Skip to main content

Μιλάνο – Λίμνες Β. Ιταλίας - Τορίνο Καθαρά Δευτέρα 2023! από 495€

Αναχωρήσεις  :  23,25 Φεβρουαρίου ‘23 ...5ημ.                    

Early Booking για περιορισμενο αριθμο θέσεων!

Μιλάνο – Λίμνες Β. Ιταλίας - Τορίνο , Κόμο, Λουγκάνο, Λάγκο Ματζιόρε, Μπέργκαμο, Μιλάνο

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ – ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ – ΜΙΛΑΝΟ BY NIGHT

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Πρώτος μας κοντινός και υπέροχος σταθμός, το ξακουστό Μπέργκαμο, μία πόλη με δύο όψεις. Η κάτω πόλη μοντέρνα, με εντυπωσιακές πλατείες και  ενδιαφέροντα ιστορικά κτίρια, ενώ η Άνω πόλη μεσαιωνική, αλλά και αριστοκρατική που περικλείεται από  καλοδιατηρημένα ενετικά τείχη με λιθόστρωτα σοκάκια. Την Άνω πόλη θα την επισκεφτούμε με το γραφικό οδοντωτό τρενάκι(έξοδα εξ ιδίων) και θα έχουμε μαγευτική θέα όλης της πόλης από το Κάστρο Σαν Βιτζίλιο. Αφού ολοκληρώσουμε τις περιηγήσεις μας στο Άνω και στο Κάτω Μπέργκαμο, επιστρέφουμε στο Μιλάνο για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Θα ακολουθήσει νυχτερινή περιήγηση στο κέντρο της πόλης των διάσημων οίκων μόδας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ - ΚΟΜΟ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ    

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μαγευτικό Κόμο, το οποίο είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ξεχωριστές πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό του κέντρο και θα θαυμάσουμε το καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης Κόμο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ελβετία. Υπέροχα τοπία μας οδηγούν στο Λουγκάνο, στην πόλη που χτυπά με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού και είναι χτισμένη επάνω στην ομώνυμη λίμνη. Η ομορφιά της δεν οφείλεται μόνο στη φύση, αλλά κυρίως στους κατοίκους της, που έχουν φροντίσει να τη διατηρούν τόσο παραδοσιακή όσο και σύγχρονη. Σύντομη περιήγηση και βόλτα στην παραλία της λίμνης. Στη  συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: MIΛΑΝΟ - ΛΑΚΟ ΜΑΤΖΙΟΡΕ

Πρωινό  στο  ξενοδοχείο.  Σήμερα  θα  γνωρίσουμε  από κοντά  την μαγεία της  λίμνης Ματζόρε. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη μετά  την λίμνη Γκάρντα και διαθέτει τα δικά της τρία νησιά «Μπορομέο» όπως  ονομάζονται. Το ένα από αυτά είναι το Ίζολα Μπέλα που αποτελεί το πιο δημοφιλές τουριστικό  αξιοθέατο  και διαθέτει το  μπαρόκ Κάστρο Αντζέρα με τους υπέροχους κήπους του. Τα άλλα 2 νησιά είναι το Ίζολα Ντέι Πεσκατόρι και το Ίζολα Μάντρε. Χρόνος ελεύθερος. Αν επιθυμείτε μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια μίνι κρουαζιέρα στα νησιά Μπορομέο. Επιστροφή στο Μιλάνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΤΟΡΙΝΟ (ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της επαρχίας του Πεδεμοντίου, το ξεχωριστό Τορίνο. Θα περπατήσουμε στην ιστορική piazza Castello, όπου θεωρείται το ιστορικό κέντρο της πόλης και θα θαυμάσουμε το palazzo Madame και τo teatro Regio, μια από τις σημαντικότερες όπερες της Ιταλίας. Συνεχίζοντας την βόλτα μας, θα συναντήσουμε το κτήριο ορόσημο της πόλης το Mole Antonelliana, που πήρε το όνομά του από τον αρχιτέκτονά του, Alessandro Antonelli και σήμερα στεγάζει το εθνικό μουσείο κινηματογράφου του Τορίνο. H ημέρα θα γεμίσει με εικόνες και χρώματα, αφού διασχίσουμε την Via Po και καταλήξουμε στην γραφική piazza Vittorio Veneto. Θα έχουμε χρόνο να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις και να απολαύσουμε ένα τορινέζικο aperitivo χαζεύοντας τον ποταμό Πάδο και τις Ελβετικές Άλπεις στο βορρά. Επιστροφή στο Μιλάνο και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ - ΑΘΗΝΑ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για σύντομο shopping μέχρι την ώρα που θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.    

 

                                                                        Early booking           Κανονική τιμή

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                              495€                            545€                 

Τιμή σε μονόκλινο                                              685€                            735€

Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων             225€                            225€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα  –  Μιλάνο – Αθήνα με την Sky Express.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* (Hotel Leonardo 4* στο Μιλάνο) ή παρόμοιο.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Μια βαλίτσα μέχρι 20 κιλά.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων (225€).
  • Checkpoints (15€).
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πτήσεις

Αναχώρηση: Αθήνα – Μιλάνο    13.00 - 14.35 


Επιστροφή:   Μιλάνο – Αθήνα    15.35 - 19:00

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  1. Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.
  2. Για τους επιβάτες που ταξιδεύουν με τη SkyExpress και επιθυμούν να προσθέσουν πτήσεις εσωτερικού, το επιπλέον κόστος είναι από +90€/άτομο, πάντα ανάλογα τη διαθεσιμότητα.