Skip to main content

ΙΟΥΝΙΟ 2022 ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ-ΣΙΚΕΛΙΑ! Τελική Τιμή με Φόρους 890€

*Μεγάλη Ελλάδα – Σικελία*

Νάπολη – Αρχαία Ποσειδωνία – Ρήγιο – Μεσσήνη – Κεφαλού – Παλέρμο – Μονρεάλε – Σελινούντας – Ακράγαντας – Κατάνη – Συρακούσες – Αίτνα – Ταορμίνα 

20 – 26 Ιουνίου 2022 (7 Ημέρες)

1ηΗμέρα: Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΘΗΝΑ –  ΝΑΠΟΛΗ

 

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 05.00 το πρωί. Αναχώρηση για Αθήνα στις 06.20 με την Aegean (Α3-101) και άφιξη στις 07.15.

 

Αναχώρηση από Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 06.00 και πτήση για Νάπολη με την Aegean (Α3-680)στις 08.10.  Άφιξη στο αεροδρόμιο   στις 08.55 ώρα τοπική.

Επιβίβαση  στο πούλμαν και ξεκινάμε τη γνωριμία της Νάπολης, την πόλη της μυθικής σειρήνας Παρθενόπης. Ένας πανοραμικός γύρος, για να τη δούμε από ψηλά και να θαυμάσουμε τη μοναδική θέα στον κόλπο της, με φόντο το Κάπρι, την  Ίσκια, την Κοστιέρα του  Σορέντο και τον Βεζούβιο, το διάσημο βουνό-ηφαίστειο. 

Έτσι θα καταλάβουμε γιατί η Νάπολη αποκαλείται και είναι γνωστή, ως η ‘’Bella Napoli’’. Εξ’ άλλου όπως έλεγαν κάποτε, «vedi Napoli e poi  muori», που σημαίνει ότι πρωτού φύγει κανείς από αυτόν τον κόσμο, πρέπει οπωσδήποτε να τη γνωρίσει. Γιατί  αυτή η εμπειρία, που ενώνει τις υπέροχες ομορφιές που έχει ο τόπος με τη ζεστασιά των ανθρώπων του, είναι μαγική και μένει αξέχαστη. Η πόλη έχει μακρόχρονη ιστορία και όπως μαρτυράει το όνομά  της ιδρύθηκε από Έλληνες. Μέχρι την Ένωσή της με την Ιταλία(1860), κατακτήθηκε από πολλούς λαούς (Ρωμαίοι, Βυζάντιο, Νορμανδογερμανοί, Φράγκοι, Αραγώνες, Ισπανοί, ακόμα και Αυστριακοί). Όλοι άφησαν από κάτι στο πέρασμα τους, υλικό αλλά και πνευματικό, πλάθοντας έτσι τη διάσημη στους Ιταλούς «napoletanità», την ιδιαίτερη δηλαδή πολιτιστική και πολιτισμική ταυτότητα της πόλης και των ανθρώπων της.

Είναι αυτό που  συναντάει και γνωρίζει κάποιος σήμερα, περπατώντας στο πλούσιο αρχιτεκτονικά και σύνθετα δομημένο ιστορικό της κέντρο,  γνωρίζοντας ταυτόχρονα τα ήθη και τον τρόπο ζωής των ναπολιτάνων. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο, ότι η πόλη υπήρξε στο παρελθόν, για πάνω από τέσσερις αιώνες, το κέντρο και η πρωτεύουσα  του βασιλείου των δύο Σικελιών ή του βασιλείου της Νάπολης, όπως κατά καιρούς το έλεγαν(1443-1860).

Η μεγάλη πλατεία Πλεμπισίτο με το βασιλικό μέγαρο και τη νεοκλασική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Πάολα, το όμορφο και ιστορικό καφέ Γκαμπρίνους, το θέατρο Σαν Κάρλο, η στοά του Ουμπέρτο του 1ου, οι κεντρικοί δρόμοι  βία Τολέδο και βία Κιάια με τα μπαρόκ κτήρια και τα εμπορικά καταστήματα, η γειτονιά της  χιλιοτραγουδισμένης  Σάντα Λουτσία και τα  καλοδιατηρημένα κάστρα, είναι μέρος  από την πολυσύνθετη  εικόνα της πόλης.

 

Χρόνος ελεύθερος για έναν καφέ, μια  πίτσα μαργαρίτα - εκεί όπου γεννήθηκε - ή ένα από τα  πιο γνωστά ναπολιτάνικα γλυκά (σφολιατέλα/παστιέρα/μπαμπά) και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο. Άφιξη, τακτοποίηση και λίγη ξεκούραση.

