Skip to main content

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ 5 μερες Φωτα 2021 απο 595,00

Λισσαβώνα- Σίντρα – Κασκάις -Εστορίλ – Φάτιμα – Όμπιτους -Ναζαρέ

αναχωρηση 03/01/2022 

  • Δώρο η εκδρομή Σίντρα – Κασκάις -Εστορίλ- Κάμπο Ντα Ρόκα

  • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*

  • Ξενάγηση στον γραφική και γοητευτική Λισσαβώνα

  • Επίσκεψη στο Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών και τον Πύργο του Μπελέμ

  • Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός

  • Απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines

 

1η μέρα Αθήνα - Λισσαβώνα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ΄ ευθείας πτήση για την Πορτογαλική πρωτεύουσα, την υπέροχη Λισσαβώνα. Με το βλέμμα στην Αμερική και την πλάτη στην Ευρώπη, η Λισσαβώνα έχει το άρωμα της μεσογειακής ατμόσφαιρας, αλλά και την ατμόσφαιρα της άλλοτε αποικιακής υπερδύναμης, με πάμπολλα ανάκτορα, κάστρα, μοναστήρια και τα παλιομοδίτικα τραμ. Άφιξη στην γενέτειρα του fado με τα στενά, γραφικά σοκάκια, τα σπίτια με τις κεραμοσκεπές και τις στολισμένες με πολύχρωμα πλακάκια προσόψεις. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Περπατήστε μέχρι την Praça Rossio, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της πόλης, αφεθείτε στις γαστρονομικές της απολαύσεις και παρασυρθείτε στους έντονους ρυθμούς της. Διανυκτέρευση

 

2η μέρα Λισσαβώνα, Ξενάγηση

Η σημερινή μας ξενάγηση είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη με την πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική, αλλά και τις μεταμοντέρνες κατασκευές. Θα περάσουμε από τις μεγάλες λεωφόρους και θα συνεχίσουμε με το πιο φημισμένο της αξιοθέατο, το Εθνικό Μουσείο Βασιλικών Αμαξών, το οποίο βρίσκεται σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, στον παλιό Βασιλικό Ιππικό Όμιλο του παλατιού Μπελέμ. Εδώ θα δούμε και θα θαυμάσουμε μια καταπληκτική συλλογή από άμαξες της βασιλικής οικογένειας, που χρονολογούνται από τα τέλη του 15ου έως τον 19ο αιώνα. Η μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο αυτή συλλογή θεωρείται η πιο αξιόλογη στο είδος της παγκοσμίως και επιτρέπει στον επισκέπτη να κατανοήσει τόσο την εξέλιξη της τεχνολογίας στην κατασκευή τους, όσο και την επιρροή της τέχνης στον διάκοσμό τους. Επόμενος σταθμός μας είναι το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της Πορτογαλικής δύναμης και πλούτου, που βρίσκεται δίπλα στον πύργο του Μπελέμ και συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το μοναστήρι ξεκίνησε να κτίζεται το 1501 και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε έναν αιώνα αργότερα. Εδώ πέρασε την τελευταία του βραδιά ο Βάσκο ντα Γκάμα, προσευχόμενος πριν από το μεγάλο του ταξίδι στην Ινδία. Η εκκλησία, μαζί με τα άλλα μνημεία της περιοχής συμβολίζουν την Χρυσή Εποχή των Ανακαλύψεων και είναι από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Το απόγευμα περιπλανηθείτε στα στενά καλντερίμια της μεσαιωνικής συνοικίας Αλφάμα, της παλιότερης γειτονιάς της Λισσαβώνας, που απλώνεται από το κάστρο του Αγίου Γεωργίου μέχρι τον ποταμό Τάγο. Θα βρείτε παλιές εκκλησίες, μουσεία, γκαλερί, καθώς και εστιατόρια και νυχτερινά μαγαζιά κοντά στο ποτάμι. Το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την Αmalia Rodrigues. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα Λισσαβώνα - Σίντρα - Κασκάις - Εστορίλ - Κάμπο ντα Ρόκα - Λισσαβώνα

Πρωινή αναχώρηση για μία ιδιαίτερα απολαυστική εκδρομή στα περίχωρα της Λισσαβώνας. Πρώτος μας σταθμός η ρομαντική Σίντρα, όπου θα δούμε το παλάτι που στέγασε τις βασιλικές οικογένειες κατά τη διάρκεια του 15ου, 16ου και 17ου αιώνα. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Κασκαΐς, ένα γραφικό ψαροχώρι με το παραδοσιακό λιμάνι και τις πολύχρωμες βάρκες του, καθώς και από το κοσμοπολίτικο Εστορίλ, με τις πολυτελείς επαύλεις και το διάσημο καζίνο. Τελευταία μας επίσκεψη το Cabo da Roca, ένα ακρωτήρι που αποτελεί το δυτικότερο μέρος της Πορτογαλίας και της ηπειρωτικής Ευρώπης. Ο Πορτογάλος ποιητής Luis de Camoes το περιγράφει σαν "το μέρος όπου η γη τελειώνει και αρχίζει η θάλασσα". Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Λισσαβώνα, Ελεύθερη μέρα,

Προαιρετική εκδρομή: Πάρκο των Εθνών, Φάτιμα, Όμπιτους, Ναζαρέ

Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε να συμμετάσχετε σε μια προαιρετική εκδρομή στο Πάρκο των Εθνών, που δημιουργήθηκε για να στεγάσει την Παγκόσμια Έκθεση Expo 1998 και σηματοδοτείται από τη γέφυρα του Vasco da Gama, μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου. Από εκεί θα συνεχίσουμε για το μεγάλο κέντρο του Καθολικισμού Φάτιμα. Εδώ, στις 13 Μαΐου 1917, τρία βοσκόπουλα αντίκρισαν την Παναγία και έκτοτε η περιοχή προσελκύει ετησίως 6 με 8 εκατομμύρια προσκυνητές. Θα επισκεφθούμε τη Βασιλική της Φάτιμα, το Παρεκκλήσι των Εμφανίσεων, καθώς και τη μοντέρνα Βασιλική της Αγίας Τριάδος, έργο του διαπρεπή Έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη. Επόμενος σταθμός μας το πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών Όμπιτους με τα στενά σοκάκια ανάμεσα σε λευκά σπιτάκια, στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα από τα ύψους 13 μέτρων τείχη. Τέλος, θα επισκεφθούμε το τουριστικό ψαροχώρι του Ατλαντικού Ναζαρέ. Επιστροφή το απόγευμα στη Λισσαβώνα και χρόνος για τις αγορές σας στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα Λισσαβώνα -Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημείωση: Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι.

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΧ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

ΦΟΡΟΙ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

 

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

5 ημέρες

 

 

 

03/01/22

 

 

LUMEN LISBOA 4*

 

 

595€

 

 

745€

 

 

535€

 

 

Α3

145€

 

 

Πρωινό

 

 

Περιλαμβάνονται:

·         Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Λισσαβώνα -Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines

·         1 αποσκευή 23 κιλών και 1 χειραποσκευή 8 κιλών ανά επιβάτη

·         Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* αστέρων

·         Πρωινό μπουφέ καθημερινά

·         Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.

·         Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός /συνοδός του γραφείου μας

·         Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες

·         Φ.Π.Α.

·         Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς ως 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα

  • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων

  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.