Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ Καλοκαίρι 2023 από 995

 Όλμπια, Κόστα Σμεράλντα, Σάσαρι, Αλγκέρο, Σπήλαιο του Ποσειδώνα, Μπόζα, Σου Νουράξι, Κάλιαρι, Φυσικό Πάρκο Μολεντάργκιους, Αρχαιολογικό Πάρκο της Νόρα, Οργκοσόλο, Νουόρο, Οροζέι

 Αναχωρήσεις: 2, 9, 16, 23, 30 Ιουλίου, 27 Αυγούστου, 3 Σεπτεμβρίου        8 μέρες                                                          

1η μέρα: Αθήνα - Όλμπια

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την Όλμπια, το οικονομικό κέντρο του βόρειου τμήματος της Σαρδηνίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ESSENZA OLBIA 4* (www.essenzahotelolbia.com). Διανυκτέρευση. 

 

2η μέρα: Όλμπια, Περιήγηση - Κόστα Σμεράλντα/Πόρτο Τσέρβο, Σάντα Τερέζα - Όλμπια

Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας περιήγησης στην Όλμπια θα γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δούμε την πλατεία Σαν Σιμπλίτσιο με τον ομώνυμο ναό του 11ου αιώνα, την εκκλησία του Αγίου Παύλου κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κοσμοπολίτικη ακτογραμμή της Κόστα Σμεράλντα (Cοsta Εsmeralda, Σμαραγδένια Ακτή), που είναι διάσπαρτη από υπερπολυτελείς βίλες και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Θεωρείται ο "γήινος παράδεισος" - ένα μαγευτικό τοπίο με διαυγή γαλαζοπράσινα νερά και γραφικούς γρανιτένιους βράχους που σχηματίζουν δαντελωτές ακρογιαλιές, πνιγμένες στο πράσινο. Τα σπίτια της περιοχής είναι φτιαγμένα από τοπική πέτρα και έχουν κήπους γεμάτους πολύχρωμα λουλούδια. Θα γνωρίσουμε περιπατητικά το πανέμορφο και ειδυλλιακό Πόρτο Τσέρβο με τα γραφικά δρομάκια, τις βίλες, τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, τα ακριβά εστιατόρια, τις πολυτελείς μπουτίκ γνωστών σχεδιαστών μόδας και τα κλαμπ του γκολφ. Το Πόρτο Τσέρβο είναι ένα από τα πολυτελέστερα θέρετρα του κόσμου - αποτελεί τόπο διακοπών για τους κοσμικούς του διεθνούς τζετ σετ, οι οποίοι συνήθως καταφθάνουν εδώ με τις μεγαλοπρεπείς θαλαμηγούς τους. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε την Σάντα Τερέζα, ένα γραφικό χωριό στο οποίο δεσπόζει ο επιβλητικός Πύργος Longosardo του 16ου αιώνα. Βρίσκεται σε ένα ακρωτήριο στο βόρειο άκρο του νησιού που "βλέπει" προς το στενό του Μπονιφάτσιο και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

 

3η μέρα: Όλμπια - Σάσαρι - Αλγκέρο

Πρωινή αναχώρηση για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, την εμπορική πρωτεύουσα της βόρειας Σαρδηνίας, το Σάσαρι. Η πόλη ιδρύθηκε από εμπόρους της Πίζας και της Γένοβας στις αρχές του 13ου αιώνα και υπήρξε έδρα του πρώτου Πανεπιστημίου της Σαρδηνίας. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους καταπράσινους Δημοτικούς Κήπους, το Πανεπιστήμιο, την εκκλησία της Σάντα Μαρία ντι Μπετλέμ, που είναι μια από τις πιο παλαιές της πόλης κ.ά. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα γραφικά δρομάκια, θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου γύρω από τον οποίο αναπτύσσεται η μεσαιωνική συνοικία, θα δούμε το ιστορικό σιντριβάνι της πόλης τη Φοντάνα ντι Ροσέλο και θα φθάσουμε στην Πιάτσα ντι Ιτάλια, στην οποία δεσπόζει το επιβλητικό Παλάτσο ντε λα Προβίντσια. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα ή για έναν καφέ και συνεχίζουμε για το πανέμορφο Αλγκέρο (Alghero), που βρίσκεται στα βορειοδυτικά παράλια του νησιού. Η πόλη ιδρύθηκε στις αρχές του 12ου αιώνα από την πλούσια οικογένεια Ντόρια της Γένοβας στην χερσόνησο απέναντι από τον ομώνυμο κόλπο. Τον 14ο αιώνα κατακτήθηκε από τους Αραγωνέζους. Το παλιό λιμάνι, γεμάτο καλντερίμια και στενά δρομάκια, περιβάλλεται από τείχη με επάλξεις και αμυντικούς πύργους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SMY CARLOS V 5* (https://smycarlosvwellnessalgherohotel.com-hotel.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

 

4η μέρα: Αλγκέρο, Περιήγηση, Κάπο Κάτσια /Σπήλαιο του Ποσειδώνα  

Πρωινή περιήγηση στην υπέροχη πόλη, που σήμερα είναι ένα πολυσύχναστο τουριστικό λιμάνι. Θα περπατήσουμε στο γραφικό ιστορικό κέντρο με την παλαιά αμυντική του οχύρωση, στα στενά δρομάκια με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και στην παραλία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το περίφημο Σπήλαιο του Ποσειδώνα (Grotta di Nettuno/Neptune's Grotto), που βρίσκεται στην περιοχή Κάπο Κάτσια (Capo Caccia) στις κοφτερές πλαγιές της δυτικής ακτής, η οποία, λόγω των απόκοσμων πέτρινων σχηματισμών της, επονομάζεται  "βασίλειο των ξωτικών".

