Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Καλοκαιρι 2022 απο 449

ΠΡΑΓΑ - ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ - ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ - ΜΠΑΝΤΕΝ - ΒΙΕΝΝΗ 

 ** ΔΩΡΟ 2 ΔΕΙΠΝΑ **     30 Ιουλίου, 06, 13 & 20 Αυγούστου 2022    8 μέρες 

 

1η μέρα: ΑΘHNA - ΒΙΕΝΝΗ

Συγκέντρωση  στο αεροδρόμιο και ακολουθεί πτήση για την Βιέννη. Άφιξη, και μεταφορά  στο  ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.  

 

2η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ (209 χλμ.) - ΠΡΑΓΑ (171 χλμ.)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και θα  αναχωρήσουμε, μέσα από μια μαγευτική διαδρομή για την όμορφη πόλη του Τσέσκυ Κρούμλοβ. Εκεί θα δούμε τους χείμαρρους του ποταμού Βολτάβα να τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία, όπως και η Πράγα, είναι στη λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτίριά της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας, όπως η «κρυφή γέφυρα». Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια, αναχωρούμε με προορισμό την Πράγα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην πανέμορφη πόλη . Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΠΡΑΓΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - (ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ)

Πρόγευμα και μεταφερόμαστε για περιήγηση στην περίφημη καστρούπολη της Πράγας. Ξεκινάμε στο μοναδικό μοναστήρι του Στράχοφ και συνεχίζουμε την ξενάγησή μας προς το κάστρο της Πράγας. Στη διαδρομή μας θα δούμε το παλάτι Τσέρνιν, το φημισμένο Λορέτο, το παλάτι Σβάρτσενμπεργκ, την Αρχιεπισκοπή, το κάστρο της Πράγας και έδρα του προέδρου της Τσέχικης Δημοκρατίας, τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Άγιου Βίτου και τον ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, θα κατηφορίσουμε προς την μικρή πόλη, τη γραφική «Mala Strana», και την περίφημη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα Αγίων, την οποία θα περάσουμε για να καταλήξουμε στην Παλιά Πόλη. Θα δούμε τον επιβλητικό μπαρόκ ναό του Αγίου Νικολάου, το Κλεμεντίνουμ, το ναό του Σωτήρος και το ναό του Αγίου Φραγκίσκου, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην πλατεία της παλιάς πόλης, όπου θα θαυμάσουμε το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας και το Πανεπιστήμιο του Καρόλου. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο για καφέ, ψώνια και φαγητό σε μία από τις περίφημες τσέχικες μπυραρίες. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και ξεκούραση. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά να παρακολουθήσετε μια υπέροχη παράσταση του φαντασμαγορικού Μαύρου θεάτρου της Πράγας. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΠΡΑΓΑ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ  (328 χλμ.) - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (200 χλμ.)

Πρόγευμα και επιβίβαση στο λεωφορείο μας με προορισμό την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τη Μπρατισλάβα . Κτισμένη στις όχθες του Δούναβη η μικρή όμορφη πόλη της Μπρατισλάβας υπήρξε παραδοσιακά ,σημαντικότατη Ουγγρική πόλη με το όνομα Pozsony καθώς στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου από το 1563 έως το 1830 έλαβε χώρα η στέψη συνολικά 10 Ούγγρων βασιλιάδων και μιας βασίλισσας . Για αυτό σε πολλά πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, θα δείτε μια μικρή κορώνα στο έδαφος που αποτελεί την σήμανση της λεγόμενης βασιλικής οδού. Μετά την επίσκεψη στο κάστρο της πόλης που δεσπόζει πάνω σε έναν πανύψηλο λόφο προσφέροντας εκπληκτική θέα στον επισκέπτη ,θα εισέλθουμε στην κυρίως μεσαιωνική πόλη από την πύλη του Αγίου Μιχαήλ και θα ακολουθήσουμε την διαδρομή που μας δείχνουν οι κορώνες, για να καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου όπου γινόταν η βασιλική στέψη. Στη συνέχεια θα δούμε την κεντρική πλατεία Hlavne Namestie και θα έχουμε την δυνατότητα να φωτογραφηθούμε σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα αγάλματα της παλιάς πόλης αυτό του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Στην ίδια πλατεία θα θαυμάσουμε το ρωμανικό κτίριο του παλιού δημαρχείου που χρονολογείται τον 13ο αιώνα και σήμερα στεγάζει το μουσείο της πόλης . Η συνέχεια θα μας κρατήσει σε αμείωτο ενδιαφέρον καθώς στα πλαίσια ενός πανέμορφου περιπάτου στα σοκάκια της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, θα γνωρίσουμε την ιστορία τριών μπρούντζινων αγαλμάτων ,που τοποθετήθηκαν όλα μετά την πολιτική αλλαγή, συγκεκριμένα το 1997 είναι πολύ δημοφιλή στους τουρίστες και δίνουν στην πόλη μια επιπλέον εκπληκτική αίσθηση . Αφορούν τον Cumil τον εργάτη των υπονόμων που γλυκοκοιτάζει από το φρεάτιο τους περαστικούς και δη τις γυναίκες … ενώ η ενότητα των αγαλμάτων ολοκληρώνεται με τον Paparazzi και τον Schoner Naci . H περιήγηση στα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα ολοκληρωθεί στο επιβλητικό, κομψότατο κτίριο της Εθνικής Όπερας.