Αργότερα  θα επισκεφθούμε  το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία στον κόσμο, αφού φιλοξενεί πολύ σπουδαία και εντυπωσιακά εκθέματα της ελληνορωμαϊκής εποχής, σχεδόν όλα τα ευρήματα από το Ερκολάνο και την Πομπηία, όπως το ψηφιδωτό της μάχης της Ισσού, ελληνικά ευρήματα  προερχόμενα από την ευρύτερη περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας, την εξαιρετική συλλογή Φαρνέζε (Μαρτύριο της  Δίρκης) και την αξιόλογη συλλογή με τα αιγυπτιακά. Βραδινή έξοδος/περίπατος στην πόλη με τον συνοδό. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Στην  περιφέρεια της Καμπανίας όπου βρίσκεται η Νάπολη και η Ποσειδωνία, γευόμαστε  ζυμαρικά με θαλασσινά, τη σαλάτα καπρέζε (ντομάτα και μοτσαρέλα) ή ραβιόλι καπρέζι (με γέμιση τυριών και μυρωδικών με συνοδεία σάλτσας ντομάτας), ή την ιμπεπάτα ντι κότσε(μύδια βραστά αρωματισμένα), πάστα αλό σκόλιο (ζυμαρικά με θαλασσινά), πόλπο αφογκάτο (χταπόδι με σάλτσα ντομάτας). Επίσης σαλσίτσια ε φριαριέλι (χοιρινό λουκάνικο με χόρτα), κρέατα της ώρας, πίτσα ναπολετάνα, σπαγγέτι αλά πουτανέσκα (με σάλτσα τομάτας, σκόρδο, ελιές και κάπαρη), πάστα αλά τζενοβέζε (με ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας, καρότο και σέλινο), πάστα αλό σκαρπαριέλο (με τοματάκια, σκόρδο, βασιλικό και τριμμένο  τυρί), γλυκαινόμαστε με  την τόρτα καπρέζε, μπαμπά η σφολιατέλα ή τη ντελίτσια αλ λιμόνε και  πίνουμε ένα αυθεντικό δροσερό λιμοντσέλο. Ασφαλώς και έναν  κλασικό  εσπρέσο ή έναν καπουτσίνο.

2η Ημέρα: Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ – ΡΗΓΙΟ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφθούμε ένα σπουδαίο ελληνικό αρχαιολογικό χώρο της Μεγάλης Ελλάδας, την αρχαία Ποσειδωνία. Βρίσκεται στην πεδιάδα του ποταμού Σέλε,  την πατρίδα  της βουβαλίσιας μοτσαρέλας. Στον αρχαιολογικό χώρο έχουν σωθεί και ανασκαφεί, μέρος από τα τείχη και τμήματα της πόλης, με ευρήματα ελληνικά αλλά και ρωμαϊκά, καθώς η πόλη επέζησε και κατά την ρωμαϊκή εποχή. Δεσπόζουν όμως  με την παρουσία τους και  κυριαρχούν με την ομορφιά τους, οι τρεις αρχαίοι ναοί δωρικού ρυθμού, του 6ου και 5ου αιώνα π.Χ., από τους  καλύτερα διατηρημένους.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο υπάρχει πληθώρα αρχαίων ευρημάτων. Ξεχωριστή όμως θέση κατέχει ο «Τάφος του Βουτηχτή», ο οποίος φέρει ένα από τα ελάχιστα δείγματα αρχαίας ελληνικής ζωγραφικής που έχουν διασωθεί, εξαιρώντας βέβαια τη ζωγραφική των αγγείων. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την περιοχή του Ρηγίου της Καλαβρίας όπου θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

ΡΗΓΙΟ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Μετά το πρόγευμα θα γνωρίσουμε την πόλη του Ρηγίου. Είναι γνωστή για την ελληνική της προέλευση, για την εξαιρετική θέα προς τη Σικελία και για το ομορφότερο παραλιακό χιλιόμετρο της Ιταλίας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ντόπιοι. Εξαιρετικό είναι και το Αρχαιολογικό της μουσείο, του οποίου τα εκθέματα μας δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα, για την άνθηση και τη σπουδαιότητα των ελληνικών πόλεων της νότιας Ιταλίας.

Θα δούμε πλήθος αγγείων, χρηστικά εργαλεία και καθημερινά αντικείμενα, κτερίσματα και κοσμήματα και κάποια μοναδικά εκθέματα όπως τους πίνακες των Επιζεφυρίων Λοκρών. Κυρίως όμως θα δούμε τους δύο υπέροχους μπρούντζινους πολεμιστές του Ριάτσε(5ος αιώνας π.Χ.).

Λίγος χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια περνώντας με το ferry boat τα στενά της Σκύλλας και της Χάρυβδης, 20 λεπτά διαδρομή, θα μπούμε στη Σικελία και στην πόλη της  Μεσσήνης, όπου θα έχουμε πανοραμική περιήγηση και σύντομη στάση στην κεντρική πλατεία  του Καθεδρικού ναού.

Συνεχίζοντας την πορεία μας, παίρνουμε το δρόμο προς τα δυτικά για  την παραλιακή μεσαιωνική Κεφαλού. Η πόλη είναι κτισμένη κάτω από έναν τεράστιο βράχο και είναι γνωστή για την ομορφιά της και κυρίως για τον μεγάλο Καθεδρικό  ναό με τα υπέροχα βυζαντινά ψηφιδωτά του 12ου μ.Χ. αιώνα. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για Παλέρμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

Τυπικά πιάτα της Σικελίας: Μεσογειακή κουζίνα με πολλές επιρροές από τον αραβικό κόσμο, που βασίζεται πολύ στο ψάρι, στην τομάτα  και γενικά στα κηπευτικά. Πάστα κον λε σάρδε(ζυμαρικά με σαρδέλες, κρεμμύδι, κουκουνάρι, σταφίδες, άγριο μάραθο, αμύγδαλα και παστές αντζούγιες),  πάστα αλλα νόρμα (ζυμαρικά με τομάτα, μελιτζάνες, βασιλικό και τριμμένη αλμυρή ρικότα), μπουσιάτε κον ραγού ντι τόνο (ζυμαρικά με τομάτα, κρεμμύδι και ψάρι τόνο, καζαρέτσε αλά τραπανέζε(ζυμαρικά με τοματάκια, αμύγδαλα, βασιλικό, σκόρδο και τυρί πεκορίνο), παρμιτζιάνα ντι μελεντζάνε(μελιτζάνες, σάλτσα τομάτας, κρεμμύδι, σκόρδο και τυρί παρμεζάνα), πέσιε σπάντα αλλά σιτσιλιάνα (ψάρι ξιφίας με τομάτα, ελιές, σκόρδο και κουκουνάρι), πόλπο μπολίτο (βραστό χταπόδι με λάδι, λεμόνι, μαϊντανό), κους- κους αλά τραπανέζε (με ψάρι, όχι κρέας) αραντσίνε(ι), καπονάτα (τομάτες,  μελιτζάνες, σέλινο, κρεμμύδι, κάπαρη, ελιές).

 

4η Ημέρα: Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη του Παλέρμο, την πόλη του μπαρόκ, αλλά και την πόλη με τις βυζαντινές, αραβικές, νορμανδικές και ισπανικές επιρροές. Η Πιάτσα Πραιτόρια με το Δημαρχείο και το σιντριβάνι της ντροπής, η εκκλησία της Παναγίας της Μαρτοράνας με τα βυζαντινά ψηφιδωτά, ο εντυπωσιακός Καθεδρικός ναός με τους τάφους των βασιλέων και το παρεκκλήσι με το ιερό λείψανο της προστάτριας της πόλης Αγίας Ροζαλίας, τα Κουάτρο Κάντι με τα τέσσερα ομοιόμορφα και αντικριστά μεταξύ τους κτήρια και η λυρική σκηνή ‘’Τεάτρο Μάσιμο’’, μαζί με το θέατρο ‘’Πολιτεάμα Γκαριμπάλντι’’, είναι μερικά από τα μέρη τα οποία θα επισκεφθούμε.

Στο κοντινό Μονρεάλε ο νορμανδικός Καθεδρικός ναός με τις αραβικές επιρροές και την πλούσια διακόσμηση με τα πάνω από 6.000 τ.μ. ψηφιδωτά θα μας εντυπωσιάσει.

