Skip to main content

Tαξίδι σαν παραμύθι με διαμονή στη μεσαιωνική Μπρυζ | Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2022 699€

23/9, 14/10, 27/10, 18/11   Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Διαμονή στην Μπρυζ στις 18/11 στο εξαιρετικό ξενοδοχείο 4* sup NH Brugge (παλιό μοναστήρι του 17ου αι.) και στις 14/10 και 27/10 στο Golden Tulip Medici 4*.
  • Δυσεύρετες διαμονές που κοστίζουν άνω των €150 το βράδυ – ωστόσο βρισκόμαστε στο σωστό σημείο για να απολαύσουμε στο έπακρο την Μπρυζ και τη μεσαιωνική της μαγεία.
  • Αφιερώνουμε όλες τις διανυκτερεύσεις στην παραμυθένια Μπρυζ σε ξενοδοχείο 4*, που λόγω του υψηλού κόστους συνήθως προσφέρεται μόνο σαν ημερήσια εκδρομή, για να την απολαύσουμε όπως της αξίζει!
  • Επίσκεψη στο ψυχαγωγικό πάρκο Έφτελινγκ στην Ολλανδία, το πιο ιδιαίτερο στην Ευρώπη. Ένας ζωντανός παράδεισος μέσα σε πευκοδάσος για μικρούς και μεγάλους.
  • Απολαμβάνουμε τη μεσαιωνική Γάνδη.
  • Γνωρίζουμε την Αμβέρσα με το μεσαιωνικό λιμάνι, τα διαμάντια και τον πολιτισμό της
  • Ξεναγούμαστε στις Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Επισκεπτόμαστε την απίστευτη Λιλ με τη γαλλο-φλαμανδική φινέτσα
  • Εξαιρετική οργάνωση στις πτήσεις: Με απευθείας πτήσεις φτάνουμε πρωί στο Βέλγιο και αναχωρούμε απόγευμα για να κερδίσουμε έξτρα χρόνο
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βρυξέλλες (ξενάγηση) – Μπρυζ

Πρωινή άφιξη στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα και μία από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου. Το σημερινό πρόγραμμά μας λοιπόν αρχίζει με μια περιεκτική ξενάγηση στην πρωτεύουσα της χώρας η οποία είναι και έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα περίχωρα της πόλης θα δούμε το Ατόμιουμ, ένα γλυπτό-αρχιτεκτονικό μνημείο που κατασκευάστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1958. Θεωρείται ο Πύργος του Άιφελ των Βρυξελών, έχει ύψος 103 μέτρα και αναπαριστά την κυψελίδα ενός κρυστάλλου σιδήρου, μεγεθυμένη κατά 165 δισεκατομμύρια φορές. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται η Μικρή Ευρώπη, ένα θεματικό πάρκο με τα κυριότερα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα (κλίμακα 1/12). Εν συνεχεία θα πάμε στα Βασιλικά Ανάκτορα του Λάκεν με τον ομώνυμο βασιλικό ναό. Στους κήπους των ανακτόρων θα δούμε τον Γιαπωνέζικο Πύργο και την Κινέζικη Παγόδα. Πρόκειται για δύο αυθεντικά κτίρια τα οποία κατασκευάστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα κατά παραγγελία του βασιλιά Λεοπόλδου του Βελγίου. Τα υλικά ήρθαν κατευθείαν από το Τόκιο και από τη Σαγκάη αντίστοιχα. Αρχικώς τα κτίρια αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να στεγάσουν υπουργεία, προς τα τέλη όμως του αιώνα μετατράπηκαν σε μουσεία.

Ακολουθεί η περίφημη Μεγάλη Πλατεία, στο ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών. Πρόκειται για μία από τις εντυπωσιακότερες της Ευρώπης, εκεί, στο Νο 16 έζησε και έγραψε ο γάλλος συγγραφέας Βικτόρ Ουγκό. Στην πλατεία θα δούμε το πασίγνωστο αγαλματάκι Μανεκέν Πις, το οποίο απεικονίζει ένα παιδάκι που ουρεί. Λέγεται ότι αναπαριστά τον γιο ενός δούκα που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη. Εν συνεχεία θα πάμε στην πλατεία Γκραν Σαμπλόν, με τον ομώνυμο, γοτθικού ρυθμού, ναό της Παναγίας. Θα δούμε επίσης το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική Πλατεία με τα Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου.

