Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ οδικο Καλοκαιρι 2022 απο 435

ΣΟΦΙΑ-ΒΑΡΝΑ-ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΜΕΣΣΗΜΒΡΙΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

6 ημέρες οδικώς   Αναχωρήσεις: 16/07 , 30/07 , 06/08, 13/08, 20/08 ,27/08

 

 

1η ημέρα : Αθήνα – Σόφια  

Αναχώρηση νωρίς το πρωί  από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ,  συνεχίζουμε για Πλαταμώνα (γεύμα προαιρετικά), προσπερνάμε την συμπρωτεύουσα  για να φθάσουμε το απόγευμα στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων , συνεχίζουμε πλέον σε Βουλγαρικό έδαφος για να καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στη Σόφια. Τακτοποίηση στα δωμάτια,δείπνο,διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Σόφια – Μπουργκάς       

Μετά το πρωινό θα πραγματοποιήσουμε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο  γνωρίζοντας την εκκλησία του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Πάρκο με το καταπληκτικό θέατρο, το Προεδρικό Μέγαρο όπου μπορούμε να φωτογραφηθούμε με τους φρουρούς του, την Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου και φυσικά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης στον πεζόδρομο για βόλτα στα μαγαζιά και να πιούμε ένα καφεδάκι. Αργότερα αναχωρούμε από τον αυτοκινητόδρομο προς το Μπουργκάς. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα:  Σωζόπολη – Μεσημβρία - Μπουργκάς 

Μετά το πρωινό θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Σωζόπολη μια πόλη που ιδρυσαν οι πρόγονοί μας και θα το διαπιστώσετε εύκολα μιας και εδώ θα ακούσουμε τα περισσότερα Ελληνικά, διότι οι 5000 κάτοικοι της είναι Ελληνικής καταγωγής. Θα δούμε τα σπίτια τις εκκλησίες, το τοπίο και θα νιώσουμε  μια γλυκεία νοσταλγία όταν μάθουμε όλη την ιστορία της πόλης και των νησιών απέναντι.. Χρόνος ελεύθερος  στην Σωζόπολη και  αναχώρηση για το Μπουργκάς, την Πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο, ατενίζοντας την Μαύρη Θάλασσα και βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο όπου είναι και το κέντρο της πόλης. Αφήνοντας πίσω μας το Μπουργκάς φτάνουμε στην χερσόνησο της Μεσημβρίας – Νεσέμπαρ σήμερα, το πρώτο που θα θαυμάσουμε είναι η φοβερή για την εποχή οχύρωση της. Θα μιλήσουμε όπως πάντα για την ιστορία της, αφού κάνουμε βόλτα μαζί στα αξιοθέατα θα έχουμε αρκετό χρόνο ελεύθερο. Επίσης υπάρχουν παρά πολλά μαγαζιά με αναμνηστικά, ασημικά και διάφορα μικρά δωράκια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μπουργκάς – Μοναστήρι Αλατζά - Βάρνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το  Μοναστήρι Αλατζά. Ένα Μοναστήρι του 5ου αιώνα λαξευμένο όλο μέσα στον βράχο. Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε για την θαλασσινή πρωτεύουσα της Βουλγαρίας ,την Βάρνα. Γνωριμία με το πρώτο λιμάνι της Βουλγαρίας μια πλούσια βιομηχανική και εμπορική πόλη και μεγάλη λουτρόπολη.Η Βάρνα βρίσκεται σε μια τοποθεσία παρόμοια με το Μπουργκάς,στο μέσο ενός γραφικού όρμου,χωμένη στο κοίλωμα της παραλίας που χωρίζεται από το ακρωτήριο ΕΜΙΝΕ και το ακρωτήριο ΚΑΛΙΑΚΡΑ και απλώνεται στους πρόποδες του Φραγγέσκο Πλατό.Η Βάρνα είναι πολύ παλιά πόλη χτισμένη στην τοποθεσία της αρχαίας Οδησού που είχε ιδρυθεί τον 6ο αιώνα πχ από μια αποικία των Μιλήσιων.Θα δούμε τις ρωμαικές θέρμες ,το Δελφινάριο,το ιστορικό μουσείο,το Ακουάριουμ και τον κεντρικό ναό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο,δείπνο,διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Μονή Αγίου Γεωργίου – Φιλιππούπολη – Μπόροβετς 

Πρωινό και αναχώρηση για την Φιλιππούπολη με στάση στο  μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου το οποίο είναι από τους Έλληνες που ήταν εγκατεστημένοι εκεί. Συνεχίζουμε για την πόλη-κέντρο πλούσιας πολιτιστικής ζωής την Φιλιππούπολη .Περιήγηση στην πόλη με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική από την Εποχή της Βουλγαρικής Αναγέννησης.Αλλωστε ορισμένα από τα σπίτια έχουν μετατρεπεί σε μουσεία.Στην παλιά πόλη είναι το εθνογραφικό μουσείο,το μουσείο της αναγέννησης,το ρωμαικό αμφιθέατρο,το ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα περπατήσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά Αρχοντικά, μπορούμε να δούμε, το άγαλμα του Φιλίππου, το τέμενος Τζουμαγιά, το Ρωμαϊκό  Στάδιο, το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Γεωργιάδη, το πρώτο φαρμακείο της Φιλιππούπολης του 19ου αιώνα, φυσικά από Έλληνα Φαρμακοποιό της εποχής. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, φαγητό ή καφέ και μη ξεχάσουμε τις διάσημες κρέμες από Τριαντάφυλλο στο τοπικό πρατήριο του εργοστασίου. Αναχώρηση για το πανέμορφο Μπόροβετς με το μοναδικό ελατόδασος.Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Μπόροβετς – Σαντάνσκι – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαντάνσκι την  όμορφη λουτρόπολη . Η πόλη είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον Μπάνσκα και Μπριστιτζα, και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιαν Σαντάνσκι. Παρατηρήστε το δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών δίπλα σε ένα αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον πεζόδρομο και ψώνια αναμνηστικά.  Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί καμία επίσκεψη

 

Κόστος κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο : 435 €

Επιβάρυνση μονοκλίνου : 175 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή 
  • Ξεναγήσεις  σύμφωνα  με  το  πρόγραμμα.
  • Συνοδός του γραφείου μας
  • ΦΠΑ.
  • Ασφαλιστική  κάλυψη  αστικής  ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Είσοδοι σε μουσεία,ιστορικούς,αρχαιολογικούς χώρους και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΟΦΙΑ: HOTEL ΝΟVOTEL 4* ή παρόμοιο

ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ: HOTEL MIRAGE 4* ή παρόμοιο

ΒΑΡΝΑ : ΗΟΤEL AQUA VARNA 4*  ή παρόμοιο

ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ: HOTEL LION 4* ή παρόμοιο