Επιστροφή στο Παλέρμο και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Ενδιαφέρον έχουν και οι χαρακτηριστικές και πολλές υπαίθριες αγορές της πόλης, όπως αυτή της Βουτσιρία την οποία έκανε διάσημη με τον πίνακά του ο ζωγράφος Ρενάτο Γκουτούζο, αλλά και η μεσογειακή κουζίνα που βασίζεται πολύ στο ψάρι (ιδιαίτερα ξιφία και τόνο) και στα λαχανικά. Δοκιμάστε και μία αραντσίνα (ρυζοκροκέτες με γέμιση) και μην ξεχάσετε τα διάσημα γλυκά αραβικής προέλευσης, κανόλο και κασάτα. Διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα: Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – KATANH

 

Πρωινό και αναχώρηση. Θα ξεκινήσουμε με την μετάβαση και την επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο του Σελινούντα, για να γνωρίσουμε τα ερείπια και τους μερικώς αναστυλωμένους ναούς, της δυτικότερης αρχαίας Ελληνικής πόλης στη Σικελία. Ιδρύθηκε κατά το δεύτερο μισό του 7ου π.Χ. αιώνα από Μεγαρείς, προερχόμενους από τα Μέγαρα Υβλαία, την πρώτη τους αποικία στην ανατολική Σικελία.

Στη συνέχεια αναχωρούμε  για τον αρχαιολογικό χώρο της καταπληκτικής κοιλάδας των Ελληνικών ναών του Ακράγαντα, την ομορφότερη πόλη των θνητών όπως την είχε αποκαλέσει ο Πίνδαρος. Είναι η πόλη του αρχαίου φιλοσόφου Εμπεδοκλή και του νεότερου νομπελίστα συγγραφέα Πιραντέλλο.

Στην ξενάγηση θα απολαύσουμε την ομορφιά του  αρχαιολογικού χώρου και θα θαυμάσουμε τα απομεινάρια των δωρικών ναών της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, του Δία και των Διόσκουρων.

Μετά την καταπληκτική αυτή εμπειρία, αναχωρούμε με προορισμό την πόλη της Κατάνης, που βρίσκεται στην ανατολική  πλευρά της Σικελίας, διασχίζοντας την ενδοχώρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

 

6η Ημέρα: Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΑΙΤΝΑ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την πόλη του Αρχιμήδη, τις ξακουστές και σπουδαίες Συρακούσες, γνωστές στην αρχαιότητα ως Πεντάπολη, λόγω του μεγάλου μεγέθους της.  

Πρώτα θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Νεάπολης.  Θα δούμε τον  τεράστιο βωμό του Ιέρωνα, τα λατομεία του Παραδείσου,  το αφτί του Διονυσίου  και βέβαια το υπέροχα σμιλεμένο στο βράχο, αρχαίο Ελληνικό θέατρο. Κατόπιν, περνώντας τη μικρή γέφυρα, θα περάσουμε στο γραφικό νησί της Ορτυγίας. Εδώ είναι  το ιστορικό κέντρο της πόλης, αλλά και το σημείο στο οποίο πρωτοεγκαταστάθηκαν οι Κορίνθιοι άποικοι που την ίδρυσαν, κατά το δεύτερο μισό του 8ου  π.Χ. αιώνα.  

Θα δούμε τον ναό του Απόλλωνα,  την πλατεία του Αρχιμήδη με το σιντριβάνι της θεάς Άρτεμις και  μέσα από μικρά στενά, θα βρεθούμε στην πολύ όμορφη κεντρική πλατεία Ντουόμο, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός ναός. Η πλατεία περιστοιχίζεται από εντυπωσιακά μέγαρα εποχής, αλλά και τον ωραίο ναό που είναι αφιερωμένος στην προστάτρια της πόλης, την Αγία Λουκία. Μέσα σ’ αυτόν φιλοξενείται το έργο του Καραβάτζιο, ο ‘’Ενταφιασμός της Αγίας Λουκίας’’.

Ο δε Καθεδρικός ναός, είναι  εντυπωσιακός, όχι μόνο για την όμορφη μπαρόκ πρόσοψη του, αλλά κυρίως επειδή έχει κτιστεί ενσωματώνοντας τον αρχαίο δωρικό ναό της Αθηνάς, δομικά μέλη του οποίου είναι εμφανώς ευδιάκριτα εξωτερικά, αλλά και στο εσωτερικό του. Στο εσωτερικό βλέπουμε τη μεγάλη επιγραφή πού αναφέρεται στην άφιξη και παρουσία του Απόστολου Παύλου στις Συρακούσες και στην ίδρυση της πρώτης

χριστιανικής Εκκλησίας, στη Σικελία. Ολοκληρώνουμε με την πηγή της Αρέθουσας και την θέα στο μεγάλο λιμάνι, τον τόπο της ολοκληρωτικής καταστροφής του αθηναϊκού στόλου, κατά τη διάρκεια των δραματικών και μοιραίων γεγονότων του Πελοποννησιακού πολέμου.