Μετά από αυτή την πολύ πλούσια ξενάγησή μας στις Βρυξέλλες θα συνεχίσουμε το οδικό ταξίδι μας για την παραμυθένια Μπρυζ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και μια πρώτη βόλτα στην πανέμορφη αυτή πόλη του Βελγίου που ονομάζεται και «Βενετία του Βορρά». Σήμερα θα πάρομε μια πρώτη ιδέα από τα περίφημα κανάλια της και το σπουδαίο ιστορικό κέντρο με τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Διανυκτέρευση στην Μπρυζ.

 

2η ημέρα: Μπρυζ – Γάνδη – Μπρυζ

Το σημερινό μας πρόγραμμα αρχίζει με μία λεπτομερή και απολαυστική ξενάγηση στη γοητευτική Μπρυζ. Το πρώτο αξιοθέατο που συναντά κανείς προτού μπει στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι η Λίμνη της Αγάπης που είναι γεμάτη με κύκνους. Από τη γέφυρα που χτίστηκε το 1740, θα απολαύσουμε μια πανοραμική εικόνα ολόκληρης της Μπρυζ. Πάντως μη θεωρήσετε πως αυτή η λίμνη έχει κάποια σχέση με ερωτευμένους. Στην πραγματικότητα λειτουργούσε σαν μια τεράστια δεξαμενή για να διατηρείται το νερό των καναλιών σε σταθερό επίπεδο. Δίπλα στη Λίμνη της Αγάπης υπάρχει και το πάρκο της Μπρυζ όπου κάθε χρόνο διοργανώνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Εν συνεχεία στην ξενάγησή μας μέσα στην πόλη θα δούμε το νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη που είναι το παλαιότερο στην Ευρώπη. Κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο με μεγάλη συλλογή αρχειακών εκθεμάτων, μεσαιωνικών ιατρικών οργάνων αλλά και έργων τέχνης. Ακολουθούν οι δύο σημαντικότεροι ναοί της πόλης: ο ναός της Παναγίας και του Ιερού Αίματος. Στον πρώτο θα δούμε το περίφημο κωδωνοστάσιο που φτάνει τα 122,3 μέτρα − ένα από τα ψηλότερα κτίσματα από τούβλα στον κόσμο. Επίσης στο χοροστάσιο του ναού υπάρχει η «Παναγία Βρεφοκρατούσα», του Μικελάντζελο. Θεωρείται ότι είναι το μοναδικό γλυπτό του μεγάλου καλλιτέχνη της Αναγέννησης που τοποθετήθηκε εκτός Ιταλίας όσο εκείνος ήταν εν ζωή. Όσο για τον ναό του Ιερού Αίματος, χτίστηκε τον 12ο αιώνα και εκεί φυλάσσεται χρυσοποίκιλτο φιαλίδιο που περιέχει ύφασμα από τον Άγιο Τάφο ποτισμένο με το Ιερό Αίμα.

Θα πάμε φυσικά και στο πιο διάσημο αξιοθέατο της Μπρυζ που είναι το καμπαναριό του 13ου αιών και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αυτό αρχικά υπήρξε θησαυροφυλάκιο και στη συνέχεια παρατηρητήριο. Περιλαμβάνει 48 καμπάνες. Μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται κοντσέρτα καμπανοκρουσιών που ακούγονται σε όλη την πόλη! Επίσης, όποιος θέλει μπορεί να ανεβεί τα 366 σκαλοπάτια του καμπαναριού και να απολαύσει τη θέα από τα 83 μέτρα.

Όμως η Μπρυζ έχει πολλά ακόμα να δούμε, όπως το Μέγαρο των Αρχόντων, την πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, τους ειδυλλιακούς Kήπους Άρεντς, το εντυπωσιακό Κολέγιο της Ευρώπης και το πρώτο Χρηματιστήριο του κόσμου που ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα. Όλα αυτά θα τα απολαύσουμε σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες του ταξιδιού μας, αφού έδρα μας θα έχουμε πάντα την Μπρυζ. Μετά λοιπόν από την πρωινή ξενάγησή μας στη συναρπαστική αυτή πόλη θα ξεκινήσουμε για ένα οδικό ταξίδι στην εξίσου όμορφη Γάνδη.

Η Γάνδη είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου. Οικοδομήθηκε περί τον 7ο αιώνα ως καταυλισμός στη συμβολή των ποταμών Σκάλδη και Λυς και κατέληξε τον Μεσαίωνα να είναι μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες πόλεις στη Βόρεια Ευρώπη. Διαθέτει ένα πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία, ευτυχώς, δεν υπέστησαν καταστροφές από τους πολέμους. Αντιθέτως αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα.

