Skip to main content

Καρναβάλι Βενετίας 25-28/2/2022 απο 385,00

Καρναβάλι Βενετίας  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ :   25 – 28 Φεβρουαρίου 2022  AEGEAN

CARNEVALE   DI  VENEZIA!   Όπου η γιορτή έχει χαρακτήρα επιβλητικό , μυστηριακό και αριστοκρατικό !!

 

Πτήσεις :

 25 Φεβρουαρίου 2022 : Αθήνα – Βενετία Α3 670      09.15 – 10.35

28 Φεβρουαρίου 2022 : Βενετία – Αθήνα Α3 671      15.20 – 18.40

 

1ημέρα : ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ  - ΒΕΡΟΝΑ – ΣΙΡΜΙΟΝΕ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση  για την πόλη των Δόγηδων και των Καναλιών, την ρομαντική Βενετία. Άφιξη και αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα, όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Το μεσημεράκι θα κατευθυνθούμε για την μεσαιωνική καστρούπολη του Σιρμιόνε. Ένα μοναδικό θέρετρο. Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη λίμνη Γκάρντα  με χιλιάδες επισκέπτες να πλημμυρίζουν κάθε μέρα τη πόλη. Στην  περιήγηση μας θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, την περίφημη εκκλησία του Αγίου Πέτρου και την εκκλησίας της Παρθένου Μαρίας Ελεύθερος χρόνος στους πεζόδρομους της πόλης για ψώνια, καφέ & φαγητό. Αργα το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας . Τακτοποίηση στα δωμάτια & διανυκτέρευση .    

 

2η ημέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ – διαγωνισμός κουστουμιών) - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥΡΑΝΟ                                                          

Πρωινό και σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία για ξενάγηση της πανέμορφης Βενετίας αλλά και την παρακολούθηση του Καρναβαλιού. Μεταφορά με βαπορέττο στην πιο όμορφη συνοικία της Βενετίας το Καστέλο. Παρακολούθηση διαγωνισμού κουστουμιών μέσα σε ένα πολύχρωμο περιβάλλον με αρλεκίνους, καζανόβες και μαρκησίες. Αξέχαστες εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό οι γόνδολες στολισμένες με λουλούδια και φαναράκια καθώς επίσης οι φαντασμαγορικές χειροποίητες μάσκες και κουστούμια. Στην ξενάγηση της πόλης θα επισκεφθούμε την Ιερά Μητρόπολη της Ελλάδας στην Ιταλία ,την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου του Έλληνα και το Ελληνικό Ινστιτούτο. Μέσα από γραφικά καλντερίμια ,εκτυφλωτικά κανάλια και αμέτρητα παλάτια θα καταλήξουμε «στο πιο όμορφο σαλόνι του κόσμου» κατά τον Ναπολέοντα ,την Πιάτσα Σαν Μάρκο. Θα δούμε την βασιλική του Αγ. Μάρκου, τον περίφημο πύργο των Μαυριτανών, την Λιμπερία Σανσοβιάνα βιβλιοθήκη της πόλης, την « τσέκα » το παλιό νομισματοκοπείο, το Καμπανίλε το ψηλότερο κτίριο της πόλης, την Πιατσέτα του Αγ. Μάρκου, τις παλιές και νέες φυλακές και βέβαια την διάσημη γέφυρα των αναστεναγμών. Τέλος θα καταλήξουμε σε ένα από τα εναπομείναντα εργαστήρια κατασκευής του διάσημου γυαλιού Μουράνο. Χρόνος ελεύθερος για να κάνετε μια βόλτα με τις γόνδολες, να πιείτε ένα ποτό στα διάσημα καφέ τις πλατείας και να χαθείτε μαζί με τους μασκαράδες σε μια άλλη εποχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ (Παρακολούθηση το Πέταγμα του Αγγέλου) – ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΜΟΥΡΑΝΟ & ΜΠΟΥΡΑΝΟ (Καρναβάλι)