Λίγος χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Αίτνα. Αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, καιρικές και ηφαιστειακής δραστηριότητας, σήμερα θα επισκεφθούμε το ψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης (3350 μ. περίπου) και ένα από τα πλέον δραστήρια σε όλο τον κόσμο.

Μέσω μιας όμορφης ανηφορικής διαδρομής, περνώντας από γραφικά χωριά, ποικιλόμορφη βλάστηση, δασώδεις εκτάσεις και σεληνιακά λαβικά τοπία, φθάνουμε στο καταφύγιο Σαπιέντσα, σχεδόν στα 2000 μέτρα υψόμ. Εκεί βρίσκουμε μια σειρά από ανενεργούς κρατήρες και καταστήματα με σουβενίρ, τοπικά προϊόντα, καφέ και φαγητό. Λίγος χρόνος ελεύθερος και επιστροφή  στο ξενοδοχείο στην Κατάνη. Διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα: Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ – ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το μαργαριτάρι της Σικελίας, την όμορφη Ταορμίνα. Βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Σικελίας και σε υψόμετρο λίγο πάνω από τα 300 μέτρα. Ειπώθηκε κάποτε, ότι μετά τη Δημιουργία, ο Θεός τοποθέτησε εδώ ένα κομμάτι Παραδείσου που του  περίσσεψε.

Στην περιήγηση μας θα δούμε την πύλη Μεσσήνη, την κεντρική εμπορική οδό Ουμβέρτου, το μέγαρο Κορβάϊα, την πλατεία ΙΧ Απρίλε, το σαλόνι της πόλης, με τον Πύργο του Ρολογιού, τα ωραία κτήρια και τα κοσμοπολίτικα καφέ. Μοναδική η θέα προς το Ιόνιο, προς τις νότιες ακτές της Καλαβρίας, τους Κήπους της Νάξου και την Αίτνα. Στολίδι της πόλης το Αρχαίο θέατρο που είναι κτισμένο σε καταπληκτική πανοραμική θέση.

Χρόνος ελεύθερος για ένα πιάτο ζυμαρικά ‘’πάστα αλά Νόρμα’’ ή ένα αραντσίνο ή ένα ακόμα σιτσιλιάνικο παγωτό, γλυκό ή καφέ και αναχώρηση για την Κατάνη, όπου θα επισκεφθούμε την κεντρική πλατεία της πολύπαθης πόλης. Εκεί θα δούμε τον ‘’Ου Λιότρου’’, δηλαδή το άγαλμα του ελέφαντα φτιαγμένο από ηφαιστειακή πέτρα - σύμβολο της πόλης-, το Δημαρχείο, το σιντριβάνι του Αμενάνο και τον Καθεδρικό ναό, με τον τάφο του σπουδαίου μουσικού Βιτσέντζο Μπελίνι και βέβαια το παρεκκλήσι στο οποίο φυλάσσεται το σκήνωμα της Αγίας Αγάθης, της προστάτριας της πόλης. 

Άλλες εικόνες και μνημεία της πόλης είναι το κάστρο Ουρσίνο, το θέατρο Μπελίνι, το αρχαίο Ελληνικό θέατρο και η οδός Ετνέα - η κεντρική και ομορφότερη της πόλης - με καφέ, καταστήματα και πολλές μπαρόκ εκκλησίες. Λίγο πιο πάνω βρίσκεται η πλατεία του Στησίχορου και τα ερείπια του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου. Χρόνος ελεύθερος και στις  17.00 αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Κατάνης.

 

Πτήση Επιστροφής

Αναχώρηση προς Αθήνα με Aegean (Α3-673), στις 19.25 με άφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 21.55. Συνεχίζουμε με πτήση προς Θεσσαλονίκη (Α3-136) στις 23.05 και άφιξη στη συμπρωτεύουσα στις 00.00.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ  ΧΩΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ

 

  • Ιστορικό κέντρο Νάπολης (από το 1995),
  • Αρχαιολογικός Χώρος Ποσειδωνίας (από το 1998),
  • Κατάνη για το Μπαρόκ (από το 2002),
  • Αρχαιολογικός Χώρος Συρακουσών (από το 2005),
  • Αίτνα (από το 2013),
  • Αρχαιολογικός Χώρος Ακράγαντα (1997),
  • Παλέρμο για τα Άραβο-Νορμανδικά (από το 2015),
  • Καθεδρικοί Ναοί της Κεφαλού και του Μονρεάλε (από το 2015).


