Skip to main content

Εναλλακτική Ρώμη του Ονείρου και της Dolce Vita   18 Νοεμβριου 2022

5 ΗΜΕΡΕΣ  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ   18/11

Η αιώνια πόλη όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Μια βουτιά στο όνειρο του κινηματογράφου, την μοντέρνα τέχνη, την αρχιτεκτονική, το design, την γαστρονομία και την “dolce vita”, εκεί δηλαδή όπου οι φίλοι μας Ιταλοί πρωτεύουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Κι όλα αυτά σε μια πόλη ζωντανό μνημείο, την αιώνια πόλη.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 

Εξαιρετικά ωράρια απευθείας πτήσεων  με AEGEAN AIRLINES

Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*, Eliseo

 

  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Γνωριμία με την μοντέρνα εκκλησία a tre veli
  • Διείσδυση στα έγκατα της Cinecitta
  • Επίσκεψη στο περίφημο κοιμητήριο της πόλης, Verano
  • Περιήγηση στην φοιτητική συνοικία San Lorenzo
  • Βόλτα στο κυριακάτικο παζάρι Porta Portese και την συνοικία των καλλιτεχνών Trastevere
  • Περιήγηση με το πούλμαν στο κέντρο της Ρώμης (Stazione Termini, Piazza Republica, Via Nazionale κ.ά.)
  • Επίσκεψη στον παράδεισο της γαστρονομίας, τον πολυχώρο Eataly στη συνοικία Garbatela
  • Επίσκεψη στην αριστοκρατική συνοικία Coppede
  • Περίπατος στη φύση στην Βίλλα Μποργκέζε
  • Μύηση στον ναό της σύγχρονης τέχνης, στο μουσείο Maxxi
  • Εκδρομή στα Castelli Romani και την θερινή κατοικία του Πάπα στο Castel Gandolfo στη λίμνη Albano
  • Επίσκεψη στην κάβα και γεύμα τοπικού χορτοφαγικού μενού στο αριστοκρατικό εστιατόριο Pagnarelli
  • Έμπειρος ελληνόφωνος τοπικός αρχηγός/συνοδός, γνώστης της τοπικής κουλτούρας

 

Ημέρα 1η (Παρασκευή 18/11): Αθήνα – Ρώμη

Το ραντεβού μας είναι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την πρωινή πτήση προς Ρώμη. Μετά από μια όμορφη πτήση προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο Λεονάρντο ντα Βίντσι όπου θα μας περιμένει το πολυτελές πούλμαν μας. Πρώτη μας στάση στο Eur, τη νέα πρωτεύουσα του Μουσολίνι. Αφού περάσουμε με το πούλμαν μας από το τετράγωνο Κολοσσέο και τα υπουργεία σύμβολα της νεοφασιστικής αρχιτεκτονικής θα βρεθούμε δίπλα ακριβώς στην μοντέρνα αρχιτεκτονική των τεράστιων κτιρίων των πολυεθνικών. Θα καταλήξουμε για μια μικρή βόλτα με τα πόδια στην τεχνητή λιμνούλα που ενώνει τους δύο κόσμους του χθες με το σήμερα.

Επόμενος προορισμός μας η εργατική συνοικία Testaccio. Θα επισκεφτούμε την κεντρική  αγορά της και θα ρίξουμε μια ματιά στο κέντρο τέχνης Μacro (πρώην σφαγεία της Ρώμης).

 

Στην διπλανή συνοικία Garbatela βρίσκεται ο παράδεισος για τους φανατικούς της γαστρονομίας, το ΕΑΤΑLY, σε ένα τριώροφο βιομηχανικό κτίριο πρώην σταθμό του Ostiense. Ο πολυχώρος αυτός συγκεντρώνει χασάπικο, τυροκομείο, μανάβικο, ψαράδικο, μικρή ζυθοποιεία, παρασκευαστήριο φρέσκων ζυμαρικών, φούρνο, ζαχαροπλαστείο, παγωτατζίδικο, καφέ, wine bar, βιβλιοπωλείο, γκατζετάδικο με είδη κουζίνας, αίθουσες εκδηλώσεων και σεμιναρίων και όλα τα είδη φαγητού από street food σε παραδοσιακή trattoria, pizzeria, μέχρι και gourmet εστιατόριο. Όπως καταλάβατε αυτός είναι ο ευτυχής προορισμός για εμάς.

