Skip to main content

H Λισαβόνα με τη ματιά ενός Πορτογάλου και η μεσαιωνική Έβορα, super προσφορά | Φεβρουάριος - Μάιος 2022 από 549€

13/2, 9/4, 7/5, 28/5  Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Το ξενοδοχείο μας είναι το εξαιρετικό 4* Sana Malhoa ή όμοιό του.
  • Στην τιμή περιλαμβάνονται εκδρομές που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη εκδρομή Σίντρα Κασκάις-Εστορίλ και το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα (Cabo da Roca). 
  • Περιλαμβάνεται η εκδρομή στην Έβορα.
  • Περιλαμβάνεται οινογνωσία με Μωβ μοσχάτο κρασί σε ειδικό αμπελώνα
  • Περιλαμβάνονται ειδικές εξειδικευμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις που θα μας γνωρίσουν σε βάθος την πορτογαλική πρωτεύουσα και τα περίχωρά της
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά 
  • Την εκδρομή συνοδεύει εξειδικευμένος αρχηγός στην Πορτογαλία.      
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα –Λισαβόνα (πτήση, ξενάγηση), Πάρκο Εθνών

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη με μία πανοραμική ξενάγηση. Θα ξεκινήσουμε από την ιστορική περιοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί θαλασσοπόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επισκεφθούμε δύο από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον πύργο του Μπελέμ και το μοναστήρι των Ιερονυμητών (Hieronymites Monastery, Jerónimos Monastery). Και τα δύο έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά Μαροκινά στοιχεία. Ο ναός των Ιερονυμητών είναι το εντυπωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ, πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επισκεφθούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμαξες όπως και το περίφημο Πάρκο των Εθνών, που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισσαβόνας το 1998. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Λισαβόνα – Εστορίλ – Κασκάις – Κάμπο ντα Ρόκα – Σίντρα – Λισαβόνα

Πρωινή αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά της Λισαβόνας, την Σίντρα. Πρώτος μας σταθμός το παραθαλάσσιο θέρετρο του Εστορίλ, γνωστό επίσης και για το διάσημο καζίνο του. Συνεχίζουμε για ένα πολύ όμορφο ψαροχώρι, το Κασκάις. Μεταξύ του Κασκάις και της Σίντρα βρίσκεται το ακρωτήριο Κάμπο ντα Ρόκα (Cabo da Roca), το δυτικότερο σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό. Άφιξη στην πανέμορφη Σίντρα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό σε μικρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένο στο πράσινο. Στο παρελθόν, αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των Βασιλιάδων, ενώ σήμερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια και το παλάτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τραγούδια φάδο (fado), τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την απολαυστική αυτή μέρα. Διανυκτέρευση.

**Η συγκεκριμένη εκδρομή στη Σίντρα και στο Κασκάις είναι συνήθως προαιρετική στα διάφορα προγράμματα. Εδω περιλαμβάνεται ΕΝΤΟΣ της τιμής.

 

3η ημέρα: Λισαβόνα – Γέφυρα της 25 Απρίλιου – Έβορα – (Ταξίδι πίσω στον χρόνο) – Στάσεις έκπληξη – Γέφυρα Βάσκο ντα Γκάμα – Λισαβόνα

Σήμερα θα έχουμε την εμπειρία μιας διαφορετικής από τα συνηθισμένα εκδρομής. Θα εκδράμουμε στη μεσαιωνική Έβορα, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην Έβορα. Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της ξεδιπλώνονται πανέμορφα σπίτια με ολάνθιστες αυλές, πέτρινες καμάρες, απότομα καλντερίμια, καθεδρικοί ναοί από τον 1ο αιώνα, επιβλητικά παλάτια και εντυπωσιακά κάστρα που κάποτε δειπνούσαν ιππότες. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το κέντρο της πόλης έχει ανακηρυχθεί Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, αφού η ξενάγηση στην Παλιά Πόλη με την ατμοσφαιρική της αύρα θα σας ενθουσιάσει! Στο Παρεκκλήσι των Οστών, οι σκελετοί των μοναχών και των καλογριών συνθέτουν ένα... μακάβριο «μωσαϊκό», ενώ θαυμασμό μας προκάλεσε ο ναός της Αρτέμιδας, ο καλύτερα διατηρημένος ρωμαϊκός ναός στην Ιβηρική χερσόνησο. Η πόλη διαθέτει μια συναρπαστική ιστορία και ίσως τους πιο μεγαλοπρεπείς ρωμαϊκούς στύλους που είδαμε ποτέ. Το ίδρυμα σύγχρονης τέχνης, Fundação Eugéniode Almeida και ο καταπράσινος κήπος της πόλης, ονόματι Jardim Publicode Évora, αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη και θα την πραγματοποιήσουμε. Η τοπική κουζίνα έχει μεσογειακό χρώμα και μια σχετικά πικάντικη νότα, επιβεβαιώνοντας έτσι την ιστορία που την ήθελε να εισάγει προϊόντα από τις αποικίες της στις Ινδίες και την Περσία.

