινειακό Πεδίο”, για να δούμε τον αρχιτεκτονικά παράδοξο ναό της Αγίας Φωτεινής. Συνεχίζουμε για το γραφικό Λεβίδι μέσα στα έλατα στις παρυφές του δάσους και τέλος για την Κάψια, όπου θα έχουμε χρόνο για ξενάγηση στα ζωντανά γλυπτά της φύσης στο σπήλαιο της Κάψιας και για γεύμα (έξοδα ατομικά). Γεμάτοι όμορφες εικόνες παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής:

1η μέρα: Αθήνα - Καρύταινα –Ψάρι - Στεμνίτσα - Δημητσάνα

2η μέρα: Χρυσοβίτσι - Αρκουδόρεμα - Λιμποβίσι - Ελάτη - Βυτίνα

3η μέρα: Μαντινεία - Λεβίδι - Κάψια (σπήλαιο) - Αθήνα

Σημείωση: Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

 

3 MEΡΕΣ

24-26/3

4 ΜΕΡΕΣ

23-26/03

Δίκλινο

255

329

3ο άτομο

195

240

3ο άτομο έως 6 ετών

115

140

3ο άτομο 6 έως 12 ετών

150

185

4o άτομο έως 6 ετών

160

199

Μονόκλινο

299

393

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Luxury Boutique Hotel “ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ” 4* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 3 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων