Skip to main content

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ καλοκαίρι 2022! από 395€

ΣΟΦΙΑ - ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΙΑ - ΜΠΡΑΣΩΒ -
ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ - ΒΑΡΝΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:16,30 ΙΟΥΛΙΟΥ & 13,20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ & 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 7 ΗΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ: Αναχώρηση 06:30 για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις. 'Aφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ - BOYKOYΡEΣTI: Πρωινό, σύντομη περιήγηση στη Βουλγαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση για ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας, το VELIKO TARNOVO, μια πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η παλαιά πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας και συχνά αναφέρεται ως "η πόλη των τσάρων". Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Με ενδιάμεση στάση, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ): Περιήγηση, πανοραμική ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το παλάτι της 'Ανοιξης, που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου, το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και η περιήγηση μας συνεχίζεται για να θαυμάσουμε το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου, δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο, το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το Μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ:  Αναχώρηση για την γραφική περιοχή των Καρπαθίων. Πρώτος σταθμός τα ΣΙΝΑΙΑ, για να ακολουθήσει το παλάτι ΠΕΛΕΣ, η θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ και το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ. Αμέσως μετά θα φθάσουμε στο φρούριο ΜΠΡΑΝ ( ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ) και θα ολοκληρώσουμε με την μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, για δείπνο και διαν/ση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ - ΒΑΡΝΑ: Πρωινή αναχώρηση για τα όμορφα τοπία στις ακτές της Μαύρης θάλασσας. Η πόλη της ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑΣ με το μεγάλο λιμάνι ‘μας φιλοξενεί’ για μια σύντομη γνωριμία - περιήγηση. Η διαδρομή μας συνεχίζεται νότια κατά μήκος των ακτών της Μαύρης θάλασσας, για να καταλήξουμε στην πόλη της ΒΑΡΝΑΣ νωρίς το απόγευμα και να αρχίσουμε αμέσως την περιήγηση της πόλης, για να δούμε την πλατεία της 9ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, την ΟΠΕΡΑ, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ κ.α. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΝΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ: Η διαδρομή μας συνεχίζεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, απολαμβάνοντας τα πανέμορφα τοπία και μας οδηγεί στην ‘’καρδιά της Βουλγαρίας’’, στις γραφικές πλαγιές του Αίνου και του βουνού Σρέντνα. Μέσω ΣΛΙΒΕΝ, φθάνουμε στη ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Βουλγαρίας. Η ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, οι ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ , το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ και το σπίτι-Μουσείο ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ, είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Το βράδυ θα καταλήξουμε στο ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ, για δείπνο και διαν/ση.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ – ΑΘΗΝΑ: Πρωϊνό και επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, που είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΙΣΤΙΤΖΑ και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη ΓΙΑΝ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, με την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία, με το πανύψηλο δένδρο, δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Συνεχίζουμε για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

ΤΙΜΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ (κατ' άτομο)

ΑναχωρήσειςΣε ΔίκλινοEπιβάρυνση ΜονόκλινουΤρίτο άτομο έως 12 ετών σε τρίκλινο
16/7,30/7,13/8,20/8,17/9,22/10     395€ + 165€ 355€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές - περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
  • Έξι διαν/σεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Έξι πρωινά και έξι δείπνα.
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φόροι ξενοδοχείων και Check point.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο και ότι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Είναι δυνατόν η διανυκτέρευση του ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ την 6η ημέρα να γίνει στη Μπάνσκο ή το Σαντάσκι.
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις μπορεί να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται έκπτωση 10%, εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.