Μετά από μία μικρή ξενάγηση θα αφεθούμε ελεύθεροι να κολυμπήσουμε στα βαθιά νερά της ιταλικής γαστρονομίας του ιταλικού design και marketing των προϊόντων τους στα οποία οι γείτονές μας είναι μάστορες. Φυσικά ο καθένας θα διαλέξει το είδος του φαγητού της αρεσκείας του και του γλυκού εννοείται.

Το πούλμαν μας θα μας περιμένει για να μας περάσει από τον Κήπο των πορτοκαλιών (Giardino delle arancie) όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της Ρώμης από ψηλά και μια μικρή έκπληξη. Στον γυρισμό για το ξενοδοχείο μας θα περάσουμε από την πλατεία Bocca della verita, τον ρωμαϊκό αυτόν ανιχνευτή ψεύδους και θα αφήσουμε εκεί όποιον θέλει να συνεχίσει τη βόλτα του για ψώνια στο κέντρο της πόλης.

Το βράδυ προαιρετικά θα βρεθούμε για pizza κοντά στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 2η Σάββατο (19.11): Ρώμη

Το πρωί μετά από ένα καλό πρωινό θα ξεκινήσουμε για μια περιήγηση στο κέντρο της Ρώμης με το πούλμαν. Θα δούμε τον σταθμό των τραίνων Stazione Termini, την Piazza Republica, την via Nazionale, την Piazza Venezia, τα Fori Imperiali, το Colosseo, το Circo Massimo, τις Therme di Caracala, την Pyramide και θα φτάσουμε για μια σύντομη επίσκεψη η εκκλησία του Ιωβηλαίου ή του ελεήμονα Θεού Πατέρα (a tre veli) στην Αλεξανδριανή συνοικία Σαν τρικάταρτη βάρκα με τα τρία πανιά της φουσκωμένα από τον άνεμο η καινούργια αυτή εκκλησία οδηγεί τους πιστούς στην νέα χιλιετηρίδα. Είναι ένα έργο του αμερικανού Αρχιτέκτονα Richard Meier που ολοκληρώθηκε το 2003.Φυσικά θα πάμε κάπου δίπλα για τον πρώτο μας καπουτσίνο.

Το ταξίδι στην πόλη των ονείρων ξεκινάει αμέσως μετά με το εργοστάσιο των ονείρων, όπως το έστησαν ο Φελίνι, ο Σκόλα ,η Βερτμίλερ και οι άλλοι μεγάλοι σκηνοθέτες μετά τον πόλεμο.

Είναι μια διείσδυση στα έγκατα της Cinecitta, της πόλης του κινηματογράφου. Η επίσκεψη μας θα μας δείξει τα στούντιο που από το 1937 μέχρι σήμερα γυρίζονται οι σπουδαιότερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, όλα τα στάδια της παραγωγής μιας ταινίας, τα προσωπικά αντικείμενα και τις σημειώσεις των μεγάλων σκηνοθετών. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε και θα ξεναγηθούμε σε τρία γιγάντια σκηνικά της αρχαίας Ρώμης, της Φλωρεντίας του 1400 και της Ιερουσαλήμ στα χρόνια του Χριστού. Τέλος στο ατμοσφαιρικό καφέ της-πωλητήριο, θα ξεκουραστούμε λίγο και θα αγοράσουμε τα μικροδωράκια μας.

Μετά το όνειρο του κινηματογράφου θα επισκεφτούμε το περίφημο Verano, εκεί που κοιμούνται αιώνια οι αστέρες του Ιταλικού κινηματογράφου Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Βιτόριο Γκάσμαν, Ούγκο Τονιάτσι και άλλοι. Την ηρεμία και τη γαλήνη του χώρου αυτού θα διαδεχτεί η ζωή και η κίνηση της φοιτητικής συνοικίας San Lorenzo. Θα περπατήσουμε στα δρομάκια της που σφύζουν από φοιτητόκοσμο και θα γευματίσουμε στην τρατορία a piedi pari, με κλασσική ρωμάνικη κουζίνα.

Μετά το φαγητό θα πάμε για καφέ ή ζεστή σοκολάτα στο μπιζουδάκι σοκολατερία – πρώην εργοστάσιο σοκολάτας SAID.

Μετά από όλα αυτά θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

Το απόγευμα είναι ελεύθερο για βόλτα και ψώνια στο κέντρο. Θα βρεθούμε ξανά το βράδυ στο ξενοδοχείο (όσοι επιθυμούν) για βραδινό φαγητό ή ποτό με μουσική συνοδεία στο κοντινό Harrys bar.

 

Ημέρα 3η (Kυριακή 20.11): Ρώμη

Σήμερα είναι Κυριακή και αυτό σημαίνει Porta Portese - το παζάρι της Ρώμης. Θα παζαρέψουμε λοιπόν πρωί πρωί. Δίπλα μας είναι το Trastevere η συνοικία των καλλιτεχνών και η Santa Maria Maggiore, η εκκλησία που πρέπει να δούμε. Θα περιηγηθούμε λοιπόν στα στενά δρομάκια του και θα καταλήξουμε για φαγητό στο Roma Sparita μια Παραδοσιακή Ρωμάνικη Τρατορία.

Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες και καφέ στο Trastevere, το Lungotevere και το νησάκι του Τίβερη (Isola Tiberina). Το βράδυ ελεύθερο.

 

Ημέρα 4η (Δευτέρα 21.11): Ρώμη (πούλμαν μέχρι το ΜΑΧΧΙ)

Η τέταρτη μέρα μας θα ξεκινήσει με μια σύντομη επίσκεψη με το πούλμαν στην αριστοκρατική συνοικία Coppede της βόρειας Ρώμης, μια συνοικία σε στυλ Liberty, που αξίζει τον κόπο να δούμε. Είναι σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα γλύπτη Gino Coppede. - για το φωτογραφικό άλμπουμ μας. Ακολουθεί η γνωριμία εκ του σύνεγγυς με τον πνεύμονα της πόλης, την Βίλα Μποργκέζε.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η Ρώμη είναι μεν ένας απέραντος αρχαιολογικός χώρος, αλλά δεν έχει ένα αξιόλογο Μουσείο Μοντέρνας τέχνης. Τώρα υπάρχει όμως το ΜΑΧΧΙ. Ο ναός της σύγχρονης τέχνης στο Μουσείο - αρχιτεκτόνημα της Zaha Hadid. Θα χαθούμε στα σπλάχνα του όσες ώρες χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε τις διαφορετικές εκθέσεις του. Ακολουθεί βόλτα στο κέντρο με τα πόδια όπου θα τσιμπήσουμε πρόχειρα street food πίτσα με το μέτρο ή μπακαλιαράκια ή πορκέτα ή πανίνι. (Piazza Del Popolo, Piazza di Spagna, Café Greco, Via del Corso, Fontana dei trevi, Pantheon Piazza Navona, Campo de Fiori).

Το απόγευμα ελεύθερο για περαιτέρω βόλτες με ψώνια στο κέντρο, ή ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα συγκεντρωθούμε για να πάμε για φαγητό στο εβραϊκό εστιατόριο Renato al Ghetto (με ταξί).

Ημέρα 5η (Τρίτη 22.11): Ρώμη - Αθήνα

Την τελευταία μέρα μας, αποχαιρετούμε τη Ρώμη από το πρωί και πάμε εκδρομή στα Castelli Romani. Και πρώτα από όλα στο Frascati, την καρδιά των ομώνυμων οίνων του Λάτσιο. Μας περιμένει περιπλάνηση με τα πόδια στα στενά δρομάκια του, επίσκεψη σε παραδοσιακό φούρνο και καφεδάκι με θέα τον κάμπο με τα αμπέλια.