Πρωινό και μετάβαση στην Πλατεία του Αγ. Μάρκου με ιδ. Βαπορέττο. Σήμερα θα παρακολουθήσουμε βάση του προγράμματος του καρναβαλιού Το «πέταγμα του Αγγέλου» ένα έθιμο που αποτελεί έναν παραδοσιακό φόρο στο Δόγη. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μια συναρπαστική πτήση ενός μυστικού επισκέπτη της πόλης της Βενετίας, από την κορυφή του καμπαναριού του Αγίου Μάρκου, μέχρι το κέντρο της πλατείας. Ο «άγγελος» καταλήγει ανάμεσα σε πλήθος κόσμου που έχει ντυθεί με φαντασμαγορικές στολές και είναι ενθουσιασμένο από το εντυπωσιακό θέαμα. Στην συνέχεια θα περιηγηθούμε με έναν υπέροχο τρόπο σε μια διαφορετική πλευρά της Βενετίας. Διασχίζοντας την λιμνοθάλασσα θα γνωρίσουμε δύο όμορφα νησάκια. Το Μουράνο έχει σύμπλεγμα με νησάκια τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Είναι γνωστό για τα γυάλινα αριστουργήματα, η γενέτειρα του φυσητού γυαλιού Μουράνο. Δεύτερη στάση μας σήμερα, το νησάκι Μπουράνο με τα σπίτια του να είναι όλα βαμμένα με έντονα χρώματα και έχει παράδοση στην χειροποίητη δαντέλα. Είναι το πιο ζωντανό νησί της λιμνοθάλασσας, όμως είναι συγχρόνως και το πιο ήρεμο, γιατί στο νησί δεν υπάρχουν ξενοδοχεία, ούτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ούτε φυσικά αυτοκίνητα. Το μεσημέρι ξεκινάει η τοπική καρναβαλική παρέλαση του νησιού. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 4η ημέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΤΡΕΒΙΖΟ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και τελευταία μας γεύση από Ιταλία θα είναι η πανέμορφη γραφική πόλη του Τρεβίζο . Μεσαιωνική πόλη βόρεια της Βενετίας όπου στο κέντρο του διασχίζουν κανάλια γεμάτα με κύκνους & πάπιες. Κλασική Βενετσιάνικη αρχιτεκτονική με γραφικά στενά δρομάκια και όμορφες πλατείες. Η Piazza dei Signori είναι μια από τις κεντρικές πλατείες της παλιάς πόλης με καλοδιατηρημένα κτήρια . Ένα αυθεντικό Ιταλικό περιβάλλον με πληθώρα από καφέ και εστιατόρια με λογικές τιμές αλλά και παραδοσιακά πιάτα ΄έτσι ώστε να γευτούμε Ιταλική πραγματική κουζίνα. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση  και  μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

 

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  • Για τους ταξιδιώτες από Θεσσαλονίκη η τιμή είναι (+70-90€), από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα (+120-140€), και αφορά τις αντίστοιχες πτήσεις εσωτερικού.

 

Τιμοκατάλογος:

LH SIRIO HOTEL VENICE 4*

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο:        385€

Τιμή σε μονόκλινο:                       460€

Παιδικό ( μέχρι 12 ετών):            340€

Φόροι αεροδρομίων:                   195€  (επίναυλος καυσίμων & Check points)

                                                                                        

Περιλαμβανονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Βενετία & Βενετία – Αθήνα με την Aegean Airlines.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή στο  επιλεγμένο ξενοδοχείο LH SIRIO HOTEL VENICE 4**** στο κέντρο του Μέστρε ή παρόμοιο.
  • Πρόγευμα  καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Το κόστος για την μετακίνηση της 2ης ημέρας Τρονκέττο- Αγ. Μάρκος – Τρονκέττο.(Βαπορέττο)
  • Το κόστος για την μίνι κρουαζιέρα στα νησάκια Μουράνο & Μπουράνο).
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβανονται

  • Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος καυσίμων & check point ( # 195,00 € # ).
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα  και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στο ξενοδοχείο. 

 

Σημαντικές σημειώσεις & παρατηρήσεις για το ταξίδι σας.

  • Γενικά τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται μετά τις 15.00 και παραδίδονται πριν τις 12.00μ.μ. ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης ή αναχώρησης των εκδρομέων στις αναφερόμενες επί του προγράμματος πόλεις.
  • Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να έχετε μαζί σας διαβατήριο εν ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες για να ταξιδέψετε. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη της μη επιβίβασής σας στο αεροπλάνο βαρύνει εσάς και μόνο. Αυτό ισχύει και για τις περιπτώσεις στρατιωτικών και άλλων σωμάτων ασφαλείας που χρειάζονται ειδικές άδειες από τις υπηρεσίες τους. Αντίστοιχα ισχύει για τις περιπτώσεις αλλοδαπών όπου πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύονται οι ίδιοι την πρεσβεία τους για τα απαραίτητα έγγραφα και διαδικασίες που χρειάζονται προκειμένου να ταξιδέψουν στο Εξωτερικό.
  • Προσοχή στις αποσκευές σας. Λάβετε υπόψη ότι επιτρέπεται μόνο 1 αποσκευή ανά επιβάτη με μέγιστο βάρος τα 23 κιλά. Σακούλες και γυναικείες τσάντες θεωρούνται χειραποσκευές. Στις χειραποσκευές δεν συμπεριλαμβάνονται τα ψώνια από τα καταστήματα που βρίσκονται μετά τον έλεγχο των αποσκευών και προσώπων όπως και οι φορητοί υπολογιστές.