Το ιστορικό κέντρο της Γάνδης είναι η μεγαλύτερη περιοχή στο Βέλγιο όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων. Εμείς στην ξενάγησή μας θα δούμε το Διοικητήριο, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Σεν Μπαβό, όπου υπάρχουν έργα του Ρούμπενς, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Άικ. Θα δούμε, επίσης, το Κάστρο των Ιπποτών και γενικώς θα γνωρίσουμε την πόλη, που κατά τον Μεσαίωνα υπήρξε ένα σπουδαίο εμπορικό σταυροδρόμι της Ευρώπης. Επιστροφή στην Μπρυζ. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και περισσότερες βόλτες με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση στην Μπρυζ.

 

3η ημέρα: Μπρυζ – Αμβέρσα − Πάρκο Έφτελινγκ (Ολλανδία) – Μπρυζ

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για ένα ακόμη οδικό ταξίδι με τελικό προορισμό το θεματικό Πάρκο Έφτελινγκ στην Ολλανδία. Καθοδόν όμως θα κάνουμε μια στάση στο παγκοσμίου φήμης βελγικό λιμάνι της Αμβέρσας και στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Η Αμβέρσα υπήρξε σημαντικότατο εμπορικό και χρηματιστηριακό κέντρο στον Μεσαίωνα. Όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες και εμπορικές εταιρείες της εποχής είχαν την έδρα τους εκεί. Επίσης εκεί είχαν έδρα και τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά γραφεία − πολλά τέτοια κτίρια σώζονται και χρησιμοποιούνται ακόμη. Συνακολούθως, σ΄αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα πόλη, μαζί με το εμπόριο, τη ναυτιλία και τα χρηματοικονομικά άνθισαν κατά τον μεσαίωνα και την αναγέννηση και οι τέχνες και φυσικά η περίφημη φλαμανδική ζωγραφική. Τον 17ο αιώνα μεταφέρθηκε στην Αμβέρσα το κέντρο της βελγικής καλλιτεχνικής δημιουργίας από τις Βρυξέλλες.

Σήμερα η Αμβέρσα είναι η πόλη όπου διακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός διαμαντιών στον κόσμο (70% της παγκόσμιας διακίνησης). Τα περισσότερα καταστήματα διαμαντιών είναι συγκεντρωμένα στην οδό Pelikaanstraat, στην εβραϊκή συνοικία. Επίσης πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου και το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη μετά το Αμβούργο και το Ρότερνταμ. Τέλος η Αμβέρσα, τα τελευταία 30-40 χρόνια είναι μία πρωτοποριακή μητρόπολη της μόδας. Υπάρχει η λεγόμενη Σχολή της Αμβέρσας, η οποία περιλαμβάνει βέλγους σχεδιαστές που λανσάρουν ένα συγκεκριμένο αφαιρετικό στυλ και έχουν φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο. Αυτά όσον αφορά το γενικότερο προφίλ της πόλης.

Με μία πρώτη ματιά στη βόλτα μας θα διαπιστώσουμε πως το μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο, που χτίστηκε γύρω από τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό διατηρείται άρτια. Επίσης, κρυμμένα σε καλντερίμια και γραφικά δρομάκια, βρίσκονται χιλιάδες εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα με αντίκες, γκαλερί, σοκολατερί, μπουτίκ σχεδιαστών και καταστήματα διαμαντιών.

Αλλά και ο ολόκληρη η πόλη μοιάζει με μουσείο αρχιτεκτονικής: από το μεσαιωνικό κάστρο του 13ου αιώνα δίπλα στο ποτάμι, μέχρι τα σύγχρονα κτίρια στην προκυμαία και τις μπελ επόκ επαύλεις στον αριστοκρατικό δρόμο Κοτζέλς-Οσιλέι. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι κυριολεκτικά ένα αριστούργημα ευρωπαϊκής εκλεκτικής αρχιτεκτονικής του γυρίσματος του 20ου αιώνα! Οι επαύλεις βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη και οι περισσότερες χτίστηκαν μεταξύ 1894 και 1908 σε διάφορα στυλ της εποχής: νεογοτθικό, νεοκλασικό, αρ νουβό και μεσαιωνικό-αναγεννησιακό Τυδώρ. Και αφού μιλάμε για επαύλεις, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το απίστευτο, ολοζώντανο παλάτι του Ρούμπενς του διάσημου φλαμανδού ζωγράφου που έζησε και δημιούργησε στην Αμβέρσα περίπου 400 χρόνια πριν. Αυτό το σπίτι-μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι ανοιχτό για το κοινό.