Ελεύθερος χρόνος για καφέ, φαγητό ή για να απολαύσετε σοκολάτα σε μια από τις ξακουστές σοκολατερί της παλιάς πόλης. Στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ -  ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ  (328 χλμ.) - (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ)

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγησή μας από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Aμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Matthias (όπου στέφονταν οι Ούγγροι βασιλιάδες). Στη συνέχεια μετάβαση στο λόφο Gellert, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με τον Δούναβη. Ελεύθερος χρόνος στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης για καφέ, ψώνια και φαγητό.  Το βράδυ σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα στο Δούναβη για να θαυμάσουμε από μια άλλη οπτική γωνία τα μεγαλοπρεπή κτίρια του Κοινοβουλίου και του Πύργου των Ψαράδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & Διανυκτέρευση

 

6η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ -  ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ (50 χλμ.) -  ΒΙΕΝΝΗ (210 χλμ.)

Πρόγευμα και σήμερα θα γνωρίσουμε τα πανέμορφα χωριά κατά μήκος του Δούναβη. Η διαδρομή είναι απαράμιλλής ομορφιάς συνεχώς δίπλα στο ποτάμι. Πρώτος μας σταθμός ο Άγιος Ανδρέας, με την μαγική μεσαιωνική ατμόσφαιρα που ανέκαθεν προσέλκυε τους καλλιτέχνες από όλη την κεντρική Ευρώπη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, και αγορές μιας και εκεί θα βρείτε τα πιο ιδιαίτερα αναμνηστικά.

Επόμενος σταθμός μας η παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Στεφάνου, τον εκκλησιαστικό θησαυρό των Ούγγρων. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βιέννη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στο πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και επιβίβαση στο λεωφορείο. Πρώτη μας στάση τα θερινά ανάκτορα Σενμπρούν όπου θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες στους περίφημους κήπους. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε το ομορφότερο κατά γενική ομολογία μπαρόκ ανάκτορο της πόλης, το Μπελβεντέρε, όπου θα έχουμε ευκαιρία για ένα σύντομο περίπατο μέχρι το κεντρικό κτίριο και τους κήπους. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας εισερχόμενοι στην περίφημη Ρινγκστράσσε (δακτύλιος λεωφόρος). Στα πλαίσια μιας κυκλικής πορείας θα γνωρίσουμε ένα προς ένα τα σημαντικότερα κτίρια του λεγόμενου ιστορικού κέντρου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημoτικό Πάρκο, το Ιμπέριαλ, την Κρατική Όπερα, την Ακαδημία Καλών τεχνών, τα Χειμερινά Ανάκτορα, την πλατεία Μαρίας Θηρεσίας, με τα δυο δίδυμα κτίρια το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Αυτοκρατορικό Θέατρο, την νεογοτθική Εκκλησία του Τάματος για να φτάσουμε στην πλατεία Σουηδίας, όπου θα έχουμε την πρώτη μας στάση. Με τη βοήθεια του συνοδού μας θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πάλαι-ποτέ Ελληνικής Παροικίας και θα περάσουμε από τους δύο Ελληνορθόδοξους Ναούς, το Μνημείο του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της Αυστριακής Πρωτεύουσας. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & Διανυκτέρευση

 

8η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ -  ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ - ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ - ΜΠΑΝΤΕΝ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την εκδρομή μας στα Βιεννέζικα Δάση. Διαδοχικά θα επισκεφτούμε (εξωτερικά) το Λίχτενσταινμπουργκ έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς πύργους της Ευρώπης, ο οποίος αποτέλεσε τον προγονικό πύργο της οικογένειας, που αργότερα ίδρυσε το γνωστό Πριγκιπάτο του Λίχτενσταιν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το καθολικό Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού (Χαιλίγκενκροιτς), θα περάσουμε από το πρώην κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό για το δράμα που εκτυλίχθηκε τη μοιραία νύχτα της 29ης Ιανουαρίου 1889 όταν και βρέθηκε νεκρός ο διάδοχος του Αψβουργικού Θρόνου Ροδόλφος με την ερωμένη του Ελληνικής καταγωγής Μαρία Βετσέρα. Τέλος διαμέσου μιας πανέμορφης διαδρομής θα καταλήξουμε στο Μπάντεν πάλαι-ποτέ Αυτοκρατορικό θέρετρο, το οποίο ακόμη και σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο διάσημες λουτροπόλεις της Κεντρικής Ευρώπης. Στη συνέχεια επιστροφή στη Βιέννη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, φαγητό και τελευταίες αναμνηστικές αγορές. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Βιέννης, άφιξη και επιβίβαση στην πτήση επιστροφή μας , γεμάτοι μοναδικές εικόνες, υπέροχες φωτογραφίες και πολλά χαμόγελα από αυτό το μαγικό ταξίδι μας.

    

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:  30 Ιουλίου , 06, 13 & 20 Αυγούστου ‘22, 8 μέρες με AUSTRIAN

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

early booking

Παιδικό έως 11 ετών

Μονόκλινο

PRAGUE WELLNESS STEP 4*

BUDAPEST EXPO CONGRESS 4*

VIENNA ARCOTEL WIMBERGEGR 4* ή παρόμοιο

€ 449

€ 249

€  699

 

  

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  με την AUSTRIAN Airlines  

Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν ως αναλυτικό πρόγραμμα

Διαμονή σε  επιλεγμένα  ξενοδοχεία  4*

Πρόγευμα καθημερινά

ΔΩΡΟ δύο (2) δείπνα συνολικά

Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα

Έμπειρος Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας

 Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων & check points 230 €

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.

Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Φόροι διαμονής των ξενοδοχείων

Πτήσεις Austrian:

Αθήνα Βιέννη OS 802 13.40 14.55

Βιέννη  Αθήνα ΟS 203 22.05 01.10

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα, χωρίς καμία παράλειψη. Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.