 

 

 

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΛΟΓΩ COVID - 19

 

Με ισχύ από 15 Δεκεμβρίου 2021, όλοι οι ταξιδιώτες επιβάτες πτήσεων εξωτερικού προς την Ιταλία, οφείλουν να πληρούν μια από τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στις παραγράφους 2, 3, 4, 5 & 6. Η παράγραφος 1 είναι υποχρεωτική για όλους:

 

  1. Είτε ταξιδεύετε με αεροπλάνο είτε με πλοίο, τρένο ή λεωφορείο πρέπει να συμπληρώσετε το έντυπο

 EU PLF   της Ιταλίας και το PLF της Ελλάδας. Είναι απαραίτητο να κατεβάσετε τον κωδικό QR της Ιταλικής Ταξιδιωτικής Υγείας (EU PLF) για να ταξιδέψετε στην Ιταλία. Μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τη φόρμα στον ιστότοπο του  Ministero della Salute πιο κάτω:        

https://app.euplf.eu/#/

ή μέσω του κινητού σας τηλεφώνου μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή  για συσκευές Android ή iOs

EUdPLF application https://app.euplf.eu/

 

              και για το PLF της επιστροφής στην Ελλάδα:   https://travel.gov.gr

              

  1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημέρες από την τελευταία δόση εμβολιασμού). Αποδεκτά εμβόλια: Pfizer-Biontech, Moderna, Astra-Zeneca, Jansen / Johnson & Johnson, Sinovac y Sinopharm. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τις ακόλουθες πληροφορίες:

 

    • Όνομα και επώνυμο του κατόχου.
    • Ημερομηνία εμβολιασμού, που δείχνει την ημερομηνία της τελευταίας δόσης που χορηγήθηκε.
    • Τύπος εμβολίου.
    • Αριθμός δόσεων που χορηγήθηκαν.
    • Χώρα έκδοσης.
    • Ταυτοποίηση του οργανισμού έκδοσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

 

  1. Πιστοποιητικό ανάρρωσης. Άτομα που έχουν αναρρώσει από την ασθένεια μπορεί να δείξουν το πιστοποιητικό θετικού αποτελέσματος του COVID-19. Το πιστοποιητικό ανάρρωσης πρέπει να γίνει εντός τουλάχιστον 11 ημερών και το πολύ 180 ημερών από την ημερομηνία κατά την οποία πραγματοποιήθηκε το τεστ COVID-19.

 

Σημαντική σημείωση:

  1. Για όσους έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εμβολιασμού ή έχουν νοσήσει, απαιτείται διαγνωστικό πιστοποιητικό αρνητικού τεστ. Δηλαδή, πρέπει να δείξετε αρνητικό τεστ COVID-19 που πραγματοποιήθηκε πριν από την άφιξη στην Ιταλία. Οι αποδεκτές δοκιμές στην Ιταλία είναι: Δοκιμή PCR (εντός των τελευταίων 72 ωρών) ή Rapid test ( εντός των τελευταίων 24 ωρών )πριν την άφιξη σας στην Ιταλία. Η αρνητική διάγνωση του ελέγχου με την μέθοδο PCR αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή από επίσημο φορέα.

Το ίδιο ισχύει και για την επιστροφή σας στην Ελλάδα.

 

  1. Τα πιστοποιητικά πρέπει να είναι γραμμένα στα Αγγλικά ή Ιταλικά. Εάν δεν είναι δυνατή η απόκτησή του σε αυτές τις γλώσσες, το έγγραφο πρέπει να συνοδεύεται από μετάφραση στα Αγγλικά από επίσημο φορέα.

 

  1. Από τις  προϋποθέσεις αυτές εξαιρούνται τα παιδιά από 0 έως 05 ετών.  

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19 (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ 20€)

…Απόλαυσε κάθε σου ταξίδι χωρίς άγχος. 

Ήρθε η ώρα να ταξιδέψουμε ξανά! 

Το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που ακολουθεί, διασφαλίζει εσάς & την οικογένεια σας, έναντι δύσκολων καταστάσεων που μπορεί να παρουσιαστούν τόσο κατά την διάρκεια της εκδρομής όσο και πριν την αναχώρηση.

  • Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση ακύρωσης για λόγους υγείας .
  • Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση νόσησης COVID - 19 πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 100% του προκαταβληθέντος ποσού.)
  • Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID - 19).
  • Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών .
  • Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών . 
  • Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελώντης οικογένειας του Ασφαλισμένου . 
  • Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας τουΑσφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
  • Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .
  • Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.
  • Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α).
  • Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.
  • Έξοδα για νομική υποστήριξη.
  • Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.
  • Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.
  • Ιατρικές συμβουλές και πληροφορίες Συντονιστικού Κέντρου (Χωρίς περιορισμό χρήσης).
  • Υγειονομική μεταφορά του Ασφαλισμένου (Χωρίς όριο κόστους).
  • Προσωπική Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων.

    Τώρα μπορείς να ταξιδέψεις ξανά !

  Νιώσε την ασφάλεια σε κάθε σου ταξίδι ... 

 Δεν ξεχνάω πριν από κάθε μου αναχώρηση , την ασφάλεια μου !