Skip to main content

Άμστερνταμ - Μπρυζ ΠΑΣΧΑ 2022! από 745€

Αναχωρήσεις: 21, 22 Απριλίου 2022 

6 μέρες 

Γάνδη, Αμβέρσα, Ρότερνταμ, Ντελφτ, Χάγη, Βόλενταμ, Zaanse Schans, Πάρκο Λουλουδιών Κέουκενχοφ(Τουρναί, Λιλ, Υπρ)

  • Εξαιρετικές πτήσεις με KLM - πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και

  βραδινή από Άμστερνταμ, ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας

  • Περιήγηση στην κουκλίστικη Μπρυζ
  • Περιήγηση στην επιβλητική Γάνδη και επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό του Saint Bavo με το πολύπτυχο των αδερφών Van Eyck "Ο Μυστικός Αμνός" - ένα αριστούργημα τέχνης του 15ου αιώνα
  • Περιήγηση στην παλιά πόλη της Αμβέρσας με τα γραφικά καλντερίμια και επίσκεψη στον πιο εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό της χώρας, που φιλοξενεί ένα από τα διασημότερα έργα του Ρούμπενς, την "Αποκαθήλωση"
  • Επίσκεψη στο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης, το Ρόττερνταμ
  • Επίσκεψη στην ιστορική πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, το Ντελφτ, την "Πόλη των Πριγκίπων", παγκοσμίως γνωστή για τα κεραμικά της
  • Επίσκεψη στην έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του ολλανδικού Κοινοβουλίου, την Χάγη
  • Δυνατότητα ολοήμερης εκδρομής σε δύο σπάνια επισκεπτόμενες πόλεις του Βελγίου - την Τουρναί και την Υπρ - καθώς και στην πανέμορφη Γαλλική πόλη Λιλ
  • Ξενάγηση στο Άμστερνταμ
  • Βραδινή βόλτα με τον αρχηγό μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης
  • Επίσκεψη στο Κέουκενχοφ, το μεγαλύτερο πάρκο λουλουδιών της Ευρώπης
  • Ημερήσια εκδρομή στο πανέμορφο χωριό Zaanse Schans με τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους και το γραφικό λιμανάκι του Βόλενταμ
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

1η μέρα: Αθήνα - Άμστερνταμ - Μπρυζ, Περιήγηση 

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με KLM για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, τo Άμστερνταμ. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την μαγευτική Μπρυζ, όπου φθάνοντας θα περπατήσουμε κατά μήκος των μαγευτικών καναλιών και των πέτρινων, μικρών γεφυριών της πόλης, θα διασχίσουμε τα σοκάκια γύρω από το μεσαιωνικό κωδωνοστάσιο της κεντρικής πλατείας Grotte Markt και της πλατείας του Δημαρχείου Burg Markt και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό Notre-Dame de Bruges. Χρόνος ελεύθερος για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH BRUGGE 4* (www.nh-hotels.com) ή παρόμοιο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μπρυζ - Γάνδη - Αμβέρσα - Μπρυζ 

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την επιβλητική Γάνδη, όπου φθάνοντας θα επισκεφθούμε τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Saint Bavo (τοπικός άγιος της Γάνδης του 7ου αιώνα, ο πρώτος ιεραπόστολος στη Φλάνδρα και τη Γαλλία), για να δούμε ένα αριστούργημα τέχνης του 15ου αιώνα - το πολύπτυχο των αδερφών Van Eyck "Ο Μυστικός Αμνός" - και θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης.

Συνεχίζουμε για την Αμβέρσα (Antwerpen), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου και το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης μετά το Αμβούργο και το Ρότερνταμ. Η Αμβέρσα είναι γνωστή και ως "η πόλη των διαμαντιών", καθώς εκεί διακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός διαμαντιών στον κόσμο. Φθάνοντας, θα περιηγηθούμε στο κέντρο της παλιάς πόλης με τα καλντερίμια και τα γραφικά δρομάκια, τις γκαλερί τέχνης, τις σοκολατερί και τις μπουτίκ, τα καφέ και τα εστιατόρια και θα φθάσουμε στην κεντρική πλατεία Grote Markt, την μεγαλύτερη και ομορφότερη της πόλης, με το Δημαρχείο, τα ιστορικά κτίρια των Συντεχνιών και τον περίφημο Καθεδρικό ναό - τον πιο εντυπωσιακό της χώρας - που φιλοξενεί ένα από τα διασημότερα έργα του Ρούμπενς, την "Αποκαθήλωση". Επιστροφή στην Μπρυζ. Διανυκτέρευση .

3η μέρα: Μπρυζ, Ελεύθερη μέρα

(Προαιρετική εκδρομή: Τουρναί, Λιλ, Υπρ)

Ελεύθερη μέρα για βόλτες και επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε την προαιρετική ολοήμερη εκδρομή μας σε δύο σπάνια επισκεπτόμενες πόλεις του Βελγίου - την Τουρναί και την Υπρ - καθώς και στην πανέμορφη Γαλλική πόλη Λιλ.

Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής

Πρωινή αναχώρηση για την Τουρναί (Tournai), μια από τις παλαιότερες πόλεις του Βελγίου, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Εσκώ (Σχέλντε). Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον ρομανο-γοτθικό Καθεδρικό ναό της Παναγίας και το κωδωνοστάσιο (Belfort) που είναι τα παλαιότερα της χώρας και αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θα δούμε επίσης την κεντρική πλατεία Grand Place με τα σιντριβάνια και τα όμορφα καφέ, τη γέφυρα Pont des Trous κ.ά. Συνεχίζουμε για την Λιλ (Lille), την τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Γαλλίας μετά το Παρίσι, τη Λυών και τη Μασσαλία. Φθάνοντας, θα δούμε το εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο της Όπερας, θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα χρωματιστά σπιτάκια και τα εντυπωσιακά κτίρια, θα φθάσουμε στην πλατεία Général-de-Gaulle και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έναν καφέ, να δοκιμάσουμε τις τοπικές λιχουδιές και να επισκεφθούμε τα γύρω μικρομάγαζα.

Επιστρέφουμε στο Βέλγιο και επισκεπτόμαστε μια ακόμα ιστορική πόλη, την Υπρ (Ypres), όπου στις 31 Αυγούστου 1917 γράφτηκε εκεί μια από τις πιο αιματηρές σελίδες του Α΄ παγκοσμίου πολέμου. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Μπρυζ. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μπρυζ - Ρότερνταμ - Ντελφ - Χάγη - Πάρκο Λουλουδιών Κέουκενχοφ - Άμστερνταμ  

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Ρόττερνταμ, που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Ρήνου. Πάνω σε τεχνητά νησάκια έχουν "φυτρώσει" φουτουριστικού τύπου ουρανοξύστες, προβλήτες, κρεμαστές γέφυρες σαν αυτές των Erasmus και Willem. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η ιστορική πόλη της Ολλανδίας, το Ντελφτ, η πανέμορφη "Πόλη των Πριγκίπων", παγκοσμίως γνωστή για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε για την πόλη της Ειρήνης, τη Χάγη. Φινετσάτη, ήρεμη, αρχόντισσα, η διοικητική πρωτεύουσα της χώρας είναι έδρα Διεθνών Οργανισμών για θέματα Ειρήνης και Δικαιοσύνης και μία από τις τέσσερεις έδρες του Ο.Η.Ε. στον κόσμο. Επόμενη στάση μας θα είναι στο πάρκο  Κέουκενχοφ (Keukenhof), το μεγαλύτερο πάρκο λουλουδιών στην Ευρώπη και δεύτερο στον κόσμο, το οποίο ανοίγει για τους επισκέπτες μόνο δύο μήνες τον χρόνο. Περιλαμβάνει περισσότερα από 7 εκατομμύρια λουλούδια και περισσότερα από 800 είδη τουλίπας σε μια τεράστια έκταση 32 εκταρίων. Τελικός προορισμός της σημερινής ημέρας είναι το κοσμοπολίτικο Άμστερνταμ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NOVOTEL AMSTERDAM CITY 4* (www.novotel.com) ή παρόμοιο. Το βράδυ ετοιμαστείτε για μία βόλτα με τον αρχηγό μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. 

5η μέρα: Άμστερνταμ, Περιήγηση  

Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τα Ανάκτορα, την πλατεία Ρέμπραντ, τον "πλωτό" κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες, επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης και σε μουσεία (Rijks, Van Gogh, έξοδα ατομικά, χωρίς ξενάγηση).

6η μέρα: Άμστερνταμ, Zaanse Schans, Βόλενταμ - Αθήνα  

Σήμερα το πρωί θα διασχίσουμε το κλασικό τοπίο της Ολλανδικής εξοχής με τα Polders και τα μικρά κανάλια. Στο φημισμένο και πανέμορφο χωριό Zaanse Schans θα θαυμάσουμε τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την φάμπρικα των ξυλοπάπουτσων. Συνεχίζουμε για το γραφικό λιμανάκι του Βόλενταμ (Volendam). Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Επιστροφή στο Άμστερνταμ το απόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής προς την Αθήνα.

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Αναχωρήσεις: 21, 22 Απριλίου 2022  ~  6 μέρες 

 

 Τιμή κατ΄ άτομο

 

Δίκλινο

745

3ο άτομο έως 12 ετών

575

Μονόκλινο

995

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΑΘΗΝΑ με KLM

 

Οι πτήσεις μας με

 

KLM

 

1η μέρα

KL 1572 

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ    

06:00-08:30

 

 6η μέρα

KL 1581   

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΘΗΝΑ

20:55-01:10

  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 250
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.