Skip to main content

Χριστούγεννα στη Μαδέρα, Πρωτοχρονιά στις Αζόρες, ταξίδι σε έναν άλλο πλανήτη | Χριστούγεννα 2021απο 1599,00

23/12  Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ Οινογνωσια, Φαλαινες, Λοφος Μοντε, Τερρα Νοστρα, ..

 

  • Ξενοδοχείο 4* στην Μαδέρα και 5* στις Αζόρες.
  • 5 διανυκτερεύσεις στην Μαδέρα, 4 διανυκτερεύσεις στις Αζόρες, μία διανυκτέρευση στη Λισαβόνα.
  • Όλες τις εκδρομές και τις εισόδους που αναφέρονται, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα του προκαθορισμένου κόστους.
  • Λόφος Μόντε.  Το ανέβασμα με τελεφερίκ (περιλαμβάνεται).
  • Λόφος Μόντε. Η κάθοδος με ειδικά τοπικά καλάθια που τα σπρώχνουν δυο οδηγοί (περιλαμβάνεται), μια εμπειρία που θα την ζήσουμε μόνο εδώ.
  • Είσοδος στους τροπικούς κήπους στην Μαδέρα (περιλαμβάνεται).
  • Εκδρομή με πλοιάριο για παρατήρηση φαλαινών και δελφινιών. Whale και dolphin watching στον Ατλαντικό (περιλαμβάνεται)
  • Εξόρμηση στο Πόρτο Μονίζ της Μαδέρα, με τις ηφαιστειακής προέλευσης πισίνες δίπλα στη θάλασσα.
  • Εκδρομή στο Sete Cidades, ένα από τα λεγόμενα «7 θαύματα της Πορτογαλίας».
  • Τετράωρη εκδρομή με ειδικά jeep στις Αζόρες
  • Επίσκεψη στη μοναδική καλλιέργεια τσαγιού στην Ευρώπη.
  • Επίσκεψη στη λίμνη Lagoa do Fogo.
  • Είσοδος στο πάρκο Terra Nostra, μια έκταση 12 εκταρίων με οργιαστική βλάστηση από φτέρες, ορτανσίες και άλλα φυτά
  • Επίσκεψη στην πηγή Poça Dona Beija, μια φυσική θερμή πηγή με νερό σταθερά στους 30οC και ένα ελαφρύ χρώμα «σκουριάς». 
  • Είσοδος στη lagoa das Furnas
  • Οινογνωσία στη Μαδέρα
  • Τοπικοί ξεναγοί επιπλέον του Έλληνα αρχηγού

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΦΟΥΝΤΣΑΛ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην πτήση μας με προορισμό το νησί της Μαδέρα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η πρωτεύουσα Φουντσάλ είναι η πόλη-προσωποποίηση του τρίπτυχου «ηρεμία-χαλάρωση-ποιότητα ζωής», πάνω στο οποίο ξετυλίγεται η καθημερινότητα ντόπιων και επισκεπτών. Θα την ανακαλύψουμε μέσα από τα γραφικά ανηφορικά της σοκάκια και τις παλιές πλατείες, και δεν θα ξαφνιαστούμε καθόλου όταν η γνωριμία μας με τους ντόπιους θα μας θυμίσει κάτι από… Ελλάδα· η πόλη άλλωστε βρίθει από μπαράκια και καφέ, που αργά το βράδυ μετατρέπονται σε κλαμπ όπου η διασκέδαση καλά κρατεί. Άφιξη στο αεροδρόμιο Cristiano Ronaldo, μετάβαση στο ξενοδοχείο μας στη Φουντσάλ (Funchal) και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Μετά από λίγη ξεκούραση θα απολαύσουμε μια περιπατητική ξενάγηση με τον αρχηγό μας στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΦΟΥΝΤΣΑΛ (Ξενάγηση – Οινογνωσία)

