Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 Πράγα - Βιέννη Μπρατισλάβα - Βουδαπέστη! από 795€

Αναχωρήσεις: 16, 30 Ιουλίου, 06, 13, 20, 27 Αυγούστου   2022      ~         8 μέρες  

Κάρλοβυ Βάρυ, Τσέσκυ Κρουμλόβ

Ελάτε να περπατήσουμε στους δρόμους τεσσάρων Κεντροευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Να θαυμάσουμε πόλεις και κωμοπόλεις που τις διαρρέει ο Δούναβης ή ο Μολδάβας, να εξερευνήσουμε μεσαιωνικές καστροπολιτείες και γραφικά χωριά με πλακόστρωτα σοκάκια, να θαυμάσουμε κοσμικές λουτροπόλεις, να δούμε επιβλητικά ανάκτορα, μεγαλοπρεπείς Καθεδρικούς ναούς, πλούσια μουσεία, πανέμορφα μνημεία και υπέροχα πάρκα.

Να ακούσουμε γνώριμες μελωδίες του Μότσαρτ, του Σούμπερτ και του Στράους, να διασκεδάσουμε με τσιγγάνικα βιολιά, να παρακολουθήσουμε παραστάσεις Μαύρου Θεάτρου, να επισκεφθούμε φημισμένα καφέ με "άρωμα" ιστορίας, να γευτούμε θεσπέσια εδέσματα και γλυκά.

  •  Απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
  • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική της
  • Εκδρομή στην πανέμορφη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ
  • Επίσκεψη στο μεσαιωνικό διαμάντι της Τσεχίας, την πανέμορφη καστροπολιτεία Τσέσκυ Κρουμλόβ
  • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, την αρχοντική Βιέννη
  • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα, την "μικρή Βιέννη"
  • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την υπέροχη Βουδαπέστη
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με την ποιότητα 
  • Εμπειρότατος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

1η μέρα: Αθήνα - Πράγα, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN AIRLINES για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα, την "Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων". Άφιξη και ξενάγηση στην Παλιά Πόλη (Stare Mesto), η οποία θα σας μαγέψει με την ομορφιά της, την ατμόσφαιρα που αποπνέει και την απαράμιλλη αρχιτεκτονική της. Θα θαυμάσουμε το παλιό Δημαρχείο με το περίφημο Αστρονομικό Ρολόι του 15ου αιώνα και τους Δώδεκα Αποστόλους να "παρελαύνουν" ανά μία ώρα από τα δύο μικρά μπλε παράθυρα κάτω από τη στέγη του ρολογιού, τον ύψους 65 μέτρων Πύργο της Πυρίτιδας, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την μήκους 620 μέτρων πέτρινη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα πάνω από τον ποταμό Μολδάβα (Βλτάβα). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο 987 4* (www.987praguehotel.com). Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Πράγα, Καστρούπολη

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε την Καστρούπολη, όπου θα δούμε το εντυπωσιακό κάστρο Χρατσάνι, τον ναό του Αγίου Βίτου, το παλάτι, το περίφημο Λορέττο, το χρυσό δρομάκι των αλχημιστών και άλλα αξιοθέατα. Χρόνος ελεύθερος. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου, που στηρίζεται στην παντομίμα και τον εκπληκτικό συντονισμό των ηθοποιών - ένα θέαμα που θα δείτε μόνο στην Πράγα - ή να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα πολλά τζαζ κλαμπ ή μπιραρίες της πόλης.

3η μέρα: Πράγα, Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ

Πρωινή οδική αναχώρηση για την πανέμορφη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ (Karlovy Vary/Karlsbad, 110 χιλιόμετρα), με τις φημισμένες ιαματικές της πηγές. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε "Βασιλική Πόλη" από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ΄ και έκτοτε καθιερώθηκε ως τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής - διάσημοι επισκέπτες του υπήρξαν ο τσάρος Πέτρος ο Μέγας, ο Γκαίτε, ο Πούσκιν, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Βάγκνερ, ο Μαρξ κ.ά. Στη διάρκεια της ξενάγησής μας θα εντυπωσιαστούμε από το πράσινο της κοιλάδας, τα γάργαρα νερά του ποταμού Τέπλα και τα υπέροχα αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια της μεγαλόπρεπης αυτής πόλης. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη ρώσικη εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους και να απολαύσετε τον καφέ σας στο υπέροχο ξενοδοχείο Πουπ του 18ου αιώνα. Επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.   

4η μέρα: Πράγα, Τσέσκυ Κρούμλοβ - Βιέννη

Πρωινή αναχώρηση για το μεσαιωνικό διαμάντι της Τσεχίας, την πανέμορφη καστροπολιτεία Τσέσκυ Κρουμλόβ (Český Krumlov) - ονομασία που προέρχεται από το λατινικό Κρουμνάου ή την αρχαία γερμανική Κρουμπενόουε. Κτισμένο γύρω στο 1250 σε μια μαγευτική τοποθεσία στην καμπή του Μολδάβα, το κάστρο - το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Βοημίας - κατοικείτο μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Το 1950 περιήλθε στο τσέχικο κράτος και ανακηρύχθηκε Εθνικό Μνημείο. Αργότερα συμπεριελήφθη στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Φθάνοντας, θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά του, όπως την πλατεία της παλιάς πόλης, την εκκλησία του Αγίου Βίτου κ.ά. και θα καταλήξουμε σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του, για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα. Εδώ, θα βρείτε καταστήματα με ωραιότατα χειροτεχνήματα, ξυλόγλυπτα, γυάλινα ή κρυστάλλινα αντικείμενα. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ROOMZ VIENNA PRATER 4* . Διανυκτέρευση.   