Στην ξενάγησή μας επίσης, θα δούμε τον ναό της Αρτέμιδας, ο καλύτερα διατηρημένος ρωμαϊκός ναός στην Ιβηρική χερσόνησο, ενώ θα ενθουσιαστούμε και από την περιήγηση στην Παλιά Πόλη, με την ατμοσφαιρική αύρα, μνημείο μάλιστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για εμπειρία οινογνωσίας του διάσημου Μώβ Μοσχάτου σε ειδικό αμπελώνα και περνώντας από τη γέφυρα Βάσκο ντα Γκάμα θα βρεθούμε στην Λισαβόνα. Διανυκτέρευση.

Έχουμε οργανώσει επίσης κάποιες στάσεις που θα μας δείξουν λιγότερο γνωστά διαμαντάκια των προαστίων της Λισαβόνας.

 

4η ημέρα: Λισαβόνα (μια διαφορετική περιπατητική ξενάγηση ) – Η Λισαβόνα αλλιώς, Ο Φερνάδο Πεσσόα στο επίκεντρό μας

Σήμερα θα δούμε μια διαφορετική Λισαβόνα. Με την εμπειρία του αρχηγού μας και χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ανακαλύψουμε τα στενά της Λισαβόνας και θα κάνουμε βόλτα στις τυπικές γειτονιές των 7 λόφων χρησιμοποιώντας τα οδοντωτά της και αν είναι δυνατόν το τραμ - κόστος ημερήσιων εισιτηρίων για όλα τα μέσα μεταφοράς 7,50€ (πληρώνονται τοπικά). Στο δρόμο της επιστροφής, θα μιλήσουμε για το Φερνάντο Πεσσόα και για τα μέρη που περπατούσε και πέρναγε την καθημερινότητα του.

 

5η ημέρα: Λισαβόνα ( Ελεύθερη ημέρα ή εκδρομή)

Ημέρα ελεύθερη για να ζήσουμε μόνοι μας τη Λισαβόνα και το ταπεραμέντο της.

Όποιος επιθυμεί ακόμα περισσότερες επισκέψεις σε κοντινά χωριουδάκια προτείνουμε την παρακάτω εκδρομή με τον αρχηγό μας.

Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής

Σήμερα θα απολαύσουμε τις ομορφιές της επαρχίας και τα γραφικά κοντινά χωριουδάκια, στην Αλκομπάσα, την Μπατάλια με το μοναστήρι της Σάντα Μαρία ντα Βιτόρια, ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού ρυθμού μοναστήρια της Ευρώπης, το γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές (προτείνουμε να φάτε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατόρια) και το μεσαιωνικό χωριουδάκι Όμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα. Επιστροφή στη Λισαβόνα. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Αναχώρηση

Πλήρεις εμπειριών από ένα διαφορετικό ταξίδι επιστρέφουμε στην Αθήνα.

 

 

 

Αναχώρηση από Αθήνα - για τις 11 πρώτες συμμετοχές και για κρατήσεις έως 31/01 από 599 ευρώ - Τιμή από 549€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 549 € 220 €
  Twin Room 549 € 220 €
  Triple Room 549 € 220 €
  Single Room 799 € 220 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Το ξενοδοχείο μας είναι 4*(Sana Malhoa ή όμοιό του).
  • Τοπικοί φόροι στο ξενοδοχείο
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • H ολοήμερη εκδρομή Σίντρα-Κασκάις-Εστορίλ & το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές.
  • H εκδρομή στην Έβορα  
  • Oινογνωσία με Μώβ μοσχάτο κρασί σε ειδικό αμπελώνα.
  • Eιδικές εξειδικευμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις που θα μας γνωρίσουν σε βάθος την πορτογαλική πρωτεύουσα και τα περίχωρά της.
  • Έμπειρος αρχηγός εξειδικευμένος στην Λισαβόνα καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων 220€.
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

Προαιρετική εκδρομή στα χωριουδάκια Ναζαρέ, Αλκομπάσα, Όμπιντος

για ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων με τον Έλληνα αρχηγό: 50 €

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 720

13/02/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:35

11:05

Α3 721

13/02/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

12:00

18:00

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 720

09/04/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:30

11:00

Α3 721

14/04/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

11:50

17:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 720

07/05/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:30

11:00

Α3 721

12/05/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

11:50

17:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 720

28/05/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:30

11:00

Α3 721

02/06/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

11:50

17:45