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε από ντόπιους ψαράδες τον 18ο αιώνα και έκτοτε εξελίχθηκε σε ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Πρόκειται για έναν θεαματικό σχηματισμό ασβεστολιθικών σπηλαίων, ένα γεωλογικό θαύμα που πραγματικά εκπλήσσει τους επισκέπτες (το κόστος πλοιαρίου και εισόδου στο σπήλαιο περιλαμβάνεται). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

 

5η μέρα: Αλγκέρο - Μπόζα - Σου Νουράξι/Μπαρουμίνι - Κάλιαρι

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την παραθαλάσσια καρτποσταλική Μπόζα (Bosa), η παλιά πόλη της οποίας, κάτω από το καλοδιατηρημένο κάστρο των Μαλασπίνα/Καστέλο Μαλασπίνα, είναι ένας μεσαιωνικός λαβύρινθος με λιθόστρωτα δρομάκια και σπίτια βαμμένα σε υπέροχα παστέλ χρώματα. Χρόνος ελεύθερος βόλτα ή καφέ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο Σου Νουράξι στην περιοχή Μπαρουμίνι με τα εντυπωσιακά ερείπια του πολιτισμού που άνθησε στην Σαρδηνία κατά τους προϊστορικούς χρόνους: τα μοναδικής αρχιτεκτονικής μεγαλιθικά κτίσματα νουράγκε (ή νουράγκι/nouraghe, 1900 π.Χ.-730 π.Χ.). Τα νουράγκε αποτελούν το σύμβολο της Σαρδηνίας και του χαρακτηριστικού πολιτισμού της και από το 1997 βρίσκονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το Σου Νουράξι είναι το μεγαλύτερο νουραγκικό φρούριο στην Σαρδηνία, μέσα και γύρω από το οποίο αναπτύχθηκε ο οικισμός από το 1500 π.Χ. έως και τον 6ο αιώνα π.Χ. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για το Κάλιαρι, την πρωτεύουσα και σημαντικό λιμάνι της Σαρδηνίας, μια πόλη με μακραίωνη ιστορία που βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού. Το όνομα Κάλιαρι στην τοπική διάλεκτο σημαίνει κάστρο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο T HOTEL 4* (www.thotel.it). Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

 

6η μέρα: Κάλιαρι, Ξενάγηση, Φυσικό Πάρκο Μολεντάργκιους, Αρχαιολογικό Πάρκο της Νόρα

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη με την πλούσια πολιτιστική ιστορία, που δημιουργήθηκε από τους Φοίνικες, τους Καρχηδόνιους, τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς και άλλους κατακτητές που πέρασαν και άφησαν τα σημάδια τους. Το Καστέλλο (Castello), η παλιά πόλη με τα αριστοκρατικά κτίρια, ο μεγαλοπρεπής Καθεδρικός ναός της Σάντα Μαρία, η πλατεία Συντάγματος (ντέλα Κοστιτουζιόνε), το Κυβερνείο, η πλατεία Ματεότι, ο Πύργος του Ελέφαντα, η εκκλησία των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, οι διάφοροι οχυρωματικοί χώροι είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης, ενώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περιοχή του Φυσικού Πάρκου Μολεντάργκιους (Parco Naturale Molentargius) με τις αλυκές και τα φλαμίνγκο για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα προς το πέλαγος. Ολοκληρώνουμε την σημερινή μας ξενάγηση επισκεπτόμενοι την περιοχή του Αρχαιολογικού Πάρκου της Νόρα με τα ερείπια της Καρχηδονιακής πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

 

7η μέρα: Κάλιαρι - Οργκοσόλο - Νουόρο - Οροζέι

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το χωριό Οργκοσόλο, όπου θα δούμε την περίφημη υπαίθρια "πινακοθήκη" των εκατοντάδων ζωγραφιστών τοίχων των σπιτιών με πολιτικό και όχι μόνο περιεχόμενο. Συνεχίζουμε για το Νουόρο (Nuoro), μια σημαντική πόλη που βρίσκεται στην κεντροανατολική Σαρδηνία, στους πρόποδες του όρους Ορτομπένε και που ως γενέτειρα πολλών ποιητών, λογοτεχνών, ζωγράφων και γλυπτών θεωρείται το μεγαλύτερο πολιτιστικό κέντρο της Σαρδηνίας, εξ ου και το προσωνύμιο "Αθήνα της Σαρδηνίας". Μετά την βόλτα μας στους γραφικούς δρόμους της παλιάς πόλης θα υπάρχει χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο IL QUERCETO 4* (www.ilquerceto.com), που βρίσκεται κοντά στο Οροζέι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: Οροζέι - Όλμπια - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος το πρωί μέχρι την ώρα της μεταφοράς μας στο αεροδρόμιο της Όλμπια και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα. 

 

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο.
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. 

 

Αναχωρήσεις: 2, 9, 16, 23, 30 Ιουλίου, 27 Αυγούστου, 3 Σεπτεμβρίου                                                                  

8 μέρες  

 Τιμή κατ΄ άτομο

 

 

Δίκλινο

995

3ο άτομο έως 12 ετών

895

Μονόκλινο

1395

  

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΟΛΜΠΙΑ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
  • Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά
  • Επτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός από την Όλμπια που είναι μόνο με πρωινό
  • Εισιτήριο πλοιαρίου και εισόδου στο Σπήλαιο του Ποσειδώνα
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α. 

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 400 €
  • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: 100 € και από άλλες πόλεις: 200 € με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

Πτήσεις Προγράμματος 

1η μέρα

ΑΘΗΝΑ

ΟΛΜΠΙΑ

A3 686     16:10 - 17:30

8η μέρα

ΟΛΜΠΙΑ

ΑΘΗΝΑ

A3 687     18:15 - 21:10