5η μέρα: Βιέννη, Ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά της διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το γοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την περίφημη κρατική Όπερα της Βιέννης, το νεοκλασικό Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Φοτίφκιρχε, τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ (Hofburg), τον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Στον ελεύθερό σας χρόνο μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα φημισμένα καφέ της πόλης, που αναδύουν την βιεννέζικη κουλτούρα, όπως το παραδοσιακό Café Sacher με την παγκοσμίως γνωστή σοκολατίνα του, το ιστορικό Café Central, τόπο συνάντησης της βιεννέζικης διανόησης από τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, καθώς και το Café Mozart με τον μυρωδάτο καφέ, που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Βιέννη - Μπρατισλάβα, Ξενάγηση - Βουδαπέστη  

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Βουδαπέστη με ενδιάμεση στάση σε μία από τις νεότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, αυτή της Σλοβακίας. Η Μπρατισλάβα ή η "μικρή Βιέννη", όπως συχνά αποκαλείται, είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Δούναβη, με το υγρό στοιχείο να προσθέτει μια ακόμα πινελιά στη φυσική ομορφιά της. Η γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει από το κάστρο της, που βρίσκεται πάνω σε έναν απότομο λόφο, από όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς τον ποταμό και την παλιά πόλη. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο υπέροχα συντηρημένο ιστορικό της κέντρο με πλήθος από μπαρόκ κτίρια και παλάτια, εντυπωσιακά δείγματα της εποχής των Αψβούργων. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου του 15ου αιώνα, το παλαιό Δημαρχείο, το μέγαρο του Αρχιεπισκόπου, αλλά και το "UFO", ένα περίεργο κτίριο που μοιάζει με διαστημική πλατφόρμα και κοσμεί μια από τις γέφυρες της πόλης με πρωτότυπο τρόπο. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την υπέροχη Βουδαπέστη, που βρίσκεται στο κέντρο της Παννονικής πεδιάδας. Η πόλη είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Δούναβη - η Βούδα απλώνεται στους λόφους της δυτικής όχθης, ενώ η σημαντικά μεγαλύτερη Πέστη εκτείνεται στην ανατολική όχθη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο LEONARDO 4* (www.leonardo-hotels.com). Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Βουδαπέστη, Ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά της διάρκεια της οποίας θα δούμε τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, την θαυμαστή εκκλησία του Ματθαίου (Matyas) όπου στέφονταν οι βασιλιάδες, την στολισμένη με υπέροχα αγάλματα Πλατεία των Ηρώων, την Όπερα, το υπέροχο νεογοτθικό Κοινοβούλιο (εξωτερικά), τον Πύργο των Ψαράδων με τους επτά πύργους πάνω στα μεσαιωνικά τείχη, από όπου η θέα της πόλης με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το νησάκι της Μαργαρίτας στο μέσον του Δούναβη, είναι πραγματικά εκπληκτική. Στον ελεύθερο χρόνο σας μην παραλείψετε να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα και τοπικά γλυκίσματα στα φημισμένα καφέ New York και Gerbeaud. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Βουδαπέστη - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος το πρωί, ανάλογα με την ώρα της πτήσης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.   

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα •Στις 06/08 και στις 20/08 το πρόγραμμα πραγματοποιείται με αντίστροφη φορά: Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα - Βιέννη - Πράγα •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

Αναχωρήσεις: 16, 30 Ιουλίου, 06, 13, 20, 27 Αυγούστου         ~         8 μέρες  

Τιμή κατ΄ άτομο

 

Δίκλινο

795

3ο άτομο έως 12 ετών

645

Μονόκλινο

1095

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΠΡΑΓΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN

 

  • Επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ή παρόμοια

Πράγα: 987 4* (τρεις διανυκτερεύσεις)    

     Βουδαπέστη: LEONARDO 4* (δύο διανυκτερεύσεις)

     Βιέννη: ROOMZ 4* (δύο διανυκτερεύσεις)

  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Ξενάγηση σε Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη, Μπρατισλάβα με επίσημο ξεναγό
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 300
  • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

 

Πτήσεις Προγράμματος

 

A3

16/07

ΑΘΗΝΑ

ΠΡΑΓΑ

A3 866     13:50 - 15:25

23/07

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

ΑΘΗΝΑ

A3 879     17:50 - 20:45

A3

30/07

ΑΘΗΝΑ

ΠΡΑΓΑ

A3 866     13:50 - 15:25

06/08

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

ΑΘΗΝΑ

A3 879     17:50 - 20:45

A3

06/08

ΑΘΗΝΑ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

A3 878     16:05 - 17:05

13/08

ΠΡΑΓΑ

ΑΘΗΝΑ

A3 867     16:15 - 19:45

A3

13/08

ΑΘΗΝΑ

ΠΡΑΓΑ

A3 866     13:50 - 15:25

20/08

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

ΑΘΗΝΑ

A3 879     17:50 - 20:45

A3

20/08

ΑΘΗΝΑ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

A3 878     16:05 - 17:05

27/08

ΠΡΑΓΑ

ΑΘΗΝΑ

A3 867     16:15 - 19:45

A3

27/08

ΑΘΗΝΑ

ΠΡΑΓΑ

A3 866     13:50 - 15:25

03/09

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

ΑΘΗΝΑ

A3 879     17:50 - 20:45