Στη σημερινή βόλτα μας λοιπόν θα δούμε πολλά: μουσεία, μνημεία, αγορές, ναούς, το φημισμένο λιμάνι, σύγχρονα υπερμοντέρνα κτίρια, το μεσαιωνικό κάστρο του 13ου αιώνα... Και μετά από τη φαντασμαγορία της Αμβέρσας θα περάσουμε τα σύνορα με την Ολλανδία και θα συνεχίσουμε το οδικό ταξίδι μας για το απίθανο θεματικό Πάρκο Έφτελινγκ.

Το πάρκο αυτό είναι ένας παράδεισος παιχνιδιών, παραμυθιών και χρωμάτων. Δημιουργήθηκε το 1952 και είναι διπλάσιο σε μέγεθος από την Ντίσνεϊλαντ της Καλιφόρνιας. Πολύχρωμα καρουσέλ, πειρατικά πλοία, νάνοι και ξωτικά, συνεχή δρώμενα, μιούζικαλ και θεατρικές παραστάσεις, θεματικά φεστιβάλ βασισμένα σε ευφάνταστες ιδέες, μυστηριώδεις πόλεις με έφιππους ιππότες, στοιχειωμένα κάστρα με σκοτεινά δωμάτια, όλα βρίσκουν την θέση τους στο Έφτελινγκ και αναμφισβήτητα ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους!

Στην επίσκεψή μας στο πάρκο θα χαθούμε μέσα στα κρυφά περάσματα του κάστρου Symbolica, θα δοκιμάσουμε τις αντοχές μας στον καταπληκτικό καταδυτικό πύργο Baron 1898, θα νιώσουμε την αδρεναλίνη να φτάνει στα ύψη στα roller coasters (The Flying Dutchman, George and the Dragon, Bab Truck), θα απολαύσουμε ένα θέαμα εποχής με ιππότες, βασίλισσες και δράκους στο Raveleijn, θα ταξιδέψουμε με το ονειρικό Dreamflight σε χώρους και μέρη όπου μόνο η φαντασία μπορεί να φτάσει, αλλά θα αφεθούμε και στη μαγεία της Aquanura, ενός φαντασμαγορικού συνδυασμού μουσικής και νερού, με σιντριβάνια που φτάνουν τα 45 μέτρα ύψος! Όλα τα αξιοθέατα του πάρκου είναι βασισμένα σε αρχαίους μύθους και θρύλους, παραμύθια και λαογραφία και κάθε χρόνο το επισκέπτονται κατά μέσο όρο 5 εκατ. επισκέπτες. Όμως ίσως το πιο ενδιαφέρον απ΄όλα είναι πως το Έφτελινγκ βρίσκεται μέσα σε ένα φυσικό πευκοδάσος! Δεν μιλάμε δηλαδή για μια εξολοκλήρου τεχνητή κατασκευή. Οπότε μία βόλτα εκεί είναι στην πράξη μία βόλτα στο δάσος όπου ζωντανεύουν όλα τα παραμύθια!

Διανυκτέρευση στην Μπρυζ.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν την ημέρα αυτή το Πάρκο Έφτελινγκ είναι κλειστό, θα πραγματοποιηθεί άλλη εκδρομή)

 

4η ημέρα: Μπρυζ – Λιλ (Γαλλία) – Μπρυζ

Σήμερα θα περάσουμε τα σύνορα με τη Γαλλία για να επισκεφτούμε μία ακόμη ιδιαίτερα γοητευτική πόλη: τη Λιλ, που είναι και η γενέτειρα του στρατηγού Ντε Γκολ. Βρισκόμαστε στη Βόρεια Γαλλία και η Λιλ αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της χώρας, μετά το Παρίσι, τη Λυών και τη Μασσαλία.