Επόμενος σταθμός μας το Castel Gandolfo στο οποίο βρίσκεται και η θερινή κατοικία του Πάπα πάνω στη λίμνη Αlbano. Μετά από μια βολτίτσα με τα πόδια στο κέντρο του οικισμού θα καταλήξουμε στο αριστοκρατικό εστιατόριο Pagnarelli (από το 1882). Θα επισκεφτούμε την υπόγεια ηφαιστιογενή κάβα του, με την τεράστια συλλογή αντικειμένων και εργαλείων που έχουν σχέση με την αμπελουργία, την οινοποιεία κρασιού, την απόσταξη γκράπας, αλλά και τις αίθουσες γευσιγνωσίας. Κατόπιν στον χώρο του εστιατορίου θα δοκιμάσουμε ένα τοπικό χορτοφαγικό μενού με κρασί της περιοχής απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα στη λίμνη.

Μετά το μοναδική αυτή επίσκεψη και γεύμα αποχαιρετούμε το Λάτσιο και τη Ρώμη και επιστρέφουμε στο αεροδρόμιο Λεονάρντο Ντα Βίντσι για την τελική πτήση μας προς Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Ρώμη

08.35

09.40

5η μέρα

Ρώμη – Αθήνα

18.30

21.30

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Αναχώρηση

Διατροφή

 

Ξενοδοχεία

 

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

Εναλλακτική Ρώμη

 

5 μέρες

18/11

πρωινό

Eliseo 4*

695

+150

+130

Περιλαμβάνονται  check points λεωφορείων

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Πτήσεις με Aegean Airlines Αθήνα Ρώμη Αθήνα (οικονομική θέση)
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* Eliseo ή παρόμοιο
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Γαστρονομικές και πολιτισμικές ξεναγήσεις από τον αρχηγό
  • Δραστηριότητες όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Αρχηγό Αποστολής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείου (6 € το άτομο, ανά ημέρα παραμονής)
  • Είσοδοι ως ακολούθως:

Cinecitta: 15€ είσοδος στο χώρο και την μόνιμη έκθεση + ξενάγηση στα σκηνικά και τα στούντιο

Maxxi: 12€ είσοδος στο μουσείο (8 εκθέσεις)

  • Γεύματα ως ακολούθως:
  • 1η μέρα: Eataly (κατ’ επιλογή μεταξύ των πολλών επιλογών 10-50€) – μεσημέρι
    Renato al Ghetto (Εβραϊκή κουζίνα) (30-35€) - βράδυ
  • 2η μέρα: Street food (πίτσα με το μέτρο ή μπακαλιαράκια ή πορκέτα ή πανίνι) (κατ’ επιλογή 10-15€) - μεσημέρι

Προαιρετική έξοδος για φαγητό ή ποτό με μουσική στο Harrys Bar - βράδυ

  • 3η μέρα: Trattoria a piedi pari (30- 35€) - μεσημέρι

Προαιρετική βόλτα στην πόλη - βράδυ

  • 4η μέρα: Roma Sparita (Ristorante Romano) (30-35€) - μεσημέρι

Προαιρετικά: Pizza (15-20€) - βράδυ

  • 5η μέρα: Ristorante Pagnarelli (Gourmet Ristorante dei Castelli Romani) (40-45€) - μεσημέρι
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

  • Τα γεύματα - δείπνα της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν πάντα ένα μενoύ γευσιγνωσίας. Τα πιάτα σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης. Τα συνοδεύουν ένα ή δύο τοπικά κρασιά εμφιαλωμένα ή χύμα τα οποία δένουν αρμονικά με το γεύμα. Στα εστιατόρια ή τις ταβέρνες της εκδρομής παρουσιάζεται όσο είναι δυνατόν η ποικιλία και η διαφορετικότητα της τοπικής κουζίνας χωρίς τα μενού να επικαλύπτουν το ένα εκείνα των άλλων.
  • Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση του ταξιδιού 15 άτομα.
  • Λόγω κορωνοϊού θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά το σερβίρισμα