Skip to main content

Ολύμπου Πάσχα 2023! από 275€

Αναχώρηση 13/04/2023...4,5 μέρες

1η ημέρα: 13/04, Μεγάλη Πέμπτη (Αθήνα | Αμπελάκια | Λεπτοκαρυά)

Αναχώρηση από Αθήνα με προορισμό έναν παραδοσιακό οικισμό του νομού Λάρισας τα Αμπελάκια. Είναι χτισμένα στις βορειοδυτικές πλαγιές του όρους Όσσα, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών και φημίζονται για την επεξεργασία και την βαφή νημάτων με κόκκινο χρώμα που παρήγαγαν από την επεξεργασία του φυτού ριζάρι. Τα Αμπελάκια έχουν χαρακτηρισθεί ως παραδοσιακός οικισμός και κατά την περιήγησή μας θα θαυμάσουμε καλοδιατηρημένα πετρόκτιστα αρχοντικά και παραδοσιακές πέτρινες βρύσες που φανερώνουν παλαιότερες εποχές δόξας, πλούτου και ακμής. Στο κέντρο του χωριού, στο αναστηλωμένο αρχοντικό του «Μολά» θα επισκεφτούμε το λαογραφικό και ιστορικό μουσείο με εκθέματα που αναπαριστούν την καθημερινότητα των Αμπελακιωτών. Επίσης θα επισκεφτούμε το αρχοντικό Σβάρτς (εάν έχουν αποπερατωθεί οι εργασίες ανακαίνισης) το οποίο είναι ένα από τα σπουδαιότερα κοσμικά κτίρια του Ελλαδικού χώρου. Άρχισε να κτίζεται το 1778 ως κατοικία του προέδρου του Συνεταιρισμού των Αμπελακίων Γεωργίου Μαύρου Σβαρτς, ενώ υπήρξε και η έδρα του Συνεταιρισμού. Το αρχοντικό παραμένει ακόμη και σήμερα δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής υψηλής αισθητικής του 18ου αιώνα, με ξεχωριστές και εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Χρόνος για φαγητό και στην συνέχεια εκ νέου αναχώρηση για το ξενοδοχείο διαμονής μας στην Λεπτοκαρυά. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ πλούσιο δείπνο σε μπουφέ και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 14/04, Μεγάλη Παρασκευή (Λιτόχωρο | Ελατοχώρι)

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, θα κινηθούμε στα ενδότερα του βουνού των Δώδεκα Θεών κατά τη μυθολογία, του επιβλητικού Ολύμπου. Πρώτος μας σταθμός η κωμόπολη του Λιτόχωρου. Το Λιτόχωρο είναι δημοφιλής πόλη για εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν αναρρίχηση στον Όλυμπο, καθώς από εκεί ξεκινούν όλες οι προσπάθειες για την κατάκτηση της κορυφής του μυθικού βουνού. Χρόνος για περίπατο και να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ και στη συνέχεια αναχώρηση για ακόμα ένα ορεινό χωριό, από τα πιο δημοφιλή της περιοχής. Το Ελατοχώρι βρίσκεται σε υψόμετρο 780μ. και τόσο ο νέος όσο και ο παλιός οικισμός έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα ορεινά θέρετρα της Πιερίας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το νηστίσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 15/04, Μεγάλο Σάββατο (Λουτρά Πόζαρ | Έδεσσα)

Πρόγευμα σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για τα Λουτρά Πόζαρ, όπου σε υψόμετρο 390 μέτρων βρίσκονται οι ιαματικές πηγές λουτροθεραπείας και ποσιθεραπείας. Η καταπράσινη, μοναδική σε τελειότητα φύση διακόπτεται μόνο για να βραχεί από τα νερά των καταρρακτών και των ρυακιών. Στα Πόζαρ λειτουργούν θερμές ομαδικές πισίνες και 50 ακόμη ατομικοί λουτήρες. Επίσης υπάρχει μια εξωτερική πισίνα καθώς και πολλά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών όπως εστιατόρια & αναψυκτήρια. Χρόνος ελεύθερος για το μπάνιο μας και εκ νέου αναχώρηση για την Έδεσσα. Εδώ θα θαυμάσουμε τους πασίγνωστους καταρράκτες, θα γευματίσουμε σε ελεύθερο πρόγραμμα και θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση του Ιησού σε κοντινή Εκκλησία και θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και πολλές ακόμα λιχουδιές σε πλούσιο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 16/04, Κυριακή του Πάσχα (Πασχαλινό γλέντι & απογευματινή βόλτα στον Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα)

Χριστός Ανέστη! Πρωινό σε μπουφέ και χρόνος στο όμορφο resort ξενοδοχείο μας απολαμβάνοντας τους υπέροχους χώρους του. Σιγά - σιγά ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο γλέντι. Το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού, οι διάφοροι ουζομεζέδες από νωρίς το πρωί συνοδεία ζωντανής μουσικής και πλούσιων μπουφέδων συνθέτουν το αξέχαστο Ελληνικό Πασχαλινό μας τραπέζι. Ξεκούραση και νωρίς το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε βόλτα σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον παλαιό Άγιο Παντελεήμονα. Το χωριό είναι χτισμένο στις κάτω πλαγιές του Ολύμπου, σε υψόμετρο που ακουμπά τα 500 μέτρα, ιδανική τοποθεσία για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο. Από την πρώτη κιόλας οπτική επαφή με τον Παλαιό Παντελεήμονα, θα ξεχωρίσει στα μάτια μας ο πέτρινος πλατύς δρόμος ο οποίος θα μας οδηγήσει στο κέντρο του χωριού θαυμάζοντας τα παλαιά αρχοντικά σπίτια, τις ομοιόμορφες κεραμιδένιες σκεπές και τα αιωνόβια πλατάνια. Χρόνος για καφέ και γλυκό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 17/04, Δευτέρα του Πάσχα (Λεπτοκαρυά | Ραψάνη | Βόλος | Αθήνα)

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κατευθυνόμαστε σε ένα ορεινό – παραδοσιακό χωριό την Ραψάνη, τον τόπο που σύμφωνα με την μυθολογία, παραγόταν το νέκταρ των θεών του Ολύμπου. Στο χωριό θα περιπλανηθούμε στα πέτρινα δρομάκια και θα θαυμάσουμε τα γραφικά σπίτια, τα περίφημα αρχοντικά και την πλατεία με τα μαγαζιά και τα αιωνόβια πλατάνια. Χρόνος για τον πρωινό μας καφέ και επόμενη στάση μας ο Βόλος για φαγητό σε κάποιο από τα αναρίθμητα τσιπουράδικα της πόλης. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις ή τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Poseidon Palace 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε πλούσιους μπουφέδες (περιλαμβάνονται το νηστίσιμο & το Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα καθώς και το Πασχαλινό γεύμα με ποτό και μεζέδες από νωρίς και αρνιά στη σούβλα συνοδεία ζωντανής μουσικής)
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 3€ το δωμάτιο ημερησίως
  • Φαγητά & ποτά εκτός της ημιδιατροφής
  • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

Σημείωση:

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί και τετραήμερη με αναχώρηση στις 14/04 χωρίς την 3η ημέρα του παραπάνω προγράμματος

Σημαντικό:

  • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο
  • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας 

Τιμές κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου

4 ημέρες

5 ημέρες

Δίκλινο

275 €

349 €

3ο άτομο ενήλικας

215 €

279 €

3ο άτομο παιδί έως 12

85 €

105 €

4ο άτομο παιδί έως 12

175 €

225 €

Μονόκλινο

375 €

489 €