Skip to main content

Πρωτοχρονιά στη Λισαβόνα | 30.12.2021 απο 649,00

30/12 Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Λισαβόνα (Πτήση, ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη με μία πανοραμική ξενάγηση. Θα ξεκινήσουμε από την ιστορική περιοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί θαλασσοπόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επισκεφθούμε δύο από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον πύργο του Μπελέμ και το μοναστήρι των Ιερονυμητών (Hieronymites Monastery, Jerónimos Monastery). Και τα δύο έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά Μαροκινά στοιχεία. Ο ναός των Ιερονυμητών είναι το εντυπωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ, πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επισκεφθούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμαξες όπως και το περίφημο Πάρκο των Εθνών, που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισσαβόνας το 1998. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Λισαβόνα – Εστορίλ – Κασκάις – Κάμπο ντα Ρόκα – Σίντρα – Λισαβόνα

Πρωινή αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά της Λισαβόνας, την Σίντρα. Πρώτος μας σταθμός το παραθαλάσσιο θέρετρο του Εστορίλ, γνωστό επίσης και για το διάσημο καζίνο του. Συνεχίζουμε για ένα πολύ όμορφο ψαροχώρι, το Κασκάις. Μεταξύ του Κασκάις και της Σίντρα βρίσκεται το ακρωτήριο Κάμπο ντα Ρόκα (Cabo da Roca), το δυτικότερο σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό. Άφιξη στην πανέμορφη Σίντρα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό σε μικρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένο στο πράσινο. Στο παρελθόν, αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των Βασιλιάδων, ενώ σήμερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια και το παλάτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τραγούδια φάδο (fado), τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την απολαυστική αυτή μέρα. Διανυκτέρευση.

**Η συγκεκριμένη εκδρομή στη Σίντρα και στο Κασκάις είναι συνήθως προαιρετική στα διάφορα προγράμματα. Εδω περιλαμβάνεται ΕΝΤΟΣ της τιμής.

 

3η ημέρα: Λισαβόνα (Εκδρομή Αλκομπάσα, Μπατάλια, Ναζάρε, Όμπιντος)

Σήμερα θα απολαύσουμε τις ομορφιές της επαρχίας και τα γραφικά κοντινά χωριουδάκια, στην Αλκομπάσα, την Μπατάλια με το μοναστήρι της Σάντα Μαρία ντα Βιτόρια, ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού ρυθμού μοναστήρια της Ευρώπης, το γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές (προτείνουμε να φάτε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατόρια) και το μεσαιωνικό χωριουδάκι Όμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα. Επιστροφή στη Λισαβόνα. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Λισαβόνα (μια διαφορετική περιπατητική ξενάγηση) – Η Λισαβόνα αλλιώς, Ο Φερνάδο Πεσσόα στο επίκεντρό μας

Σήμερα θα δούμε μια διαφορετική Λισαβόνα. Με την εμπειρία του αρχηγού μας και χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ανακαλύψουμε τα στενά της Λισαβόνας και θα κάνουμε βόλτα στις τυπικές γειτονιές των 7 λόφων χρησιμοποιώντας τα οδοντωτά της και αν είναι δυνατόν το τραμ - κόστος ημερήσιων εισιτηρίων για όλα τα μέσα μεταφοράς 7,50€ (πληρώνονται τοπικά). Στο δρόμο της επιστροφής, θα μιλήσουμε για το Φερνάντο Πεσσόα και για τα μέρη που περπατούσε και πέρναγε την καθημερινότητα του.

 

5η ημέρα: Λισαβόνα- Πτήση επιστροφής - Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς Αθήνα.

Σημείωση: Τα 5θήμερα προγράμματα έχουν μια ημέρα λιγότερη στη Λισαβόνα χωρίς να χάνεται τίποτα από τις ξεναγήσεις

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 649 € 180 €
  Twin Room 649 € 180 €
  Triple Room 649 € 180 €
  Single Room 909 € 180 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Το ξενοδοχείο μας είναι 4* (Sana Malhoa ή όμοιό του).
  • Τοπικοί φόροι στο ξενοδοχείο
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • H ολοήμερη εκδρομή Σίντρα-Κασκάις-Εστορίλ & το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα.
  • Έμπειρος αρχηγός εξειδικευμένος στην Λισαβόνα καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.  180 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 720

30.12.2021

ΑΘΗΝΑ –ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:50

11:05

Α3 721

03.01.2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

12:05

18:15