Skip to main content

ΒΙΕΝΝΗ–ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 2022! από 574€

Αναχωρήσεις: 23 & 30/12/2022...Διάρκεια: 5 ημέρες

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

EARLY BOOKING! ΜΕΧΡΙ 45ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ!

Βιέννη: Μια πόλη ανανεωμένη και αυθόρμητη. Η αυτοκρατορική της παράδοση συνδυάζεται άψογα με τη μοντέρνα δημιουργία. Οι επιρροές της Αναγέννησης συναντούν τη σύγχρονη καθημερινότητα και καθιστούν τη Βιέννη ως την ωραιότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς. Θα σας χαρίσει ένα ταξίδι όπως στα παραμύθια! Όμορφη, λαμπερή και άκρως ερωτική, θα σας σαγηνεύσει με την πρώτη ματιά!

Βουδαπέστη: Η πόλη των Spa, των κάστρων και των γεφυρών … όπως και να την προσφωνήσει κανείς, η Βουδαπέστη είναι από τις λίγες πόλεις που θα σας γοητεύσουν.

Αυτά που μένουν από το ταξίδι στην όμορφη Βουδαπέστη είναι η αρχοντική ομορφιά της πόλης, η  εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη,  ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος.

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Μπρατισλάβα – Βουδαπέστη Ξενάγηση πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση για τη «Μικρή Βιέννη του Δούναβη», τη Μπρατισλάβα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στην πόλη της Βουδαπέστης. Ξεκινάμε την ξενάγησή  μας από την Πέστη, με τη μεγάλη πλατεία των Ηρώων, και το εντυπωσιακό άγαλμα του αρχάγγελου Γαβριήλ μια εντυπωσιακή κατασκευή, όπου «φιλοξενούνται» τα αγάλματα των βασιλιάδων της χώρας. Εν συνεχεία θα επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Θα σας εντυπωσιάσει η εσωτερική διακόσμηση καθώς και το παρεκκλήσι του ναού, όπου υπάρχει διατηρημένο το δεξί χέρι του Αγίου. Έπειτα θα κατευθυνθείτε  κατά μήκους του Δούναβη όπου θα θαυμάσετε τις όμορφες γέφυρες και θα φτάσετε στην πλευρά της Βούδας. Θα θαυμάσετε το Κάστρο, τον Πύργο των Ψαράδων και τον Ιστορικό Ναό του Αγ. Ματτία, που δεσπόζει στο Βόρειο τμήμα της συνοικίας του Κάστρου. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε να  μας ακολουθήσετε στην κρουαζιέρα στο Δούναβη για να δείτε τα σπουδαιότερα κτίρια της πόλης φωτισμένα (προαιρετικά)! Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

2η μέρα: Βουδαπέστη – Χριστουγεννιάτικες αγορές

Πρωινό και ξεκινάμε για τη βόλτα μας στο κυριότερο σημείο της χριστουγεννιάτικης Βουδαπέστης, που είναι η πλατεία Vörösmarty στην καρδιά της πόλης στο τέλος της Váci utca. Μια χριστουγεννιάτικη αγορά που στήνεται εκεί, με 122 πάγκους με χειροποίητα προϊόντα και τρόφιμα. Εκεί θα κάνετε ένα γαστρονομικό ταξίδι σε όλες τις παραδοσιακές γεύσεις της Ουγγαρίας. Αξίζει να δοκιμάσετε σούπα γκούλας μέσα σε ψωμί, γεμιστό λάχανο, στρούντελ, ψητά λουκάνικα, κρέατα & χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Ξεχωρίζουν τα kürtös kalác, που είναι γλυκά με φύλλο, σε κυλινδρικό σχήμα, με καταγωγή από την Τρανσυλβανία. Σερβίρονται με διάφορες επικαλύψεις, όπως ζάχαρη, καρύδια, καρύδα και σοκολάτα. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Για το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε γνωστό εστιατόριο και να περάσουμε μια όμορφη νύχτα με τσιγγάνικα βιολιά, τοπική κουζίνα & αίμα του Ταύρου !!!

3η ημέρα: Βουδαπέστη - Παραδουνάβια Χωριά –  Βιέννη 

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα, η περιοχή φημίζεται για τα καλά κρασιά. Συνεχίζουμε για το Βίσσεγκραντ, το ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Στη συνεχεία θα απολαύσουμε (προαιρετικά) το γιορτινό μας γεύμα σαν “βασιλιάδες” στο αναγεννησιακό εστιατόριο «Renaissance». Ακολουθεί βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης και θα εντυπωσιαστούμε από τον Άγιο Στέφανο φωτισμένο στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Στη συνέχεια μεταφορά στην πόλη της Βιέννης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η μέρα: Ξενάγηση πόλης   

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

5η ημέρα: Βιέννη – Μπρατισλάβα – Πτήση επιστροφής για Αθήνα

Πρωινό και ξεκινάμε για την κουκλίστικη πόλη της Μπρατισλάβα. Ρομαντικοί περίπατοι στις όχθες του Δούναβη, ιστορικά κτίρια, ζωντάνια και πολιτιστική δράση στρέφουν πλέον τα βλέμματα στην ατμοσφαιρική Μπρατισλάβα. Από τις ομορφότερες πόλεις που βρίσκονται πάνω στην πορεία του Δούναβη, η Μπρατισλάβα συγκαταλέγεται στις νεότερες και λιγότερο τουριστικά προβεβλημένες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Προικισμένη με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική γοητεία, νοσταλγικές εικόνες του χθες και διάχυτη νεανική κουλτούρα, η πρωτεύουσα της Σλοβακίας αντιπροσωπεύει έναν ανερχόμενο ευρωπαϊκό προορισμό, που έχει όμως τη μεγάλη ατυχία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις δύο δημοφιλέστερες τουριστικές πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης, την Πράγα και τη Βιέννη. Θα περιηγηθούμε στην ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα ιστορικά κτίσματα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, τις πολύβουες πλατείες και θα φωτογραφηθούμε με φόντο το εντυπωσιακό κάστρο που τη στεφανώνει. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα.

 

Τιμή συμμετοχής Κατ’ άτομο   23/12

2κλινο

1κλινο

Παιδική τιμή

€ 574

€ 785

€ 544

Τιμή συμμετοχής Κατ’ άτομο   30/12

2κλινο

1κλινο

Παιδική τιμή

€ 694

€ 869

€ 629

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μπρατισλάβα – Αθήνα με Sky Express
  • 1 αποσκευή μέχρι 23 κιλά & μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά ανά άτομο
  • 2 διαν/σεις στο ξενοδοχείο Mercure Caste Hill 4* στη Βουδαπέστη
  • 2 διαν/σεις στο ξενοδοχείο Austria Trend Ananas 4* στη Βιέννη
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
  • Εκδρομές – Μεταφορές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Φ.Π.Α
  • Ασφάλεια Covid – 19

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων  195 €
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Σημείωση:

  • Το πρόγραμμα με αναχ. 30/12 θα υλοποιηθεί αντίστροφα και η διαμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι στη Βιέννη.

Πτήσεις με Sky Express    23-27/12

Διαδρομή

Αναχώρηση

Άφιξη

Αθήνα – Μπρατισλάβα   

05.00

06.15

Μπρατισλάβα - Αθήνα

16.15

19.20

Πτήσεις με Sky Express    30/12-03/01

Διαδρομή

Αναχώρηση

Άφιξη

Αθήνα – Μπρατισλάβα   

18.15

19.30

Μπρατισλάβα - Αθήνα

20.15

22.20