Σήμερα θα γνωρίσουμε την ιδιαίτερη αυτή πόλη: θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από την Παλιά Πόλη, όπου θα σεργιανίσουμε σε καλντερίμια που χρονολογούνται από τον 15ο αι., με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα ιστορικά μνημεία. Θα φτάσουμε στην Αγορά της πόλης, και συγκεκριμένα στην αγορά Mercado dos Lavradores, σε ένα αρτ-ντεκό κτίριο που σφύζει από ζωή, όπου θα βρούμε άπειρα τροπικά φρούτα. Θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο κεντημάτων, και στη συνέχεια θα έρθουμε στα κελάρια των Armazens Oliveira, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα εκλεκτά κρασιά της Μαδέρα. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΦΟΥΝΤΣΑΛ (ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΔΕΡΑ-ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΧΥΡΕΝΙΕΣ ΣΤΕΓΕΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΑΝΑ)

Σειρά σήμερα παίρνει η εξερεύνηση του βόρειου τμήματος της Μαδέρα, με πρώτο μας σταθμό την κορυφή Πίκο ντο Αριέιρο, στα 1.810 μ. υψόμετρο με απρόσκοπτη θέα που φτάνει σχεδόν σε κάθε άκρη του νησιού! Συνεχίζοντας, θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο Ριμπέιρο Φρίο, τον «Κρύο Ποταμό» όπως σημαίνει το όνομά του, για να θαυμάσουμε την πλούσια βλάστηση στο δάσος της Λαουρισίλβα (Μνημείο της UNESCO), αλλά και να επισκεφθούμε εκτροφείο πέστροφας. Η σημερινή μας περιήγηση συνεχίζεται μέχρι την Σαντάνα, όπου θα δούμε τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τριγωνικά σπίτια με τις αχυρένιες στέγες, μια πολύ όμορφη, παραδοσιακή εικόνα της Μαδέρα. Κινούμενοι κατά μήκος της βόρειας ακτής περνάμε από το Πόντο ντα Κρουζ, ένα μικρό χωριό πλάι στον τεράστιο βράχο Πένια ντ’ Άιγουα (ο Βράχος του Αετού) που επιβλέπει το πέλαγος.

Επόμενος σταθμός μας η Πόντα ντε Σάο Λουρενσάο, στο ανατολικότερο άκρο της Μαδέρα, από όπου φαίνεται, καιρού επιτρέποντος, και το απέναντι νησάκι του Πόρτο Σάντο. Στη συνέχεια περνάμε από το Ματσίκο, όπου αποβιβάστηκαν οι πρώτοι εξερευνητές του νησιού τον 15ο αιώνα. Από εδώ παίρνουμε τον δρόμο επιστροφής για τη Φουντσάλ. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΕ, ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ

Η περιήγησή μας σήμερα θα μας φέρει στο Monte, τον λόφο πάνω από την πόλη όπου θα ανεβούμε με το τελεφερίκ (περιλαμβάνεται), για να δούμε τους υπέροχους κήπους με ορχιδέες στο Tropical Monte Palace Garden (είσοδος περιλαμβάνεται) και την ολόλευκη εκκλησία της Παναγίας του Βουνού (Nossa Senhora do Monte). Για την κατάβασή μας από τον λόφο θα χρησιμοποιήσει τα τοπικά toboggans (cestos-καλάθια), τα καρότσια που κατεβαίνουν με ταχύτητα την κατηφοριά σπρωγμένα από δύο «οδηγούς»• σίγουρα μια ασυνήθιστη εμπειρία, πρωτότυπη και φυσικά ασφαλής. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΦΟΥΝΤΣΑΛ (Island Tour – Πόρτο Μονίζ)

Σήμερα αφήνουμε πίσω μας την πρωτεύουσα και ξεκινάμε για να εξερευνήσουμε αυτό το καταπράσινο νησί. Με αφετηρία μας λοιπόν τη Φουντσάλ κινούμαστε προς τα δυτικά με πρώτο μας σταθμό το ψαροχώρι Κάμαρα ντα Λόμπος, όπου δεσπόζει το ψηλότερο ακρωτήρι της Ευρώπης (και δεύτερο ψηλότερο στον κόσμο), το Cabo Girao, που φτάνει τα 580 μ. πάνω από τη θάλασσα! Συνεχίζουμε για τη Ριμπέιρα Μπράβα, όπου θα κάνουμε μια στάση για να δούμε την εκκλησία του Sao Bento με τις εντυπωσιακές αγιογραφίες. Παραμένοντας στη νότια ακτογραμμή της Μαδέρα φτάνουμε στο Πόντα ντο Σολ από όπου ανηφορίζουμε για το οροπέδιο Πολ ντα Σέρρα· η γεωμορφία εδώ θυμίζει έντονα τα… Χάιλαντς της Σκωτίας! Επόμενος σταθμός μας το Πόρτο Μονίζ, με τις φυσικές ηφαιστειακές πισίνες δίπλα στη θάλασσα. Στο Πόρτο Μενίζ θα έχουμε χρόνο για φαγητό, για να δοκιμάσουμε την τοπική γαστρονομία, πριν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για το Σαο Βισέντε από όπου χαράζουμε κατεύθυνση προς το πέρασμα της Ενκουμεάδα, στα 1.007μ. υψόμετρο! Επιστροφή στην Φουντσάλ. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΦΟΥΝΤΣΑΛ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ (ΑΖΟΡΕΣ)