Η Λιλ είναι ιστορικά φλαμανδική πόλη από τη ρωμαϊκή εποχή, παλαιό τμήμα της κομητείας της Φλάνδρας. Η ιστορία της ξεχώρισε ιδιαίτερα κατά τον Μεσαίωνα μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση, ενώ έγινε γνωστή και ως η πόλη της Γαλλίας που πολιορκήθηκε τις περισσότερες φορές. Αποτέλεσε διαδοχικά τμήμα της κομητείας της Φλάνδρας, του βασιλείου της Γαλλίας, του κράτους της Βουργουνδίας, της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και των Ισπανικών Κάτω Χωρών, προτού καταληφθεί οριστικά από τα γαλλικά στρατεύματα κατά τον πόλεμο της Ισπανικής Διαδοχής.

Από τα χρόνια της ίδρυσής της, η πόλη είχε εμπορικό χαρακτήρα. Η Βιομηχανική Επανάσταση τη μετέτρεψε σε μια μεγάλη βιομηχανική πρωτεύουσα, με κέντρο τις μηχανικές και υφαντουργικές βιομηχανίες. Σήμερα όμως η Λιλ διακρίνεται κυρίως για την πολιτιστική της ανάπτυξη. Η Όπερα, η Εθνική Ορχήστρα και το Μουσείο Καλών Τεχνών, αποτελούν παγκόσμια ορόσημα. Επίσης, η πόλη φημίζεται για τη Μεγάλη Υπαίθρια Αγορά της, τη λεγόμενη μπραντερί, που διεξάγεται κάθε Σεπτέμβριο, μπροστά στο Παλιό Χρηματιστήριο και συγκεντρώνει επισκέπτες από όλη την Ευρώπη. Εξίσου φημισμένη είναι και η χριστουγεννιάτικη αγορά στην Πλατεία Ριούρ όπου στήνονται κάθε χρόνο εντυπωσιακά ξυλόγλυπτα σαλέ με κάθε είδους χριστουγεννιάτικα στολίδια και γιορτινά φαγητά.

Εμείς σήμερα θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, αρχίζοντας φυσικά από την πλατεία Ντε Γκωλ. Με μία πρώτη ματιά αυτό που γοητεύει στη Λιλ είναι η θαυμάσια αρχιτεκτονική της, που αποτελεί έναν εξαιρετικό μπαρόκ και νεοκλασικό συνδυασμό της γαλλικής και της φλαμανδικής σχολής. Όμως αυτός ο συνδυασμός, επεκτείνεται και στην τοπική κουζίνα η οποία δρέπει δάφνες παγκοσμίως στους πιο έγκριτους γαστρονομικούς οδηγούς. Εννοείται πως στη βόλτα μας στην πόλη θα δοκιμάσουμε κάποια από τις πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ.

Διανυκτέρευση στην Μπρυζ.

 

5η ημέρα: Μπρυζ – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Ημέρα ελεύθερη για τις τελευταίες βόλτες ή και αγορές στην κουκλίστικη Μπρυζ. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

 

ΤΙΜΕΣ

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 699 € 250 €
  Twin Room 699 € 250 €
  Triple Room 699 € 250 €
  Single Room 1039 € 250 €

Extras

+ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΕΦΤΕΛΙΝΓΚ  :  40 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/10/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 779€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 779 € 250 €
  Twin Room 779 € 250 €
  Triple Room 779 € 250 €
  Single Room 1149 € 250 €

Extras

+ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΕΦΤΕΛΙΝΓΚ  :  40 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή σε οικονομική θέση.
  • Αφιερώνουμε όλες τις διανυκτερεύσεις στην Μπρυζ σε εξαιρετικά ξενοδοχεία 4*.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Ημερήσια εκδρομή στο πάρκο Έφτελινγκ στην Ολλανδία (είσοδος δεν περιλαμβάνεται).
  • Ημερήσια εκδρομή στη Λιλ στη Γαλλία
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αυτές αναγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την καθεμία κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 250
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Η είσοδος στο Πάρκο Έφτελινγκ.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

GQ 800

23/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

10:45

13:00

GQ 801

27/092022

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΘΗΝΑ

14:00

18:00

Διαμονή στο ξενοδοχείο Golden Tulip Medici 4*

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

GQ 800

14/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

10:45

13:00

GQ 801

18/10/2022

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΘΗΝΑ

14:00

16:00

Διαμονή ξενοδοχείο Golden Tulip Medici 4*

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

GQ 800

27/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

10:45

13:00

GQ 801

31/10/2022

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΘΗΝΑ

14:50

19:00

Διαμονή στο ξενοδοχείο 4* sup NH Brugge

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

GQ 800

18/11/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

11:35

14:00

GQ 801

22/11/2022

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΘΗΝΑ

14:50

19:00