  

Τελική Τιμή με Φόρους ανά Άτομο σε Δίκλινο

Αναχώρηση από Αθήνα: €890

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: +€80

Μονόκλινο: +€250

Κρατήσεις με προκαταβολή €250 το άτομο

Αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας & Κύπρο:

Ηράκλειο

+€80 χρέωση ανά άτομο

Χανιά

+€80 χρέωση ανά άτομο

Αλεξανδρούπολη

+€80 χρέωση ανά άτομο

Ρόδος

+€80 χρέωση ανά άτομο

Κύπρος

+€120 χρέωση ανά άτομο

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με τη Aegean με επιστροφή.
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Μια (1) αποσκευή 20 κιλών και μία (1) χειραποσκευή 8 κιλών.
  • Μια (1) διανυκτέρευση στη Νάπολη, Μια (1) στο Ρήγιο, Δυο (2) στο Παλέρμο και Δυο (2) στην Κατάνια - Σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* αστέρων.
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο.
  • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός (κος Γιάννης Λουκάς).
  • Τοπικοί ξεναγοί στο Αρχ. Μουσείο Νάπολης στη Ποσειδωνία, στο Παλέρμο, στον Ακράγαντα και στις Συρακούσες.
  • Φόροι εισόδου λεωφορείου εντός πόλεων, αρχ. χώρων & στην Αιτνα (check Point), Parking.
  • Εισιτήριο και ναύλα λεωφορείου για το ferry boat των στενών της Μεσσήνης.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια σε αρχ. χώρους, μουσεία, αρχ. θέατρα, εκκλησίες και όπου αλλού ζητείται.
  • Γεύματα εντός και εκτός ξενοδοχείου.
  • Δημοτικός Φόρος πληρωτέος απ’ ευθείας στα ξενοδοχεία (σύνολο €26 ανά άτομο).
  • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά – Όπου και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Προαιρετική Ασφάλιση Covid-19 με την εγγύηση της INTERAMERICAN με κόστος €15.

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

  • Αρχ. Μουσείο Νάπολης: €15 ενήλικες, €2 από 18-25 ετών, κάτω 18 ετών δωρεάν.
  • Ποσειδωνία: €12 ενήλικες, €2 από 18-25 ετών, κάτω από 18 ετών δωρεάν.
  • Αρχ. Μουσείο Ρηγίου: €8 ενήλικες, €2 από 18-25 ετών, κάτω από 18 ετών δωρεάν.
  • Καθεδρικός Μονρεάλε: €4.
  • Εκκλησία Παναγίας Μαρτοράνα: €2.
  • Αρχ. Πάρκο Ακράγαντα: €10 ενήλικες, €2 από 18-25 ετών, κάτω από 18 ετών δωρεάν.
  • Αρχ. Πάρκο Συρακουσών: €10 ενήλικες, €2 από 18-25 ετών, κάτω από 18 ετών δωρεάν.
  • Καθεδρικός Συρακουσών:  €2.
  • Αρχ. Θέατρο Ταορμίνα: €10 ενήλικες, €5 από 18-25 ετών, κάτω από 18 ετών δωρεάν.
  • Αρχ. Πάρκο Σελινούντα: €6 ενήλικες, €3 από 18-25 ετών, κάτω από 18 ετών δωρεάν.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ / ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ.
  • Μπορείτε να ταξιδέψετε με Ταυτότητα ή Διαβατήριο.
  • Η ταυτότητα πρέπει να έχει τα στοιχεία και σε Λατινικούς χαρακτήρες.
  • Το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ άνω των 6 μηνών και φωτοτυπία του διαβατηρίου ή της ταυτότητας πρέπει να κατατεθούν στο γραφείο μας.
  • Στους αρχαιολογικούς χώρους, είναι πιθανόν η ξενάγηση να γίνει με χρήση ακουστικών με κόστος €2. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του γκρουπ.
  • Κάποιες φορές, που φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις εντός των επισκέψιμων χώρων, το κόστος του εισιτήριου  ανεβαίνει €3-€5.
  • Τα ωράρια/τιμές ισχύουν ως έχουν αν και υπάρχει η πιθανότητα κάποιας αλλαγής.
  • Καλό παπούτσι για περπάτημα, νερό, καπέλο για τον ήλιο, ομπρέλα (ανάλογα την εποχή)
  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς όμως να παραληφθεί κάτι.