Μετά το πρωινό, μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο, από όπου θα πετάξουμε για τις Αζόρες και το νησί του Σάο Μιγκέλ, το μεγαλύτερο του συμπλέγματος των Αζορών. Οι Πορτογάλοι τα λένε «τα νησιά των γυπών», και σίγουρα η αύρα των νησιών αποπνέει κάτι το περιπετειώδες που δύσκολα περιγράφεται με λέξεις. Αφού φτάσουμε στο Σάο Μιγκέλ, μεταβαίνουμε στην Πόντα Ντελγκάδα, την πρωτεύουσα του νησιού, για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας. Σήμερα θα έχουμε τον χρόνο για μια πρώτη, πανοραμική γνωριμία στην πόλη, την μεγαλύτερη στις Αζόρες, μια πόλη μοντέρνα με κοσμοπολίτικο αέρα. Η Πόντα Ντελγκάδα αποτελεί τον πιο σημαντικό σταθμό ανεφοδιασμού για τα σκάφη που διασχίζουν τον Ατλαντικό Ωκεανό, ξεχωρίζει ωστόσο και με τα όσα προσφέρει στον ανήσυχο επισκέπτη, όπως το επιβλητικό ανάκτορο της Santa Ana με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, και τις ατμοσφαιρικές γειτονιές της. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ – LAGOA DO FOGO – LAGOA DAS FURNAS – ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ

Αναχώρηση για την περιήγησή μας στη Lagoa do Fogo, τη «λίμνη της φωτιάς» δηλαδή, όνομα διόλου τυχαίο. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ηφαιστειακή λίμνη και εκείνη με το μεγαλύτερο υψόμετρο (575 μ.) στο νησί, περιτριγυρισμένη στο μεγαλύτερο μέρος της από πλαγιές με μεγάλη κλίση. Επιστρέφοντας σε «αστικό» περιβάλλον, ερχόμαστε στην όμορφη Ριμπέιρα Γκράντε, στο βόρειο τμήμα του νησιού, με έναν εξαιρετικό βοτανικό κήπο και το δημαρχιακό μέγαρο του 17ου αι. Η συνέχεια της διαδρομής προς τα ανατολικά μας επιφυλάσσει μια στάση στο Miradouro de Santa Iria, τοποθεσία όπου θα απολαύσουμε ένα εντυπωσιακό όσο και άγριο τοπίο προς τος πορτογαλικό αρχιπέλαγος. Έπειτα θα επισκεφθούμε το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη όπου παράγεται τσάι (εργαστήριο), πριν συνεχίσουμε για το Miradouro Pico do Ferro, από όπου η θέα στη Λίμνη Φούρνας, ακόμη ένα συγκλονιστικό τοπίο που μόνο με εικόνες μπορεί να περιγραφεί. Σημειώστε επίσης πως η περιοχή αυτή φημίζεται και για κάτι ακόμα, την σπεσιαλιτέ των Αζορών «cozido a portuguesa», το διάσημο φαγητό που οι ντόπιοι μαγειρεύουν σε φούρνους που ζεσταίνονται από την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα! Αν ο χρόνος το επιτρέπει, ίσως έχουμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε στο χωριό Φούρνας (δεν περιλαμβάνεται). Στον ίδιο οικισμό συναντάμε ακόμη δύο top τοπικά αξιοθέατα, το πάρκο Terra Nostra, μια έκταση 12 εκταρίων με οργιαστική βλάστηση από φτέρες, ορτανσίες και άλλα φυτά, όπως και την πηγή Poça Dona Beija, μια φυσική θερμή πηγή με νερό σταθερά στους 30οC και ένα ελαφρύ χρώμα «σκουριάς». Επιστροφή στην Πόντα Ντελγκάδα και διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ – SETE CIDADES (4x4) – WHALE & DOLPHIN WATCHING – ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ

Η λίμνη Sete Cidades (Επτά Πόλεις) είναι η πιο αναγνωρίσιμη καρτ-ποστάλ των Αζορών! Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην αφιερώσουμε αρκετό χρόνο ώστε να επισκεφθούμε αυτό το συναρπαστικό θαύμα της φύσης. Θα κάνουμε τη βόλτα μας με jeep 4x4 ενώ η πρώτη επαφή μας με τη λίμνη θα είναι με μια πανοραμική θέα ολόκληρης της λίμνης από το σημείο θέασης στο Miradouro Vista do Rei, «Η θέα του βασιλιά» δηλαδή, και εύκολα καταλαβαίνουμε το γιατί. Θα δούμε τη δίδυμη λίμνη Verde, που χωρίζεται από τη Sete Cidades με μια γέφυρα· αν και στην ουσία πρόκειται μάλιστα για την ίδια λίμνη, η μία είναι γαλάζια και η άλλη πράσινη!
Μία συγκλονιστική εμπειρία που θα ζήσουμε σήμερα είναι η παρατήρηση φαλαινών αλλά και δελφινιών, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από το λιμάνι της Πόντα Ντελγκάδα και θα ανοιχτούμε με σκοπό να παρατηρήσουμε από κοντά αυτά τα υπέροχα και τόσο γοητευτικά ζώα. Μετά την ολοκλήρωση της θαλάσσιας εξόρμησής μας, θα επιστρέψουμε στη βάση μας στην Πόντα Ντελγκάδα.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ

Παραμονή πρωτοχρονιάς σήμερα και έχουμε αφήσει την ημέρα ελεύθερη για μια χαλαρή βόλτα στην πόλη με τον αρχηγό σας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επιλέξει μια ακόμα εξόρμηση και εξερεύνηση του νησιού, από τις πολλές διαθέσιμες.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΖΟΡΕΣ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Με μια πτήση μεταφερόμαστε στη Λισαβόνα όπου θα διανυκτερεύσουμε σήμερα.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

Ημέρα επιστροφής σήμερα από ένα αξέχαστο ταξίδι στην εξωτική γωνιά της Ευρώπης.

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1599 € 450 €
  Twin Room 1599 € 450 €
  Triple Room 1599 € 450 €
  Single Room 2149 € 450 €

 

  • Αεροπορικά   εισιτήρια   οικονομικής   θέσης   με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4* στην Μαδέρα και 5* στις Αζόρες.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις, οι εκδρομές και οι ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εκδρομή στο Sete Cidades, ένα από τα λεγόμενα «7 θαύματα της Πορτογαλίας».
  • Τετράωρη εκδρομή με ειδικά jeep στις Αζόρες.
  • Γευσιγνωσία σε τοπικό οινοποιείο στη Φουντσάλ.
  • Τελεφερίκ για τον λόφο Monte στη Φουντσάλ.
  • Είσοδος στο Tropical Monte Palace Garden.
  • Η κατάβαση με toboggan στη Φουντσάλ.
  • Whale και dolphin watching στον Ατλαντικό.
  • Είσοδος στο πάρκο Terra Nostra, μια έκταση 12 εκταρίων με οργιαστική βλάστηση από φτέρες, ορτανσίες και άλλα φυτά
  • Επίσκεψη στην πηγή Poça Dona Beija, μια φυσική θερμή πηγή με νερό σταθερά στους 30οC και ένα ελαφρύ χρώμα «σκουριάς». 
  • Είσοδος στη lagoa das Furnas.
  • Έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

 

Δεν περιλαμβανονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 450

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 720

23.12.2021

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:50

11:05

TP 1697

23.12.2021

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΦΟΥΝΤΣΑΛ

15:40

17:25

OPERATED BY PORTUGALIA

TP 1860

01.01.2022

ΑΖΟΡΕΣ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

19:25

22:40

Α3 721

02.01.2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

12:00

18:10